Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Donát

Hozzászólás 2013 jan. 4, 12:35 
Értem akkor maradok a Prestige-nél

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 jan. 4, 9:56 
gigollo írta:
Szerintetek ez a fajta eleség adható jákó papagájnak?

Nem. Sőt...

Hozzászólás 2013 jan. 4, 6:30 
gigollo írta:
Sziasztok,

http://www.allati-fincsi.hu/index.php?module=webshop&target=view&id=6202

nem

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Donát

Hozzászólás 2013 jan. 3, 23:26 
Sziasztok,

http://www.allati-fincsi.hu/index.php?module=webshop&target=view&id=6202

Hozzászólás 2013 jan. 1, 11:38 
B.U.É.K

:04:

Hozzászólás 2012 dec. 28, 22:31 
Sziasztok!ért
Köszönöm szépen a tanácsokat. :lol:
Miután elküldtem a tegnapi kérdésemet, rögtön rájöttem, hogy mennyire nem jól írtam le a helyzetet. Vidéken élünk a férjemmel kettesben. Biztos vagyok benne, hogy az új jövevény tényleg a gyermekünkké fog válni, és persze nagyon szeretném, ha hozzám kötődne jobban, de ha nem így alakul, az sem tragédia. Mondjuk a férjem nem nagyon fog foglalkozni vele, de hát ugye az életbe is néha ez a tulajdonság a vonzóbb. :roll: Sajnos a férjemen kívül nincs más családtag, aki részese lehetne Bogyó ( mert ezt a nevet voltam képes kitalálni, bár vonz a Mangó is) életének, és természetesen a férjemmel fogok Ciprusra utazni. Csak a szomszédomat tudjuk majd megkérni, hogy viselje Bogyó gondját, de neki hullámos és nimfa papagájai voltak, szóval már az nagy szó lesz, ha az etetést, itatást, és a takarítást bevállalja. Mondjuk nem szívesen terhelném ezzel, szóval most ott tartok, hogy lehet, én nem megyek Ciprusra, csak ezt meg a férjem veszi kissé zokon. :scratch: Patt helyzet, de biztos megoldom majd valahogy. Nagyon boldog vagyok, hogy Bogyó lesz nekem, de aggaszt az, hogy nem tudom mit tegyek, vagy mi lesz vele, ha elutazunk majd valamikor. Otthon ülős típus vagyok, de azért nyáron egy - egy hétre el szoktunk utazni.
Betty: még nem tudom kisfiú, vagy kislány lesz :drunken:
További szép estét !

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2012 dec. 28, 17:01 
Tim72 írta:
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Életem álma teljesült be, kaptam egy jákó papagájt karácsonyra. :D Még nincs nálam, majd január végén hozhatom el (most csak a fényképét kaptam meg, és egy óriási kalitkát). Eltekintve attól, hogy kicsit félek, hogy sikerül e boldogulnunk egymással, van egy kardinális problémám. Márciusban egy hétre Ciprusra kellene utaznom, és nem tudom hogy szegénykém hogy viseli majd, illetve azt sem tudom, hogy mi ilyenkor a teendő. Próbáltam a fórumon utána olvasni, de 144 oldalt nehezen sikerült kimazsoláznom. Előre is köszönöm a segítséget! :oops:

Nagy felelősség és nagy boldogság, gyermeked született :lol: Nálunk pontosan a Te helyzeted volt, feleségemnek vettünk egy kis madarat egy hetet mindketten vele voltunk egyformán elfogadott mindkettőnket. Aztán én egy hétre elutaztam... amikor beléptem az ajtón a nyakamba repült és azóta is ritkán jön le onnan. 7 év után most előszőr hajlandó a bármikor a feleségem kezére is menni, eddig csak akkor ha bajban volt. Feleségem konkurencia, puszit ad neki , de nem foghatja meg. Valamelyik nap ki is jelentette hogy Anyu malacos , van egy tengeri malacunk és a feleségemet Anyunak hivja.

Szóval nem egyszerű a madár fog választani és nem biztos, hogy téged akkor sem ha mindent megteszel érte. Nálunk a teknős, madár engem választott hiába minden odaadó törödés amit a feleségem tesz értük. Malac inkább vele van, de lehet az is jobban vonzódik hozzám.

Madárnál legyél nagyon türelmes, kedves és a párod ha ki birja egy kicsit tartozkodjon, lehet az lenne a jó , hogy amig elutazol addig maradjon a madár és csak akkor hozzátok el ha vele leszel.

