Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Péter

Hozzászólás 2012 júl. 23, 19:52 
Szia!

én tojóra tippelem.. az első képen elég piros a csőre.. akár hím is lehetne, de a többi képen sztem egyértelműen tojó:) pofafoltja a tojónak is lehet.. a fórumon több kép is volt már fenn pofafoltos tojókról:)
remélem helyes az állításom és tudtam segíteni:)

Valódi név: Misi

Hozzászólás 2012 júl. 23, 17:37 
Sziasztok!!
Megtudnátok mondani a kis "zsömleszínű" zebrapinty nemét?
A fehéren látom,hogy hím,de mintha a kis zsömleszínűnek is lenne halványan pofafoltja,pedig elvileg lány lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!

Csatolmányok:
1343057236736.jpg
1343057236736.jpg [ 15.91 KiB | Megtekintve 5427 alkalommal. ]
1343057221921.jpg
1343057221921.jpg [ 21 KiB | Megtekintve 5427 alkalommal. ]
1343057193578.jpg
1343057193578.jpg [ 20.34 KiB | Megtekintve 5427 alkalommal. ]
1343057170677.jpg
1343057170677.jpg [ 20.02 KiB | Megtekintve 5427 alkalommal. ]

Valódi név: Nahaj Enikő

Hozzászólás 2012 júl. 22, 17:35 
Hát , íme itt vannak 7-en mint a gonoszok. Azért van egy-két tarka-barka közöttük. Ez a Henrik vénségére sem nyugszik :lol:
Kép

Valódi név: Tóth Tímea

Hozzászólás 2012 júl. 21, 18:33 
Hahó!
Eddig is figyeltem őket, és szerintem biztos, hogy a tojó nem tépi. Békességben megvannak, ha hozzáér, akkor is csak elrendezgeti a másik tollait, de nem bántja. Bocs, ezt az előzőből kifelejtettem.
Timi

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 júl. 21, 11:44 
Szia,

szerintem igen egyszerű az ok: a tojó megtépi.
Ahonnan vetted, ott is valószínű a rangsor alján volt, ezért kiszedték a búbját, az elpusztult hímedet meg megint a tojó pucolta meg cseppet.
Szerintem ülj le és figyeld a viselkedésüket, abból sok minden kiderülthet.

Üdv:
Csaba

Valódi név: Tóth Tímea

Hozzászólás 2012 júl. 20, 13:27 
Sziasztok, az alábbiakban kérném a segítségeteket:
Úgy másfél hónapja vettünk egy hím zebrapintyet az egyedül maradt tojó mellé. Már akkor volt egy kisebb kopasz volt a feje hátsó részén, de gondoltam a vitaminhiány miatt (korábbi pintyemnél is így volt). Miután nálunk volt egy hete, a hátán is egyre inkább kopaszodott, és a szárnyánál, ahol a hátával érintkezik. Adtam nekik vitamint a vizükbe, és zöldségeket is kaptak a szokásos magkeverékük mellé, de változás nem történt. Nem is hullik több toll, de nem is nő vissza. A hangulatával nincs probléma, vígan csivitel, eszik, iszik, hintázik, fürdik. Első ötletem az volt, hogy nagyobb tollváltáson mehetne keresztül, de ahhoz túl sok tolla hiányzik, és túl sok idő telt el. Gondoltam arra is, hogy valami élősködője lehet, de akkor annak a tojón is kéne már látszódnia, vagy nem? Valaki tudna segíteni, hogy vajon mi lehet a pintyem baja?
Köszi: Timi

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 26, 21:49 
Szia,

a kérdésed nem csak zebrákra vonatkozhat, mert ami nekik jó, az gyakorlatilag minden díszpintynek is jó.
Muhar mag egyes magkeverékben benne van, természetesen adható (szedhető) kalászosan is.
Emellett igen közkedvelt madarászoknál is madaraknál is még például a kakaslábfű, útifű, disznóparéj, pásztortáska.
Magyar Madarász korábbi számában volt ezekről egy átfogó cikk.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2012 jún. 25, 1:14 
hello!
azt szeretném kérdezni hogy a zebrapintyeknek milyen magvakat lehet adni? pontosabban milyen fűfélék magjait? olyanokat amit megtalálhatok a szabadban pl muharra gondolok az jó e nekik és van e vmi más ami adható nekik?
köszi előre is a segítséget!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 21, 19:10 
Szia,

természetesen lehet adni nekik is.

