Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 júl. 8, 14:24 
Kicsi kecskék idén nagyon kevesen... :cry:
Kép

Hozzászólás 2012 júl. 7, 8:15 
Az édes, legöregebb 4hetesünk fogja magát és kiszökik a dobozból (mondjuk néha a másik kettő is, de ő a leggyakoribb kiszökő), és a kalitka alján randalírozik. Megtalált egy tojásdarabot és megkóstolta. Tegnap este olyan ribilliót csaptak, hogy nem bírtunk aludni tőlük (a hím megetette őket, és el-elbóbiskoltak, majd felpattantak és visítottak). Nem tudtuk, mi bajuk van- netalán a tojó bántaná őket- de nem). Én is attól félek, hogy melegük van. De mit tudunk tenni ellene? :?
Most egy ideig azt hiszem nem lesz újabb madár-gyermekáldás, igazából az a baj, hogy sose voltak még kicsikék, és eléggé tapasztalatlanok vagyunk (ezért is kérdezek folyton). Viszont most lesz helyettük saját gyerkőc (jelentem abból is az első- na de majd azzal kapcsolatban máshol kérek majd tanácsot). :lol:

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 júl. 6, 18:51 
Sziasztok
Leírok egy történetet ami ma velem történt meg....
Sajnálatos módon reggel kiszöktek a kecskepapagájaim (4 db) (nem jól zárhattam be a röpde ajtaját)
Olyan okos madarak hogy ez valami hihetetlen, nem mentek el a környékről, mikor megéhezett a két hímem csodával határos mód berepültek a röpdéjükbe így el bírtam őket kapni. A két tojó az akácoson pihentek egész nap de nem mentek el. A két hímem hívta őket és nagy nehezen a hívásra rászállt a röpde oldalára az egyik tojó szákkal sikerült elkapnom. Gondoltam a negyedikre keresztet vethetek hogy nem látom többet , de mégsem sikerült elkapnom egy fél órája :)

Nagyon nagy szerencsém volt, ők lettek a kedvenc papagáj fajtám ;)

Hozzászólás 2012 júl. 5, 20:26 
Nálam is volt két elhullás, de szerencsére még így is nevel hármat az a pár. Szerintem nem a vedlés miatt hagyták abba az etetést, hanem a hőség miatt. A vedlés nekik nem szokott fiókanevelésben gondot jelenteni, a termékenységnél viszont igen. Ma voltam egy ismerősömnél, ott is 5 kölyökből egy épp kimúlt. Levettük vele az odúk tetejét, hátha így több marad meg. Én is levettem minden odú tetejét, amiben kölyök van. Szerencse, hogy a kecske nem érzékeny a zavarásra! A tojáson ülő tojóknál csak félrehúztam az odú tetejét.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 júl. 5, 20:18 
madaras86 írta:
szenasir írta:
Sziasztok!
Jelentem, a tojás- projekt alakul. Ma a tojó végre megkóstolta!
A kicsik köszönik jól vannak. Kiköltöztek az odúból, egy dobozban laknak a kalitkában (erre a kalitkára sajna nem fért volna több odú, így megpróbáltuk ezt a megoldást). Szerintem növögetnek szépen, a tollasodás megy lassan (feltételezem, hogy a tojó-féle kopasztás miatt). Röviden ennyi!
Szép estét! Réka

Szuper! :) Nálam a meleg nagyon megviseli őket, a tojók órákon át kint ülnek a fészek előtt és a tojások így is kikelnek..... :( Locsolom a földet, de hát........

Nálam rosszabb a helyzet, tegnap benéztem az odúba és csak 1db volt még életbe a háromból, de már ő is csak alig. Beindult náluk a vedlés de olyannyira hogy szegények már csúnyáknak mondhatók.
Abba hagyták az etetést és nem vettem észre, ezt az egyet tegnap kivettem és gyors megetettem, mára már helyrejött :bounce: . Így hát a Jákók mellett etetek egy kecskét is :89:

Hozzászólás 2012 júl. 5, 20:03 
szenasir írta:
Sziasztok!
A kicsik köszönik jól vannak. Kiköltöztek az odúból, egy dobozban laknak a kalitkában (erre a kalitkára sajna nem fért volna több odú, így megpróbáltuk ezt a megoldást). Szerintem növögetnek szépen, a tollasodás megy lassan (feltételezem, hogy a tojó-féle kopasztás miatt). Röviden ennyi!
Szép estét! Réka

Szuper! :) Nálam a meleg nagyon megviseli őket, a tojók órákon át kint ülnek a fészek előtt és a tojások így is kikelnek..... :( Locsolom a földet, de hát........

