Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2013 okt. 29, 20:09 
Érdekes dolog,de én is azt tapasztaltam,hogy fióka korban,amikor kiveszem a fészekből a fiókákat,az egyik nyugis,a másik éktelenül kiabál és csíp.Nálam amelyik fióka kiabált és csípett,mindegyik tojó lett.Kifejlett korban mindegyik csíp,ha nincs kézhez szoktatva.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 okt. 29, 10:40 
Tuti tojó.
S a csípés nem függ össze vele. Nekem van tojóm, ami nem csíp, s van olyan hímem, ami szép darabot kiszedett az ujjamból...

Hozzászólás 2013 okt. 28, 20:37 
Attila69 írta:
Szia!
Tojó!

S ez mennyire biztos?
Remélem tényleg az is lesz, annak is vettem 2 hónapja, bár a tenyésző (akkor) nem tudta, csak ez úgy megcsípte mint a darázs. :D

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2013 okt. 28, 20:08 
Szia!
Tojó!

Hozzászólás 2013 okt. 28, 9:51 
Sziasztok!
Szerintetek milyen nemű a kis lutinóm? :roll:

Kép

Kép

Hozzászólás 2013 okt. 26, 14:14 
:drunken: :eye: :arrow: :bounce: :04: :20: :35: :49: :53:

A következő cél, hogy az idióta albínó tojóm génjeit szétszórjam az egész világban és majd 30-40 év múlva ausztráliában pl., albínó csordák repkedjenek akik zsiráfokat esznek reggelire :D

Köszönöm a segítségeteket!

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 okt. 26, 12:57 
makeszfiu írta:
Aha, értem. Szóval ha szerzek egy másik fiatal inó tojót, és innen egy hím kölköt hozzáteszek akkor elkezdhetem gyártani az inó hadseregemet? :twisted:

Igen :D .

makeszfiu írta:
Amúgy inó nincs a papeszok között, 4 tojás volt mind a 4 kikelt de az utolsó kikelés után el is pusztult sajna, ez a 3 kölök meg mind spangle, 1 zöld kettő kék.

Valószínűleg a hím nem ino hordozó, de ez nem biztos egy költés után.

makeszfiu írta:
De akkor ez most hogy is van? Ha a hímek hordozzák, akkor bármilyen tojóval összeteszem lehet köztük inó? És akkor azok amik inók lesznek azok csak tojók lehetnek? És hím inó csak úgy születhet, hogy ha a tojó inó és a hím inó hordozó? Lehet, hogy baromságot beszélek, szóval bocsi.

Igen, igen, igen, vagy persze ino x ino párosításból. :D Érted ezt te :D .

Hozzászólás 2013 okt. 26, 9:54 
Aha, értem. Szóval ha szerzek egy másik fiatal inó tojót, és innen egy hím kölköt hozzáteszek akkor elkezdhetem gyártani az inó hadseregemet? :twisted:

Amúgy inó nincs a papeszok között, 4 tojás volt mind a 4 kikelt de az utolsó kikelés után el is pusztult sajna, ez a 3 kölök meg mind spangle, 1 zöld kettő kék.

De akkor ez most hogy is van? Ha a hímek hordozzák, akkor bármilyen tojóval összeteszem lehet köztük inó? És akkor azok amik inók lesznek azok csak tojók lehetnek? És hím inó csak úgy születhet, hogy ha a tojó inó és a hím inó hordozó? Lehet, hogy baromságot beszélek, szóval bocsi.

Hozzászólás 2013 okt. 26, 9:48 
ettől a párostól ha lesz inód,akkor a hímed inó örökítő, s az inó fiókák neme bármi lehet...
De mivel nálad a tojó az inó, így szinte tuti,hogy nem lesz inó fiókád...
A tojók nem hordozzák az inó.t mivel azt csak hímek hordozzák... A tojók ha zöldek,akkor kék hordozók, ha kékek,akkor meg nem hordozók lesznek...

Hozzászólás 2013 okt. 26, 8:03 
Aha, értem. Ez az inó öröklődés nem tiszta még kicsit, ezt annyira nem tudtam leszűrni angolul :D

Ha a tojóm inó, akkor a hím kis papeszok hordoznak. És csak a tojó kis papeszok lehetnek inók, de az sem mind? Azok hordozók lesznek, amelyik tojó nem inó lesz vagy egyáltalán nem?

Hozzászólás 2013 okt. 25, 22:55 
makeszfiu írta:

Amit madarakat korábban már linkeltem, az albínó tojómról megtudtam, hogy az apja egy kék spangle volt. Szóval tételezzük fel, hogy nem volt mellé döngicsélés, akkor leegyszerűsítve, a zöld hímem az domináns zöld /recesszív kék. A tojóm meg egy albínó spangle?

A gyerkőcök: 1 zöld és 2 kék spangle. Ami azt jelenti, hogy a zöld spangle gyerek az hordozza a kéket? A kékek meg nem hordoznak semmit? Szóval ők szimplán recesszív-recesszív? Vagy hordozzák ezt az albínóságot, vagy a tojóknak albínóknak kéne lenniük és a kék hímek hordoznák csak?

Jól gondolkozol. Ha nem kutyult el a tojó, abban az esetben valóban albíno spangle, a hím pedig zöld kék hordozó. Mivel a tojó albino, vagyis homozigóta kék ino, így minden zöld gyereke kék hordozó lesz. A hím utódok ino hordozók is. Színtől függetlenül. ( Nemhez kötött öröklődés.)

