Üdvözletem az uraknak ismét!
A két pintyem két eltérő problémában szenved és erre keresek megoldást, örülnék ha tudnának segíteni.
A kisebbiknek azt hiszem tolltüsző gyulladása van, mert a szárnytolla egyszerűen nem nő ki, és a szárnyán van egy puha csomócska azon a ponton ami piros. Szegénykém próbálja csipkedni, de semmi haszna, csak úgy néz ki mint aki nem rakja rendbe a tollait - hozzáteszem hogy több is hiányzik a szárnyából. Míg ezt fel nem fedeztünk azt hittük hogy atkás, de gondolom ez kizárva a csomó miatt. (azért nekiestem a kalitkának az atkaölővel)
A másiknak pedig két napja lemerevedett a lába. A szó legszorosabb értelmében érzéketlen és szegény egy lábon gubbaszt, de van ennél rosszabb is. Kb ugyanekkortól elkezdett nőni neki két (a fehér szárnya alatt is látszik, hogy lila) másféle csomócska. Ez kemény, nem úgy mint a másiknál és bár tollazatilag semmi baja (nem is tépi magát, csak sokat alszik, de egyébként mind a kettő eszik-iszik és néha virgonckodnak) Lehetséges, hogy rákos? Mármint, ez elég erős kijelentés, de tegnap már repülni is kissé ügyetlenül repült.
Kissé tanácstalan vagyok
Előre is köszönöm a segítséget!