Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 19:02 
Ül a tojásaidon rendesen ?.. :65:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 19:02 
Értem!
Eddig még nem találkoztam ezzel a jelenséggel soha!
Még okosabb lettem!
:24:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 19:01 
Vágod kinyóminyókám !...Mi van a Kinyónéva ?
:shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 18:58 
...mert az szárítja a levegőt! valamivel párásítanod is kellett volna a helyiségben. Lehet akkor, hogy ezért száradtak volna be a tojások?! Vagy mert túl sokat voltak a kotló alatt-17 nap? bár egy zárt tojásban... :roll: -, a melegben (40 fok nem semmi!) plusz a száraz levegő...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 ápr. 11, 19:02-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 18:38 
De igen! Miért?

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 18:30 
Kinókám ! Te nem véletlenül vilannyal melegítesz ?....Mert akkor nagy felületű edényeket kell elhelyezned a helyiségbe...Szerintem nincs meg a megfelelő páratartalom ?!....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 ápr. 11, 18:49-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 16:53 
Sziasztok!

Azt hiszem válalok én is egy kis beszámolót! Nehogy megrovásban részesüljek! Szóval a fias tojim nem kelt ki! Érdekes dolognak tartom ezt mivel két tojás volt a madárka alatt és mindkettő beszáradt! Mi lehet az oka!? Külsérelmi nyomot nem láttam rajtuk! Mivel 17 nap után nem jött össze hogy kikeljen így, feltörtem a tojásokat és ezt tapasztaltam! A "búbos" tojóm feje nem gyógyul hiába kenegettem de a növekedés megállt! Majd holnap megpróbálok csinálni képet! Aztán vagy egy tojóm aki 7-én megkapott 3 rendes tojást azon csücsül! Egy másik tojóm ma tojta a 3.tojást itt ezeknél már láttam szexet! A másik két tojómat pedig most párosítgatom úgy néz ki lesz belőlük valami de nem akarom elkiabálni! Az utolsó csaj pedig nem akar beindulni! Kb ennyi!

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 16:29 
Itt vagyok barátaim.
Ha komolyan gondolta volna valaki az ima témát, írjon privátban. Én valami nagyon frankót tudok ezzel kapcsolatban.
Üdvözöl egy (költözködésben) kifáradt madaras.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 16:14 
Gabesz !

Valahogy így :41: tépted a hajad ??????

Vagy sokkal szelídebben ? :07:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 15:48 
Igenis én játszhatnám a szűz lányt, mivel "Szűz"jegyben születtem kedves Doromboló, de nem játszom.... Csak Moncsival viccelődtem kicsit... és amikor úgy érzem, hogy van miről és van mit, úgyis belekotyogok a traccspartiba... Így már jó??????

Mona nagyon sajnálom szegény kis tojódat, átérzem a tehetetlenségedet, sajnos volt már részem benn, ha nem is tojással, de betegséggel kapcsolatban velük.
Gabikám gratula a picikhez, drukkolok ám....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 15:19 
Sziasztok, rollerosok- és Pappcsa :wink: (Üdv a topikon!)!

Mona, nagyon sajnálom a beteg tojódat, és még inkább, hogy nem segített rajta semmi... Pedig... Szörnyű érzés a tehetetlenség! Annál kegyetlenebb állapot nem sok van...

És végre, talán megtört nálam is a jég... Már nem tépem a hajam...annyira...

Csak nagyon halkan suttogom: 15!!! napra kikelt két pici fióka Ilusom alatt. Fogjuk rá. Aztán a harmadik pici is dolgozik rendesen a tojásban, hallani lehet a percegést... De ezt nem árultam el.

Puszi nektek,
Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 13:38 
Sziasztok!

Köszi, srácok, rendes pasasok vagytok ti itt.
Érdekes, én is pont Gizmóra gondoltam, hogy ő talán tud erre megfelelő imát...
A tojóm egyébként ugyanúgy van, de délelőtt úgy látom végre evett valamicskét a csírás magból. Egyensúlya továbbra sincs, és most már kezd a tollazata is alaposan megcsapzódni neki. Nem merek betenni fürdővizet, hátha beleesik, talán ha kijön az a tojás, amiben már csak reménykedni tudok. Ma is adok olajat belé, meg kap meleget is, a többi már nem az én hatásköröm, sajnos.
Ha felét elvesztetted így, akkor van remény, hogy ő a másik felébe tartozik, ugye???
Nem kívánom senkinek ezt a tehetetlen érzést, ahogy csak nézni tudom, szegény madár mennyire szenved, amikor berakom a helyére, egyszerűen felborul, és nem tud visszafordulni a hasára, csak az én segítségemmel... :03:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 12:23 
Köszi Csabi !...Hát akkor Moncsikám marad a Gizmó !...Ő tudja errefelé a legfrankóbb imát ! :lol: De tényleg sajnálom...nekem egész életemben talán 4-5 alkalommal fordult ilyen elő és a felét el is vesztettem.... :cry:

