Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 275 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 20:16 
Nálam 1.6 m h 80cm magas és 45 cm mély ketrecben van és jól elfér igaz h 2.napja :)

Valódi név: Halmai Norbert

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 16:33 
Sziasztok. Most szereztem tűzfarkút, egyenlőre nem nagy ketrecben van, de bírja. az lenne a kérdésem hogy 2,5x5-ös lyukméreten ki tud-e bújni?? Illetve mekkora helyeken tartjátok őket??

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 16:22 
Pedig direkt megnéztem a linket jó volt, most meg nem jó.

Jó a King csak a királyok elég hamar felzabálták a kilós kiszerelést, ennek harmadából össze tudom állítani kb.

Persze értelemszerűen a pyrrhuráknak mást adok.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 16:04 
Nem épp linkbarát oldalakat használnak a GHC-nál, a második és a harmadik link nem működik. :lol: Nem tudom, az a kész KINGS kaja nem lehet rossz, én Versele keveréket használok, az eddig bevált, minőségben is jó (nem tudom a KING ehhez képest milyen).

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 15:58 
Kérlek itt van példának egy,--de nem ezt adom-- de az oldalukon megtalálsz mindent: :wink:

http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=t ... uct_id=368

Itt van minden csak el kell olvasni a termékleírást.http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=t ... type_id=40

http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=t ... egory_id=3

Természetesen nem követem 100 %-ban a magok összetételét mert van amit nem tudok és nem is akarok beszerezni mert van ami nagyon drága és csak kilós kiszerelésben van és csak pár deka kellene...

Tehát eltérek ettől és más magokat adok hozzá, valamint gyümölcsös müzlit is.(persze nem gyerekeknek gyártott csokis akármit. :) )

Az összeállítás nem tudom hogy jók e a gyártóknál, és hogy jót árulnak e, és hogy az a rossz benne meg az a rossz benne ezt nem tudom, de ezen felesleges lesz majd vitázni.( --már ha valaki bele akar kötni)

A gyári kaja nálam 800 Ft-ra jött ki, én azért ennél olcsóbban kihozom.(csak próbakép vettem, én jónak bizonyult)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 15:18 
jojo írta:
A magkeveréket és a G.H.C. (Galamb Hungária Centrum )katalógusából kinéztem és magam keverem össze.

Megosztanád velünk a magok nevét és az arányokat? :)

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 15:10 
Hali!

Nálam nagyon szeretik a gyümölcsöt, a fő sláger a gránátalma, a félig érett téli körte de szeretik az almát kivit, málnát, epret, ribizlit, cseresznyét, meggyet, egrest, diót, mogyorót.Szóval gyakorlatilag mindent, pár kivétellel, persze nem próbáltam meg a világ összes gyümölcsét. :)
A sárgarépát csak reszelve szeretik, reszelt almával és kis mézzel összekeverve.

Amit nem szeretnek a kakiszilvát, és a mangót.Nem értem miért, de-nem.
Szeretik a petrezselyem szárát, a zellerszárat, a tyúkhurt.A fűzfa,gyümölcsfa, (kivéve dió) gallyakat szívesen rágcsálják, hátha még rügyesek is.

A sima háztartási kekszért rajonganak, a babapiskótáért is.Az élő lisztkukactól meg félnek.. :)

Költési idő szakon kívül saját magam állítok össze lágyeleséget amiben tojás nincs.
Költési időszakhoz közeledve már gyári tojásos lágyeleséget adok, reszelt répával és almával.Ilyenkor a lágyeleség 1/3-a rovaros W.M.universal.(Witte Molen)

A magkeveréket és a G.H.C. (Galamb Hungária Centrum )katalógusából kinéztem és magam keverem össze.
A magkeverék és a gyümölcs, és a lágyeleség mind 1-1 harmadát teszi ki a napi kajának, persze külön tálalva.

Télen persze nem annyira változatos a gyümölcs, inkább almát, és kiwit és néha gránátalmát kapnak.
A többi gyümölcs inkább a szezonjában szerepel az étlapjukon.
Banánt és narancsot talán havonta csak 1x kapnak.

Szépiát és Duval grittet kapnak, ez mindig ott áll előttük és néha Duval. agyagos grittet.

Az ivóvízbe rendszeresen kapnak Gerwit-et, Teurlings flaska tartalmát és a Usne Gano-t, persze nem egyszerre hanem naponta felváltva, és van amikor csak fél adagot.

Mire kell figyelni? Semmire ..szívós kis madárka ez, de a nagy helyet imádja.

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 14:29 
Sziasztok valaki tudna irni e faj táplálásáról?? Mire kell figyelni, mit szeretnek nagyon, és mi az amiért bármit megtennének(tudom h egyed függő de általánosságba). És lisztkukacot kell nekik adni ha egyedül van akkor is?? Ja és friss gyümölcsrügyeket pl cseresznye azt lehet berakni? Nincs permetezve.

