Pulipinty írta:
Üdv!
Kérdezni szeretném, hogy a kis és a nagy Sanyiknak milyen a hangjuk, mennyit rikácsolnak és az milyen? Ha volna ilyen videó valakinek az jó lenne, mert csak "beszélgetős" videókat találtam a youtube-on de ilyen hétköznapi "lebuktatós" hangokat nem tett fel senki.

Hát a hangosság relatív. Mikor befogadtam a kis sanyimat, és először megszólalt, azt hittem lefordulok a székről. Aztán szerelmes lettem ebbe a hangba, annyira okosan tudnak gügyögni, makogni stb. És hihetetlen jó jelzők, már messziről kiszimatolják, ha jött valaki. Persze nyáron mikor kinn van a kerti volierben, két utcával odébb is hallani, ha hisztizik, de amúgy nem vészes. A törpepapagájok számomra hangosabbak, sőt most azt kell mondjam, hogy ez a két hullámospapagáj is túltesz a kissanyin.

A nagysanyi már más tészta. Szerencsém van egyhez benn a klinikán, akit épp a hangja miatt adtak le. Szörnyű, és ezt úgy mondom, hogy jóformán már süket vagyok a kedves madaraimtól.
Ha lakásba tervezed, akkor kis sanyit ajánlom, a nagy sanyi semmiképp nem jó lakásban, se mérete se hangja miatt. De mindenkinek más a véleménye erről.