Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 30, 6:25 
Harcizeller írta:
Lacrimosa írta:
Harcizeller írta:
Másik kérdés: A lány fejéről Oszi folyton tépi a tollat, mikor odahajtja neki simogatásra. Ezzel mit kezdjek? A taraja alatt elég szép kis kopasz folt van neki, mikor kitépi akkor felsikolt utána meg visszadugja a fejét megint.

A baj, hogy ezzel már tényleg nem fogsz tudni mit kezdeni. A hímed ilyen... Vannak nimfák, akik szabályosan lekopaszítják párjuk fejét, és mégis totál jól harmonizálnak. Van nekem is egy hímem, aki próbálgatja a többiek fejéről a tollat húzogatni, kisebb sikerrel, mert mindenki odacsap neki akkor. A baj, hogy a hímed ráadásul tolltépő, így nem tartja őt semmi vissza, hogy másét is miért ne szedhetné. Akármennyi madarat raksz mellé, nem fogja azt abbahagyni.
Megpróbálhatod a vitaminozást, Korvimint vagy AP-17-t adhatsz neki, ártani nem árt, de hogy a problémán segít, kérdéses, főleg hogy a hímednél valószínűsíthető a pszichés háttér (ha jól tudom azóta sem lett alaposan kivizsgálva állatorvos által, ugye? röntgenre és vérlaborra gondolok).

Ennyire tüzetesen nem lett, az a baj, hogy nincs rá keret, meg messze is kéne vinnem őket, dokinál is háromszor voltam eddig, megint más orvosoknál is. Nem gubbaszt meg totál vidám, kicsattant az örömtől elébb is mikor meglátta a kezembe a sárgarépát. Vannak rossz napjai, olyankor unottan leskelődik meg nyűgös, de amúgy elég jól tűri hogy a nyakán van a gallér, már észre se veszi, fütyülget meg ilyenek. Meg fél lábon alszik. Nem hiszem, hogy valami belső baja lenne, nem búslakodós, csak kanos.

Akkor megpróbálok kevesebb figyelmet fordítani a lyánykának. Csak megsajnálom, midnig jön, hajtja a fejét és olyan aranyos fejjel les, szinte könyörög azért a fejvakarásért. De mától türtőztetem magam. Amúgy javarészt együtt vannak, meg ha nem vagyok itthon, akkor se visítozik, csak ha rossz napja van ha lát és modnjuk fél napja nem engedtem ki, mert nyitva az ablak nekik. Egy szobába vagyok velük, de akkor majd megpróbálom kivinni őket a legtávolabbi szobába.

Ha esetleg, valami csoda folytán mégis összejönnének, és tojásrakás lesz a vége ami fias, akkor mit kezdjek? Olvastam, hogy tojásrakáskor meg kell rázni a tojásokat, és akkor terméketlen lesz. Ezt kellene tennem, vagy várjak és tegyek egy próbát? Nem akarnék kismadarakat ölni. Nagyon imádom őket, tényleg próbálok mindent megtenni értük. Mindkettejüknek megvan a maga érdekessége, még ha ennyire agybajosak is.

Korvimint meg vitaminokat mindig kapnak. Meg most törtem nekik fűzfaágat, zabálják az egészet. Meg tyúkhúrt is. Pitypangnak a levelét lehet nekik adni? Vagy miféle fűféléket lehet?

Az a baj, hogy szervi problémáknak sokszor nincsenek tüneteik. Egyik tojóm, aki tavaly pusztult el, 5 évvel ezelőtt növényszermérgezést kapott... nagyon a halál kapujában állt, már én is feladtam, de ő nem. Infúziózva, mesterségesen etetve lett stb., helyrejött. Látszólag totál egészséges volt, csak elkezdte tépni a tollait. Először én is ilyen frusztrációra stb. gondoltam, mert akkor még nem állt annyira párba az egyik hímmel... Tavaly kloákaelőesés miatt lett csinálva róla röntgen. Had ne mondjam, mi minden volt ott... lépnek annyi, a máj pedig cirrhotikus volt. És nem ez volt az első eset... Rengeteg olyan tünetmentes madarat hoznak be, mely röntgenkép alapján májproblémás... utána jön a vérvétel stb.
Márpedig az, hogy a madarad már a húsát is tépi, beláthatod, hogy nem egészséges.

