Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2013 ápr. 16, 14:50 
Warhawk írta:
(Bár nem jákó, de ....) Nálunk van egy "játszóház" nekik. Egyszer kiszökött a lány és nem a lakást amortizálta le, hanem a játszóházára repült és ott múlatta az időt (amíg észre nem vettem, hogy engedély nélküli légtérhasználat fennforgása van). Érdekes, de nagyon is tisztában van azzal, hogy mi az "övék" és mi az amit jobb békén hagyni. Persze nem mindig tartják be a szabályokat, de tudják nagyon is jól, hogy mik a tiltott zónák.

Ez én is észrevettem , használt fotos cuccokat adok veszek, tele van az asztalom régi gépekkel, egyszer kapott egyet Kakapo azt kibelezte azóta a többit nem bántja ,elég volt néhány alkalommal szólni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 9:57 
(Bár nem jákó, de ....) Nálunk van egy "játszóház" nekik. Egyszer kiszökött a lány és nem a lakást amortizálta le, hanem a játszóházára repült és ott múlatta az időt (amíg észre nem vettem, hogy engedély nélküli légtérhasználat fennforgása van). Érdekes, de nagyon is tisztában van azzal, hogy mi az "övék" és mi az amit jobb békén hagyni. Persze nem mindig tartják be a szabályokat, de tudják nagyon is jól, hogy mik a tiltott zónák.

Hozzászólás 2013 ápr. 14, 14:28 
Ildi írta:
Én még mindig írogatom az új szavait, de szerintem sok kimaradt... :)
Mire gondolsz,milyen teleszkópos kiülő? Felfúrós?
Nekem ez azért tetszene, mert le is lehet venni nyom nélkül,ha valamiért nem kell. Valami diszkrét megoldást szeretnék.

Fa függöny karnis rudakat vettem félbe vágtam őket és a lakásban minden ajtó felett van egy rúd, plussz az ágyam felett de már biztonságos távolságban (földre megy a potty) jól ismeri őket elkéesztően repül a lakásban kanyarban is ha 20cm van esetleg nyitva ritkán az ajtó azon is átrepül.

Hozzászólás 2013 ápr. 14, 14:25 
[quote="Betty"]Ildi, az én jákóim megtanult szavait egy ideig feljegyeztem. 30 szó után feladtam :) Amit az enyémek mostanában használnak, hogy szeretlek? :)

Én nem tanitom semmire, de több százat biztosan tud, egyszerű mondatokat szókapcsolatokat is. Hetente egyszer biztosan nagyon keményen összeveszünk, kikergetem a szóbából mert , már nagyon feldühitett. Ki ül a rúdjára és szemrehányóan modja 'Nagyon szeretlek!' na két könnycsepp lenyugszom és megyek csókolgatni és szent a béke újra... :x Mivel dühit fel ? Nem akar enni tudom, hogy éhes de magot nem eszünk... dolgoznom kell ő meg játszana és nem fogadja el , hogy akkor éppen nem lehet és csak követeli, gyere, gyere, gyere :) stb.

Próbáltam tanitani, éhes vagyok, szomjas vagyok , iszik stb. ki mondta 1x 2x ő tudja.. de nem használja , hülye hangokat mondani sokkal izgibb. Nagyon alkalmazkodo egyébként, akkor fekszik amikor mi és ha fel akar kellni halkan kerdezi vamilyen sajat szoval "keljunk" ? aztan ha mondom, hogy nem alszik tovabb.

Simán beszól bármit, nagyon jó humorérzéke van.

Hozzászólás 2013 ápr. 14, 11:59 
Én még mindig írogatom az új szavait, de szerintem sok kimaradt... :)
Mire gondolsz,milyen teleszkópos kiülő? Felfúrós?
Nekem ez azért tetszene, mert le is lehet venni nyom nélkül,ha valamiért nem kell. Valami diszkrét megoldást szeretnék.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2013 ápr. 14, 10:11 
Ildi, az én jákóim megtanult szavait egy ideig feljegyeztem. 30 szó után feladtam :) Amit az enyémek mostanában használnak, hogy szeretlek? :)

A zuhanyzós dologra kitérve, mi lenne ha teleszkópos kihúzható rudat tennél be neki? Ugyan nem fa és nem is a legjobb a műanyag de arra az időre míg zuhanyoztok, talán megfelelő.

Hozzászólás 2013 ápr. 13, 22:25 
Nincs ötlete valakinek,hogy honnan lehetne ehhez hasonló ülőalkalmatosságot keríteni? El fogunk költözni,és szeretném,ha az új zuhanyzóban is tudnánk "együtt" fürdeni. Itt mindig odaül a zuhanykabin tetejére, és füttyög,dumál,nagyon élvezi,de szétrágta a gumit teljesen az ajtón. :( Az új házban jó lenne,ha nem tenné, arra gondoltam, veszek egy ilyesmit,amit fel lehet cuppantani a csempére,és arra rá tudna ülni.
Javaslat...? :drunken:

Hozzászólás 2013 ápr. 13, 22:22 
Tanult mostanában új szót a madaratok? 8)

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 11, 6:45 
africz írta:
:oops: Itt vagyok :)

Tegyük ismét aktívvá.

