A velem szemben lévő standon 65.000 ft-ért árultak nappapagájt, ami kicsit soknak tűnik de legalább szép és nagy testű volt.Viszont elenyésző számban láttam a börzén, sőt nandayt egyet sem láttam.Legalábbis amikor én bóklásztam.
De ez rendben van, de hogy egy nyomi vadas színű kínai törpefürj tojó sem volt, az gáz.Ami meg volt az meg annyira nyomi volt, hogy nekem mint tök laikus kezdő fürjtartónak sem volt szimpi,....azaz az meg nem is volt vadas.
Tudom, én vagyok a hibás miért gyűjtök világritkaságokat?
Viszont Monor táblánál volt a viharnak valami "behajtani tilos tábla" mert ott pont abba maradt.
Az elvonult eső ellenére komolyan mondom meleg volt, izzadtam is, de hajnalban már baromi hideg.
1 órakor érkeztem csak pár autó volt előttem nem volt nagy sor-mint szokott.Mikor bementem már láttam miért,---mert már "mindenki" bement előttem, alig találtam helyet.
Azt is a WC sor mellett.

Remek szagokkal terhelve a kocsimban elaludtam--volna, hogy ha a sok "Szentjánosbogár" nem világított volna a szemembe.Ezek jöttek mentek, ha kell ha nem..De hogy mi a fenét látnak ilyenkor bevilágítva a ketrecekbe azt nem tudom, lehet, hogy csak a "nagy valamiket" viszik enni, mert nálam a huszonpárcentis madarakra csak morogtak egyet azt továbbálltak.
Ha még ez nem lett volna elég még jó hangosan beszéltek olyan nyelveken, ami nincs is a Földgolyón..
Félkómában pirkadatkor (asszittem sose jön el a világosság mert későn is világosodik, és köd is volt)
kipakoltam.
Mááááá akkó láttam, hogy semmi esélyem sem lesz eladni semmit mert mellettem valami óriás nyulakat láttam óriási szamárfülekkel, meg édibédi kiskutyák voltak,egy ketrecben néhányan.
Nem tudom, hogy megfigyeltétek e már, hogy ilyen állatokat látnak az érdeklődők akkor egyből odarohannak, főleg ha még ráadásul gyerekkel is vannak, és magas ívből tesznek arra , hogy eredetileg hozzám indultak egy kis mustrára.
Ilyenkor "sehallselátdömötör" módjára otthagynak és nem veszik meg az én portékámat..
A kiskutyák gazdája valakinek elárulta hogy a kölykök kissé keverékek, talán 5-6 fajtát sorolt fel de itt már meguntam és tovább már nem figyeltem mert úgyse tudtam volna megjegyezni annyit...
Velem szemben meg valami pávák is voltak, meg papagájok, megy tyúkfélék meg olyan madarak mint a talegallatyúk de lehet nem az volt, de szégyelltem megkérdezni.
Ha jól hallottam valami 100 EU volt, vagy 300 EU. ??
A felhozatal a szokásos volt kevés ritkaságot láttam ahol sertepeltéltem, talán egy legkirívóbb egy indiai királymókusra hasonlító akármi volt de aztán lehet, hogy az volt.Mindenesetre régen szerettem volna ilyet de most már nincs hely otthon.(Legalábbis a nejem ezt állítja..

)
Aki meg képeket akar látni az nézze meg az előző börzékről készülteket, mart irtó hasonló volt.
Talán több ritább afrikai papi volt, kongó meg ilyesmi.Olyanokat amiket még csak külföldön láttam.
Meg volt egy rejtélyes pinty amit nem tudtam azonosítani mert egy kalitkában vitték és lóbálta a gazdi, de hamuszürke volt fehér apró pöttyökkel és le volt lapulva a kalitka aljára, amit még soha nem láttam egy pintyfélétől. A fejét és a csőrét nemigen tudtam megfigyelni, mert a botülőke takarta.Nem rizspinty volt, annyira azért már ismerem az egzótákat meg hasonlókat.Ráadásul a kalitka magas volt, tehát nem volt arra kényszerítve, hogy a kalit alján kushadjon.És nem is műanyag volt, meg nem is döglött még valaki erre tippelne.
Szóval jó volt a börze, eladva semmi, megint minusz 5000, és a Forma 1-et sem tudtam megnézni élőben.Hurrá...
Még valami---Az állatorvosi bizonylat.
Ez nem vicc, megtörtént.
Felhívom az állatorvosok egyikét, csak úgy próbából, mert van akihez rendszeresen járok, és kérdem mennyi a vizsgálat.
Aszongya 2500 Ft.Kérdem én,--- és összesen, ha bármennyi madarat viszek vagy egyenként?
Mondja Ő--hát madaranként!
Mondom neki--és ha viszek 100 hullámos papagájt az akkor nekem 250.000 Ft-ba fog kerülni???
Erre, bizonytalan hangon azt mondja, hogy pár % kedvezményt ad...
Mondom neki, azaz kérdezem , hogy maga tényleg ennyire hülye, hogy egy teszem fel 800 Ft-os mezei hullámosért kiadok 2500 Ft-t, és még el is kell vinnem (mert azt akarta! ) és meg is vizsgálja egyesével?
Én :-- emelt hangon a telefonba: Ember ilyen a földön nincs!!
Erre Ő korrekt és megértő normális hangon (érezni, azaz hallani hogy tanult ember, ráadásul úriember is ) hát kérem pedig ez az eljárás.
Tudom, hogy kissé paraszt voltam de Ő kezdte.