Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 nov. 1, 19:29 
Fekete Csaba írta:
Sajnos, ha egy madár megfertőződik, akkor egész életén át hordozza a vírust, legtöbbször teljesen tünetmentesen.

Tehát ha valakinek egy ritka és igen értékes (drága) madártenyészete van, de felüti a fejét benne ez a vírus, akkor nincs más megoldás, csak a harakiri? Úgy értem, hogy egy több százezer vagy esetleg milliós tenyészetet senki sem fog megsemmisíteni (madarakat elpusztítani, testeket elégetni, stb) emiatt. Vagy tényleg nincs más megoldás?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 nov. 1, 12:22 
Nem szeretném, hogy félreértés legyen. Én nem állítom és nem is állíthatom, hogy a madaraid APV fertőzöttek.
Számos ok lehet, ami miatt elpusztul egy fióka. De nem szabad elfelejteni, hogy ezt vírus is okozhatja ebben a korban. A vírust legbiztosabban elpusztult fiókából lehet kimutatni. Nem minden APV miatt elpusztult fiókán figyelhetők meg bevérzések, de nagyrészükön igen. Az is változó, hogy egy fertőzött pár fészekaljából hány fióka pusztul el. Ez attól függ, hogy a pár mennyire üríti a vírust. Szépen felnevelheti az egész fészekaljat, ha éppen nem üríti a vírust, de az is lehet, hogy csak egy vagy egy fióka se marad életben. Ilyenkor általában a rosszul nevelő pár diagnózis születik meg. Ha csak most és csak ennél a párodnál fordul elő ez a gond, akkor valószínűleg nem vírus okozta. De, ha ez ismétlődik a tenyészetedben, akkor mindenképpen érdemes lenne gondolni a vírusra és tesztelni a madarakat az APV jelenlétére. Ha egy tenyészetbe bekerül a vírus, akkor onnét a tenyészet minden madara fertőzöttnek tekinthető még akkor is, ha a madarak csak egy légtérben vannak, de külön kalitkában. Az egyik legjellemzőbb tünet pont a korábban szépen nevelkedő fiókák hirtelen pusztulása.
Sajnos, ha egy madár megfertőződik, akkor egész életén át hordozza a vírust, legtöbbször teljesen tünetmentesen.

Valódi név: Rót Gergő

Hozzászólás 2012 nov. 1, 12:05 
A fiókát már nem tudom megnézni. Még egy él. Már nevelt egyszer fiókát a pár. Ez a vírus állandó lesz ennél a párnál ezek után?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 okt. 30, 17:27 
Lehet, hogy érdemes lenne megnézni, hogy a gyomor, máj tájékon illetve a fejen nincsen-e bevérzés az elpusztult fiókákon. Ha van, akkor az sajnos lehet polyoma vírus fertőzés. Ha jól tudom kistestű papagájoknál kb ez a kor, amikor a vírus elviszi a kicsiket. Mondjuk ebben az esetben is a teendő kb ugyanaz, csak amennyiben vírus az ok, akkor lehet számítani hasonló gondra más párok esetében is.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 okt. 30, 16:09 
papagáj90 írta:
Sziasztok! Annak mi lehet az oka, hogy a jelenleg költő pár rózsásomnál a 4 fiókám 10-15 napig szépen nőtt, most pedig már csak 1 van mert naponta elhullanak és szerintem a szülő veri el őket!? Gyors segítségre lenne szükség! Köszönöm!

Meg is válaszoltad úgy látszik a kérdésedet. Neveld te a meglévő fiókákat és ne költesd ezt a párt többet.

Valódi név: Rót Gergő

Hozzászólás 2012 okt. 30, 15:31 
Sziasztok! Annak mi lehet az oka, hogy a jelenleg költő pár rózsásomnál a 4 fiókám 10-15 napig szépen nőtt, most pedig már csak 1 van mert naponta elhullanak és szerintem a szülő veri el őket!? Gyors segítségre lenne szükség! Köszönöm!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 szept. 23, 19:51 
vitya, szépek a fiatalok :)

Nálam két lutino-pallidino párosnál 3 és 4 fióka van eddig. Még van 4 tojás amiből kelhetnek kicsik :) Olyan édesek a kicsik. A szülők pedig ügyesek. Az egyik párom egy éve van nálam és akkor már ivarérettek voltak mikor hozzám kerültek de nem költöttek. Egyberaktam két másik párral és egyből letojt a tojó. Itt igazolódott a kolóniás tartás sikeressége, bár a másik párom meg külön van és az idén ez a 3. költésük.

