Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2012 dec. 30, 14:31 
Ne ragadj le az utazásnál.Egyáltalán nem utaztatom öket.Ha 2hetes korig felnevelik akkor a napi 4 etetés már elegendö.Reggel,délután amikor hazaérsz,5-6ora körül és este9 körül.De azt javaslom várj még a kézi neveléssel.Probáld ki amit irtam,meglátod sikerülni fog.A szépiát majd eszik amikor kell nekik.A promotorral semmi gond nincs,de miért kell minden nap.Ezzel megakadályozod a természetes bélflora kialakulását.A kicsik meg nem birják még ezt a tulzott vitamin bevitelt.FELESLEGES.Kéthetes korban a lágyeleség fogyasztás csökken és nö a csiráztatott mag iránti igényük.Kirepülés elött ez is csökkenöben és nö a száraz mag fogyasztásuk.A hullámos nem hiszem,hogy sikeresen felneveli öket,hiszen a két fajnak teljesen különbözö pl:csöre a csör szoritása a kotlásidö.A 18napos kotlást ne vedd alapul a katiknál ez általában 22-24 nap.A kettö között nagy a különbség.Ugy tudom,hogy a kecske papagájjal lehet katit neveltetni.

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 dec. 30, 12:10 
Feki: te hogyan oldod meg a katalin fiókák napi utaztatását? Engem a kézzel nevelős topikban lebeszéltek róla, mert a hőcsökkenés, a rázkódás esetleges ütődés elég nagy stressz egy fiókának ahhoz, hogy a stressztől elpusztuljon.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 23:06 
A szépiához hozzá sem érnek, éppen azért reszeltem a lágykajába mert az is felmerült, hogy hátha a kicsiknek pl a kálcium hiányzik.

Hozzászólás 2012 dec. 29, 22:37 
Nagyon nem bonyolultak de ode kell figyelni rájuk.Nem minden madár igényli egyformán pl:a vitaminozást,a szépiát inkább akaszd fel és had csipkedjék a különbözö kegyszereket,vegyszereket mellözd,a csirában meg term.vitaminok,fehérjék,stb vannak.De végül is Te tudod,hogy mit csinálsz,és hogyan.A tény nálam szépen szaporodnak most is ül 3pár.Most kelnek sorban kb 10-12 fiokára számitok.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 22:20 
Mi a baj a Lactifermmel? Tele van vitaminnal és probiotikummal. Minden madaram ezt kapja és csodálatosan érzik magukat tőle. Az almát akárhogy adom kockában vagy reszelve tökmindegy, 10 perc alatt az egészet eltüntetik. Csíráztatott mag elég nagy macera, de ha ezen múlik... és mi van a csíráztatott magban ami nincs a tojásos lágyeleség porban és annyira fontos, hogy a hiányában elpusztulnak a kicsik? A lágykaját töményen csak fiókaneveléskor kapták, "állásidőben" épphogy megszórtam a gyári porral, hogy kicsit szárazabb legyen a reszelt cucc és ne tocsogjon a gyümölcslében.
Valóban ENNYIRE bonyolultak amúgy a katalinok? :( :( :(

Hozzászólás 2012 dec. 29, 22:10 
A pihenö idöben heti 1x adj lágyat,a laktifermet felejtsd el csak antibiotikumos kezelés után használd.Az almát add külön kicsi darabokban ne add a sárgarépával és a lággyal együtt,mindig annyit tegyél be amit meg esznek hamar.Csiráztass ebböl a magkeverékböl és add nekik minden nap.Ha költenek kelés után addhatod a lágyat minden nap plussz heti 1x2-szer tyukhur.A kicsik ettöl a tulzott joakarástol pusztulnak,tehát a madaraid étkeztetésén kell változtatni.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 21:50 
Ehh, ezt már annyiszor leírtam és eddig senki nem tudott semmit mondani, de leírom megint, hátha te tudod, hogy hol van a kutya elásva! :D :D :D

Vegyes középpapagáj eleséget kapnak, többféle köles, zab, fénymag, kender szeklice csíkosszotyi, mungóbab, rízs a tartalma. Ezen kívül minden nap vagy minden másnap reszelt alma+reszelt répa + gyári lágykaja por (korábban Quiko, mostanában Raggio di Sole tojásos mézes lágyeleségpor) + Lactiferm legutóbb szépiát és Korvimin madárport is adagoltam hozzá, ezen felül időnként Ekodiár cseppeket is adok. Lakásban vannak tartva, mellettük a hullámosok gyönyörű 5ös fészekaljat neveltek. Talán még fejen nem állok nekik és csak a klasszikus zene halk háttérbeni szólása az, amit még nem követtem el velük. :wink:

Hozzászólás 2012 dec. 29, 21:35 
Azon nem gondolkodtál el,hogy lehet Te nem csinálsz jol valamit.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 21:31 
Akkor ezek szerint hordod őket minden nap magaddal? Engem nagyon lebeszéltek erről a kézzel nevelős topikban, ezért pont kapóra jött, hogy a hullámosok is épp ülnek.
Kb. 2 hetes korban sorra elpusztulnak.