Hozzászólás 2012 júl. 5, 19:33 
Sziasztok!
Szép estét! Réka

Hozzászólás 2012 jún. 28, 7:56 
Tegnap ismét rá sem parittyáztak a tojásra, ma kapnak újra. A lágyat viszont megkóstolták simán (fél siker). A tojóka semmiféle jelét nem mutatja a barátkozásnak, pedig ő már 3 éve lakik nálunk. A hím tegnap is igyekezett haverkodni (néha ő már a fejünkre, vállunkra szállt).
No sebaj, próbálkozunk!!!
A tegnaphoz képest ma meglepően csendes az odú, bár ne kiabáljam el! Kicsikék jól vannak, buzgón nyújtogatták a nyakukat felém reggel.
Megyek is mennyei reggelit készíteni a "családunknak".
Majd még beszámolok a helyzetről!
Szép napot Mindenkinek!

Hozzászólás 2012 jún. 27, 18:50 
Megmondom őszintén, hogy láttam már pár ezer kecskét, de olyat, amit nem lehetett rávenni a főtt tojás evésre, olyat még nem. Olyat se nagyon, amit biztatni kellett. Bár van amelyik pl nem szereti darálva, csak darabolva, vagy van aminek a sárgája nem ízlik, csak a fehérje, de mindegyiknél megoldható a dolog. Az AP-17 nagyon jó készítmény, viszont pont ennél tapasztaltam olyat, hogy ha kicsit sokat szórok a lágykajára, akkor már nem igazán akarnak hozzá nyúlni, szóval ott tesztelgetni kell mi az a mennyiség amit még nem vesznek észre. A gyári lágyeleség már nehezebb ügy, nekem azt a párok többsége nem igazán szívlelte.
Ha szerencséd van akkor az új odú feltétele esetén a tojó otthagyja a kölyköket és nem foglalkozik velük többet. Ez esetben a hímnek egyedül is fel kell tudnia nevelni őket.
Mikortól lehet szelídíteni? Erre mit lehet válaszolni....... hmmmm.......Mondjuk reálisan leválasztástól? Vagy odúból való kijöveteltől? Alapvetően az egész szelídítési akciót nem értem a kecskénél. Kiengedik párszor a szobába repülni és pár alkalom után már le se tudja vakarni magáról az ember. Én nem szelídítem az enyémeket, mégis van ami bosszantóan szelíd és így pofátlan is.

Hozzászólás 2012 jún. 27, 12:22 
Köszönöm szépen a tanácsokat, a főtt tojással próbálkozom még!
Amennyiben nem rakunk fel másik odút, mennyire bánthatja a kicsiket? Fel fogja nevelni őket? Féltjük szegény apróságainkat, és izgulunk itt kegyetlenül, hogy ha már az elmúlt 3 hétben ilyen szépen fejlődtek, akkor szeretnénk, ha fel is nőnének a drágák.
Vagy ha a másik odúban a friss tojásokon ül, akkor a hím eteti tovább a piciket?
És még egy kérdés: mikortól lehet kézhez szoktatni a kicsiket? A szülők nem valami kezesbárányok, a hím barátságosabb (ő ősszel került hozzánk), a tojó viszont egyáltalán nem.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 27, 12:10 
madaras86 írta:
A főtt tojást erőltesd, a kecske erre iszonyat könnyen rászokik!

Esetleg, ha mégsem akaródzna nekik rászokni, akkor próbálj meg különféle "recepteket" vagy akár gyári lágyeleséget (rovaros, gyümölcsös, stb). Szintén jó hatásssal lehet rájuk ha kapnak gritet vagy a kajájukra szórva időnként egy kevés AP17-et (ez utóbbi azért is jó, mert talán a legjobb ár/értékarányú készítmény).