A költést viszont tényleg hagyjad! Ha letojja a tojásokat a tojó, amiknél lehet, hogy fias, főzd le vagy cseréld ki műtojásokra, majd rakjad vissza nekik. Ezzel jobbat teszel a szülőknek és az esetleges fiókáknak is. Meg kell értened, hogy ezeknek a madaraknak már bőven van alapból is problémájuk, nem kellene hatványozni azokat a költéssel...

Emellett mondom: gondolkodj el egy alaposabb állatorvosi vizsgálaton. Hiába mész el 25 orvoshoz is akár, vizsgálatok nélkül senki nem fog tudni neked mit mondani. Emellett tényleg kellene egy nagyobb ketrec!

Valódi név: Fruzsina

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 22:07 
Lacrimosa írta:
Harcizeller írta:
Másik kérdés: A lány fejéről Oszi folyton tépi a tollat, mikor odahajtja neki simogatásra. Ezzel mit kezdjek? A taraja alatt elég szép kis kopasz folt van neki, mikor kitépi akkor felsikolt utána meg visszadugja a fejét megint.

A baj, hogy ezzel már tényleg nem fogsz tudni mit kezdeni. A hímed ilyen... Vannak nimfák, akik szabályosan lekopaszítják párjuk fejét, és mégis totál jól harmonizálnak. Van nekem is egy hímem, aki próbálgatja a többiek fejéről a tollat húzogatni, kisebb sikerrel, mert mindenki odacsap neki akkor. A baj, hogy a hímed ráadásul tolltépő, így nem tartja őt semmi vissza, hogy másét is miért ne szedhetné. Akármennyi madarat raksz mellé, nem fogja azt abbahagyni.
Megpróbálhatod a vitaminozást, Korvimint vagy AP-17-t adhatsz neki, ártani nem árt, de hogy a problémán segít, kérdéses, főleg hogy a hímednél valószínűsíthető a pszichés háttér (ha jól tudom azóta sem lett alaposan kivizsgálva állatorvos által, ugye? röntgenre és vérlaborra gondolok).

Ennyire tüzetesen nem lett, az a baj, hogy nincs rá keret, meg messze is kéne vinnem őket, dokinál is háromszor voltam eddig, megint más orvosoknál is. Nem gubbaszt meg totál vidám, kicsattant az örömtől elébb is mikor meglátta a kezembe a sárgarépát. Vannak rossz napjai, olyankor unottan leskelődik meg nyűgös, de amúgy elég jól tűri hogy a nyakán van a gallér, már észre se veszi, fütyülget meg ilyenek. Meg fél lábon alszik. Nem hiszem, hogy valami belső baja lenne, nem búslakodós, csak kanos.

Akkor megpróbálok kevesebb figyelmet fordítani a lyánykának. Csak megsajnálom, midnig jön, hajtja a fejét és olyan aranyos fejjel les, szinte könyörög azért a fejvakarásért. De mától türtőztetem magam. Amúgy javarészt együtt vannak, meg ha nem vagyok itthon, akkor se visítozik, csak ha rossz napja van ha lát és modnjuk fél napja nem engedtem ki, mert nyitva az ablak nekik. Egy szobába vagyok velük, de akkor majd megpróbálom kivinni őket a legtávolabbi szobába.

Ha esetleg, valami csoda folytán mégis összejönnének, és tojásrakás lesz a vége ami fias, akkor mit kezdjek? Olvastam, hogy tojásrakáskor meg kell rázni a tojásokat, és akkor terméketlen lesz. Ezt kellene tennem, vagy várjak és tegyek egy próbát? Nem akarnék kismadarakat ölni. Nagyon imádom őket, tényleg próbálok mindent megtenni értük. Mindkettejüknek megvan a maga érdekessége, még ha ennyire agybajosak is.

Korvimint meg vitaminokat mindig kapnak. Meg most törtem nekik fűzfaágat, zabálják az egészet. Meg tyúkhúrt is. Pitypangnak a levelét lehet nekik adni? Vagy miféle fűféléket lehet?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 21:05 
Ezt a két nimfát még véletlenül se akard költetni... KÉRLEK!!
Én pl egy nagyon nagy helyet javaslok neki.

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 20:49 
Harcizeller írta:

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 20:37 
Harcizeller írta:
De hogy kezdjem el ezt az egész fokozatosságot?

Egyébként ha jól tudom olyan 2-2,5 éves lehet, mielőtt hozzám került csak egy rozellapapagáj volt a legközelebbi madár szomszédja.