Valódi név: Kovács Gyula

Hozzászólás 2012 jún. 21, 18:43 
Heló! Az érdekelne,hogy a diszmadaraknak is lehet-e adni alma ecetes itatóvizet?

Hozzászólás 2012 jún. 19, 12:30 
[quote="ckuzmos"
Hahaha!
Köszi, nem az én macskáim de már csináltunk csúzlit, és gondolkodunk egy macskagyűlölő kutya beszerzésén is továbbá szögesdrót demarkációs vonalon is, de szóba jöhet esetleg aknamező telepítése is valamint néhány mozgásérzékelő, nyomkövető rakéta sem lenne rossz!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 19, 9:01 
Szia,

a sóderre nem tudom pontosan mire gondolsz, mert ugye létezik 16-os 18-as stb szemcseméretű is! :) Amiket betonozásra használnak.
Nekik ez nem igazán jó, még csak játszani sem tudnak ekkora kavicsokkal :D

Viccet félretéve, a kétszer rostált vagy kvarchomok tökéletes nekik, zeolittal keverheted, de ott is fontos hogy milyen „szemcse nagyságút” használsz. A nagy szemcsenagyságú (pld macskaalom) tökéletes szagtalanításra, de nem tud mit kezdeni vele a madár, az apró amit marháknál szoktak például használni takarmány-kiegészítőként meg nagyon porol, de abból tud enni. Én is rendszeresen használok kétszer rostáltat, de mielőtt berakom a madarakhoz, hő kezelem. Sütőben jól átsütöm hogy ropogós legyen. De emellett még külön tálkában folyamatosan adok a madaraknak grittet.

A macskás problémára nem tudok egyszerű és jó megoldást ajánlani. El kell szeparálni őket, vagy pedig a macskát megnevelni. Esetleg ha megcserélnéd a dolgokat, macska kalitkában, madarak kint, akkor az is lehet jó megoldás :)

Hozzászólás 2012 jún. 18, 16:29 
Bemásolom ide a kérdésem mert úgy látom az "ápolás " fórum nem olvasott. Sziasztok!
Röpde aljába tehetek közönséges sódert zoolittal keverve vagy tisztítani kell a homokot? Zebráim vannak, a kalitkához madárhomokot vettem de a röpdéhez nem cipelnék annyit.Amúgy hogyan tisztítsam, ha szitán átmosom átmegy rajta a homok is. :?: A másik kérdésem a macskákkal kapcsolatos, teraszon vannak a madaraim és többször feszegette már a macska nincs valami jó ellenszerük? Persze nem méregre gondoltam , de ha felteszem a plafonra akkor meg én nem férek hozzájuk, meg nem is tudom nézni őket pedig van mit! Már körberaktam kaktusszal, mintha segítene. :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 16, 8:09 
Szia,

hát az utódok papíron normál egyedek lesznek, de biztos hogy más faktorok is vannak ott a génekben (mind szinte mindenkinél), így nem kell meglepődni ha „fekete bárányok” is lesznek.

Hozzászólás 2012 jún. 13, 22:10 
Köszönöm szépen a választ:)

akkor kapni fognak mindent mértékkel:D a zöld nem bolti, a kertből szedtem tyúkhurt illetve a pitypang levelét, autóút nincs a közelbe, de így is mindig megmosom mielött a madaraknak adom. Szerintem úgy fogom csinálni h ebben a kalitban lesz majd pihenőidőben a 2 pár, költéskor meg leválasztom az egyiket egy másik kalitra, így nem lehet gond.. de ez még odébb van egy pár hónappal.(a csőrük legvégén még egy kicsi pettyben van fekete folt, és a hím most kezdi kivedleni a mellén a fiatalkori tollakat és jelennek meg a csíkok, de már javában fütyül)

Egyenlőre örülök hogy jól érzik magukat. mindent esznek már, az elején volt probléma az új dolgokkal de a kíváncsiságuk győz mindig egy idő után, illetve ahogy megszokták a helyüket már sokkal bátrabban viselkednek:D egyedül a fürdőházikót nem akarják használni, pedig minden nap megy bele tiszta víz:) csak üldögélnek az ülőrúdon elötte de nem akarnak belemenni, lehet h annó nem volt nekik fürdési lehetőség biztosítva?

