Warhawk, köszi az átpakolást, valóban nem a Monoros témához kapcsolódó a beszélgetés már.
Amúgy az árképzéses dolgot hamar rövidre zárhattam volna azzal, hogy feketén-fehéren megindoklom, hogy mire alapozom a "drága" szót.
Beütöd az express.hu oldalon, hogy "rózsás törpe" bejelölöd, hogy országosan mindenhol, és hopp kijönnek a találatok. 2500/db tól mennek felfelé, a párok 6000-8000 Ft körül vannak. Monoron meg az egy darabok voltak annyiért, hát egy minimális matematikai érzékkel felszerelve már meg is oldható, hogy a "kacsacsőr" melyik irányba mutasson, sőt, aki "okosabb, mint egy ötödikes" az már a 1.5-2szeres szorzást is fel tudja fedezni.
Amúgy meg a mag árak nem lettek a duplája, szóval nem tudom, hogy a 10-20-30 forintos emelés miért indokolná a dupla árat? Na mindegy is. Valószínű az expressen hirdetők eladni akarnak, nem hirdetgetni.
Makeszfiú: ilyet én is láttam is és hallottam is. Valamit nagyon el kell baltázni ahhoz, hogy egy szaporodó hullámos pár ne legyen önellátó egy egyéves periódus tekintetében. Ha nem így lenne, akkor nem foglalkoznának többszázas kolóniák szaporításával.

És mivel sokan foglalkoznak ezzel, így azt is gyanítom, hogy nemhogy önellátóak, de többet hoznak, mint visznek. Máskülönben tényleg nem lenne érdemes foglalkozni velük, és nem is lennének ilyen nagy egyedszámú szaporítók.
Expresszen azért találsz sok olcsó madarat, mert például te (nem rád célzok) mint szaporító aki esetleg 1-2 párral rendelkezel el akarod adni a madaraidat és ezért nem fogsz elutazni messzi börzékre. Ott helyben meg ennyiért tudod eladni. Viszont azt is számold bele, hogy általában egy ilyen madárért el kell utaznod és a benzinnel együtt már ott az ára mondjuk, mint börzén lévő madárnak. Ja és lehet, hogy nem is megfelelő a madár neked és akkor meg csak kidobtad a pénzt az utazásra. A másik rész pedig, hogy megragadtad pont a mondanivalóját az egésznek. Szaporítónak persze, hogy visszahozza az árát a hullámos, de ha rendesen tenyészteni szeretnél akkor ha szerencséd van nullára kihozod max. Számold csak bele a rezsit, magokat, tojást, zöldséget, gyümölcsöt. Sőt én például még gyűrűztem is a hullámosaimat, hogy mindent nyilván tudjak tartani. Ja és hogy a 10-20-30 forintos áremelés miért okoz madaraknál dupla árat? Mondjuk a tojás drágább 10 forinttal, de hány tojást elhasználsz egy költés alatt? Vagy ugyanez igaz a magokra. Hány kiló magot elhasználsz egy évben? Te meg még sokan felháborodnak az árakon. Szerencsére vannak többen akik nem. Én most a felszámolásnál nem engedtem az árakból, hogy elvigyék szaporítani őket és így is elvitték a madarakat. Idézek az egyik vevőtől: "Köszönöm szépen a madarat és elnézést, hogy ennyit gondolkodtam rajta csak volt 3 másik helyen majdnem fele ennyiért madár, de az nem volt ilyen szép egyik sem és semmit nem tudni róluk." Nos ezzel ellentétben az enyém gyűrűzve volt. El tudtam mondani, hogy tiszta vérű és nincs bekeverve. Meg tudtam mondani a pontos kelési dátumot, hogy mivel etettem. Mekkora és milyen helyen volt. Stb stb... Szerencsére még van akinek az ilyesmi fontos.