Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 aug. 11, 21:37 
Pulipinty írta:
Azt hiszem, ezt így nem lehet elmondani, vagy nem érti meg az, akinek a madarak a madárházban üvöltöznek.

Nekem szobában voltak. Ha egymás után kiabálnak az el fog múlni (ehhez kell a türelem minden részről). Ha más okozza ezt, akkor az vagy elmúlik vagy rá kell jönni mi az és változtatni rajta. Nálunk pl egy méterrel odébb helyezve a kalitjukat máris jobban érezték magukat és a szokásos (reggeli/esti) zajongáson kívül csendben voltak.

Persze lehet azt mondani, hogy hülyeség, a katik akkor is hangosak, de ha így van, akkor csak valami sokkal csendesebb hobbit tudok javasolni megoldásként.

Pulipinty írta:
Most mondhatnám azt, hogy majd letakarom őket, aztán elmegyek dolgozni és üvölthetnek estig kedvük szerint, de mondjuk a szomszédban aki lakik az konkrétan megőrül...

Ne takard le, az átmeneti megoldás, középtávon már inkább káros. Ha a szomszédok nem viselik el, akkor sajnos nem marad sok választásod. :(

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 aug. 11, 21:30 
Szilvi, a párcsere mondhatni ezzel jár... :S
Ha elfogy a türelem, nincs más mint eladni őket, amit egy idő után úgy is megbánsz.
Hogyan raktad őket párba??

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 aug. 11, 20:42 
Nem látják, nem hallják egymást, mert 3.5 perc sétára laknak egymástól, én a lakótelepen, a másik pár meg kertes házban.

Türelem: remélem a lakóközösségnek lesz.
A leghalkabb madár... ezt én is olvastam, de ez kamu, üvöltenek rettenetesen, a hullámosok negyedolyan hangosak amikor nekiállnak csicseregni. Az a hang, amitől berezonál a dobhártyád. A madár üvölt az erkélyen és a lakás másik részében a konyhában nem tudod végiggondolni a teendődet, mert lüktet a fejed az ütemes rikoltozásától. Azt hiszem, ezt így nem lehet elmondani, vagy nem érti meg az, akinek a madarak a madárházban üvöltöznek.
Most mondhatnám azt, hogy majd letakarom őket, aztán elmegyek dolgozni és üvölthetnek estig kedvük szerint, de mondjuk a szomszédban aki lakik az konkrétan megőrül...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 aug. 11, 12:47 
Pulipinty írta:
Ha visszacserélgetem őket, a párokat, hogy ne üvöltsenek, akkor megint a testvérek lesznek együtt, így viszont nem lehet elviselni őket a lakásban, az erkélyen meg az egész panel megőrülne tőlük.

Türelemre lenne szükség. A katalin az összes papagáj faj közül az egyik legcsendesebb. Ha zajos és azért, mert nem azzal van akivel szeretne, akkor csak az idő az ami megoldja ezt a problémát. Azt meg ki kell bírni. Ehhez kell sok sok türelem.

B verzió: Úgy helyezed el őket, hogy ne lássák, ne hallják egymást. Akkor hamarabb elcsendesednek. Utána megint lehetnek egymás közelébe.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 11, 11:11 
Hát üdvözölhetik, de nem reggel 3/4 5 től este 9ig...
Eddig nem csinálták.

Nem parkettás lakásba való ez a papagáj...

Ha visszacserélgetem őket, a párokat, hogy ne üvöltsenek, akkor megint a testvérek lesznek együtt, így viszont nem lehet elviselni őket a lakásban, az erkélyen meg az egész panel megőrülne tőlük. A sötét fürdőszobában nem üvöltenek, de nem lehet huzamos ideig egy ablaktalan helységben tartani őket.

Kapnak 1hetet, hogy észhez térjenek, aztán azt hiszem kénytelen leszek eladni őket! Mert ez nem állapot, hogy az ember a saját lakásában nem tud aludni, nem tud egy dolgot végiggondolni, mert lüktet a feje a papagájok üvöltésétől. :(((

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 aug. 11, 6:23 
Pulipinty írta:
Köszi az infót. :)
Nálam nem látják és nem hallják egymst, 3.5 perc sétára vannak egymástól.

De amíg ki ki a saját párjával volt akkor is időnként üvöltöztek, mármint az időnként az kb reggel 2-3 órát, meg estefelé 2-3 órát. És nem értem, hogy miért???

