Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 18:47 
Nem rossz....de úgy még jobb lenne,ha az elválasztón ajtó lenne,és legalább mikor átmegy,akkor nem kéne kézbe venni,mert szegény már ha meglát a homokba dugja a fejét!!!!! annyira utálja ha megfogom!!!!atyaviláááág,na hogy mi lesz ebből???)))) :D :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 17:46 
Szedd má szét Katinka !...Aztán küggyé fotót...Figyelj picinyem ! Ha az elválasztót a 80 centi közé be tudod tenni úgy, hogy 25 - 55 akkor van egy optimális költő dobozod és van a hímnek is egy garzonja !?...Na ? Mit szósz ?!....
:shock:

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 15:20 
Nyuzilla,akkor nem csak nekem jutott eszembe ez a megoldás!!,igaz én először könyvespolcban gondolkodtam))) csak amelyik ekkora volt,annak az ára elég borsos volt,így aztán azt elvetttem.Egyébként arra gondoltam,hogy a polcokat megfordítom és úgy szerelem fel,csak még nem tudom hogyan...mert a hornyok nem úgy vannak kiképezve.Itt van a polc,még becsomagolt állaptban!
Kép
Kép
és az elsőszülött,most már antennák nélkül,leválasztva a mamától!! de elég jól bírja,főleg,hogy együtt napozunk a teraszon!!! :)

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 13:54 
Amit Amaryl vett az nem salgó, csak olyan mint a salgó . Annak a gagyi változata, de nem is arra találták ki. Azt gondolom teljesen megfelel erre a célra ,sőt SZENZÁCCIÓS. Igen a négy SARKÁN ,függőlegesen az a SAROKVAS. EZEKEN vannak a furatok,abba lehet a kerekeket tenni.Tálcákat kellene még szerezni!!!Megfontolandó ennyi pénzért ,ismerve a vas és más dolgok árait. :o :alien: Lifó 4 toin ŰŰŰŰŰLLLLLLLL

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 10:36 
Kedves Amaryl!
Valamelyik fürjes oldalon láttam, hogy hasonlóan oldották meg a tenyésztést ilyen polcrendszerrel. A polc fordítva volt felrögzítve, így már meg is volt oldva a tálca, fölé pedig egy rácsot rögzítettek. Mondjuk a fürjeknek nem túl jó megoldás a taposórács szerintem, de a kanári ritkán megy a padlóra... Én is szemeztem már a salgóval, ki is szereltettem a spájzból, nem minden hátsó szándék nélkül... :twisted: :twisted: :twisted:

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 10:12 
Hú de nagyot hibáztam: természetesen az eredmény fordított. Kakasok vesztettek.

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 9:50 
Üdv mindenkinek!

Kakasuk-tyúkok= egy null, nem is egy több null. Már hetek óta csak tervek, és itt van a legegyszerübb és legjobb megoldás és még a leggyorsabb is. Gratulálok!!!! Ez azért nem semmi. Fiúk csak halgattok nincs eredmény, még a jó ötletek is a lányoknál vannak.

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 8:39 
Hali,kikelt a 2.fióka!! :08:
Ha leválasztom,mindenképp mobilra....de lehet,hogy nem is,hanem hagyom egyben,minek bonyolítsam az életemet???? 4 tojónál többet úgysem szeretnék!!! legfeljebb megpróbálom a háremet!!aztán amelyik kekeckedik,az megy vissza az ennél jóval kisebb kalitkába!!!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 12, 5:22 
Szia Katy!

A 40-es kalitot én kicsinek tartom.
Egy négyes fészekaljnál, mikor (volt már ilyen nem'egyszer) három hetes fiókák mellett elkezd fészkelni a tojó...,némely csaj új fészekhelyet keres mindenképp, különben megy az etetőbe.... be kell tenni a hímet.... és csak a harmadik-negyedik tojás után lehet leválasztani a fiókákat...6 madár, etető, itató ezeknek és két fészek!?!
Hááát nem sok hely marad abban a kalitban ketyerészésre!

Hagyd egyben, vagy legalább mobilra csináld az elválasztást, mert tuti kicsi lesz!
(de lehet, hogy az én "készülékemben" van a hiba..?!)

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 23:22 
Sziasztok!

Katy, ennek a neve nem salgó rendszer? Nekem a leírásodból nagyon úgy tűnik, és az tényleg baromi egyszerű megoldás, még nekünk is.

Kynyoo, a látják és hallják egymást dologhoz én hozzátenném, hogy az egyik tojóm úgy csinált, ahogy Gabesz írta: meghallotta és látta mellette a nászt, és úgy leugrott a tojásairól, hogy vissza se ment többet! Amióta szekrényben vannak, semmi gáz, mindenki nevel szépen, bár most hogy megint action van az alsó szomszédban, azért dugiszálja kifele buksi fejecskéjét a másik tojó, de ennyi, teszi a dolgát tovább gond nélkül.