Hozzászólás 2012 dec. 29, 21:26 
Mi történt a 2 fészekaljal,dolgozni járok minden nap.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 21:05 
Már 2 fészekalj bánja. A kézi nevelés annak nem bonyolult, aki otthon van egész nap és nem kell munkába járnia, és nem baj, ha hetekig csak 1-1 órát alszik... én tartok ettől a feladattól bevallom őszintén! :(

Hozzászólás 2012 dec. 29, 21:02 
Miböl gondolod,hogy nem tudják felnevelni.A kézi nevelés sem bonyolult,én már több katit igy neveltem fel,sikeresen.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 20:54 
Próbaképpen cseréltem ki őket, mert a szülők nem tudják felnevelni őket, hátha a hullámosok igen. Még mindig könnyebb verziónak tűnik, ha egy hullámos pár neveli őket, mintha én kézzel...

Hozzászólás 2012 dec. 29, 20:49 
Ez igy igaz,szokás és szoktatás kérdése.A tojásokat ne csereberéljétek,hagyjátok alattuk,fel fogják nevelni a saját kicsinyeiket.Nálam négyes,ötös fészekaljakat nevelnek.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 20:42 
Az enyémek zabálják a reszelt almás reszelt répás lágykaja poros "papi-papit"! :D Mondjuk kicsi koruktól kezdve minden nap kapták kb fél évig, utána meg ugyanúgy a reszelt gyümölcsöket a lágykaja por nélkül.

Hullámosban van olyan párom, aki nem eszi és van akik falják, hát megszokás kérdése.

Hozzászólás 2012 dec. 29, 20:39 
Szia Bogesz.A katalinok tenyésztésénél vannak furcsa dolgok,de nem kell kétségbe esni.Ha nem eszi a lágyeleséget, keverd össze csiráztatott maggal.Almával ne azt add külön nekik.Csiráztass kölest,muhart,fénymagot,zabot,ha van türelmed a napraforgo és a kender csiráztatásához az csak javit az élelmezésükön.Én ezzel nem bajlodom nálam ezt szárazon kapják,igy is szépek a fiokák.Reggel a lágyas keveréket,délután csak csira magot kapnak.Eleinte nem fogy,de a fiokák növekedésével nö a fogyasztás is.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 19:08 
Bogesz, gratulálok a kicsikhez!!!
Nálam 4 tojás van, egyet sikerült szétrepeszteniük, és elszürkült, de azért nem vettem ki. A pótszülők alatt vannak a hullámosok alatt, de még mindig nem tudom, hogy fel fogják-e nevelni őket?

Valódi név: Szabó Boglárka

Hozzászólás 2012 dec. 29, 19:01 
2 kicsi és 4 tojás, a tojót szinte arrébb kell lökdösnöm, hogy meg tudjam nézni a kicsiket. Már vettem lágy eleséget nekik kaptak is,de meg se akarja kóstolni a fiú inkább magot eszik és azt viszi be. Majd holnap próbálkozók almát rakni a lágy kajába azt imádja.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 dec. 28, 19:52 
bogesz88 írta:
...sajnos nem tudok neki(k) tojást főzni mivel egy nap max 2db tojás van, pedig van jó néhány tyúkunk.

Grat a kicsihez, vegyél gyári lágyeleséget, az talán még jobb is mint a "házikoszt". ;)

Valódi név: Szabó Boglárka

Hozzászólás 2012 dec. 28, 18:07 
Sziasztok!

Megvan az első kis Katalin fiókám, raktam nekik gyári lágy eleséget egy kis sárgarépával, sajnos nem tudok neki(k) tojást főzni mivel egy nap max 2db tojás van, pedig van jó néhány tyúkunk. A 95%-ban biztos tojom most már 100%, hogy fiú.

Üdv: Bogi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 109  Következő