Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 20, 21:10 
Mi van Danika ! Belekeveredtél a drótkerítésbe vagy mi történt veled...?Gyere már ki a világosságra itt a csajszik nem harapnak ! Mi meg jól el lennénk veled, ha megismerhetnénk ?!... :roll: :D
A kérdésedre a válasz az lenne, hogy nyugodtan együtt maradhatnak a nimfákkal ha elég nagy a röpde. És a kanári gyorsabb is...

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 máj. 20, 20:44 
Sziasztok!
Van egy kanárim, kedvencként tartottam bent kalitban. Most viszont van egy külső röpdém, most is ott van. Mivel egész életében lakás madár volt, gondolom, csak tavasztól kora őszig lehet kint, igaz?
És nimfákkal lesz együtt tartva. Tudom, hogy a nimfák nem valami veszekedősek, de szerintetek tenyész időszakban nem látják majd el szegény kanárim baját?
:oops:

Előre is köszi.
Üdv: Rasta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MmEcbzckoYs[/youtube]

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 5, 20:01 
Sziasztok,Gabesz,Brigi.

A madarakat láttam amin el is csodálkoztam az évüket tudván,elöször azt hittem nem jól látom a gyürűt amiért rá is kérdeztem a Brigitől.

A helyzet nem valami rózsás a madarakkal kapcsolatba,mert a tojó cisztás és nem egyszerű kikezelni de véleményem szerint lehet probálkozni amit a Briginek el is mondtam.

A hímmel kapcsolatba nem hiszem,hogy az öregségtől kopasz de az ilyen helyzeteket azért nem egyszerű kezelni már olyan tekintetben,hogy a Briginél akkora tekintélyük van,hogy számara többet ér neki mint az egész álományom,ezért bevallom nem egyszerű ilyen álapotban állást foglalni és azért nem merek mert nekem még soha nem volt ilyen korú madaram,a másik,hogy a légutakkal is vannak gondok de ez is csak saját vélemény de szerintem van rá gyógymód,ha nem is 100% de meg kéne probálni.

Látom a Brigi kutatva olvas mindent a kanári betegségekről,de végre rá kéne jönnöd,hogy sok orvos közül nagyon kevesen értenek úgy egy adott madárfajhoz mint egy tenyésztő ez is saját tapasztalat,de azt teszel amit akarsz.

Kedves Brigi,említettem,hogy ha arra járok akkor viszek neked dolgokat amivel megprobáld kikupálni a madaraidat,de úgy alakult mert nem arra dolgoztam, gondolom ha tényleg szeretnéd, hogy kapjál ezekből a gyógyírokból amiknek a nevét nem írom le,akkor szerintem gyere értük vagy szólj,hogy szerezzem be neked,ha tényleg érdekel.

Ennyiben tudok segíteni.

u.I:az algát fejejd el mert nem az ami kell neked,de ez is csak saját vélemény.

Hozzászólás 2008 máj. 1, 13:13 
Gabesz írta:
Brigi! Sakeli!

Valami fejlemény???
Jó lenne tudni, mi van a kis beteg madarakkal!?
(Fricc, te tuccc valamit? :wink: )

Kedves Gabesz!