Hozzászólás 2013 ápr. 13, 6:31 
Az nem jo nekem. Nálam a nimfa him üldözte a huli tojot azóta a hulik külön vannak.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 ápr. 12, 16:32 
docoo írta:
Kifejtenéd nekem azt h rosszak voltak :)

Együtt voltak a barátokkal, és egyet közös erővel nekiálltak megtépni. Az egyiket le kellett pofoznom a levegőben, mert annyira elborult az agya, hiába kergettem őket. Ha nem vagyok ott lehet, hogy csúnya vége lett volna. Ez akkor volt, mikor jött egy enyhe tavaszias idő, attól vadulhattak meg. Ezután mentek külön.

Hozzászólás 2013 ápr. 12, 16:27 
Kifejtenéd nekem azt h rosszak voltak :)

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 ápr. 12, 16:17 
A jeges vízben is fürdenek, edzett kis madarak :mrgreen: . Ez így van :D . Nekem fűtetlen helyen teleltek, nappal fóliázatlan külső röpdébe tudtak kijárni, legkevésbé pont rajtuk láttam, hogy fáztak volna. Februárban (asszem) kerültek át olyan helyre, ami csak fóliázva volt, mert rosszak voltak :lol: . Odúban alszanak kezdettől fogva. ( Amit olyan tisztán tartanak, mintha mindig takarítás után lenne.)

Hozzászólás 2013 ápr. 12, 5:58 
Nagyon szépen köszönöm :) én ugy gondoltam h ha a szülők megengedik a kerti röpdét akkor a védőház 1.5m*1m*2m lessz a szabad tér pedig 2.5-3m*1-1.5m*2m (h*sz*m). Szerinem ez elégnek kéne lennie a számitásaim alapján.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 11, 21:58 
Hali!

Én úgy olvastam itt, hogy lehet, de odú kell neki.Nálam fagymentes helyen vannak és odú is van.
Annak ellenére, hogy többen lefóliázott röpdében tartják, én nagyon sajnálnám őket így tartani.Minél nagyobb helyen vannak annál többet mozoghatnak.Az a védőházikó sztem. legalább egy 3-4 m3 legyen, az sem árt ha hőszigetelt.

De biztos van aki kisebb röpdében tartja minden gond nélkül, de én fázós vagyok és beleélem magam az ő helyzetükbe.
-10- ben kint fagyoskodva....szegények. :oops:
Padig írták, hogy a jeges vízben is fürdenek.Szóval edzett kis madarak, de.... :cry:

Hozzászólás 2013 ápr. 11, 5:57 
Sziasztok pyrrhurrát lehet kint teleltetni fütetlen helyen?? Lefolíázott röpdében ??? Vagy védőházikosban +folia (itt mekkora méretű védőházikóra van szükség 1 pár esetében??

Hozzászólás 2013 márc. 26, 17:27 
Köszönöm a válaszokat. De ha mondjuk kiszélesiteném a 45 cm valmi uton modon akkor jobban elférnének. pl osb lappal akkor az ugy barátságosabb lenne .mondjuk 80 cm re vagy 70.Akkor kényelmesen elférnének.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 26, 16:31 
Sajna impotens vagyok a videó felrakásához de majd a fiamat ráveszem arra, hogy felrakja azt amikor a téli szálláson vannak a madarak (pedig ez sem kicsi!) és azt amikor a kinti nagy röpdében vannak.Zongorázni lehet a különbséget. :)

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2013 márc. 26, 16:00 
Nálam 160x60x80 (HxSZxM) méretű kalitban laknak, de naponta kijártak kicsit randalirozni. Sajna az időjárás bekavart nekik, igy be kellett vigyem őket a szobába, ahol egy 110x50x60as helyük van és ebben nevelik a piciket. De látom rajtuk hogy kicsi nekik :(

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 26, 14:44 
Mondjuk kanike-nél 2x ekkorában vannak, de sztem. költenének ebben is.
Tudom, hogy a szülők, feleség, meg helyhiány miatt minél kisebb elhelyezési alkalmatosságot keresnek az ember, és kér önigazolást a kis mérethez, de azt figyelembe kell venni, hogy minél nagyobb a röpde vagy a kalitka, madárvitrin és minél változatosabb tereptárgyakkal van berendezve a helyük, annál jobban kijön az igazi énjük.

Egyszerű látvány de sokak számára nem ismeretes amikor 6 Pyrrhura a nagy fűben botladozik és a sziklamedencéjükben viháncol, de ugyanezt elmondhatnám a fűpapagájokról is, nálam tök jó látvány volt amikor a félméteres fű csak mozgott és nem tudtad, hogy a vörösbegyűek sertepeltéltek lent az aljában. :)

Hozzászólás 2013 márc. 26, 13:49 
Költeni is költenének benne? vagy arra már kicsi??

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 275 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Következő