És azt szeretném még megkérdezni h ha a tojó márvány( fehér színe van könnycsíkkal) a hím pedig fekete pofafoltos szürke akkor milyen utódok várhatók? tudom h sok függ a genetikától, hogy milyen géneket hordoznak és a biztos meghatározáshoz 2-3 generáció minimum szükséges lenne, de gondolom egy vázlatos képet azért tudnátok mondani:) (a színek lehet hogy nem stimmelnek, a zebrapintyes ismertető illetve a fórumon elhangzottak alapján próbáltam megállapítani:)

további jó madarászást:)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 11, 8:55 
Szia,

mivel még fiatalok, igen nagy szükségük van az extra takarmányra. Csontozatuk, izomzatuk erősödése még folyamatban van, ráadásul az első nagy vedlés is mostanában van náluk. Szóval mehet neki a kényeztetés ahogy csak tudod, a száraz magkeverék nem elegendő.
Az igazi „hormontúltengés” majd csak kb. fél év múlva fog jelentkezni, de ezt a viselkedésükből is fogod látni. (Első elpottyantott tojás stb)
Akkor kell majd egy picit visszafogni a fehérjét, de a túlpörgés leginkább a kotlási időszakban „problémás”. Indításkor, felkészítéskor előnyös. Addig meg van időd minden olyan dologra rászoktatnod őket, amivel később neveltetni/tartani szeretnéd őket, és esetleg a tenyésztőnél nem kaptak.
A zölddel azonban csak óvatosan, a boltit lehetőleg kerüld, ki tudja mivel van kezelve.

Zebráknál a tenyészidőszakban szokott probléma lenni a területvédő viselkedés miatt. A hely elegendő lenne a két párnak, de az atrocitások, fészekdúlások előfordulása igen nagy. Erre szoktuk azt javasolni hogy egy pár vagy 3. De én inkább a helyedben kettéválasztanám azt a helyet és nyugodtabban lenne mind a két pár. Viszont ha fiatalokat is szeretnél, akkor azoknak az elhelyezéséről már most el kell kezdened gondolkodnod.

Hozzászólás 2012 jún. 8, 21:22 
Ckuzmos nagyon köszönök mindent!

Pontosan úgy van minden ahogy írtad:D
A hímnek kicsit több idő kellett mire rájött mindenre, de a tojó megmutatta nekik a dolgokat, fürtös kölest azóta már lecsupaszították, a hím fütyül, de a tojó még rá se néz, amúgy is meg szeretném várni a 8-9 hónapot a költésig (mielött megvettem a madarakat végigolvastam ezt a fórumot és egy füzetbe kiírkáltam az érdekes dolgokat) csak azt szeretném még tudni h akkor most nekik se tojást se fürtös kölest se zölded se csiráztatott magvakat nem kéne adni mert attól bepörögnek?:D

gondoltam hogy úgyis fiatalok még, és tömhetném őket minden jóval, fészket meg úgyse kapnak.. vagy akk jövő tavaszig csak a száraz egzóta keveréket kapják?

és lenne még egy kérdésem, egy nagyon nagy kalitba vannak majdnem minden oldala 1m..(régen ninfáim voltak benne) és majd idővel szeretnék bele még egy pár zebrát mert elvesznek ezek a kis madarak itt, nem a tenyésztés a célom, csak érezzék jól magukat, hébe hóba 1-2 költés... több madár megfigyelése mindig érdekes... szóval mehetne bele még 1 pár majd valamikor? (csak annyian írták már h a zebra nem nagyon tűri a fajtársait, meg kihordja a fészküket, de hát ha a természetbe is csapatostul élnek akkor itt is menni kéne nekik:)

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 jún. 4, 22:07 
ckuzmos, köszi a megerősitést :)

Hozzászólás 2012 jún. 4, 14:40 
ckuzmos köszönöm a válaszod,sokat segítettél!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 4, 12:35 
kinga73 írta:
Van valakinek tapasztalata fióka nevelésben? Kérlek segítsetek, ha tudtok.

A papagájosban lévő "kézzel nevelős" topik teljesen megfelel erre a célra.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 205  Következő