Köszi az érdeklődést! Fric, ahogy ígérte, eljött megnézni a madárkákat.
Azt mondta, hoz majd valamilyen vitamint, ami szerinte segíthet mind a hím kopaszságán, mind pedig a tojó cisztáin. Sajnos a kislány tele van tollcisztákkal, már a begyén is van. Fric szerint rendszeres szedegetésével a rosszul nőtt tollaknak meg lehet szabadulni a cisztáktól. Gyűjtöm az erőt hozzá, mert az az igazság, hogy tudom, hogy fáj neki és a szívem megszakad, mikor szedegetem a tollakat és tudom, hogy Ő szenved.
A neten elkezdtem megint utánajárni a témának. Egy amerikai fórumon azt írták, hogy a növényi protein segít elmulasztani ezeket a cisztákat.
Tudsz esetleg segíteni, milyen eleséget tudok adni nekik, ami tartalmaz növényi proteint?
A búzacsíra elméletileg tartalmaz. Megmondom őszintén, én eddig csírát még sosem adtam nekik. Illetve egyszer igen, valami kevert magból, de azt nem ették meg.
Most csíráztattam búzát. A hím úgy láttam ette, de nem tudom biztosan, mert a földön is láttam csírát. Úgyhogy bizonytalan vagyok, hogy evett és közben le is szórt a földre vagy mind leverte.
Olvastam valami spirulina algáról, amit külföldön a kanáriknak is adnak, állítólag az tele van növényi proteinnel. Megnéztem a neten, de nálunk ilyen kanári eleséget nem találtam, csak díszhal tápba teszik bele.
Esetleg Te nem találkoztál olyan kanári eledellel, ami tartalmazza ezt a spirulina algát?
Ami a fiú kopaszságát illeti, én még mindig azt gondolom, hogy ez elsősorban a korának tudható be. Fric aranyos volt, mert nem akarta elhinni, amit a gyűrűn lát. :-)
Ugyanis az én kis drágám 11 éves.
De megnéztem a neten, ez azért nem olyan nagy szám, hiszen jó körülmények között 15-20 évig is elélhetnek a kanárik. (Istenem, de jó lenne, ha az enyéim is elérnék ezt a kort! Tudom, hogy borzasztóan megviselne, ha valamelyik meghalna.)
Most vettem a Fressnapfban valami Madár Doktor nevű vitamincseppet (két félét is), amit naponta kell az ivóvízbe tenni. Az egyik kifejezetten az egészséges tollazat fejlődésést segíti elő állítólag.
Remélem, ez is segít.

De természetesen még mindig köszönettel várok Tőled, Tőletek véleményeket, ötleteket, tanácsokat!

Szép napot és kellemes hosszú hétvégét Neked ill. minden fórumosnak!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 30, 21:43 
Brigi! Sakeli!

Valami fejlemény???
Jó lenne tudni, mi van a kis beteg madarakkal!?
(Fricc, te tuccc valamit? :wink: )

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 21:48 
Fogyaszd le !....

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 20:40 
kuvik írta:
Ivermectin spot-on!!!!!!!!!!

Tömör és lényegretörő. :wink:

Ez a gyógyszer volt itt a kanárison tárgyalva (tényleg, többször is) légzsákatka elleni kezelésre. Akkor egy súlyosan tüsszögő, taknyos madárról volt szó...

Kedves Sakel, neked hoztam, ha már tényleg ez a baj:

Kuvik írta: "Az ivermectint nyakbőrre cseppentsd, úgy , hogy a nyakon széthajtod a tollat, és egy cseppet rácseppentel a nyakbőrre. Ezt 3 hét múlva ismételd meg. (A kikelő peték miatt.) Ezután pedig 3 havonta kezeld az állományod. Légzsákatkára sajnos a legérzékenyebb a gould és a kanári. Az állományodba karantén után kezeletlen madarat soha ne vigyél be, mert a felülfertőződés veszélye fenn áll. Az ivóvizbe adagolást felejtsd el. Különben a megrendelésnél szoktak tanácsot adni, és küldenek felhasználási leírást."

És idehozom Waxbill megjegyzését is: "Ha javasolhatom, nagyon figyelj, hogy a cseppentéses módszer csak a Light Ivermectinnél alkalmazható, ha "sima" Ivermectint használsz, inkább fültisztító pálcikát itass át, és óvatosan kend a bőrfelületre. Abból egy csepp már végzetes lehet. De Kuvik is a Light változatát javasolta, azzal nehezebb mellényúlni."

Gyógyulást és mihamarabbi trillákat kívánok!
Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 19:19 
Ivermectin spot-on!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 18:39 
Sakeli írta:
Tüsszögni szokott :!: , és utána rázza meg a fejét :idea: . A csőrét csak jókedvében szokta megdörzsölgetni :idea: , miközben ugrál.