Minden papagáj reggel,este kicsit hangosabb nálam is az amazonok,szenegálok,sapkások stb..meg persze a katalinok reggel este kiabálnak üdvözlik a napfelkeltét este a napnyugtát ez természetes dolog.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 10, 22:01 
Köszi az infót. :)
Nálam nem látják és nem hallják egymst, 3.5 perc sétára vannak egymástól.

De amíg ki ki a saját párjával volt akkor is időnként üvöltöztek, mármint az időnként az kb reggel 2-3 órát, meg estefelé 2-3 órát. És nem értem, hogy miért???

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 aug. 10, 21:51 
Pulipinty írta:
Hali!
Azt mondjátok meg nekem, hogy miért üvöltenek a madaraim? :(
Van nekik magkeverék, fürtös köles, lágykaja, szépia, gritt, ivóvíz, ülőrúd, süt a nap, nincsenek napon, de ez mind nem elég üvöltenek, mint az őrült. Ezek a kedves kis halk madarak... nem tudom ki írta le ezt a fajt, de az én madaraim nem olvasták, hogy csendesnek kell lenni.
3. napja, hogy megvolt a párcsere, már lassan abba lehetne hagyni az üvöltést. Annál is inkább, mert a panel ahol az új albérletünk van elég sok lakóval rendelkezik, akik lehet, hogy nem a fülsértő katalin rikácsolást szeretnék hallgatni. Kint vannak a madarak amúgy az erkélyen. De ma betettem őket a fürdőszobába, mert tényleg nem szeretném, hogy a lakók megőrüljenek tőlük. Az előző albérletben ahol laktunk más volt a helyzet, ott "elfért a levegőben" az ordításuk, meg amúgy is a saját párjaikkal voltak, nem üvöltöttek ilyen sokat...

Kérdés: kb hány napig fognak vészjóslóan üvölteni?
Tolom nekik a főtt tojásos lágykaját, hogy egymásra induljanak, de nem tudom, hogy mikor következne ez be.........

Szia!
Nálam 1-2 napig üvöltenek ,persze nem látják egymást csak hallják :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 10, 9:18 
Hali!
Azt mondjátok meg nekem, hogy miért üvöltenek a madaraim? :(
Van nekik magkeverék, fürtös köles, lágykaja, szépia, gritt, ivóvíz, ülőrúd, süt a nap, nincsenek napon, de ez mind nem elég üvöltenek, mint az őrült. Ezek a kedves kis halk madarak... nem tudom ki írta le ezt a fajt, de az én madaraim nem olvasták, hogy csendesnek kell lenni.
3. napja, hogy megvolt a párcsere, már lassan abba lehetne hagyni az üvöltést. Annál is inkább, mert a panel ahol az új albérletünk van elég sok lakóval rendelkezik, akik lehet, hogy nem a fülsértő katalin rikácsolást szeretnék hallgatni. Kint vannak a madarak amúgy az erkélyen. De ma betettem őket a fürdőszobába, mert tényleg nem szeretném, hogy a lakók megőrüljenek tőlük. Az előző albérletben ahol laktunk más volt a helyzet, ott "elfért a levegőben" az ordításuk, meg amúgy is a saját párjaikkal voltak, nem üvöltöttek ilyen sokat...

Kérdés: kb hány napig fognak vészjóslóan üvölteni?
Tolom nekik a főtt tojásos lágykaját, hogy egymásra induljanak, de nem tudom, hogy mikor következne ez be.........

Hozzászólás 2012 aug. 1, 9:33 
Azért ez hely és faj függő is. Pl nálam az egyik pár barrabanddal, egy másik pár princcel van együtt és semmi gond. Fürjfélékkel is kijönnek. Röpdében tartva láttam már pintyekkel is, de kalitkában az is gázos lenne.

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 júl. 31, 21:59 
gigollo írta:
Szia!
Oksa vettem, köszi :) már ezt is tudom!
Akkor katalin mellé vagy katalint rakok, vagy hullámost.

Katalin mellé katalint rakj vagy katalint :D

Valódi név: Donát

Hozzászólás 2012 júl. 31, 18:32 
Szia!
Oksa vettem, köszi :) már ezt is tudom!
Akkor katalin mellé vagy katalint rakok, vagy hullámost.

