Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2013 jún. 22, 17:59 
kicsi.emmie írta:
Sziasztok! Végül a vitamin nagyon sokat segített, kalciuot kapott meg rengeteg zöldséget, gyümölcsöt. Most ott tartunk, hogy a lakásban rohangál utánam, ha valahonnan le akar jönni repül. Magától alszik ágon, visong. A rossz lábával szépen fog, a szárnya is helyreállt. Holnap elkezdem kiszokatni a nagyokhoz. Van ötletetem hogy kezdjem? Csak rakjam ki vagy van erre valami tapasztalat?

Hát úgy szoktasd hogy őt tedd egy kalitkába úgy hogy lássa a többi madarat meg őt is a többi és idővel megszokják egymást.Kb 1 hét kell neki. De van mikor hogy úgy szoktam ha hozok egy új madarat beteszem egyből a többi közé , nekem nem szokta bántani egymást.

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 jún. 22, 15:34 
Sziasztok! Végül a vitamin nagyon sokat segített, kalciuot kapott meg rengeteg zöldséget, gyümölcsöt. Most ott tartunk, hogy a lakásban rohangál utánam, ha valahonnan le akar jönni repül. Magától alszik ágon, visong. A rossz lábával szépen fog, a szárnya is helyreállt. Holnap elkezdem kiszokatni a nagyokhoz. Van ötletetem hogy kezdjem? Csak rakjam ki vagy van erre valami tapasztalat?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 jún. 22, 14:51 
jojo írta:
Lacrimosa, nem mondom, hogy nincs igazságod valahol elméletben, de láttam már szobában kézzel nevelt papagájokat, amik még nem láttak más madarat, de amikor az ösztönük megsúgta, hogy tudnak repülni, repültek is.Viszont én is írtam már régebben, hogy voltak 2 éves walesi hercegnő papijaim amik a nagy röpdében csak másztak a dróton csak órák után kezdtek el repülni nálam, amikor a régi tulaj kis kalitkája után kitettem őket a nagyobb helyre.Érdekes dolog ez.

Sajnos én gyakorkatban is tapasztaltam ezt, így vagyok most is, mikor egy 10 éves kalitkamadarat próbálok repülni tanítani... Nagy "élmény" mondhatom, de a többiek sokat segítenek, hiszen ösztönzik erre a mozgásformára, mivel ők hihetetlenül sokat repülnek.

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2013 jún. 21, 20:20 
Papagájfan írta:
Kedves barátaim, kérlek segítsetek!
Ma délután (2013. 06. 21.) Nyírpazonyban délelőtt elszökött az egy éves vadas-tarka hím nimfa papagájom, Mizó. Általában idegenektől fél, de könnyű vele megbarátkozni, bár a kézzel való közeledést nem nagyon díjazza. Gyakran fütyül, és azt mondja: ,,Szia Mizó!", ,,Szia!" és ezek dallamát is szokta fütyülni.
Kérem aki látja, hall róla és/vagy sikerül befognia az hívjon az alábbi számon:
06/70 664 7285

Köszönöm, nagyon sokat jelentene! (

Kép

Utána kitettem a kalitját, tele az etetö, itató, valamint kivittem a hullámosokat, (persze kalittal), hátha meghallja a hangjukat és fütyültem neki, ahogy szoktunk, kiáltottam a nevét, de semmi. Utána körbe jártuk a környéket autóval, de nyomát se találtuk.
Remélem előkerül, vagy valaki állatbarát megtalálja és gondját viseli. :( :cry:

Valódi név: Fruzsina

Hozzászólás 2013 jún. 21, 16:05 
Én tegnap meg tegnap előtt délután hallottam, hogy egy nimfa itt Ózdon a házam környékén erőből sikít és távolodik, közeledik a hang, szal gondolom repült. Órákat füttyögtem az ablakban, meg a madaraimat is igyekeztem rábírni a csipogásra, hátha közelebb hívják. Aztán készültem lemenni megkeresni és már nem fütyült. Utána megint hallottam, de már egyre messzebbről, aztán nem.

Ma se hallottam még, remélem nem esett baja :(

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2013 jún. 21, 14:47 
Kedves barátaim, kérlek segítsetek!
Ma délután (2013. 06. 21.) Nyírpazonyban délelőtt elszökött az egy éves vadas-tarka hím nimfa papagájom, Mizó. Általában idegenektől fél, de könnyű vele megbarátkozni, bár a kézzel való közeledést nem nagyon díjazza. Gyakran fütyül, és azt mondja: ,,Szia Mizó!", ,,Szia!" és ezek dallamát is szokta fütyülni.
Kérem aki látja, hall róla és/vagy sikerül befognia az hívjon az alábbi számon:
06/70 664 7285

Köszönöm, nagyon sokat jelentene! (

Kép

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 jún. 8, 20:34 
Lacrimosa, nem mondom, hogy nincs igazságod valahol elméletben, de láttam már szobában kézzel nevelt papagájokat, amik még nem láttak más madarat, de amikor az ösztönük megsúgta, hogy tudnak repülni, repültek is.Viszont én is írtam már régebben, hogy voltak 2 éves walesi hercegnő papijaim amik a nagy röpdében csak másztak a dróton csak órák után kezdtek el repülni nálam, amikor a régi tulaj kis kalitkája után kitettem őket a nagyobb helyre.Érdekes dolog ez.