Ha atkáról van szó, azon hogyan tudok segíteni? Vagy azon már csak orvos segíthet? :? :(

Na figyu! Fogalmam sincs, hunn vannak a hozzáértők... Én a Tóth Sándor könyvéből olvasom ki, hogy a Bogáncs vagy Milbentod spray-vel lehet inhalálni a légcső vagy légzsákatka ellen. Kisebb, letakart kalitba fújjunk 2-3 mp-ig valamelyik sprayből, majd 15 percre be kell tenni a beteg madarat. Félidőben felemeljük a takaró kendőt és ismét befújunk. Ezt írja: "A kezelés teljesen ártalmatlan, kettő-három alkalommal (két nap szünettel) elvégezve jó eredményt ad."

Azért mégiscsak az lenne a biztos, ha egy szaki megvizsgálná a madarad!

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 17:56 
Kipróbáltam a módszert a biztonság kedvéért, de tényleg hím!!

Pont, ahogy írtad: hosszan, magasan, erőteljesen énekelt az első évben, visszhangzott tőle az egész utca. Még azt a 2 hímet is felülmúlta anno, ha már összehasonlításról van szó. És sosem állt be a szája, csak ha sötétedett.

Nehéz légzést nem vettem észre nála, rendesen veszi a levegőt. Tüsszögni szokott, és utána rázza meg a fejét. A csőrét csak jókedvében szokta megdörzsölgetni, miközben ugrál.

Ha atkáról van szó, azon hogyan tudok segíteni? Vagy azon már csak orvos segíthet? :? :(

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 17:32 
Nem győztél meg a nemét illetően...:roll: ... Te magad is meg tudod állapítani egyébként a nemét, ha bevizsgálod.

Most éppen nincsen szolgálatban a szexálós kolléganőm 8) , mert ő prímán el tudná neked magyarázni, de bemásoltam ide a módszert:
"Kézbe veszed a madarat úgy, hogy a tenyeredben hanyadt feküdjön és a farka elfelé álljon tőled. Felfújod a hasán a tollat és meglátod a gyönyörök varázspálcáját ha hím, olyan formán, hogy ha egy vonalzót, vagy más lapos tárgyat a hasára teszel és elkezded a kloákája felé tolni, ha elakad akkor cerkáról van szó, ha szépen átcsúsztatható, enyhe akadás nélkül akkor p....ról !" idézet a Főkukoritól :lol: .

Első éven hogy emlékszel? Hosszan, magasan, erőteljesen énekelt a madarad??? Ha még volt két idegen hím is nálad, lehet összehasonlítási alapod :wink: .

De!
Ha neked tényleg hím kanárid van, akkor valami megbetegedésre lehet gyanakodni :? . Leghamarabb atka :evil: ami a légzőszervekben telepszik meg. "Ennek megnyilvánulása az éneklés elmaradása ..." (T.S) Valami más furcsaságot vettél-e észre rajta? Nehezen lélegzik, tüsszögés, fejrázás, csőr dörzsölése...

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 17:12 
Üdv Gabesz!

Nem tojó, ezt anno megállapították. A hímek társaságát addig elviselte, amíg külön kalitkában voltak. Mikor összeengedtem őket (úgy 4 nap után) a szobámban, akkor úgy 10 perc után megtépték egymást... Ezért is került el mellőle mind a kettő.
Amit az előzőben elfelejtettem írni, az az, hogy végülis valamivel próbálkozik, de olyan fura, fátyolos és elakadó a hangja... :( De nincs megakadva semmi a torkán!

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 17:05 
Szia, Sakel!
Nem lehet, hogy neked tojó kanárid van??? Hogyan viselkedett a vendég hímek társaságában?
Nekem is van egy tojóm, aki énekelni szokott, ha úgy tartja kedve :wink: .

