Gabesz írta:
Jó lenne megbizonyosodni róla, hogy valóban torokatka okozza-e a tünetet, vagy pedig mycopalzmózis- (stressz hatására az immunrendszer átmenetileg gyengül, myco egyből erősödik, s már hallani is, ahogy rombolja a hörgőket). Pontosan kellene a diagnózis, hogy megfelelő gyógyszert kaphasson. Madárdoki a környéken?
Kedves Gabesz!
Körbevettem a kalitka 3 oldalát - ahogy André úr ajánlotta itt másnak - , hogy lássam vannak-e piros atkák a fejrázós-prüszkölős váladékban, de sehol semmi. Inhaláltunk sóval is.
Voltam dokinál. Meghallgatta a felvételt, azt mondta lehetne megfázás, mycolplazmózis, torokatka is. De mivel hétfőn már egy tünet se volt (késő délután voltam rendelésen) azt mondta így nem lehet eldönteni, hogy mi ez/ mi volt ez... várjunk egy-két napot, hogy tényleg tünetmentes marad-e?
Ma kedd van, minden tünet elmúlt, remélem nem csak egyenlőre...
Ezt eszi:
- Versele-Laga Premium Prestige alapmagnak
- Versele-Laga Tonicum (kis kiegészítő, vitaminnal, aminosavakkal, ásványi anyagokkal)
- Versele-Laga Orlux Frutti Pate (kiegészítőnek)
Ezeken kívül van bent fürtös köles, szépia, naponta friss zöldség.
Tollváltás legvégén van, ma már kezdett csiporogni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a fenti alap napi eleség választék mellé tegyek-e be Oropharma Muta-vit csepp erőnlétjavító vitamint, biztos, ami biztos?
Vagy ennyi elég?
Mások azt mondták, lehet hogy le volt gyengülve, mert nem kapott rendes kaját, emiatt van/volt az egész...
Én sajnos nem tudom eldönteni, mert ilyen betegsége sosem volt a kanárimadaraimnak 11 év alatt.
Köszönettel:
JE