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 22:25 
Katusom ! Én konolyan gondoltam hogy egy 80-as kalit elbírhat 2 tojó és egy hímet ?!... Azért csak vigyázz a nagy egyetértéssel...az attól fog változni ha a gerjedelem bedelejezi őket...és mikor már nagyon köllene a kakas és pont nincs, akkor magy a hirig !,,, :lol:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 22:05 
Mátyás,de jókat tudsz kérdezni...méghogy sarokvasak,assse tudom mi az....a négy lába,ami közé passzítom a polcokat,azokon végig hosszában vannak lyukak és olyan bigyók,amibe bele lehet csusszantani a polcok 4 sarkát!!!!ez akkor a sarokvas?????hmmm.lehet,de nekem ilyen szakszavakat nem kell tudni,én csak összarakom ahogy elképzeltem!!!na azért kicsit parázok,de nem vészes!!)))
Miért,Doromboló,teljesen elképzelhetetlen,hogy 2 dudás megférjen 1 csárdában!!!!??????és ahol röpdében költenek?????egyébként a Te tojóidat minden további nélkül össsze merném rakni,annyira jó természetű szelid madárkák!!!még talán a szlovákot is,igaz az jóval félénkebb,de a német tojó az kriminális 1 jószág,és nem csak amiatt hogy sz@rik a fészkére!!! :lol:
A másik,hogy csak ne nagyon képzeld el,mert ad az asszony a fejedre 1 nagy kopppintást!! :22:

Most látom kérdeztétek az árát! 8990 ft volt,az utolsó OBI katlógusban van,ne hiszem hogy csak itt árulnák....viszon vészesen fogy,pár napja voltam,akkor még Dunát lehetett rekeszteni vele,ma meg volt vagy 10 db,legalábbis kirakva!!!!.A Metróban van ugyanekkora 2 ezerrel olcsóbbért,viszont azon a polcok nem fémből,hanem pozdorjából vannak,és ha arra még veszel valamilyen lakkfestéket,hogy könnyen tisztán tudd tartani,ugyanitt vagy szerintem! Azért gondolkodtam azon is,mert ott könnyebb dolgom lett volna a drótháló felrakásával,ugyanis csak rá kellett volna szegeznem,míg itt furkálhatok....viszont itt a fém polc nem fog elgörbülni,míg a pozdorjánál előfordul,főleg ha víz éri! A másik meg,hogy ez nagyon könnyű,egyedül be tudtam pakolni a kocsiba,míg a pozdorjás dög nehéz volt!!!!

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 21:37 
Lajosbá szerintem minden nagy találmányt a nőknek köszönhetünk . A férfiak üldögéltek a konyha asztalnál,és annyuk azt mondja .Nem férek el főzni szeretnék menj már ki az udvarra. Apjuk ki megy és feltalálja a gőzgépet. Ez a mi szerencsénk ,a női technikai érzék. Ha nem küldik ki stephensont marad a lovaskocsi. :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 21:21 
Apám ...ezek a Tyukik műszaki zsenik... Jó lesz odafigyelni rájuk...

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 21:14 
Amaryl .Szerintem nem rosz őtlet a hátsó és oldalsó részt OSB 3-4mm es anyaggal borítani. az nem nehéz. fotel kerekeket meg az alá és már gurul is .A sarok vasak kivannak furva? Ha igen akkor 8-as menetes szár,és szintén az OBI-ban kapható kerekek = masszív tartós guruló kalit szekrény. :)

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 21:03 
Ha kalit építésnél tartunk ,én azt találtam ki,hogy a dekorosok által használt fehér színű 3 mm-es műanyag lemezt állítom őssze mint szekrényt ,és az eleje a Sanyi bácsi féle rács lesz. A műanyagot lehet ragasztani és heggeszteni. Amaryl ebből az anyagból elválasztót is lehet csinálni. Erre az anyagra ragasszák az öntapadós reklám szövegeket mint hordozó felület.Holnap szerintem meglesz a 4. toi.

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 20:38 
Ezt még senki nem próbálta a két csajszis egy kandúros megoldást bár kétségtelen ezt én is el tudnám képzelni... :oops: Próba szivem !...Próbáld meg végre...Akkorát fordítanál a tenyésztési szokásokon hogy hihetetlen !Egyszerűbb lenne minden ?!... :56:

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 20:35 
Ezt a polcot minden obiban lehet kapni vagy csak Pesten volt akció??? Mennyibe került?

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 20:22 
Na várjatok ragozom tovább...ha a 80 cm hossz luxus 1 tojónak,akkor középen el is lehet választani pl,de azt már nem dróthálóval,hanem hogy ne lássanak át egymáshoz...és akkor dupla annyi hely lesz,vagy hagyom a 80 hosszt,és akkor 2 tojót rakok bel??? mondjuk 3 fészekkel,hogy legyen választási lehtőség,ne legyen perpatvar???naszóval,segítsetek melyik az ésszerűbb???

Hozzászólás 2008 ápr. 11, 20:17 
Végül is nem titokzatoskodom,kiírom,és ha valamit nem jól gondolok,vagy van jobb ötletetek,akkor még időben van!!!
Szóóóval,vettem az OBI-ban olyan fém polcot,amihez van 5 polc....180 magas,80 széles, és 40 cm mély.....és úgy rakom össze az egyes polcok távolságát ahogy akarom!!!! mert lapraszerelt,tehát én állítom össze! Arra gondoltam,hogy a polcok elejét,és hátulját a széleken kifúrom,mert olyan lehajló 3 cm széle van,és körbefűzöm sűrű dróthálóval.Gondoltam arra is,hogy a hátuljára nem drótot,hanem farostot,vagy fát rakok,de akkor nehéz lesz,így meg nagyon könnyen tudom mozgatni,és egyébként is a hátulja és a egyik oldal fal mellett lesz.....az elejére ajtót rakok,még nem tudom,hogy megrendelm-e kalitka elemekből,vagy azt is magam szépen,zsanérral,szuper zárral,és olyat ami alulról felfelé nyílik....szóval becsukódjon akkor is ha nyitva feljtm,ami persze ááá velem nm fordulhat elő,naszóval mondjátok meg,jól kitaláltam-e,vagy némi korrekció még leht rajta??? jaaa és jó lenne a lábaira kerék,hogy ki tudjam tolni a teraszra)))) de jóó hogy nem fogjátok hallani,amint majd anyázok!!! :41:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 261  Következő