Hozzászólás 2013 jún. 8, 10:20 
Köszönöm a segítséget! végülis teljesen jogos hogy ha látja a többieket ő is ki akarja maj próbálni...azóta amúgy tesztelgetem, az idősebb madaraim se teljesen normálisak, de ez még annyira sem...kis buta, valószínűleg nagyon kevés inger érhette, sem az ágakat nem ismeri, sem a kölestől eltérő magokat és mászni sem nagyon mászik...úgyhogy most reszocializáljuk kicsit, 2 hét múlva meg kiteszem a nagyokhoz és meglátjuk...

Hozzászólás 2013 jún. 8, 8:18 
kicsi.emmie írta:
Sziasztok! ma kaptam egy nimfát, kb 1,5 hónapja jött ki az odúból, kézzel volt nevelve. Mivel az enyémek kotlanak, meg amúgyis megvárom azt a 2 hét karantént, nem raktam ki a volierbe. A probléma az vele, hogy még csak nem is próbál repülni, a szülei sem tudnak, mindkettőnek törött a szárnya. Van rá esély, hogy ő fog repülni? 2 hét után kirakhatom a nagyokhoz?

Hogyha tényleg kézzelnevelt, és normális nimfákkal nagyon kapcsolata nem volt, akkor minek repülne? Kézzel neveltként az emberre fixírozott, az embert tekinti fajtársnak, na már pedig az ember nem repül. Akkor ő minek tegye. Ha majd kirakod a többiekhez, akik tudnak repülni, igen, meg fog tanulni repülni, mert látja a többiektől, hogy ez a normális közelekedési forma. :wink:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 jún. 7, 21:23 
Ha egy nimfa (nemcsak nimfa, /többé-kevésbé/, bármely más papagáj) kijön az odúból az már próbálkozik a repüléssel.Pár nap múlva azért már elfogadhatóan repül.Másfél hónap alatt már profi repülő kellene, hogy legyen.Mondjuk a kakapo az nem..... :D

Hozzászólás 2013 jún. 7, 19:33 
Sziasztok! ma kaptam egy nimfát, kb 1,5 hónapja jött ki az odúból, kézzel volt nevelve. Mivel az enyémek kotlanak, meg amúgyis megvárom azt a 2 hét karantént, nem raktam ki a volierbe. A probléma az vele, hogy még csak nem is próbál repülni, a szülei sem tudnak, mindkettőnek törött a szárnya. Van rá esély, hogy ő fog repülni? 2 hét után kirakhatom a nagyokhoz?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 máj. 25, 20:19 
Lacrimosa írta:
Májvédőnek mindenképpen valamilyen máriatövis kivonatot szereznék...

...vagy direktben lehet adni máriatövis magot is neki. ;)

Hozzászólás 2013 máj. 25, 13:55 
almostatys írta:
Szerintetek hogyan tudnám kideríteni,hogy mi a baja,miért nem repül és mostanában miért nő meg egyfolytában a csőre szerencsétlennek?

Egyértelműen állatorvosi vizsgálatokkal lehet alátámasztani vagy cáfolni a kérdéses problémákat. Ahhoz, hogy kiderítsük, van-e májprobléma vagy nem, egy röntgen és egy vérvétel nem ártana. Viszont őszintén? Ennyi idős madárnál már törvényszerű a májbetegség, hiszen már az sem működik jól, így megkíméled a madarat a gázos altatás okozta stresszt.
Amit tudsz tenni, májvédő gyógyszereket adni neki, emellett kis vitaminnal, immunovettel felerősíteni. Mivel öreg madár, az immunrendszere sem a régi, és szüksége van minden földi jóra!
Májvédőnek mindenképpen valamilyen máriatövis kivonatot szereznék, illetve egy kis Korvimin kúra sem árt.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 máj. 25, 9:46 
almostatys írta:
Tudom,hogy idős madár,ugyanis 26 éves madárról van szó (5 éves koromban kaptam,most 31 éves vagyok)... A viselkedésével és az étvágyával viszont nincs gond,a csőrkoptatót úgy ahogy rágja,viszont amikor ki van engedve,sokat tollászkodik,rengeteg fekete és szürkés tolltok és pihe száll ki belőle amikor megrázza magát...

Először is, gratulálok a 26 éves kort megért madaradhoz. Nagyon jól tarthatod, ha ilyen szép kort élt meg. Ha minden jól megy még hosszú évekig veletek maradhat, szóval emiatt nem kell aggódnod (a rekord kor a nimfánál valamivel több mint 35 év).

