Hali!
Itt is látni, hogy madara válogatja ezt a félősséget.
Amikor építkeztünk, a jákóm kint volt egy 3x2x1 (h-magas-mély) volierben 3 nagysanyival együtt, a járda mellett vagy 1 méterrel.
Sok idegen ember elment mellettük mindenféle szerszámmal, sok félelmetes akármivel, baromira nem érdekelte az egész, a betonkeverőtől se félt, szóval no para.Lehet, hogy a sanyik erőt adtak neki.
Csak egytől félt sajnálatosan--tőlem.(a fene egye meg.

)
Sajna amikor elhoztam, engem látott ellenségének, és megjegyzett egy életre.
Anyámat nagyon bírta, csak az Ő kezéből fogadta el a kaját, másokkal meg közömbös volt.
Még a cicánkat is csipázta, mikor meglátta lemászott a röpde közepére és ott nyávogott neki.Ez volt az első amit megtanult-nyávogni.
Amikor ezt a madarat vettem akkor a tenyésztő elmondta, hogy Hollandiából van a madár, és a karantén alatt mindenféle "szoktatásnak vetették alá" pl. hideg vízzel leslagozták őket, hogy a stresszesek hulljanak el a strapabírók meg ne pusztuljanak el és ha eladják őket bátran mondhassák el a vevőknek, hogy igen strapabíró madarak ezek.Persze ezt csak akkor mondta meg mikor vettem tőle 2 madarat..
Mikor ezeket mondta, enyhén szólva ledöbbentem, el nem hittem, hogy ennyire gyökerek az emberek, hogy lehet ilyet csinálni, mindet fel kéne akasztani.

Aztán ki tudja mi az igazság.