Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 szept. 3, 19:58 
Köszönöm a választ, nemrég jöttünk haza a dokitól.
A kicsinek elvileg vitaminhiány miatt nem nőnek tollai (illetve "beragadtak") szóval kaptunk valami erős, higítandó vitaminkészletet és majd pénteken vissza kell nézni.

Régebben vitakraftos vitamint kaptak, de ma már nem találunk olyan fajtát. Tudtok valaki jobbat ajánlani? (Ez a jelenlegi amit kaptunk, valami csirkéknek való készítmény...)

A másikra azt mondta, hogy 80% a csontvelőrák esélye. Ma már hunyorgott fél szemére, ennek ellenére még virgonckodik, ahogy tud. Így nem volt szívem "kikapcsolni".

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 aug. 30, 21:21 
Szia,

a tolltüsző gyuladás, illetve az e miatt keletkezett csomót sajnos csak felnyitással tudod orvosolni. Ez olyan mint az embereknél amikor a szőr nem tud kinőni a bőrből, alatta nő tovább, becsomósodik stb.
Mindenképp beavatkozás szükséges!

A másik madárnak így nem lehet megállapítani a baját, de leírásod alapján az is eléggé komolynak tűnik. Javaslom mind a kettőt egy szakavatott orvoshoz vidd el.

Hozzászólás 2012 aug. 30, 13:42 
Üdvözletem az uraknak ismét!

A két pintyem két eltérő problémában szenved és erre keresek megoldást, örülnék ha tudnának segíteni.
A kisebbiknek azt hiszem tolltüsző gyulladása van, mert a szárnytolla egyszerűen nem nő ki, és a szárnyán van egy puha csomócska azon a ponton ami piros. Szegénykém próbálja csipkedni, de semmi haszna, csak úgy néz ki mint aki nem rakja rendbe a tollait - hozzáteszem hogy több is hiányzik a szárnyából. Míg ezt fel nem fedeztünk azt hittük hogy atkás, de gondolom ez kizárva a csomó miatt. (azért nekiestem a kalitkának az atkaölővel)
A másiknak pedig két napja lemerevedett a lába. A szó legszorosabb értelmében érzéketlen és szegény egy lábon gubbaszt, de van ennél rosszabb is. Kb ugyanekkortól elkezdett nőni neki két (a fehér szárnya alatt is látszik, hogy lila) másféle csomócska. Ez kemény, nem úgy mint a másiknál és bár tollazatilag semmi baja (nem is tépi magát, csak sokat alszik, de egyébként mind a kettő eszik-iszik és néha virgonckodnak) Lehetséges, hogy rákos? Mármint, ez elég erős kijelentés, de tegnap már repülni is kissé ügyetlenül repült.

Kissé tanácstalan vagyok :(
Előre is köszönöm a segítséget!

Valódi név: Noll Norbert

Hozzászólás 2012 aug. 17, 19:09 
Azért nem árt megelőzni a bajt.

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2012 aug. 17, 18:46 
Köszönöm szépen, mindenképp, szerencsére még mindegyik madárka jól van :))

Hozzászólás 2012 aug. 17, 18:41 
Sajnálom :( Javaslom a másik madarat vagy ha koloniában madarakat mindenképp itasd le endrobiofloxal utána laktifermel.1ml/l vizben. Vényre kapható.De lehet kapni puridiár nevű készítményt baktérium,gumba és vírusellenes faorid tartalmú gyulladáscsökentő oldat.Stresz hasmenés ellen kiváló!Kúraszerűen heti 3-5 napig kell adni.100ml kiszerelésben van vény nélkül kapható.Én 790ft vettem.

Hozzászólás 2012 aug. 17, 18:25 
Nagyon köszönöm mindenkinek, sajnos elpusztult a madárka :(

Hozzászólás 2012 aug. 16, 17:01 
Sziasztok!

Nálam ugyan ez volt a helyzet csak rizspintyeknél decemberben.A 24db os állományomból 16 maradt életben.A madárral semmit nem tudsz tenni az állatorvos hiába adott antibitikumot nem használt.A madarak 2-3 napon belül elpusztultak.Amelyiknek nem volt külső tünete karanténozni kell.Mindenféle zöldséget gyümölcsöt meg kell vonni tőlük.A betegség FERTŐZŐ!!!A karanténozott madarakat probitikummal kell itatni én laktiferm-et használtam.Ha még gubaszt de véreset nem produkál addig még menthető.Boncolás után májelégtelenségre utaló jelet találtak.

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2012 aug. 16, 14:37 
Szia!

hasmenésre vannak különböző technikák, pl megvonni a zöldet tőlük és csak magokat kapjanak, esetleg egy kevés orvosi szén,

mivel ez a madárka már eléggé súlyos állapotban van, ezért szerintem el kéne vinni sürgősen állatorvoshoz. addig is külön kalit, infralámpa, földre rakni neki inni enni.

az ilyen kis madaraknál az ilyen súlyos esetek többsége az állat pusztulásával jár.

remélem amég nem ír valaki aki jobban ért ehhez, ez is megteszi!

Hozzászólás 2012 aug. 15, 9:34 
Sziasztok!
a kis zebrapintyem ma reggelre nagyon rosszul lett, alul feküdt simán megfogtam, meg néztem, és véres hasmenése van. :( Hogyan gyógyíthatnám meg? Szegénykém nagyon rossz állapotban van.. köszönöm

Hozzászólás 2012 aug. 14, 13:56 
Szia:D

köszönöm szépen a gyors választ, úgy néz ki h olyasmi lehetett a baja. este visszaraktam a közös kalitba a hímet... ma mintha minden vissza állt volna a rendes kerékvábásba:)

majd figyelem őket folyamatosan:)

én is olyan októberre gondoltam a fészek felhelyezését, mondjuk az első költéstől nem érdemes sokat várni sztem. az olyan felemásra szokott sikeredni nem?

további jó madarászást:)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 14, 11:22 
Szia,

nem lehet hogy egyszerűen csak a "kangörcs" van rajta?
Anyjuk meg nem áll meg és hát zavarja...
Egyes hímek agresszívebbek a párjukkal szemben, amolyan kis akaratosak. Jól tetted a szétszedést, pihentesd még egy kicsit őket majd szept. végén, okt. elején mehet a családalapítás.

