Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2013 szept. 29, 16:40 
Igazábol ha kész a hely én sem változtatnék rajta :) jó helyük lessz igyis :) csak kár hogy nem nálunk áll az a madárlétesítmény :)

Hozzászólás 2013 szept. 29, 8:43 
docoo írta:
Én a helyedben ha csak nimfákat raknék abba a két volierbe egybenyitnám. Mert igy tényleg kiválasztaná mindenki a párját nagyobb lenne a helyük és a te dolgod is könyebb lenne (etetés,takarítás stb.) és több időd lenne szemlélni őket :) nekem ez a meglátásom.

Ez is egy megoldás lenne,de 4 párat már nem szeretnék egybe rakni,mert,ha gond van,amúgy is kell legalább egy szabad volier,és akkor feleslegesen szedtem szét.
És most hogy befejeztem a volier épités,nem szeretném a duplahálós drótháót szétszedni,főleg,hogy az első két pá már benn van.
Remélem elég nagy hely lessz nekik a mostani,mármint két párnak.

Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2013 szept. 29, 8:30 
Én a helyedben ha csak nimfákat raknék abba a két volierbe egybenyitnám. Mert igy tényleg kiválasztaná mindenki a párját nagyobb lenne a helyük és a te dolgod is könyebb lenne (etetés,takarítás stb.) és több időd lenne szemlélni őket :) nekem ez a meglátásom.

Hozzászólás 2013 szept. 29, 8:08 
Köszi a választ!

Nekem az összes pár ez évi lenne. Egymás mellett lenne két volier amiben nimfák lennének. Ide terveztem 2-2 párt.
Két egyforma volier 2,3m hosszúság,0,85m szélesség, két méter magasság.
Van egy ismerős,akinek kisebb helyen van a két pár,de ahogy én nézem,nekem,ekkora helyen az egy pár szinte elveszik. Ezért gondoltam,hogy beteszek kettőt.
Szerintem a jövő évig lessz ideük egybeszokni,na meg kiválogatni,hogy ki-kivel.....
Vélemény?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 szept. 28, 10:46 
Norbi83 írta:
Néhányotoktól már halottam,hogy sikerült két nimfa párnak költeni,egy volierben.

Leirnátok bővebben a tepasztalataitokat,milyen messze voltek egymástól az oduk,milyen idősek voltak a párok,a volirbe egy időben voltak-e elhelyezve stb....?

Köszi!

Egyik pár 4 éves volt (ők 2 évesen kerültek hozzám), a másikak kb 1 évesen kerültek hozzám. 8 köbös volierben voltak és volt fent 5 odu nekik. Egymás mellett kettő, volier másik végében 1. Egyik felében oldalt 1 és a másik felében oldalt egy. Valamiért mégis az egymás mellettit választották ki és ott költöttek sikeresen egymás mellett. Mindig 4 tojást tojtak és 4 fiókát neveltek páronként. Keveredés nem volt, mert az egyik pár FA volt a másik meg sima és észrevettem volna a fiókákon ha lett volna. A régi volier rendszerben pedig 3 pár volt és ott is sikeresen költöttek. Nimfáknál még soha nem tapasztaltam odu kirámolást vagy hatalmas verekedést, mint huliknál pl.

Hozzászólás 2013 szept. 28, 8:58 
Néhányotoktól már halottam,hogy sikerült két nimfa párnak költeni,egy volierben.

Leirnátok bővebben a tepasztalataitokat,milyen messze voltek egymástól az oduk,milyen idősek voltak a párok,a volirbe egy időben voltak-e elhelyezve stb....?

Köszi!

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2013 szept. 4, 13:21 
Köszönöm a válaszodat,nem repesek az örömtől,de megpróbálom akkor újra egyesíteni a családot,ha úgy gondolod nem lesz belőle baj.
Ha nem kelnek ki a tojások az sem olyan nagy baj,elvégre ez az első költésük,nem baj ha rápihennek egy kicsit.Amúgy még csak két tojást tojt,hát majd meglátjuk.
Ilyenekből tanul az ember!
Köszönöm a felvilágosítást!

