Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 nov. 27, 19:56 
Tamás98 írta:
Általában 13 fok van ott, azt olvastam hogy az elég neki bőven.

A 13 fok nem lehet probléma, de ha esetleg nincs szélvédett helye az viszont igen. Gyümölcsöt érdemes gyakrabban adni nekik, valamint így télen az olajos magok arányát és a kaja mennyiségét is növelni kell a hideg miatt.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 nov. 27, 19:55 
Tamás98 írta:
Általában 13 fok van ott, azt olvastam hogy az elég neki bőven.

A 13 fok nem lehet probléma, de ha esetleg nincs szélvédett helye az viszont igen. Gyümölcsöt érdemes gyakrabban adni nekik, valamint így télen az olajos magok arányát és a kaja mennyiségét is növelni kell a hideg miatt.

Valódi név: Tamás

Hozzászólás 2013 nov. 27, 19:42 
Warhawk írta:
Tamás98 írta:
...leül felborzolja a tollát és elég bágyadtnak, szomorúnak tűnik. Mi lehet a baja?

Ez nagyon kevés információ, de az a baj, hogy vizsgálat nélkül így is csak találgatni tudunk majd. Széklete rendben van? Jelenleg szobában (meleg helyen) van tartva? Kapott mostanában zöldséget vagy zöldeleséget? Milyen magkeveréket adsz neki? Nincs esetleg képed róla?

Széklete rendben van. Eddig nem sokszor adtam neki gyümölcsöt. :( De tegnap tettem be neki almát. Elég sokat ettek belőle. Kinti madárházban van. Általában 13 fok van ott, azt olvastam hogy az elég neki bőven.

Hozzászólás 2013 nov. 27, 18:40 
Szia Boby 78!Nemtudom pontosan melyik lapos szállítóra gondolsz.Rakok fel képeket és majd ráböksz milyet is szeretnél.Általában ezt a kettő fajtát szokták használni.Az első képen lévőből azthiszem 3 fajta méret van.Ez a legnagyobb 2200ft-ért vásároltam darabját.A közepes méretű 1200ft/db.A kicsinek nemtudom az árát.A második képen lévő is lapos szállító csak 2 fele van osztva.Az is olyan 1800-2000ft körül mozog.Monori börzén minda két fajtából szokott lenni.

Kép

Kép

Hozzászólás 2013 nov. 27, 14:28 
laczkó tamás írta:
Hello Boby78!

A lapos szállító fogalma egy kicsit tág számomra. Több féle kivitelben, méretben és anyagminőségben vannak különféle lapos szállítók, de talán Balogh Sándornál(06304415165) érdeklődj, ő készít is és régebben kereskedett is gyári szállítókkal. Nem tudom te milyenre gondolsz, milyet szeretnél. Kérj majd tőle képet!
Egyébként a börzéken is széles választékban lehet különféle szállítókat vásárolni.

Megkérdeztem,sajnos már nem foglalkozik vele.Fogalmam sincs honnan lehetne beszerezni ilyet.Egyébként 50-100 db hullámos szállítására keresek szállítót.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 nov. 26, 23:14 
Tamás98 írta:
...leül felborzolja a tollát és elég bágyadtnak, szomorúnak tűnik. Mi lehet a baja?

Ez nagyon kevés információ, de az a baj, hogy vizsgálat nélkül így is csak találgatni tudunk majd. Széklete rendben van? Jelenleg szobában (meleg helyen) van tartva? Kapott mostanában zöldséget vagy zöldeleséget? Milyen magkeveréket adsz neki? Nincs esetleg képed róla?

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2013 nov. 26, 21:16 
Hello Boby78!

A lapos szállító fogalma egy kicsit tág számomra. Több féle kivitelben, méretben és anyagminőségben vannak különféle lapos szállítók, de talán Balogh Sándornál(06304415165) érdeklődj, ő készít is és régebben kereskedett is gyári szállítókkal. Nem tudom te milyenre gondolsz, milyet szeretnél. Kérj majd tőle képet!
Egyébként a börzéken is széles választékban lehet különféle szállítókat vásárolni.

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2013 nov. 26, 13:30 
Sziasztok!Kis papagájokat szeretnék vinni piacra.Nem tudjátok hol lehet kapni lapos szállító kalitkát?

Valódi név: Tamás

Hozzászólás 2013 nov. 26, 10:57 
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Az egyik hullámos papagájom betegnek látszik. Kivettük, megnéztük és le van fogyva. Repülés után,ha leül felborzolja a tollát és elég bágyadtnak, szomorúnak tűnik. Mi lehet a baja?

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 nov. 16, 17:10 
Rolcsy írta:
Sziasztok!!

