Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 491 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 aug. 7, 10:49 
2.rész

Elkészült a volier alap konstrukciója,és a drótháló rögzitése. A volier 3,5 méter hosszú,1,9 magas és 1.8 széles. Sajnos a védőházba csak a volieren kersztül lehet csak bemenni,de mivel közös voliert szerettem volna, nem terveztem hogy oduk lesznek benn. Igy nem olyan nagy gond.

Kép

Kép

Az egészet tégláklra raktam rá,nem akartam neki alapot,mert nem tudtam,hogy mit hoz a jövő, igy bármikor el lehet mozditan a faltól,és áttcsinálni az egész helyet.

Hozzászólás 2012 aug. 7, 10:31 
Egy sorozatban megpróbálom leirni és képekkel megmutatni,hogyan kezdtem (ujra) papagájokkal foglalkozni. Gyerekkoromban már voltak Nimfáim, és Hullámosaim,de valamikor a középiskola előt mind eladtuk. Azóta már jó pár évet dolgoztam is. Újra akartam foglalkozni velük,de tavaly előtt még csak egy közös volierbe gondolkodtam. Amikor már megvoltak a madarak, nagyon elkezdett érdekelni a tenyésztés,a külömböző fajok, kicsit sajnálom,hogy nem kezdtem el már hamarabb...

1.rész

Megtörtént a helyszin kiválasztása a hátsó udvarba, a garázs mögött (1.kép). Itt van két öreg ól egymás mellett,amiben disznók meg tyúkok voltak 20 évvel ezelőtt. Az ól egyike lessz a védőház. Egyébként pont déli fekvése van, ami megfelelő.

Kép

Két alap dolgot kellett megoldanom,az első ,hogy ne legyen huzat, a második ,hogy egy német juhász is van az udvarban. Ezért ugy döntöttem,hogy a voliert körbe keritem,igy a kuty nem tud a közelükbe menni. Elkezdtem lerakni a szobrokat...

Kép

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:34 
Köszönöm :) Szerintem inkább örülni fognak neki, mert a madárhomokot is állandóan széttapicsgálják :D

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:31 
Siropiju írta:
Vagy a folyami homok közül, hogyan szedegessem ki, ha a fű nem maradhat? :D És a homok nem zavarja a törpefürjeket? Bocsi a sok kérdésért :(

A fürjekbe nem vagyok otthon,erről inkább mást kérdezzél.
A folyami homokot én ugy takaritom,hogy van 3-4 centis réteg a tetejét mindig lesöpröm a kosszal ürülékkel együtt. És ha kezd fogyni a homok akkor egy idő után feltöltöd....

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:30 
Köszönöm :) Akkor marad a homok :D

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:28 
Siropiju írta:
A fű maradhat???? Gondoltam, hogy kiszedegetem és kölest ültetek el, és azt enni is tudják majd :D
Ha maradhat, akkor onnan a maghéjakat hogyan szedjem ki? Vagy egyszerűen megpróbálom seprűvel? Nekem eddig csak olyan egyszerűek voltak. kihúzható tálca benne újságpapapír és kész :D

A fű,amugy sem lessz ott sokáig! :)
A koszt kis seprűvel,és kislapáttal beleteszed egy vödörbe,vagy dobozba és kiviszed!

Gondolod,hogy azok a madarak,akik csirájában megeszeik a kölest,megvárják mig nagyranő és leszenk rajta magok?! :)
Ha elülteted a kölest,azt nem fogod látni ott kikelni az tuti!

