Hali!
Nálam nagyon szeretik a gyümölcsöt, a fő sláger a gránátalma, a félig érett téli körte de szeretik az almát kivit, málnát, epret, ribizlit, cseresznyét, meggyet, egrest, diót, mogyorót.Szóval gyakorlatilag mindent, pár kivétellel, persze nem próbáltam meg a világ összes gyümölcsét.
A sárgarépát csak reszelve szeretik, reszelt almával és kis mézzel összekeverve.
Amit nem szeretnek a kakiszilvát, és a mangót.Nem értem miért, de-nem.
Szeretik a petrezselyem szárát, a zellerszárat, a tyúkhurt.A fűzfa,gyümölcsfa, (kivéve dió) gallyakat szívesen rágcsálják, hátha még rügyesek is.
A sima háztartási kekszért rajonganak, a babapiskótáért is.Az élő lisztkukactól meg félnek..
Költési idő szakon kívül saját magam állítok össze lágyeleséget amiben tojás nincs.
Költési időszakhoz közeledve már gyári tojásos lágyeleséget adok, reszelt répával és almával.Ilyenkor a lágyeleség 1/3-a rovaros W.M.universal.(Witte Molen)
A magkeveréket és a G.H.C. (Galamb Hungária Centrum )katalógusából kinéztem és magam keverem össze.
A magkeverék és a gyümölcs, és a lágyeleség mind 1-1 harmadát teszi ki a napi kajának, persze külön tálalva.
Télen persze nem annyira változatos a gyümölcs, inkább almát, és kiwit és néha gránátalmát kapnak.
A többi gyümölcs inkább a szezonjában szerepel az étlapjukon.
Banánt és narancsot talán havonta csak 1x kapnak.
Szépiát és Duval grittet kapnak, ez mindig ott áll előttük és néha Duval. agyagos grittet.
Az ivóvízbe rendszeresen kapnak Gerwit-et, Teurlings flaska tartalmát és a Usne Gano-t, persze nem egyszerre hanem naponta felváltva, és van amikor csak fél adagot.
Mire kell figyelni? Semmire ..szívós kis madárka ez, de a nagy helyet imádja.