Nagy kalitka nem elég igénylik ha lehet az egész napos törödést.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 dec. 28, 15:12 
Timi, gratulálok. :) Nagy fába vágtad a fejszét, de kívánom, hogy legyen nagyon sok örömöd a jákópajtásban!

Ha te leszel a madárral a legtöbbet, valószínű téged fog elfogadni a családból, hisz a jákók a szakirodalmak és sokak tapasztalatai alapján egy emberes madarak. Nálunk ez cáfolható, hisz Gyuri jákóm bárkinek rálép a kezére anélkül, hogy megcsípné. Kincső viszont rajtam kívül mindenkit megtámad :)

Én a helyedben úgy csinálnám, hogy ne legyen a madár az egy hét alatt nagyon maga alatt a hiányodtól, hogy a családból még egy személy töltsön veled együtt több időt a madárral már a kezdetektől. Így ha elutazol, lesz egy másik "biztos pont" majd a számára.
Persze ez idő közben fog majd kialakulni, addig meg biztos írsz majd róla :)
Milyen nemű madarad lesz, lehet tudni?

Hozzászólás 2012 dec. 28, 11:15 
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Életem álma teljesült be, kaptam egy jákó papagájt karácsonyra. :D Még nincs nálam, majd január végén hozhatom el (most csak a fényképét kaptam meg, és egy óriási kalitkát). Eltekintve attól, hogy kicsit félek, hogy sikerül e boldogulnunk egymással, van egy kardinális problémám. Márciusban egy hétre Ciprusra kellene utaznom, és nem tudom hogy szegénykém hogy viseli majd, illetve azt sem tudom, hogy mi ilyenkor a teendő. Próbáltam a fórumon utána olvasni, de 144 oldalt nehezen sikerült kimazsoláznom. Előre is köszönöm a segítséget! :oops:

Hozzászólás 2012 nov. 14, 18:36 
Röviden igen, ahogy Kati mondta , mert egyke , Kakapo is ilyen, de ha kell neki vmi akkor azért nem félünk annyira , hiába ujdonság , nekem repült már keresztül melltartóval a csőrében , az pedig épp egy új darab volt. Pénztárca is tuti nála , hiába új bukó repülésben veti rá magát, női táska, mobil telefon , távirányitó stb. Kalitkába nem rakok semmit, mert ő sem szereti , idő után megszokta amig raktam de addig be volt toj.. és később sem érdekelte.

molnarl.g írta:
Sziasztok!

Alfi mindentől fél ami újdonság...
Én szépen készítem neki a jobbnál jobb fajátékokat, ő pedig ha berakom a kalitkájába, már bújik is el...
Ma készítettem neki egy szeletelt faágból levő fűzért, felakasztottam neki a kalitka tetejére, erre ő most inkább a kalitka aljában lóg...

Ezzel mindig elveszi a kedvem, hogy készítsek neki valamit.

A ti madaratok is ilyen félős?
Hogy kezelitek ezt a problémát?

Hozzászólás 2012 nov. 13, 11:03 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Én szépen készítem neki a jobbnál jobb fajátékokat, ő pedig ha berakom a kalitkájába, már bújik is el...
Ma készítettem neki egy szeletelt faágból levő fűzért, felakasztottam neki a kalitka tetejére, erre ő most inkább a kalitka aljában lóg...

Az a tapasztalatom, hogy főleg az egykék ilyen félősek. Nekem csapatban élt mindig Pipi, semmitől nem fél, 5 percenként tehetnék be neki új játékot, vagy ülőrudat, de Zebi, aki egyke volt és csak május óta él nálunk a rúdról leesik minden új dologtól és már sokat fejlődött, mert bevihetem a söprűt a partvist, régebben ezektől is elálélt. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2012 nov. 10, 22:02 
molnarl.g írta:

Minden madár ilyen. De ha megszokja, akkor imádni fogja. Szóval ez ne vegye el a kedvedet ;)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 nov. 10, 19:00 
Sziasztok!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2012 okt. 30, 0:57 
molnarl.g írta:
nagynejutka írta:
Szia Gábor!
Nagy fába vágod a fejszét, milyen kakadura gondoltál ?
( nekem is tetszenek )

Még csak most ismerkedek a kakadukkal...Alfi mostanában már mondja, hogy "rossz madár!" csak tudnám hogy honnan tanulta, mikor én nem szoktam ezt mondani neki...
A cicának pedig mondja, hogy "macska madár!"
Nagyon jópofán rakja össze a szavakat, nagyon vicces.
Ráadásul olyan szavakat mond, amit tőlem biztosan nem hallott...viszont amit én szeretnék tanítani neki az nem nagyon érdekli általában.