Amit írsz az szerintem egyszerűen attól is lehet, hogy kezd a madár megöregedni, sajnos ilyenkor már ők sem üzemelnek úgy mint fiatal korukban. Egy idő után kopaszodni fog, kevesebbet mozog, stb. Szóval öregednek. Sajnos a csőrét időről időre "igazítani" kell majd, de ez (ez is) a korral jár. Az egyik rekord kort megélt papagáj (egy kakadu) szinte teljesen kopasz, a csőre is meglehetősen furcsán néz ki, 2010-ben volt 92 éves! De még sokáig kell élnie, hogy a hivatalos Guinness rekordot megdöntse (az 130 év!). ;)

Hozzászólás 2013 máj. 24, 23:11 
Sziasztok!
Tudom,hogy ez nem kimondottan a nimfapapagáj topic,de gondoltam itt hamarabb kapok választ.
Van egy 26 éves fiú nimfapapagájom és az a gond,hogy 2012. december óta folyamatosan megnő a csőrének felső kávája. Eleinte attól féltem,hogy torkon szúrja magát,ezért elvittem állatorvoshoz,aki lecsípte neki.Borzasztóan féltem,hogy baj lesz belőle,de ügyes volt a doki,szépen megcsinálta neki,viszont azóta már harmadik alkalommal kellene elvinnem,mert újra és újra megnő neki a felső kávája. Tudom,hogy idős madár,ugyanis 26 éves madárról van szó (5 éves koromban kaptam,most 31 éves vagyok) ami nem kis idő,családtagként kezeljük és felünk,hogy valami baja van neki és ezért nővekszik a csőre egyfolytában. A doki nem tud rá mit mondani,de egy állatkereskedésben megkérdeztem és interneten is olvastam,hogy májbetegsége van vagy a pajzsmirigyével lehet gond,de okozhatja a csőrnövést rühatka is vagy elhízás. Hozzáteszem,hogy már nem igazán repül a madár,cipelve van szinte mindenhova vagy magától gyalogol. A viselkedésével és az étvágyával viszont nincs gond,a csőrkoptatót úgy ahogy rágja,viszont amikor ki van engedve,sokat tollászkodik,rengeteg fekete és szürkés tolltok és pihe száll ki belőle amikor megrázza magát. Ugyanúgy érdeklődik az új dolgok iránt is mint régen. Majdhogynem napi szinten ki van engedve órákig!Szerintetek hogyan tudnám kideríteni,hogy mi a baja,miért nem repül és mostanában miért nő meg egyfolytában a csőre szerencsétlennek?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ckuzmos 2013 máj. 25, 7:54-kor.
Átraktam a Nimfásba, itt is legalább olyan gyors választ fogsz kapni.

Hozzászólás 2013 máj. 17, 11:18 
Sajnos még nem voltam ébren, édesanyám mondta hogy mikor kivették még csipogott, és míg megetette leesett a testhője, reggel 8kor meg már jéghideg volt. Nemtudom sajnos mi történt vele, de elpusztult.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 máj. 17, 9:54 
kicsi.emmie írta:
Nemrég etetés közben kihűlt:C

Etetés KÖZBEN kihűlt?!?

Hozzászólás 2013 máj. 17, 7:32 
Hát eddig tartott a nagy öröm...etetés nem volt, úgyhogy kivettem a kicsit, megetettem, visszatettem, szüleim szerint még reggel csipogott, de a begye még ugyanúgy volt, ahogy én hagytam. Nemrég etetés közben kihűlt:C

Hozzászólás 2013 máj. 16, 11:53 
Sziasztok! Ma reggel 8:15kor kikelt az első saját nimfabébink! 17 napra... annak van valami veszélye? vagy kikelnek és ők úgyis tudják mikor jó nekik? Amióta viszont vannak tojások, a 1,5 éves hím nimfám szépen beült, váltják egymást a tojóval aki kijön és szépen eszik (jelzem, csak olyat hajlandó megenni ami zöld) a hím viszont a kecskepapagáj párommal eteti magát, akik szépen tömködik, magától viszont szinte alig eszik. Láttatok már ilyen kis idióta madarat? Lehet ebből gond később?

Hozzászólás 2013 máj. 11, 18:02 
Na megint egy kérdés...

Az én gyönyörűségesen lökött nimfáim be vannak rettenetesen pörögve, egész nap csak párosodnak, sötét sarkokat keresnek stb. Na márpedig odú nincs nekik kirakva, takarmányozás is a szokásos... Most meg takarítás közben találtam egy tojást, amit az én csodaügyes 10 hónapos tojóm rakott.... Miután tényleg minden nap párosodnak, a többiek is, elméletileg várható még tojás... Na de ennyi idősen? Valakinek valami tippje, hogy mégis mit kezdjek egy ilyen leányanyával??? Még túl fiatal a tojásrakáshoz, de őfelsége okosabbnak gondolja magát...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 232  Következő