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 11:12 
Ennyi, többet én sem tudok. Mona elkövet mindent, amit lehet, és jól csinálja! A többi????

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 10:36 
Hát Monababa ! Azt ugye tudod, ha összetöröd benn a tojást akkor 2 nap múlva kampó ! Amit tehetsz azt ahogy írtad meg is tetted...Kapja a bélmozgató csírát a meleget célirányosan egyébként ez a legfontosabb és még olajozod is a seggit ?!... Ha valaki még tud valamit hozzátenni az írjon hamar...Csabi-Feri-odaátról...?!... Az a baj hogy egy igen nagy értékű tojóról van szó, de ezt minden igazi madarász rögtön kitalálta volna hisz mindig ezekkel van a baj !....

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 10:28 
:lol: Persze hogy nem baj !...Nem a rollereket zavarják a csapperek szivem !...Hanem téged ha nem hallod a rollerek bársonyos lágy énekét a csipp csipp csippp csapp csapp csappok lüktető erejétől...?! De ha van két elhelyezési lehetőséged akkor minden a legnagyobb rendben, mert akkor lesz széped is meg andalítód is ...!
Margóóó ! Te meg ne játszd itt a szűz leányt !...Senki nem bántott...csak kötelességszerűen beszéltem-tünk a helyzetedről....Látod odaát is aggódnak a hímek együtt tartása miatt....Ezek csak gondolatok...Te döntöd el hogy felhasználod, vagy elveted a hallottakat...Igen is nagyon szimpatikus nálatok a madarak helye a kis társadalmatokban...! Az hogy a tenyésztésbe nem tudsz beleszólni ez természetes, de vannak itt témák akár haspukkasztó vagy más nem efektív roller azért azokra ráröppenhetnél...még akkor is ha az erdeti fészked a gabesz istálóban van... :57:

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 9:53 
Szia Margaréta!

Azért én még reménykedek, hátha van egy kis hely számomra is!
Komolyan gondolom a rollerezést, de nem hinném, hogy a többi faj tartása kizárná ezt!

(vagy mégis? Fökukori?)

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 9:39 
Hát Moncsikám bizony itt elég baj.... Ha Te ennyire kis "minden" madárszerető vagy, akkor jobb, ha nem ebben a topikban élvezkedsz, ezt hagyd meg a teljesen rollerel elkötelezetteknek, ahogy már én is ezt tettem. Néha azért olvasni benézek ám ide is, de a többit rájuk hagyom, ők a dominánsak, tudod...
Nekünk, hobbisoknak jó a másik sima kanáris topik, vagy az egyéb madaras is :lol:
Bocsika....

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 9:11 
Szia Doromboló!

Nem repültem sehova, csak mivel van néhány színkanárim, gondoltam utánanézek mi is a helyzet velük.
(Szerintem itt volt az ideje, hogy tisztába tegyem a dolgokat ezen a fronton is! :D)

A rolleroknak egész más helyet és szerepet szánok!
Gondolom, ha nem látják,hallják egymást, nem fogja zavarni a rollereket a többi madár!

Nem tudom mit is akarok? Lehet,de az is lehet, hogy pont ez a választásom! Nem egyféléből szeretnék sokat, hanem többfélét, de azt sokat!
A többi madarammal is így vagyok. Élvezem a tarka társaságot, a sokféle csivitelést, megteszek minden tőlem telhetőt, hogy jól érezzék magukat, és ha szaporodnak is, az egy plusz öröm! Egyenlőre ez van. (talán a rollerekkel majd változik a helyzet :roll:)
Szeretem a kis tollas "csipeteket", fajra való tekintet nélkül! :oops:
Ez baj?

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 8:56 
hurááááááááá ! :13:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 261  Következő