Hozzászólás 2012 júl. 31, 14:41 
Nekem eszembe sem jutna így keverni őket.Semmiképpen!!! A katalinok nem mindig olyan kis bugyuták ám, mint aminek mutatják magukat!! Nagyon galádak tudnak lenni, és a másik madár lábát csípik meg.Ha a zebrapintynek azt a kis cérnaszál lábát haragosan megcsípné egy katalin, akkor azt hiszem szegénynek nagyon nagy sérülést tudna okozni.El is pusztulhat simán, mire észreveszed. De persze elképzelhető az is, hogy béke,nyugalom, de én nem kockáztatnám a picike életét semmiképpen sem.Vegyél a zebrának egy társat inkább a saját fajából.Nálam pl.egy zebra pár él együtt sirálykákkal, aranyosak, jól megvannak.De papagájjal ne.

Valódi név: Donát

Hozzászólás 2012 júl. 31, 1:46 
Sziasztok!
azt szeretném megkérdezni, hogy katalin papagáj mellé, beszabad rakni egy zebrapintyet? Nem fognak összeveszni, illetve jól meglesznek békességben, barátságban? :)

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 júl. 28, 21:07 
Sziasztok!
Jelentem lerekesztettem a röpdéimet felére,így most két-két madár figyel bennük. Odú fent,szaporulat zéró!!!!
Kezdek kicsit :42: -ni.A s......gük ki van nyalva,és semmi.Sőtt!Az eddig is félnyomi madaramat teljesen megkopasztotta a párja,csupa szeretetből állandóan buherálja,már úgy néz ki,mint egy szürke kisegér.Hiába adom a Kálcium columbát a vizükbe,semmi változás.Őket még párzani is láttam,de olyan bénán csinálják,gondoltam felütöm nekik a Kama Sutrát.
Az addig okés,hogy türelem,de azért........!
A másik párosom meg egymáshoz nem nyúlna semmi pénzért!Pedig jól megvannak.
Ha Szilvihez hasonlóan képről tudnátok segíteni,nagyon megköszönném.Bár valamit biztos én nem csinálok jól,mert nálam a hulik sem szaporodnak.
Mindegy mert már nézegetem,hogy nyúlketrec mi módon lehet belőlük! :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 26, 13:17 
Sajna nem győz, madaras is írta nemrég, hogy nála is a tojók szépen párba álltak... és az majd csak ott derül ki, ha van vagy 10 tojás a fészekben... :(

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 26, 13:08 
Pulipinty írta:
Szia!
Hát, lehet, hogy most az lesz, hogy péntek délután összecsoportosítiom őket egybe, onnantól úgyis nagyjából otthon vagyok.
A gond viszont az, hogy ha nem fiú-lány párban vannak, az őket nem érdekli annyira általában, hogy adott esetben szétváljanak és cseréljenek! :( Szóval nem lehet rájuk bízni a párválasztás! :(

A madarászat szépségei...:D
Szerintem elsőre legyenek egyútt békében, aztán idővel majd csak győz az ösztön...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 26, 12:12 
Szia!
Hát, lehet, hogy most az lesz, hogy péntek délután összecsoportosítiom őket egybe, onnantól úgyis nagyjából otthon vagyok.
A gond viszont az, hogy ha nem fiú-lány párban vannak, az őket nem érdekli annyira általában, hogy adott esetben szétváljanak és cseréljenek! :( Szóval nem lehet rájuk bízni a párválasztás! :(

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 26, 11:29 
Pulipinty írta:
Összetenném én, d emi van, ha pár láb elfogy, mire hazaérek? :(( Emiatt aggódom. :(

És ha olyankor valamikor tennéd őket össze amikor otthon vagy és tudsz rájuk figyelni pár órácskát?
Tudom a költözés zűrös dolog, de mondjuk lehet úgy dobozolni, hogy fél füled a madarakon, aztán ha ordibálás és veszekedés van, közbe tudsz lépni...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 26, 11:09 
Szia Attila!
A lejjebbi dolgokkal most akkor mi legyen? Kényszerhelyzetben állok, költözés és szinte kötelező leépítés...de ha véletlen úgy adok el, hogy megint lesz 3 tojóm 1 hímmel, akkor Dunának megyek máááááá!!!!! :) (Na jó, nem!!!)

Attila69 írta:
Pulipinty írta:
Attila, a kért faroktoll, kissé oldalnézetből. Már majdnem elfelejtettem...! :)

Kép

Szia!
A farok tollakra tojót mondanék :roll:
Viszont genetika szerint a dilute madárnak hímnek kéne lenni,bár nem ismerem a szülők felmenőit :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 109  Következő