Hozzászólás 2013 okt. 25, 20:44 
Na szóval, szeretnék kérdezni. Igazából hosszú lesz amit írok, és lehetséges hogy oltári nagy baromság is lesz, de úgy érzem hogy így könnyebb tanulni ha a saját szemszögemből leírom és valaki szaki kijavít :D

Már olvastam az örökléstanról, igaz nem hulik hanem galambok esetében de az alapképlet ugyanaz. Valamint angolul keresgéltem hullámosoknál, hogy mi hogy mennyi merre, de nem bízom annyira azért az angol tudásomban.

Amit madarakat korábban már linkeltem, az albínó tojómról megtudtam, hogy az apja egy kék spangle volt. Szóval tételezzük fel, hogy nem volt mellé döngicsélés, akkor leegyszerűsítve, a zöld hímem az domináns zöld /recesszív kék. A tojóm meg egy albínó spangle?

A gyerkőcök: 1 zöld és 2 kék spangle. Ami azt jelenti, hogy a zöld spangle gyerek az hordozza a kéket? A kékek meg nem hordoznak semmit? Szóval ők szimplán recesszív-recesszív? Vagy hordozzák ezt az albínóságot, vagy a tojóknak albínóknak kéne lenniük és a kék hímek hordoznák csak?

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2013 okt. 24, 7:20 
Szia!
Nagyon szépen köszönöm! Remélem rendbe jön!
:)

Valódi név: Dienes Attila

Hozzászólás 2013 okt. 23, 21:22 
Helló!
Én is találkoztam már ezzel a problémával.Folytasd a kamillázást addig,amíg a duzzanat teljesen vissza nem húzódik.Ez nálam bejött.

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2013 okt. 23, 18:42 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, van ötletetek mi lehet a baja a hullámosomnak, mit tegyek vele?
Mindkét szeme alatt be van dagadva neki, mintha ödémás lenne. Puha, nem kemény, maga a szeme nem gyulladt. Mikor észrevettem, kentem neki kamillával, aztán kicsit lejjebb ment. Úgy nézett ki, javul a helyzet (egy kamillázást kihagytam, és nem lett rosszabb, ezért nem kentem be), de most visszadagadt kicsit (3 napról van szó). Sajnos nincs a környéken olyan, akinek megmutathatnám. Segítenétek?

Képek itt vannak: http://www.idre.hu/index.php?option=com ... f=68&t=705

Szemből nem sikerült elkapni.
Benéztem a tollai közé, nem láttam bogarakat. A párjának nincs baja. Jókedvű, rendesen eszik és iszik. Az orra felett mindig koszos a tolla, mert mióta él a drága tüsszög. Nem tudom, miért. Ja, azt figyeltem, hogy dörzsöli a szemét, de nem többet, mint amúgy is.

Előre is köszönöm!
Noémi:)

Hozzászólás 2013 okt. 19, 9:45 
Helló!
Ide is felteszem, hátha...
Helyhiány miatt sürgősen eladó a képen látható 2 éves tojó!
Kép

10.25-én pesti átvétel is megoldható!
Érd. privátban!

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 okt. 19, 9:24 
EmMa írta:
Sziasztok. Új vagyok. Lenne 2 kérdésem.
Kb 3 hete kaptam egy papagájt, 1,5 napja pedig egy ismerősöm költözés miatt adott egy másikat.
Szeretném megtudni a nemüket. Valamint az új madárnak fehér valamik állnak ki a tollai közül a nyakánál és a fejénél. Ez mi lehet??
Rakok fel képet. Mindkettő zöld színű, az egyik sötétebb zöld, fekete szemekkel, az új pedig világosabb már szinte neon-zöld, a szemei pedig középen feketék, körülötte zöldes.

Az új madár:
Kép
Kép

A 3 hete kapott, sötétebb zöld madár:
Kép

Ketten:
Kép

Heló Szerintem mind a kettő hím és az a fehér valamik azok tol tokok tehát vedlik :) nincs neki baja attól ez természetes.

Hozzászólás 2013 okt. 18, 16:46 
Ah, világos :D Kis nőcsábászok... :D

Hozzászólás 2013 okt. 18, 16:41 
A hímek és a tojók is félrelépnek, evolúciós szempontból minnél több variációban szórják szét a dns-üket, annál jobb. :D Valamejik évben csak egy spangle hímem volt, de 4-5 fészekben is voltak spanglék. Majdnem minden tojót magáévá tett :mrgreen: .

Hozzászólás 2013 okt. 18, 16:18 
Na, szóval, filóztam. Gondolom onnan jött le, hogy valószínűleg spangle lesz a kis sárga papeszom, hogy a szárny tollaiban nagyon világos barna az a csík, meg nincs is belőle sok. Gondolom annak feketének kellene lennie és erősebbnek. Na most a másik két fiókának is hasonló tollai jönnek, csak nekik fehér alapon olyan világos barnás a szárnytollban.

Szóval, akkor engem hülyére vettek a madaraim? :D Igazából amit én apának hittem lehet, hogy pont attól nem is lesz gyereke? :D Még apuci dolgozott keményen addig a kis fehér r*banc félrelépett, és most a zöld hímmel nevelteti más gyerekeit? :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 422  Következő