Hozzászólás 2013 szept. 3, 16:07 
Kedves mona!
A kicsiknek legfeljenn annyi bajuk lett volna ha benthagyod anyukával, hogy hiányozna egy-két toll a fejükről, de nem is feltétlen, mert nem mindegyik szülő tépi meg a fiókákat ilyenkor. Az etetés amugy is apuka dolga volt, nem véletlen nem etette őket az anyuka.
A megszokott módszer ilyenkor hogy a már amugy is elég tollas tehát ellenálló fiókákat egyszerűen ki kell rakni az odúból (megjegyzem általában visszamásznak) a kalitka aljára, hogy ne koszolják össze az új tojásokat.
Azzal hogy most elszakítottad őket, csak azt érted el, hogy a következő fészekalj megsemmisül, tehát a mama hiába erőlködik, a nimfáknál ugyanis általában mindkét madár kotlik felváltva. (Valójában az utolsó tojás lerakásáig a tojó folyamatosan bent van az odúban, némelyik utána sem hagyja nagyon őrizetlenül a tojásokat, de napközben valójában az apa dolga effektive a kotlás.)
Meg kell jegyeznem, hogy van olyan tojó amely valóban kotlik éjjel nappal, de nem ez a megszokott, ezért nem jósolok nagy jövőt az új tojásoknak.

Hozzászólás 2013 szept. 2, 21:18 
Sziasztok!
Némi zavar támadt a nimfáim körül.A hím és a tojó továbbra is szépen etették a kicsiket,azonban folyamatos párzást lehetett megfigyelni náluk,pedig még a legnagyobb is csak három hetes volt vasárnap.
És ahogy azt várni lehetett,vasárnapra újra letojt a tojó.Nem volt agresszív a kicsikkel,szépen beült melléjük az odúba,csak éppen etetni nem etetett.És hát az apuka is vele foglalkozott inkább.
Úgyhogy mivel nem akartam megvárni míg baj lesz,külön vettem a kicsiket és az ifjú apát,a tojót meg hagytam az odúban.
Azóta lelkiismeretesen eteti megint a kölykeit Riki,akik ebből a tákolmányból könnyen kimásznak és hol kint vannak,hol bent.
Szerintetek maradhat ez így?És ha kikelnek esetleg a kicsik a tojásból visszarakható e az apa a tojó mellé,már ha addig az előző költés önállóvá válik,amit nagyon remélek?
Segítségeteket köszönöm!
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Favaf

Hozzászólás 2013 szept. 2, 14:11 
Értem! Köszönöm a választ! :)

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 szept. 1, 15:31 
Favaf írta:
megint Én...
http://kepfeltoltes.hu/view/130901/1377 ... es.hu_.jpg
itt van róla még egy kép amit a tenyésztő küldött, de ezen sok nem látszik

Szia!
Ezt így képről senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy milyen nemű, kérdezd meg a szülők színét, esetleg abból ki lehet következtetni, ha abból se akkor meg majd az énekéből lehet megállapítani, hogy hím é avagy tojó.

Hozzászólás 2013 szept. 1, 10:16 
megint Én...
http://kepfeltoltes.hu/view/130901/1377 ... es.hu_.jpg
itt van róla még egy kép amit a tenyésztő küldött, de ezen sok nem látszik

Hozzászólás 2013 szept. 1, 9:38 
Sziasztok!
Szerintetek hím vagy tojó a képen látható 1,5 hónapos nimfa fióka?
Tudom hogy ennyi idősen nehéz megállapítani biztosra, de van tippetek? A tenyésztő szerint hím(kézzel nevelt), de volt aki azt mondta kép alapján hogy tojó.
Szerintetek?
http://kepfeltoltes.hu/view/130831/1377 ... es.hu_.jpg

Hozzászólás 2013 aug. 30, 8:40 
Szia!
Szerencsés vagy dióval,szép is okos is!
Az,hogy egy madár mennyire marad kezes az a jellemétől és attól is függ,hogy meddig jutottál el vele,és mennyi időt fordítasz rá a továbbiakban.Ha ugyanúgy foglalkozol vele,akkor szerintem nem vadul el,bár azért költési időszakban lehet,hogy kicsit változni fog a helyzet.Bár nagyban megkönnyíti a fészek kontrolt is,ha kezes a tojód.
Az,hogy hangosabb lesz a lakás,az szinte biztos,ugyanis egymás kedvére is csacsognak,meg hát ki tudja milyen kiabálós lesz a hím.Nálam nagy volt a csend,még mondtam is magamnak,hogy sokkal csendesebbek mint a katik,vagy a hullámosok.De mióta költenek be nem áll a csőrük,és már hat előtt visonganak. :shock:
De a madarászáshoz ez is hozzátartozik.
Sok sikert hozzá! :D

Valódi név: Bianka

Hozzászólás 2013 aug. 25, 22:28 
dió23 írta:
Mennyire fontos az, hogy párja legyen a papagájnak? Mi a hátránya, ha egyedül van egy tojó? Félek, hogy ketten már nem lennének ilyen könnyen kezelhetőek, és talán zajosabbak is lennének ...