Hát nehéz kérdés, mert nálam nem volt mód a fokozatosságra, mivel egyetemre járok, így hétköznap magára van utalva a többiekkel, mivel szüleim nem fognak nekiállni tutujgatni kicsi lelkét, így rá volt kényszerítve az adott helyzetre. De küzdött is ellene eleget, mikor kinyílt a szobaajtó vagy alkalma volt rá, mindig elment a többiektől, bevonult egy másik szobába, sosem akart bemenni a többiekkel a volierbe stb. De én nem arról vagyok híres, hogy hisztijével meglágyítja a szívemet, így kegyetlenül mindig vissza lett pakolva, így szembesítve, én nem vagyok madár, ő nem ember, hanem olyan mint a többiek. Nálam nem volt választása, vagy megszokja vagy megszökik. Egyenlőre még itt van... :)
Macerás a helyzeted, mert nem egy problémás madarad van, hanem rögtön kettő. Így viszont nem tudod azt megcsinálni, hogy egyikkel foglalkozol, míg a másikat elhanyagolod, mert balhé lesz. Kezd mondjuk azzal, hogy nem vagy mindig benn náluk (nem tudom hol vannak elhelyezve, mennyit vagy benn náluk). Röptetéskor, ha madárbiztos a helyiség, kimész, foglalkozzanak egymással, nem akarsz mindenképp a két madár között lenni, mint láncszem, mert ahhoz a tojó túlságosan rád figyel, és olyankor a hímet elzavarja. Próbálj tényleg minél kevesebb időt tölteni a tojóval, a simogatást hagyd abba, ne enged a kezed alá, ill. mikor bevágja a párzós pózt, elmész onnan vagy elzavarod. A madár természetesen mindig a nyakadon akar lógni, de ha szép türelmesen minden alkalommal visszateszed a hím mellé, előbb-utóbb megérti. Csak fontos, hogy ne gyengülj el, legyél akaratos, mert egy gyenge pillanat újra súlyosbíthatja a helyzetet.
Attól nem kell félni, hogy bevadul. Az említett tojóm még mindig jön hozzám, kezes stb., annak ellenére hogy párba állt. Sőt az előző még azt is hagyta, hogy minden nap manipuláljak az odúban a fiókánál.
Kezd mondjuk azzal, hogy kihasználod a jó időt, bezárod őket a kalitkával és napközbe kiviszed őket az erkélyre, teraszra, kertbe, hogy élvezhessék a jó időt. Így egész nap együtt lesznek, te nem leszel ott, és az új környezet miatt sem lesz az, hogy a csajszi sírni fog. Persze ahhoz az kell, hogy ne jelenj meg mézesmadzag szerűen a tojó előtt minden két percben. Esti röptetésnél meg ott leszel, és mértékkel, de foglalkozol vele.
Nekem ez a tanácsom, már végigszenvedtem egy ilyen madárral az egészet és csak röpke 4 évembe került... De most már látom a kiutat, hogy talán mégis vár rá is egy happy end.

UI: a képen a kalitka egy nimfapapagájnak is túl kicsi, nem hogy kettőnek. A veszekedéseket ez is szítja, hogy nincs elég hely, hogy kikerüljék egymást, nincs privátszféra. Mielőbb szerezz vagy építs egy olyan ketrecet, melyben kettő nimfa kellemesen elfér. Hiába alvós ketrec csak, az alváshoz is kell hely, és az alvóhely kiválasztása nem egyszerű egy madár számára. :)

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 13:15 
De hogy kezdjem el ezt az egész fokozatosságot?

Egyébként ha jól tudom olyan 2-2,5 éves lehet, mielőtt hozzám került csak egy rozellapapagáj volt a legközelebbi madár szomszédja.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 13:02 
Ha hirtelen szoktatod le, akkor (ahogy te is helyesen gondolod) tépni kezdené magát. Szóval apránként kellene kikezelni a szerelemből. Nem kell teljesen hanyagolni később sem, csak épp elég ha már más madárban is gondolkozni kezd. Amúgy ez lutri részben, mert simán előfordulhat, hogy egy másik hímnek azonnal "odadobná magát" - csak persze ezt előre nem lehet tudni...