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:26 
Vagy a folyami homok közül, hogyan szedegessem ki, ha a fű nem maradhat? :D És a homok nem zavarja a törpefürjeket? Bocsi a sok kérdésért :(

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:24 
Szerintem alul mennek be, hozzám is járnak verebek,mert ki van szóródva a mag,és azt csipegetik. Alul igaz,hogy két centi,széles a nyilás. Szerintm csak követik a kiszóródott kaja irányát! :)

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:23 
A fű maradhat???? Gondoltam, hogy kiszedegetem és kölest ültetek el, és azt enni is tudják majd :D
Ha maradhat, akkor onnan a maghéjakat hogyan szedjem ki? Vagy egyszerűen megpróbálom seprűvel? Nekem eddig csak olyan egyszerűek voltak. kihúzható tálca benne újságpapapír és kész :D

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:14 
Hali Van egy kis baj remélem tudtok segíteni. :x :o Na szóval van egy volierünk 2x2cmes lyukasztású 1,8mmes drótal a volier betonon van2cm meg van emelve,hogy ne rohadjon el a vas. A probléma az,hogy tegnap mentem ki és egy fiatalabb veréb bent vergődött neki a drótnál a volierben szegény Szikla papagájok azt se tudták hova meneküljenek.. :? Furáltam,hogy tudott bejutni hát de mondom jól van bemegyek ki kergetem szerencsétlent ki is ment . Ma megyek ki hozzájuk ugyan ebben a fakkban már 8-10 veréb volt és hát nem értem hogyan jutnak be illetve mér mindig csak ebbe a fakkba? még csak nem is a legszélső vagy valami illetve hát itthon én 2x2es lyukasztású drótban gond nélkül tenyésztem a Zebrapintyeket. Mit tegyek velük,hogy ne menjenek be? Mert nem verebeket akarok tenyészteni .. :)

Hozzászólás 2012 aug. 4, 14:01 
Hogyan fogsz takaritani?? Hát bemész és kitakaritasz! :)

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:58 
Köszönöm :) Pedig szép lett volna :( És még arra nem jöttem rá, hogy takarítani hogyan fogom... erre egy tipp? :D

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:55 
A helyedben nem hagynék benn semilyen zöldet,mert ugy is lezabálják,ha mérgező,akkor meg duplán ne! Szép ágakat tegyél be,alulra folyami homokot és szuper lessz!

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:52 
Milyen fekvésű lessz? Milyen irányba néz a házfal?

Szép tágas hely,ide nem passzolna egy külső kerités.

Az uralkodó szél észak,észak-nyugati! Ebből az irányból én nem tennék ajtót,mert ha téle befóljázod a voliert,hogy kinn is lehessenek a madaraid,akkor nem mindegy honnét fúj jobban a szél.

A zsalu téglák vizszintben vanna? :)

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:46 
Jajj, még olyan kérdésem lenne, hogy a bambusz maradhat bent nekik? Nem mérgező? A másik növény nevét sajnos nem tudom, holnap jön az illető akitől kaptunk, majd megkérdezem :D

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:44 
Szia!
Na nagy nehezen itt a kép :) Az ajtó sorsáról még nem döntöttünk :oops:

Kép

Köszi!

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:28 
Nyugodtan küldj,és ird meg milyen iránybó lessz a bejárat! :)

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:26 
Hát... küldenék, de még csak az alapja van kész :oops: Zsalukövet ástunk le, hogy ha onnan próbálkozna a kutyus :) De ha így is jó, akkor küldök képet szívesen :D Köszi a segítséget :)

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:22 
Ha kerti volieről van szó,akkor felesleges kiadni egy csomó pénzt az OSB-re. A kutyád lenn van a földön,a mdaraid fenn,a 70 centis magasságnak szerintem nem sok értelme van,mert ha izgága a kutyád,akkor ugrálhat is a volier mellett. Küldj,egy képet, hogy hogyan néz ki! Ugy többet tudok segiteni...

Hozzászólás 2012 aug. 4, 13:18 
Arra is gondoltunk, hogy, kb 70 cm magasan OSB-vel körbekerítjük, hogy ne lássa őket.. Ez hülyeség? Nekünk szerencsére egyik szomszédba sem laknak :) kíváncsi vagyok nagyon, hogy mit talált ki a Te szomszédod :) Én nem értek hozzá, de nagyon jónak tűnik az elképzelés, biztos szép lesz :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 491 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Következő