Kép

Szia!
Teljesen átérzem a helyzeted, velem ugyan ez volt 3 éve :) akkor került hozzám az első tojó papagájom, hasonlóan viselkedett mint a tiéd(a leírtak alapján). Aztán rászántam magam h veszek neki egy párt, mert az ő érdekeit tartottam szem előtt, inkább hidegüljön el tőlem, de érezze magát jól. Mára már három papagáj lakik a szobámban, és érkezik lassan a negyedik, de az első talált papagájommal a kapcsolatom még szorosabb mint az elején. A többi annyira nem szelidült meg mint ő, de sok mindent tanultak tőle. Ő viszont ugyanúgy ragaszkodik hozzám, mint amikor egyedül volt. Persze minden papagájnak más a személyisége, de ha fontos neked, akkor mindenképp beszerzel mellé egy párt :)

Hozzászólás 2013 aug. 25, 22:01 
Sziasztok, mégis hazahoztam Diót -a papagájt a még lakatlan ház garázsából, megsajnáltam hogy egyedül van... Az első napot a kalitkában töltötte, aztán már sajnáltam azt is, hogy olyan kis helyen van bezárva. A kinti ketrec azért tágasabb volt. Tegnap kinyitottam a kalitka ajtaját és kicsalogattam. Pár sikongatós repkedés után landolt a szőnyegen és 3 órán keresztül tipegett erre-arra, amíg én próbáltam vele foglalkozni-barátkozni. Ez alatt el is jutottunk arra a szintre, hogy gond nélkül ráül a kezemre, és a "száll" parancsszóra széttárja a szárnyait és kinyitja a csőrét. Ezt most már annyiszor csinálja ahányszor szotyival kínálom. :-)
Csak éjjelre zártam vissza őt, reggeltől ismét szabadon van. Megelégeltem, hogy mindenhová felrepült és nyomot hagyott maga után amit már nem győztem takarítani. Kb. 10 alkalommal visszatettem a kalitka tetejére vagy a kalitka elé eszkábált helyére. Neki ennyi elég is volt ahhoz, hogy tudja, máshová nem repülhet. Azóta, ha tesz is egy-két kört a szobában visszarepül a kalitkához. Féltem, hogy a kutyámmal gond lesz, de jól kijönnek egymással. Egy pincserem van.
Már majdnem biztos vagyok benne, hogy Dió egy tojó, így az első nap kiválasztott név sem túl szerencsés, na de mind1. :-)
Mennyire fontos az, hogy párja legyen a papagájnak? Mi a hátránya, ha egyedül van egy tojó? Félek, hogy ketten már nem lennének ilyen könnyen kezelhetőek, és talán zajosabbak is lennének ...

Kép

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 aug. 22, 18:32 
minél természetesebben tartod őket,annál jobb nekik... az enyémek most 5en vannak, de mivel páratlan, ha kiderülnek a nemek, egyértelmű, hogy jönni fog egy 6.,vagy 7.is akár
Ha van nekik elég nagy hely, akkor jó elvannak

Valódi név: Bianka

Hozzászólás 2013 aug. 22, 18:25 
Sziasztok!
Nekem van három szobában lakó nimfám. A legelső talált madár, aki nagyon közvetlen aranyos csajszi. Vettem mellé egy fiúként árult madarat, egy kegyetlen gazdától, róla kiderült hogy szintén tojó.. Teljes harmóniában éltek egymás mellett, amikor is valahogy sikerült találnom még egy nimfát, aki viszont már hím. És amióta ő megvan, a második csajszi és a hím mondhatni párba álltak (bár nekem egyoldalúnak tűnik a dolog) viszont a harmadikat sajnos kiközösítik.
A szobámban szabadon repülhetnek, van egy ülőfájuk és egy hatalmas nagy (180x50x100) ketrecük, amibe szinte csaj enni járnak.
Mindenképp szeretnék venni neki is egy párt, hogy ne maradjon egyedül. Viszont szeretném tudni, hogy mekkora az esély arra h elfogadja-e párnak, vagy sem, valamint hogy lakhatnak-e ők így négyen együtt.
Köszi előre is!

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2013 aug. 22, 13:07 
Nem tudjátok miért van az hogy a foltnélküli nimfa párom ami kb 1,2-1,5 évesek egyszer költöttek (4fiókából 3mat fel is neveltek) és most már abbahagyták a költést. Hogy mért nem tojik le újból a tojó? Nem tudjátok mi lehet a gond vagy miért van ez ?

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2013 aug. 22, 13:04 
dió23 írta:
Foglalkoztat a gondolat, hogy szerzek egy párt mellé, de sajnos még fogalmam sincs, hogy tojó vagy hím...
Talán a fotó alapján meg tudjátok mondani...

egyenlőre csak egy mobilos fotóm van. A csőre és a farktollai színe alapján azt mondták tojó, de olyan színes mint egy hím...

Kép

Figyeld meg hogy énekel e mert ha igen akkor tuti hím.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 232  Következő