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 12:28 
Ahjajajajajaj. Hát már szokott verekedni Oszival, minden reggel arra kelek, hogy az egyik visít, aztán látom, hogy a csaj kergeti a hapsit a kalitka alján. Aztán felmásznak az üllőrúdra, és még ott is mindig piszkálja egyik a másikat. A fiú menne a lányhoz, a lány nem akar.

Egyébként a lány manapság ezt csinálja. Mikor oszi odamenne, elzavarja:

http://kepfeltoltes.hu/130429/DSC09802_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130429/DSC09801_ ... es.hu_.jpg

Akkor most konkrétan mit tegyek? Ne foglalkozzak vele? De ha kiengedem első, hogy hozzám jön, rámászik a monitor tetejére és onnan les stb. És ha most hirtelen elkezdem "leszarni", akkor nem fogja bántatába tépni a tollait? Vagy mondj már akkor valami öt pontos haditervet, hogy pontosan hogyan kezdjem, mit csináljak, mert én szeretném a legjobban, ha a két kis piszok értelmes madarakká nevelődne. És ha végre elfogadná Oszit, akkor tartani fog tőlem, vagy mi lesz hogy lesz. Azt mond, hogy kezdjem, mit tartsak be stb. Csak félek, hogy ezalatt a művelet alatt nem e fog beidegelődni. Most se volt kiengedve és itt les. érzem a hátamon a szemét.

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 11:30 
Harcizeller írta:
Lacrimosa írta:
a későbbiekben nagyobb bajok is lehetnek...

Ezt kifejtenéd?

Persze, szívesen. A madár erősen rád van fixírozva, téged választott párjának, amivel nem is lenne baj, ha te is madár lennél. Azonban te ember vagy, saját élettel, és sajnos mindig vannak olyan élethelyzetek, ami miatt nem tudsz a nap 24 órájában a madárral lenni. Márpedig a madár a párjától azt várja el. A kiabálás természetes reakció, így hívja a madár a párját, hogyha egyedül van. Azonban azáltal, hogy te emberként odamész, babusgatod, mikor kiabál, csak megerősíted a cselekedetében. Neki az jön le az egészből, ha kiabálok, foglalkozni fognak velem. Mi is lenne ennél tökéletesebb? Azonban, mint már említettem, nem fogsz tudni mindig vele lenni: iskola, munka, haverok, nyaralás stb. A madár nem érti, kiabálni fog, hívni fog téged. Egy idő után viszont már annyira elfajulhat a dolog, hogy kiabálós nimfává válik, amit eddig én hímeknél tapasztaltam csak (2 ilyen csodás jószágot fogadtam be...), de kitudja, lehet tojók is tudják produkálni. Ha a madár nem kapja meg, amit akar, frusztrált lesz, ami vezethet agresszióhoz (látszólagos ok nélkül belemar a gazdába, nimfáknál ez ritka jelenség, támad minden emberre, aki közelít a gazdija felé, na én ilyent már tapasztaltam...), legrosszabb esetben tolltépéshez. És igen, itt jön a nagy meglepetés: a nimfák is elérik már azt az intelligenciaszintet, ahol a tolltépés hátterében frusztráció LEHET. (by SZIE ÁOTK) Ez viszont már gyakoribb a tojóknál. 2 mániákus tojásrakós tojóm volt, az egyik épp abban pusztult el tavaly télen, a másik most sikeresen párba állt. Amíg nem állt párban a tojóm, ő is folyton rakodgatta az üres tojásait, minden kotlás során csont sovánnyá fogyott, mert nem volt hajlandó elhagyni a sarkát, csak könyörgések árán fogadta el a fürtösköleseket, amiket elé raktam...
Akárhogyan is, a problémák halmozódnak, ha csak nincsenek időben kezelve. És nem egyszerű... a kézzelneveléshez és hiperszuperszelíd madárhoz magánvéleményemet most inkább lenyelem, aki ismer, tudja, és annyi bőven elég is.