Hozzászólás 2008 ápr. 22, 16:17 
Szép napot mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni!
Van egy kb 3 éves sárga, hím kanárim (legalábbis 3 éve van nálam). Rendesen van tartva, mindenféle táplálékhoz hozzájut, amit csak a kanári könyv írt, nagy kalitkában él, minden nap ki van engedve, hogy repülhessen. Az első évben, mikor hozzám került gyönyörűen hallatta a hangját, viszont az utóbbi 2 évben alig :cry:, és ha igen, akkor is csak csipog... :( Már próbáltam mellé tojót venni, de pechemre 2x egymás után is hímet fogtam ki, így elkerültek mellőle. Úgy tudom, nem baj, ha egyedül van... Foglalkozok is vele rendszeresen. Teljesen egészséges, leszámítva, hogy a lába kicsit atkás, de azt is kezelem neki. Vettem már neki ilyen "éneklést elősegítő kismagot", de annak sem volt semmi hatása...
Tanácsra lenne szükségem, hogy mit tudok neki adni, vagy hogy "vegyem rá", hogy ismét énekeljen...?
Köszi előre is a segítséget!
További szép napot mindenkinek!

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 19:46 
Szia Doromboló !
Átadtam az üzenetet, de annál jobban szereti ő is a madrakat, semmint igy rendezné el a dolgokat. Majd kiderül, mi történik ezután nála.
Köszi a hozzászólást, szeretnék már én is inkább jó hirekkel szolgálni.
Egyelőre sajnos csak a kombináció fázisában vagyok, tapasztalgatom, hogy melyik párkombináció milyen eredményt hoz.
Van pár nem túl jó madaram, amelyek nem igazán jól produkáltak a tojás és fiókanevelés terén. Ezektől meg kell szabaduljak és újakat kell szerezzek.
Amint lesz valamilyen érdembeli javulás vagy pozitiv eredmény, majd jelenteni fogom ...

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 9:04 
:24:
Igen, tessék! Szólítottál? :lol:
Jaaa, hogy freskóó!... Hát én is szoktam igérgetni nekik, hogy kitekerem a nyakatokat de a leghatásosabb, mikor a rántott kanárival fenyegetem őket. :72:

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 8:32 
A legjobb amit tehet a srác...kinézz egy jó helyet a falon és durr ..freskónak ! :57: Azt a kibelezést ami most jön ?!....Margó, Gabesz és a többiek !....
Szóval Béláim, [cenzúrázva] a helyzet. Ha egy madár tojásevővé válik akkor az egy olyan mély bevésődést eredményez a kis agyában hogy azzal ebben a szezonban kisérletezni nem szabad ! De félő hogy a következő évben is becsönget a mesés emlék !....Azért azt egyértelművé kell tenni hogy nem az új párja e (ha ven persze) a tettes ! Általáben ez a hímek problémája szokott lenni de hallottam már tojóróll is. Nálam is volt majdnem egy de ott kiderült hogy a nagy karmaival szúrkodta ki a tojásokat. Még szerencse hogy felfedeztem... :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 ápr. 20, 20:50-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 8:02 
Sziasztok !
Most nem egy személyes problémával zavarkodok, egyik barátom kért meg, kérdezzem meg tőletek, mert ő még ilyesmit nem látott, pedig tizenakárhány éve tenyészt madarakat, ettől még ugyanolyan súlyos a baj, mintha nálam történne, de azért remélem, nálam nem fog megtörténni, ha mégis, akkorra remélem, fel leszek készülve ellenne ...
Remélem érthető voltam ... :lol:
Szóval, az a baj, hogy egy normál körülmények között tartott tojó, amelyik tavaly 11 fiókát nevelt fel, az idén hirtelen elkezdete felfalni a saját tojásait. Egyik rendet a másik után, ha másféle tojást tesznek alá, azt is. Megjegyzem, mindenfélét rendesen kap a többiekkel együtt: főtt tojást, tojáshajat, zöldet. Gyümölcsöt mondjuk nem, de nem hiszem, hogy ilyen hiánya lenne ...
Mit gondoltok, mi baja lehet? A fiÚ rendesen kétségbe van esve tőle. Helyrejöhet? Elmúlik neki? Lehet újra normális anyuka? Próbálja az idei szezonban kezelni és csak jövőre tegye ki megint tojni? Mit kellene neki adni, hogy helyrejöjjön?
Előre is köszi :17:

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 22:35 
Kedves Fric32!

Nagyon szépen köszönöm a felajánlást, mindenképp élnék vele!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 22:24 
Ha gondolod megnézem és megmondom mi lehet a gond vagy mit lehetne tenni velük.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 76  Következő