Ne vegyél több madarat , Alfit nem dobja fel, hogy lesz még egy vetélytárs akivel osztoznia kell rajtad. Katinak a Jákója aki vegyes környezetben van sem mutat semmi érdeklődést a többi madár után csak a Kati kell neki.

Hozzászólás 2012 okt. 29, 18:27 
nagynejutka írta:
Szia Gábor!
( nekem is tetszenek )

Még csak most ismerkedek a kakadukkal...Alfi mostanában már mondja, hogy "rossz madár!" csak tudnám hogy honnan tanulta, mikor én nem szoktam ezt mondani neki...
A cicának pedig mondja, hogy "macska madár!"
Nagyon jópofán rakja össze a szavakat, nagyon vicces.
Ráadásul olyan szavakat mond, amit tőlem biztosan nem hallott...viszont amit én szeretnék tanítani neki az nem nagyon érdekli általában.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2012 okt. 29, 12:53 
Szia Gábor!
( nekem is tetszenek )

Hozzászólás 2012 okt. 27, 18:23 
Szerintem érzik a madarak az időjárás változást, tegnap, és különösen ma nagyon hangoskodnak...
Alfinak ma kitakarítottam a kalitkáját, lemostam ecetes vízzel, kapott új ülőfákat.
Mostanában csíráztatok magokat magamnak vitaminpótlás miatt, rendszeresen adok Alfinak is, legjobban az zab, árpa, és búzacsírát szereti.

Mostanában beköltözött hozzánk pár egér (éjszakánként rágnak a falban---könnyűszerkezetes ház...), ezért bent alszik Szöszi cica...
Alfi két nap alatt tökéletesen megtanulta hívogatni: "Szöszi! Cic-cicc..."
A macska néha már megőrül, hogy ki hívogatja...egyébként nagyon jól kijönnek egymással...

Múlt héten voltam egy ismerősömnél akinek több száz papagája van, főleg nagypapagájok ( Kakaduk, Arák,stb..) Gyönyörűek voltak!
Különösen a Kakadúk voltak nagy hatással rá...azok a gyönyörű szemek...megigéztek....
Szerintem hamarosan lesz Alfinak szobatársa...legalább mikor nem vagyok itthon lesz kivel beszélgetnie...

Hozzászólás 2012 okt. 27, 14:16 
Betty írta:
Nálunk Kincső olyan rossz egy pár napja. Lelöki a vizes, kavicsos, magvas tálakat. Minden nap ledobva találom őket. Lemegy a kalitka aljába a tálért, felviszi egy darabig majd ledobja. Megint lemegy érte és ledobja. Az egyik nimfám ugyanezt csinálja :) Érzi a vesztét? :) Már azt mondtam neki, hogy kitekerem a nyakát :)
Nálatok nincs ilyen mutatvány?

Valamit szeretne, 'rendelenes' viselkedéssel jelzi vagy csak simán játszik, Kakapoval mi rendszeresen csirke focizunk o fent van szekrenyben a polcon dobok neki vmit megprobalja elkapni , kivédeni ha nem sikerül akkor szalad erte és ledobja. Ha talál valamit a szekrényben azt is kidobja , szivos munkával kifosztotta a karácsonyfa diszes dobozt (müanyag diszek) aztán egyesével kihordta és ledobta :lol: :lol:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 okt. 26, 19:48 
Nálunk Kincső olyan rossz egy pár napja. Lelöki a vizes, kavicsos, magvas tálakat. Minden nap ledobva találom őket. Lemegy a kalitka aljába a tálért, felviszi egy darabig majd ledobja. Megint lemegy érte és ledobja. Az egyik nimfám ugyanezt csinálja :) Érzi a vesztét? :) Már azt mondtam neki, hogy kitekerem a nyakát :)
Nálatok nincs ilyen mutatvány?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 szept. 3, 22:13 
Egy érdekes infó: Élőhelyükön ebből a növényből (azaz annak terméséből) eszegetnek a jákók:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cassia_(legume)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 148  Következő