Lafille írta:
Hát, megpróbáltam Laktifermet szerezni, azt mondják, hogy egyrészt Laktiferm már nem létezik, van egy új helyette, másrészt elvileg a pelletben is van valami, ami helyre állítja a bélflórát.
Probiotikum. Ez az amit a Laktiferm is tartalmaz és ez az amit a pelletekbe is tesznek (megfelelő arányban). Pellet mellé (hacsak az állatorvos másképp nem rendeli) TILOS adni vitamin kiegészítést, és csak ritkán szükséges adni probiotikumot (lévén a pelletek többsége tartalmazza illetve minden pellet teljes értékű táp, tehát az extra vitamin adagolása egy idő után
hipervitaminózist okozna.
Lafille írta:
Nagyon örülök minden segítségnek, amit itt kaptam eddig, de ezen a pelleten.. Még mindig nem sikerült kiigazodnom. Még mindig nem tudom mennyi ideig és hogyan alkalmazzam, de saját meglátásom szerint 40 -60 %-ban fogom, s időről- időre kevesebb pellet.
Ezt csak támogatni tudom. A gyártók ajánlásával ellentétben sosem szabad 100% csak pelletet adni, mellé a változatosság miatt ajánlott a mag, illetve a zöldség gyümölcs. No, meg a pellettben (akármennyire is szeretnék ezt a gyártók elhitetni) nincs meg valóban MINDEN amihez a magokból, gyümölcsökből amúgy hozzájutnának.
Lafille írta:
Viszont mindig meglep, mikor azt mondják nekem, hogy a zöldség-gyümölcsnek kéne képeznie a főeleséget, s a magnak a kiegészítő eleséget! Ne haragudjatok, hogy ezt mondom, de ez olyan nehéznek tűnik! Zöldség- gyümölcsöt csak akkor tudok neki adni, amikor itthon vagyok (ugye nem szívesen hagynám ott nekik egész napra, hogy megfonnyadjon), tehát reggel 9-től délután 4-ig (hétfő- péntek) mindenképpen egyedül csücsül a kalitkájában és azt eszi, amit előtte hagyok neki. S természetesen amikor lehet, tömöm mindenféle kiegészítő eleséggel, kiengedem repülni, amint hazaérek (mert így jó neki, s nekem is

.. De így sem értem hogyan lenne megoldható a nagyobb százalék zöldség -gyümölcs.
Nem vagyok kanáris, de tény a zöldeleség szükségessége. De nem ekkora arányban, főeleségként, pláne nem pellet mellé (
ez csak az én véleményem, kérem cáfoljatok meg ha nem így van)! Amúgy meg próbálj neki
csíráztatott magokat is adni, rendkívül értékes táplálék!

Lafille írta:
Elsősorban a kopaszodás miatt vittem el Sophie-t az állatorvoshoz, s abban reménykedem ebben segít a megabac és az A-vitamin. De tényleg ez minden?
Én hiszek az orvosoknak. Ráadásul az orvos látta a madaradat, mi nem láttuk, tehát ő mindenképpen több információval rendelkezik ami alapján hozta a döntését. Nem érdemes vitatkozni vele (
szvsz).
Lafille írta:
Ne haragudjatok a sok - esetleg ismétlődő- kérdésemért, csak olyan sok mindenki próbál tanácsot adni és olyan sok féleképpen, hogy tényleg nem igazán tudom melyik lenne a legjobb a madaramnak.
Mindenki azt fogja mondani ami neki bevált vagy amit neki is tanácsoltak tapasztaltabb madarászok. De mivel senki sem vizsgálta meg a madaradat közelebbről (kivéve a dokit) senki sem lehet 100% biztos abban, hogy jobbat tanácsol nála.
Amúgy ahogy nézem a legtöbb dologban ugyanazt tanácsoljuk neked, legalábbis itt ezen a fórumon.