Hozzászólás 2012 jún. 27, 11:42 
Szia! Valószínűleg a tojód csinálja, többnyire akkor van ilyen, ha újra beindul és hajtaná kifele a kölyköket, bár lehet rossz szokás is. Ilyenkor jó hatással lehet, ha raksz nekik egy másik odút. A főtt tojást erőltesd, a kecske erre iszonyat könnyen rászokik!

Hozzászólás 2012 jún. 27, 11:18 
Igyekszünk változatosan táplálni őket, a répa a kedvencük, de szeretik az almát, sajtot, salátát, néha megeszik a narancsot. A lágyeleséget valamiért nem szeretik. Estére lesz lisztkukac is.
Iszonyat mennyiségű fürtös kölest fogyasztanak.
A tojást nem eszik meg, a főtt rizs alkalmanként elmegy (de találja ki az ember, hogy mikor kérik és mikor nem).
Itt tipródom, hogy vajon nagyon nagy a baj?
Most éppen minden apróság nagyon mondja a magáét. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 27, 10:17 
Szia!

szenasir írta:
Az egyiken (aki a legidősebb) azt vettük észre, hogy a kinőtt tollait mintha valaki kitépkedné (először a faroktollát, majd a szárnyát tépték meg). Látszik a megmaradt tollakon, hogy véres. Nem tudunk rájönni, hogy ki bánthatja őket...

Miket kapnak a szülők enni? Beleértve a kaján kívül az egyéb kiegészítőket is.

szenasir írta:
Ui.: Ez a második költésük amúgy, tavasszal volt egy fiókájuk, de szegényke 2 hetesen elpusztult. Elnézve ezeket a kicsikéket, sajnos nem is fejlődött normálisan.

Sajnos ez az első költésnél gyakori, elő szokott fordulni.

Hozzászólás 2012 jún. 27, 9:18 
Sziasztok!
Van nekünk két felnőtt kecskepapagájunk, akik 3 kis fiókával leptek meg minket (3 hetesek a kicsik). Az egyiken (aki a legidősebb) azt vettük észre, hogy a kinőtt tollait mintha valaki kitépkedné (először a faroktollát, majd a szárnyát tépték meg). Látszik a megmaradt tollakon, hogy véres. Nem tudunk rájönni, hogy ki bánthatja őket... Teljesen tanácstalanok vagyunk. Ha valakinek van valami 5lete, kérem segítsen!
Amúgy a kismadár szerintünk teljesen szépen fejlődik, sokat mocorognak, nem látni, hogy valami baja lenne.
Köszönettel: Réka
Ui.: Ez a második költésük amúgy, tavasszal volt egy fiókájuk, de szegényke 2 hetesen elpusztult. Elnézve ezeket a kicsikéket, sajnos nem is fejlődött normálisan.

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 jún. 22, 19:34 
madaras86 írta:
pityuka1981 írta:
madaras86 írta:
Hím és nagyon nem idei.

Azigen! :shock: Köszi. Sac/kábé mennyi idős lehet?

Ha ránézel egy madárra, a tollazat, a csőr, a szem alapján meg lehet mondani, hogy fiatal, az évi-e? Egy 2-3-4-8 éves madár pedig kb ugyanúgy néz ki, ilyesmiben nincs semmi értelme tippelgetni.

Hát akkor ez hülye kérdés volt, de soha nem volt még kecskepapim.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 18:48 
pityuka1981 írta:
madaras86 írta:
Hím és nagyon nem idei.

Ha ránézel egy madárra, a tollazat, a csőr, a szem alapján meg lehet mondani, hogy fiatal, az évi-e? Egy 2-3-4-8 éves madár pedig kb ugyanúgy néz ki, ilyesmiben nincs semmi értelme tippelgetni.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 17:57 
madaras86 írta:
Hím és nagyon nem idei.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 17:54 
Hím és nagyon nem idei.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 16:15 
Ő lenne az. Milyen nemű szerintetek?
Állítólag idei, ha ez számít valamit.
Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 143  Következő