CsaSzi86 írta:
Hogyan tudnám rávenni a gyümölcs és zöldségevésre?
Keverd össze a magokkal (vagy szórd rá a magokat). Miközben kejol kénytelen kelletlen megkóstolja a többit is. Talán rákap az evésére. De az sem tragédia ha egyelőre nem kezdi el enni. Lesz idő még eleget próbálkozni. A hullámos Ausztráliában elég sivár területeken él, nincs sok növényzet, gyümölcs, nem akkora gond ha nem eszik egyelőre csak magokat. Viszont magokból próbálj minőségi magkeveréket adni neki.
CsaSzi86 írta:
A csőrkoptatót szintén nem hajlandó használni, erre hogyan tudnám rávezetni? Már minden szegletbe átraktam, rá sem hederít, tegnap a magja fölé raktam fel, akkor meg magot sem evett...
Első lépésben cseréld le a műanyag ülőrudakat fára. A fa nemcsak sokkal jobb, de ha elkezdni rágcsálni, akkor egyből meg van oldva a csőrkoptatás is. Érdemes még betenni neki fa játékot (madárjátékot) amivel játszhat, de ne tegyél be csengőt, tükröt és hasonló marhaságokat amiket a kereskedők rásóznak a gyanútlan vevőkre. Többet árt mint használ. Tavasszal majd rügyező ágakat (pl gyümölcs, fűzfa) tegyél be neki. Imádni fogja (remélhetőleg).
CsaSzi86 írta:
A kalitka aljába nem hajlandó lemenni, pedig nem ártana azért fürödnie nem?
Az aljában madárhomok van? Azt egy tálba tegyél neki be, nem fürdeni fog benne, de eszik belőle (gritt). Fürdetéshez lehet kapni az ajtóra akasztható fürdetőt, azt használj. Mint ahogy fentebb írtam már, ők meglehetősen sivár, sivatagos területen élnek ahol időnként olyan kevés a víz, hogy villával lehet csak inni a tócsákból. Szóval a természetben sem fürdenek olyan nagyon sokat. De azért próbálkozz ezzel a fürdetővel (ja és igen, vízben fürdenek).
A csőre feletti viaszhártya nekem is furának tűnik, de nem merek mondani semmi biztosat. Nincs esetleg egy éles közeli képed róla?