Hát ez fantasztikus! Szóval köszönöm az üdvözlést!
Az én Jákóm érdekes módon került hozzám. Egy néhány évvel idősebb családtagomé volt, aki egyszer csak összeesett és meghalt. Aztán mivel a családban köztudottan én vagyok az, aki nagyon szeretem a madarakat, hozzám került.
Én minden rikácsolását élveztem, de szűkebb családom a hajnali 3-4 órai keltéseket nem szívelte annyira.
Most már nagyjából akkor fekszik és akkor kel, mikor mi.
Megtanulta.
Reggel "Jó reggelt"-tel köszön, mikor bemegyek hozzá.
Sokat rikácsol, meg mindenféle zajt utánoz, hogy majd kidől a fal. Legutóbb az ütvefúró hangját tanulta meg 5 perc alatt olyan élethűen, hogy a munkás mikor benyitott hozzánk megkérdezte, hogy itt is dolgozik-e valaki?
Hát nem a kedvenc hangjaim közé tartozik.
Most kezdek tájékozódni a madárral kapcsolatban és kezdem felfedezni, hogy unatkozhat. Na, ettől még nem vagyok előbbre, mert a rikácsolás elviselhetetlen. Próbálok lépésről lépésre dolgokat majd csinálni.
Egyelőre a tudatlanságom híján nagyon sok szeretetet adtam neki és azt annyira meghálálta már, hogy nem csípi meg, csak ritkán a kezem. Igaz, akkor véresre.
Sőt! Odadugja a kis fejét a kalitkához, hogy simogassam meg.
Valóban kitalálnak szavakat! Leó sokat dicsérgette magát, hogy "okos madárka", mire - hogy letörjem a nagy beképzeltségét, mondtam neki, hogy nem vagy te okos, mert rikácsolsz, inkább buta madárka vagy.
Néhány nap múlva gyakorolni kezdte, de ő egy szóba fűzte a kettőt. Így lett Leó "butárka" (buta madárka).
Szóval sok örömem van benne, de már most látom, hogy nem lesz egyszerű "megnevelnem".
Ti mit csináltok, hogy ne rikácsoljon?
Főleg olyankor teszi, mikor kimegyek a lakásból, vagy látja, hogy elmegyek. Mindegy, hogy valaki más marad itthon... Persze őket meg nagyon zavarja. De az is elég, hogy kimegyek a szobából és nem lát.
Örülnék, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat!
Köszönet a befogadásért!
Aida