Valakinek van Eladó Lila színű hullámosa ?? csak tojó kell egy hímem már van mellé szeretném :)

A videóban hasonló madarakra gondolok első sorban : http://www.youtube.com/watch?v=31AWi-3dOm8

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 nov. 16, 16:32 
Sziasztok!!

Valakinek van Eladó Lila színű hullámosa ?? csak tojó kell egy hímem már van mellé szeretném :)

Hozzászólás 2013 nov. 5, 19:00 
Szia!
Köszi a választ. Ezek alapján, amit írtál, én valamiféle félelemre tudok inkább gondolni, mert játékok, meg mindenféle egyéb berendezés bőven van a kalitkában. Azt hallottam, hogy a hím elég aktívnak bizonyul egész nap, de a tojó mindig csak egy helyben ül, mikor valaki bemegy a szobába, egyébként ő is mocorog, de nagyon szorongónak tűnik. Nem tudsz valamit esetleg amivel meg lehetne békíteni?

Hozzászólás 2013 nov. 5, 17:49 
Elektra írta:
Sziasztok!
A tesóm problémáját tolmácsolnám nektek. Vett egy pár ivarérett hullámost 1 hónapja. Nagyon szépek voltak, egészségesnek tűntek, de ma azzal keresett meg, hogy a tojó kitépte több evezőtollát is mindkét szárnyából. Látszólag a hímmel semmi baj. Ti mit javasoltok? Automatikusan (és sürgősen) állatorvos, vagy van ennek valamilyen egyszerűbb magyarázata, amihez nem kell drasztikusabb lépéseket tenni?
Előre is köszi minden választ

Nem tudom a hullámos mennyire hajlamos a tolltépésre ha unatkozik, de szerintem ilyesmi lehet a háttérben. Nekem hatan vannak egy helyen így nem unatkoznak, de egyedül tartott nimfám már járt sajnos így, aztán kiszedte a többit is. :/ Hullámosnak talán elég egy hinta és csörgő is és lefoglalja magát. Enyémek mindig egymást kergetik le a hintáról, pedig többen is elférnének rajta, de akkor nem tudják lökni magukat. :D Valamivel talán először le kell foglalni őket, lelki eredetű oka lehet. Vagy nincs fészke, vagy valamitől fél, bármi ilyesmi.

Hozzászólás 2013 nov. 4, 19:43 
Sziasztok!
A tesóm problémáját tolmácsolnám nektek. Vett egy pár ivarérett hullámost 1 hónapja. Nagyon szépek voltak, egészségesnek tűntek, de ma azzal keresett meg, hogy a tojó kitépte több evezőtollát is mindkét szárnyából. Látszólag a hímmel semmi baj. Ti mit javasoltok? Automatikusan (és sürgősen) állatorvos, vagy van ennek valamilyen egyszerűbb magyarázata, amihez nem kell drasztikusabb lépéseket tenni?
Előre is köszi minden választ

Hozzászólás 2013 okt. 31, 15:30 
Rendben, köszönöm Nektek!
Akkor még az ivar arány is jól jött ki, 3-3. :)

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 okt. 31, 0:25 
pontosan, jól mondod.
a zöld tojó, a kék tarka hím...

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2013 okt. 30, 21:43 
Hali!
:59:

Hozzászólás 2013 okt. 30, 21:03 
Cingiii írta:
szia.
kék dom. tarka hím :wink:

(Még pici korukban tojónak gondoltad őket, de hát akkor még nem lehetett megállapítani.)
Na most szemügyre vettem mindkettőt, és mégsem egyformák. :)
Itt vannak közelebbi képek róluk.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A kék-fehér az hím lesz, a zöld-sárga pedig tojó? Mintha annak világosabb lenne a csőre...

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 okt. 30, 17:41 
szia.
kék dom. tarka hím :wink:

Hozzászólás 2013 okt. 29, 20:38 
Köszönöm, akkor megnyugodtam, hogy tényleg tojót sikerült vennem. 8)
Na akkor még egy (találós) kérdés.
Hát ő milyen nemű?

Kép

Kép

Nálam kelt nyár elején egy zöld párjával, annak is ugyanilyen a csőre, azért csak erről a kékes-fehérről mutatok. Gondolom ha ez valamilyen nemű, és a másik is így néz ki, akkor az is. :) (A második képen épp ott kukucskál a zöld tesója a sarokban. :D )
Szóval ő mi lehet? Ilyen teljesen rózsaszín a viaszhártyájuk. Ez az első két nálam kelt madárka.
Cingi, Te már akkor hogy mutattam róluk képet mikor kijöttek az odúból, mondtál a nemükre valamit. :) Most hogy néznek ki, mik lesznek végül is? :idea:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 422  Következő