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 11:17 
Harcizeller írta:
Nem vagyok én tenyésztő, anno hullámos papagájok voltak, aztán mikor elköltöztem albérletbe, jött az ötlet, hogy vegyünk egy nimfát, mert milyen kis szeretnivalóak. Akkor kaptuk kézzel nevelve Oszkárt. Aztán nem is volt vele semmi gond fél évig, amikor elkezdte tépkedni meg rágni magát. Elvittem 4 állatorvoshoz, senki nem tudott semmit. Azóta van rajta gallér, időnként leveszem róla akkor megint tépi magát. Ha rajta a gallér akkor okés, fütyül eleven meg minden. Aztán itt mondták, hogy vegyek mellé párt, akkor hátha meggyógyul. Na akkor találtam ezt a tojót, aki a kezdetektől közvetlen volt velem, meg Oszival is de nem voltak egy pár, most meg itt vannak midnketten teljesen begerjedve, a tojó tojást tojt. Én meg mit kezdjek... Egy sima négy emeletes házban lakok, nem tudok madarakat bemutatni a tojónak, hogy majd egyiket elfogadja, Oszival meg mi lesz? Kinek kell egy öncsonkító madár? Mert három madár már nem maradhatna semmiképp. Na meg honnan szereznék hímeket?

Szóval elég bajos ez így. Egyébként ez a tojástojós akármi meddig tart nála? Meg nem lesz baja tőle, mivel tápláljam? Vagy akkor valahogy egyensúlyban tartani mindkettő lelki világát, mindent megkapnak pedig a kis csibészek. Mindent. :(

Az a baj, hogy mindkettő emberre fíxírozott, kézzelnevelt nyavaja (bocs a kifejezésért), és így sajnos nem meglepőek a problémák. A baj, hogy a tojód olyan erősen rád van fíxírozva, hogy akár 100 hímet is bemutathatsz neki, ameddig te nem koptatod le magadról, nem kényszeríted, hogy igenis foglalkozzon a másik madárral, nem lesz javulás. A tojásrakás is természetes, mert azáltal, hogy simogatod, a kezed alá bújhat stb., azt sugallod felé, hogy te párosodsz vele, így produkálja a tojásokat. Addig örülj, míg nem kezdi így majd mutatni az agressziót a hím felé (jellemző szokott lenni).
A másik baj, hogy a hímed ezáltal szenved. Igen, pár kellett volna neki, így viszont most te kaptál egy párt a tojó személyében, és ő a szomorú ötödik kerék a kocsin.
Mondom, nekem is van egy ilyen tojóm. Rengeteget szenvedtem vele, sokszor el zavartam mellőlem, sokszor bezártam a többiek közé, mikor ő tiltakozásul inkább rajtam lógott volna, mire addig eljutottam, hogy egy hímet elfogad, és igen, 2 madárral kezdtem, és most már 11 madárnál tartok. Nem mindenki tudja ezt megoldani, de tenyésztő ismerősöm ezt ajánlotta nekem. Minél több madár közé kerüljön a tojó és emberi kontaktust minimalizáljuk, és hónapok kérdése ugyan, de párba áll.
Az már más kérdés, ha úgy adódik a dolog, kitől akarsz megválni. A hímtől, akit te neveltél és úgy néz ki ahogy, olyan problémái vannak, amilyenek vagy a tojótól, aki szimplán hiperszuper "szelíd", ezáltal minden gazda "vágyálma", viszont minden madártenyésztő rémálma.
Az biztos, akárhogyan is legyen, ha mindenképp "szelíd" madarakra törekszel, sajnos nimfa téren ez a probléma nagy valószínűséggel elő fog fordulni. Ezért párkeresésnél olyan állatra kellene törekedni, ami a madárnak megfelel, és nem "hiperszuperszelíd", mert te is látod, mi lesz belőle.

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 10:51 
Nem vagyok én tenyésztő, anno hullámos papagájok voltak, aztán mikor elköltöztem albérletbe, jött az ötlet, hogy vegyünk egy nimfát, mert milyen kis szeretnivalóak. Akkor kaptuk kézzel nevelve Oszkárt. Aztán nem is volt vele semmi gond fél évig, amikor elkezdte tépkedni meg rágni magát. Elvittem 4 állatorvoshoz, senki nem tudott semmit. Azóta van rajta gallér, időnként leveszem róla akkor megint tépi magát. Ha rajta a gallér akkor okés, fütyül eleven meg minden. Aztán itt mondták, hogy vegyek mellé párt, akkor hátha meggyógyul. Na akkor találtam ezt a tojót, aki a kezdetektől közvetlen volt velem, meg Oszival meg olyan m"megtűrlek, de mégse" viszonyban volt. Most meg itt vannak midnketten teljesen begerjedve, a tojó tojást tojt. Én meg mit kezdjek... Egy sima négy emeletes házban lakok, nem tudok madarakat bemutatni a tojónak, hogy majd egyiket elfogadja, Oszival meg mi lesz? Kinek kell egy öncsonkító madár? Mert három madár már nem maradhatna semmiképp. Na meg honnan szereznék hímeket?