Hozzászólás 2012 aug. 13, 13:06 
már rájöttem milyen viselkedés ez.. agresszív, azt elmúlt egy órába egy pillanatig se hagyta békén a tojót.. zavarta folyamatosan.. ki is vettem a kalitkából. átraktam a szállítókalitba a hímet... nemtudom mi legyen vele, egy nap alatt mitől kattanhatott be így?... 1m minden oldala a kalitnak szóval ki tudnak térni egymás elöl de ez így nagyon idegesítő, nem hagyhatom együtt őket... eddig minden rendbe volt.. 1 nap alatt teljesen megváltozott.. nem tűri meg a tojót még csak ugyan azon az ülőrúdon se... nem lehet erre valami megoldást találni? nagyon fájna megválnom a hímtől.. hozzám nőttek mind2en....

Hozzászólás 2012 aug. 13, 12:06 
szia!

kép kéne róla, lehet h csak kificamodott de el is törhetett... én úgy tapasztaltam nagyobb madaraknál (galambok) hogy az ilyen sérülések nem jönnek 100%osan rendbe, de ettől eltekintve nem lesz nagyobb baja, sántítani fog.

nekem is lenne egy kérdésem:D

van egy zebrapinty párom, 6-7 hónaposak lehetnek. teljesen kiszínesedtek már (amikor hozzám kerültek akkor kezdett fiatalkori tollruha eltűnni) szóval kicsi koruk óta velem vannak, amikor ivar érettek lettek láttam őket pározni, de megvontam a lágy eleséget tőlük( gondoltam amég kicsik jó ha kapják mert van benne olyan tápanyag amire szükségük van) már vagy 2 hónapja nem is kapnak. zöldet szoktak, meg fürtös kölest.. . pározni azóta nem láttam őket.. reggelente a násztánc megfigyelhető de a végén nem fejezik be, hanem ilyen nyüszítő hangot hallatnak... ami különösebben nem is zavar, gondolom ha majd kapják 9-10 hónaposan az e vitamint meg a lágyat minden helyreáll.

ami zavar az viszont az h az utóbbi hónapban a hím mintha hajtaná a tojót, nemtom zebráknál van-e ilyen.. üldözi és közben ilyen sivító hangot hallatnak... eleinte csak akkor kezdte a hím ha a tojó fürdött, utána kergette pár kört, és vége... ma láttam őket a kalitkába csak úgy kergetőzni.. bántani nem bántja, miután mentek egy kört minden megy tovább, tollászkodnak együtt, esznek....

szeretném kikérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban, mivel bántani nem bántja gondoltam ez is egy viselkedési forma, de azért féltem a tojót:)

köszönöm a válaszokat előre is:)

Nelson

Valódi név: Misi

Hozzászólás 2012 aug. 1, 21:59 
Sziasztok!!
A zebrapinty tojómnál észre vettem ,hogy a "bokája" meg van dagadva egy kicsit piros is, néha fel is szokta húzni a szárny alá ,de egyébként élet vidám eszik,iszik...
Szerintetek mi lehet a problémája?
El fog múlni?
A válaszokat előre is köszönöm!!!

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2012 júl. 31, 22:49 
Rendben,nagyon köszönöm a segitsèget!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 júl. 31, 17:37 
Szia !

A fürjeket szedd ki, hátha a pár kikölti ott a talajon rakott fészekben a fiókákat, bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ez ritkán sikerűl. Oduba hiába rakod fel, nem fogják tovább űlni a tojásokat.

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2012 júl. 31, 13:40 
Sziasztok!
Sűrgős segítsèg kellene!Az egyik zebrapinty párom a röpdèjük kifutójának sarkába a földre fèszkeltek!A gond az, hogy a röpdèben rajtuk kívül fürjek vannak, akik az előző költèsnèl(az nem a talajon volt) az èppen kirepült fiókákat kinyírták!Abban kèrnèk segítsèget,hogy a fürjeket elzártam tőlük,de hadjam-e a földön a fèszket vagy rakjam oduba,hátha vissza ülnek rá?A segítsèget előre is köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 25, 9:14 
Poszoly írta:
Sziasztok!!
Megtudnátok mondani a kis "zsömleszínű" zebrapinty nemét?
A fehéren látom,hogy hím,de mintha a kis zsömleszínűnek is lenne halványan pofafoltja,pedig elvileg lány lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!

ha megengedsz néhány tanácsot, észrevételt:
az etető tálat cseréld ki mondjuk egy cserép alátétre, akkor nem kell bele a kő ellensúlyként a felborulás végett, valamint a madárkák is könnyebben tudnak enni.
a főtt tojást ha lereszeled és raksz hozzá reszelt kekszet meg répát sokkal jobban fogják tudni inni és ízletesebb is lesz nekik. A párnak meg mintha óriási mennyiséget adnál, ennyit nem tudnak megenni, Csak rájuk romlik ami további gondokat okozhat.
Viszont ha pihenő időszak van, akkor ritkán adj nekik, mert felpörögnek és kirúgják a kalit oldalát. :wink:

Valódi név: Misi

Hozzászólás 2012 júl. 23, 20:09 
Köszi szépen!!! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 205  Következő