Helyes!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2013 ápr. 10, 22:29 
:oops: Itt vagyok :)

Tegyük ismét aktívvá.

Valódi név: Donát

Hozzászólás 2013 ápr. 6, 17:22 
Szia
Tudsz adni egy facebook URL t ahol elérhetőek az emberek?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 6, 11:12 
Ildi írta:
Lehet mindenki megunta a jákóját,mert már nem új...? :shock:

Bezzeg a fészbúkon aktívak... :?

Hozzászólás 2013 ápr. 5, 23:57 
Nosz-nosz! 8)

Lehet mindenki megunta a jákóját,mert már nem új...? :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 5, 23:48 
Aktív, csak nem túl aktívak az emberek. Kell nekik egy kis noszogatás... :)

Hozzászólás 2013 ápr. 5, 23:09 
Sajnálom,hogy akkor keveredtem ide,amikor már nem is aktív a fórum. :(

Hozzászólás 2013 márc. 6, 20:33 
Nálunk is volt nyáron építkezés az utcában, és mivel sokat volt nyitva az ablak, megtanulta Csögle a kőművesek fütyülését. Sokat nevetek rajta azóta is,amikor rákezd a jómunkás papagájom. :D
Betty olyan kutyakötelet tettem be neki én is a múlt héten, a közepén van egy gumidarab. A kalitkájában is lényegében egy olyan jellegű kötél a kedvenc ülőhelye, de mégis ettől a kutyajátéktól meg fél. Idővel megszokik mindent, de addig ferdén ül. :D
Régen amikor kocsival utaztattam,akkor is nem evett egész nap,és meg sem nyikkant.1-2 nap kellett,mire újra beszédessé vált. Azóta megszokta,hogy van iylen,ha utazik, füttyög,beszél, eszik,ha éhes. Egyszer egy McDrive-ban nem akarták elhinni,hogy a madár beszélt mellőlem az anyósülésről. :D
jojo remélem ez a slagozásos dolog csak kamu, nagyon rosszul hangzik. :(

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 márc. 6, 11:37 
Szerintem is.Így is elhullik elég, nem kell ezeket kínozni, elég kín nekik a befogás, szállítás stb.

Viszont tény, hogy a vett madarak egészségesek voltak, reális áron, amikor a későbbiekben eladtam a tenyésztő azt mondta, hogy olyan árat mondok, amilyet akarok, mert még ilyen szép és egészséges kondíciójú madarat nemigen látott.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 6, 11:26 
jojo írta:
Mikor ezeket mondta, enyhén szólva ledöbbentem, el nem hittem, hogy ennyire gyökerek az emberek, hogy lehet ilyet csinálni, mindet fel kéne akasztani. :evil: Aztán ki tudja mi az igazság.

Szerintem a pénzt jobban szeretik mintsem kockáztassák az elhullást. Ez inkább olyan "vevőt etető" duma lehet szerintem.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 márc. 6, 10:49 
Hali!

Itt is látni, hogy madara válogatja ezt a félősséget.

Amikor építkeztünk, a jákóm kint volt egy 3x2x1 (h-magas-mély) volierben 3 nagysanyival együtt, a járda mellett vagy 1 méterrel.
Sok idegen ember elment mellettük mindenféle szerszámmal, sok félelmetes akármivel, baromira nem érdekelte az egész, a betonkeverőtől se félt, szóval no para.Lehet, hogy a sanyik erőt adtak neki. :)

Csak egytől félt sajnálatosan--tőlem.(a fene egye meg. :x )

Sajna amikor elhoztam, engem látott ellenségének, és megjegyzett egy életre.
Anyámat nagyon bírta, csak az Ő kezéből fogadta el a kaját, másokkal meg közömbös volt.
Még a cicánkat is csipázta, mikor meglátta lemászott a röpde közepére és ott nyávogott neki.Ez volt az első amit megtanult-nyávogni.

Amikor ezt a madarat vettem akkor a tenyésztő elmondta, hogy Hollandiából van a madár, és a karantén alatt mindenféle "szoktatásnak vetették alá" pl. hideg vízzel leslagozták őket, hogy a stresszesek hulljanak el a strapabírók meg ne pusztuljanak el és ha eladják őket bátran mondhassák el a vevőknek, hogy igen strapabíró madarak ezek.Persze ezt csak akkor mondta meg mikor vettem tőle 2 madarat..

Mikor ezeket mondta, enyhén szólva ledöbbentem, el nem hittem, hogy ennyire gyökerek az emberek, hogy lehet ilyet csinálni, mindet fel kéne akasztani. :evil: Aztán ki tudja mi az igazság.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 6, 9:53 
Betty írta:
A tükör igazából egy madárnak sem jó, de ha nagyon muszáj, a hullámos vagy a nimfa megkaphatja.

Szerencsére olyan nincs, hogy nagyon muszáj legyen tükröt kapniuk... ;)

Amúgy meg a félősségükről... a jákó annyira érzékeny mindenre, hogy egy ismerős szomszédságában fát vágtak (nem benzinmotoros fűrésszel). Mire befejezték a jákó alaposan megtépte magát a stressztől. Mindeközben a kerítés közvetlen közelében lévő kerti volierekben élő madarak viszont észre sem vették az egészet (legalábbis nem törődtek vele).

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 148  Következő