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 szept. 23, 18:54 
[quote="brimston"]Sziasztok

Érdekes ez a rózsásfejű helyzet. Monoron, habár 7 után értünk oda, nem volt gyakorlatilag törpe. Se csúnya, se szép.
Hali

Nekem sikerült szeptemberi monori börzén vennem egy lutinó törpepapagáj fiókát, szerintem sikerült szépet vennem de várom válaszotokat.
Kép
Illetve itt egy idei kelésű törpém, színre én fahéjra tippelek, de ha tévedek kérlek javítsatok ki :)

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 szept. 21, 22:29 
Nekem sajna opalin párnál a hím elpusztult és mivel nem találtam újat a tojót eladtam. Azóta meg nem is találtam megfelelő, szép madarat helyettük.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2012 szept. 21, 13:53 
Hali!
Törpe ügyben tényleg elég gyér a helyzet, de úgy általában nem csak a rózsásfejűből.
Sokan felszámolták a tenyészetetket, lehet ez is az oka.
Akinek meg van az nem jut el vele monorra, a jobbakat háztól elviszik.
Meg külföldön most elég keresett és nagyban viszik ki az országból és nem is olcsón.
Láttam egy felvásárlót 4500Ft/db áron vette át nagyban a fischerit és a personatat.
Gondolom hollandokhoz viszi ott meg 2x annyiért eladja...

Hozzászólás 2012 szept. 21, 8:49 
Sziasztok

Érdekes ez a rózsásfejű helyzet. Monoron, habár 7 után értünk oda, nem volt gyakorlatilag törpe. Se csúnya, se szép. Minőségi madár meg évek óta nem igen. Van pár tenyésztő, aki nagyon szép madarakkal rendelkezik (Pl. Bodonyi Timi) de őket árusítani nemigen láttam. Csodálkozom, miért ilyen mostoha a hozzáállás törpe ügyben. Az opalinokról azt reméltem, az idén már elárasszák Monort, meg igen sok embernek vannak már, és nagyon sok helyen jól szaporodnak. Két tenyésztőt találtam monoron, az egyi 8000 Ft-ért adta amadarait (ez kicsit sok, nem voltak amúgy sem top madarak), a másik tolltépett fiókákat 4000 Ft-ért. Én eladtam két párat, egy tavalyi zöld párat, nagyon jól kiszínesedve, és kiszínezetlen idei párat, edged dilut és türkiz opalinokat, 6000 Ft darabjáért. Csodálkoztam, hogy ilyen kelendőek. Az idén nálam 25-30 opalin kicsi kelt, eladó is lesz belőlük. Kíváncsi vagyok, mikor robbantják a piacot a törpetenyésztők, mert ahhoz képest, hogy már mennyire nem újdonság, nem sokat árulnak belőle. Kiállítási madár pedig gyakorlatilag nincs is az országban, ez sem hiszem, hogy sokáig így marad.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 szept. 21, 0:21 
zöld 5-6, a lutino pedig 7 körül

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 szept. 20, 20:30 
5000-6000ft hallottam én is...

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2012 szept. 20, 19:13 
Szia!
Én még tavasszal érdeklődtem sima zöld opalinok után akkor 6000Ft volt /db
Azóta nem tudom milyen árba megy...

Hozzászólás 2012 szept. 20, 18:32 
Sziasztok!Opalin rózsásfejű törpék milyen árban mozognak?Lutinók és a zöld opalinok árára is kíváncsi lennék.
Esetleg lesz vagy szokott eladósorban lenni valakinek?

Hozzászólás 2012 szept. 6, 23:06 
SzBSanyi írta:
Augusztusi kiállításon szegeden volt 1 pár barack tarka, de sajnos nem akarta eladni az eladó, pedig 10,000Ft kínáltam neki a párért. :x

Milyen az a barack-tarka?

Hozzászólás 2012 szept. 6, 20:03 
:shock: Max.6000-7000ft egy tarka párért

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 szept. 5, 17:52 
Augusztusi kiállításon szegeden volt 1 pár barack tarka, de sajnos nem akarta eladni az eladó, pedig 10,000Ft kínáltam neki a párért. :x

Soós Ádám írta:
SzBSanyi !
Én a tarkákat 2000-2500ft ért adtam! Sima tarkák nállam lesznek... (Szentesen) de csak kb novemberbe...

Hozzászólás 2012 szept. 5, 16:26 
SzBSanyi !
Én a tarkákat 2000-2500ft ért adtam! Sima tarkák nállam lesznek... (Szentesen) de csak kb novemberbe...

Hozzászólás 2012 szept. 5, 6:09 
Köszi mindkettőtöknek :) Most is megyek és októberben is tervezek, valószínűleg kereslek majd titeket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Következő