Szóval elég bajos ez így. Egyébként ez a tojástojós akármi meddig tart nála? Meg nem lesz baja tőle, mivel tápláljam? Vagy akkor valahogy egyensúlyban tartani mindkettő lelki világát, mindent megkapnak pedig a kis csibészek. Mindent. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 10:36 
Harcizeller írta:
... a pali a tojót akarja, a tojó meg engem. És tojást tojt. Ilyenkor mit tegyek? :/

Nem harmonizálnak, kellene egy másik hím, hátha azzal összejönne. Nem rémisztgetésnek szánom, de egy ismerősömnek kb féltucat hímet utasított vissza a tojó, mire az egyik mégis bejött neki. Ott is a gazdát részesítette volna előnyben a tojó az addig felkínált hímekkel szemben...

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 10:07 
Most tojt egy tojást a kalitkába a csajszi, de a párjával nem nagyon vannak jó viszonyba viszont mindketten majd kicsattannak a vágytól, de a pali a tojót akarja, a tojó meg engem. És tojást tojt. Ilyenkor mit tegyek? :/
Na meg úgy helyezkedik a kalitka rácsa meg az ülőrúd között, hogy rásimuljon a hátsója az ülőrúdra. Hím meg menne oda erre ellöki magától.

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 11:53 
makeszfiu írta:
Ne is csodálkozz akkor. Rendesen túl vannak pörgetve :D Kotlás alatt szüneteltetni kell a lágy eleség adagolását.

Nem feladni kell, hanem tájékozódni :D

A tervezett kelés előtt 2nappal kezdtek lágyeleséget kapni,mert a tojó amúgyis hajlamos csak magokkal tömni a kicsit. Viszont akkor ez magyarázza azt s, hogy a nimfa hím az odú felé se szagol?most pl a kecske tojóra bukik,meg azt az odút őrzi...a kecske hímem meg lassan mély deprsszióba zuhan...

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 10:45 
Nem tudjátok mért van az az egyik páromnál hogy a hímnek a fején a toll a tojónak meg a hasán hiányzik a toll?

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 10:23 
Ne is csodálkozz akkor. Rendesen túl vannak pörgetve :D Kotlás alatt szüneteltetni kell a lágy eleség adagolását.

Nem feladni kell, hanem tájékozódni :D

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 8:10 
Warhawk írta:
kicsi.emmie írta:
Ilyenkor mit lehet csinálni?

Amikor a tojásokon ül, akkor mivel táplálod a madaraidat?

bolti làgykaja meg reszelt zöldség,tojàs emellett kapnak magkeveréket, kevés füvet meg almát.

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 22:55 
Na ma az történt, hogy itt voltak a vállamon és idejött a fiú, a lány meg nekem duruzsolt. A fiú meg énekelt neki és próbált volna a hátára lépkedni ,meg csipkedte a lyányka szárnyait. De aztán nem lett belőle semmi, még meg is lepődtem, hogy tán pont az én vállamon fog megtörni a jég, de hát őasszonysága elmenekült. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 21:39 
kicsi.emmie írta:
Ilyenkor mit lehet csinálni?

Amikor a tojásokon ül, akkor mivel táplálod a madaraidat?

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 19:26 
Szissztok! Nálunk is már megint a problémák...már így a 20on akárhanyadik nap meg az új alom tojás után kezdem feladni...a tojóm a tervezett kelés előtt leszállt a tojásokról,pedig egy fias volt, sajna el is pusztult,most vettem ki alóla őket, 1ben csak erek,a másikban halott madárka is volt :( mióta leszállt róluk,, naponta kb 5-6alkalommal párzik a hímmel,aminek az eredménye 2új tojás,viszont a hím nimmfa a kecske tojómmal is párzik ha rájön...ezzel az a baj, h a kecske hímmem mióta elpusztult az előző párja nagyon depresszív, lesem száll a tojóról de a nimfa nem engedi oda.mikor elpusztult a Párja akkor mjdnem ő is ment vele, ha nincs ott a tojó nem is eszik,csak gubbaszt meg keresi,err a nimfa hím általában megveri,merthogy neki is kell a tojó. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 232  Következő