evettke írta:
Sziasztok!
Most már rendszeresen kijön a három fiókánk repkedni, vagy csak friss levegőt szívni

Most 4 és fél hetesek.
Az egyikőjük, úgy tűnik, sántikál. Korábban nem volt baja a lábának, de lehet, hogy a kezdeti nem túl pontosan célzott repkedések közepette baleset érte. Nem teljesen érzéketlen a lába, de látszik, hogy ha totyog olyan kis bice-bóca, és ha megáll, akkor is inkább a másik lábára helyezi a testsúlyát. Az ujjamat sem fogja. Ezt úgy 2 napja vettem észre. Vajon meggyógyulhat magától?
Egyébként tényleg nagyon aranyosak. Mindhárom máshogy viselkedik. Nem is gondoltam, hogy ennyire "egyéniségek" lehetnek.
Ha van valami tanácsotok a fióka lábát illetően, várom mindenképpen.
Üdv
Szerintem először ki kellene deríteni, hogy nincsen-e eltörve a lába, vagy valamelyik ízülete kiugorva. Vedd a kezedbe a kicsit, mozgasd meg a lábát, és ha fáj neki, akkor hangosan felsikít. Emellett próbáld végigtapogatni, menj végig, először a csípőjét ellenőrizd, rendben van-e az ízülete, majd simítsad végig a combcsontját, a térdét mozgasd meg kicsit, nincsen-e beduzzadva, majd végig a többi csonton és ízületen. Minél előbb kezelve lesz, annál nagyobb az esélye, hogy meggyógyul, azonban kezeletlenül maradandó károsodást fog szenvedni...
Megpróbáltam "megvizsgálni", bár én semmi esetre sem vagyok madárdoki. Szóval, ha mozgatom a lábát, nem ellenkezik, ugyanúgy húzgálja felfelé, mint a másikat. Egy hangot sem adott ki és nem is csípkedett, még menekülni sem próbált. A fogása viszont elég gyenge, sokkal gyengébb, mint a másik lábán. Inkább csak ráteszi az ujjamra a jobb lábát, míg a másikkal erősen kapaszkodik is. A combját tudja mozgatni, lépeget is, csak nem olyan erős az a lába.