Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2014 jan. 5, 21:47 
Igen,azért nem irtam mert természetesnek tartom.King Prémium,csiráztatott maggal keverve.A gyárit még feljavitom,de azt nem szeretném tudatni,hogy mivel.Bocs ezért.
Feki

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2014 jan. 5, 21:41 
Gondolom a tenyészidőszakban megy nekik lágyeleség is.

Hozzászólás 2014 jan. 5, 21:34 
Amit leirtál igy igaz.Pedig külföldön nagyon is müködik ez a dolog,lásd:Hollandia,Belgium.Ezért tartanak ott ahol.Ami nálunk kialakult arról mi madarászok tehetünk.
Ezert irtam,hogy csak az elszánt komolyan gondolkodók jelentkezzenek.Kiváncsian várom a fejleményeket.
Pihenö márciustól szeptemberig.Élelmük:3 féle köles,fény és muharmag.Most u.ez kiegészitve:négermag,salátamag, fümag, kakaslábfü,fenyércirok,csumiz,foniogold,csiráztatott mag.

Feki

Hozzászólás 2014 jan. 5, 19:30 
Bekavarhat az időjárás is, de esetleg az is, ha nem elég éles a váltás a nyugalmi időszak táplálása és a tenyészidőszak táplálása közt. Nálam az indulással alapból nem volt gond. Egy tojó kivételével a többi szépen beindult. Termékenységgel is egy párnál volt gond. Összetettem egy idősebb párt, ami a korábbi években jól teljesített. Az idén lett két üres fészekaljuk. Lehet, hogy kiöregedtek, szét is szedtem őket, aztán majd meglátom, hogy kapnak-e még lehetőséget. Illetve volt egy sárga tojó-pasztel hím párom, lettek is fiókák, de nem etették őket. Ők is szét lettek szedve. Csak egy fiókájukat tudtam megmenteni. Most megpróbálom a tojót egy idősebb hímmel összetenni, hátha így már elkezd majd nevelni.

Hozzászólás 2014 jan. 5, 18:22 
Te mire tippelsz mi lehet az oka a nehéz indulásnak.Szerintem ezt az össze vissza idöjárást érezhetik.Pedig mindent megkapnak ami kell nekik,és mégsem teljesitenek.Sokan panaszkodnak,hogy alig szaporodnak a gouldok.Mégsem egyszerü madár?

Feki

Hozzászólás 2014 jan. 5, 18:04 
Nekem is most 30 körül van a gyűrűzött fiókák száma, de most van két 5-ös fészekaljam, amit holnap kezdek gyűrűzni.
Kicsit lassabban indult, mint terveztem, de belelendültek.

Hozzászólás 2014 jan. 5, 17:56 
Üdv a Gouldosoknak.
Ez elsöre remek.Nagyon csend van gould vonalon.Csaba a többi gouldod hogy teljesit.Nálam rendkivül rossz a kezdés,ilyenkor már kb.40db fióka szokott lenni.Jelenleg 30db körül.Azért irom igy mert van amit még nem mertem megnézni.Van sárga,zöld,zöld-kék,kék,fehér.Talán kicsi szerencsével most 3 ezüst is lesz.A pároztatások sem ugy alakulnak ahogyan én szeretném.
Kinél mi a helyzet.Szándékomban áll egy fajta klubbot létrehozni.Akit érdekel és komoly szádékai és elhatározásai vannak kérem jelezze.Csak megfelelö létszám esetén lehet belöle valami.Ehhez segitökész elszánt tenyésztök jelentkezését várom.Egyáltalán van-e ilyesmire igényük a gould tenyésztöknek.

Üdv:Feki

Hozzászólás 2014 jan. 4, 21:55 
Egy hatos fészekalj. A szülők első fészekalja.
Kép

Valódi név: sitku tibor

Hozzászólás 2013 dec. 27, 13:35 
Sziasztok!
Tudja valaki Hollósi Attila Győri gould tenyésztő telefonszámát?Köszönöm!

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2013 dec. 14, 19:13 
Sziasztok!
Eladó 2 sárga gould hím mindkettő piros fejű, az egyik fehér, másik lila mellű. Most vannak színesedőben, de már mindketten buzgón énekelnek :) Eladó vagy tojóra cserélhető.
Kép

Kép

Hozzászólás 2013 feb. 12, 15:38 
A gouldokra egyáltalán nem jellemző a verekedés, főleg, ha nincsen tojó a közelben. Van, hogy egy kicsit csőröznek, de az sosem komoly.
Verekedni maximum akkor szoktak, ha védik az odút, de akkor is inkább a tojó szokott hárpia lenni.
Ebben az esetben még azt kellene eldöntened, hogy milyen színű madarat szeretnél. Két hím esetében teljesen mindegy, hogy milyen színeket raksz össze, az a lényeg, hogy Neked tetszenek a madarak.

Hozzászólás 2013 feb. 12, 15:01 
Óh akkor engem félrevezettek... Akitől kaptam a madárkát azt mondta csak lánnyal lehet összerakni, fiúval csak verekedne.. meg hogy ha nincs hely akkor nem fog tojást rakni. Ezekszerint a jóbarát örülne ha helyette szaporítanék. Köszönöm a fel világosítást!
Igazából csak sajnálom hogy egyedül van de egyrészt nagyon kezdő vagyok madarazás terén, meg nagyon nem is nagyon szeretnék szaporítani ezt meg hagyom a tenyésztőknek akik értenek hozzá :)
Akkor ezek szerint fiú madarat keresek már ha tényleg nem verekednek össze..

Hozzászólás 2013 feb. 11, 14:38 
Kedves Karmilla!
A hozzászólásod elég ellentmondásos.
Ha nem szeretnéd szaporítani, akkor szerintem egy másik hímet kellene mellé venni társnak és nem párnak. Ebben az esetben biztos nem lesz szaporulat. Ha tojót veszel mellé, akkor még ha nem is teszel fel nekik odút, akkor is a tojó előbb utóbb tojásokat fog potyogtatni, valószínűleg beköltözik az etetőbe, ott párzanak és oda teszi a tojását.
Emellett, ha nem akarod szaporítani őket, akkor teljesen mindegy, hogy milyen színű társat/párt veszel mellé. Az a lényeg, hogy Neked milyen színű madár tetszene a legjobban. A madarad egy sárga vagy egy kék hímmel pont olyan jól ellesz, mint egy zöld színű hímmel és ezt a madár fej vagy mell színe sem befolyásolja.
Ha szaporulatot is szeretnél, akkor persze jobb, ha tojót veszel. Ebben az esetben arra érdemes odafigyelni, hogy úgy tartják, hogy két fehérmellű madarat nem túl jó párba állítani. Szintén problémát jelenthet, ha fekete fejű tojót veszel mellé. Ebben az esetben nagyobb az esélye, hogy a tojó fiókáknak sok fekete toll lesz a maszkjában annak ellenére, hogy piros fejű fiókák lesznek, bár ez azért nem szentírás. (Nekem például van egy gyönyörű, tiszta maszkú piros fejű tojóm fekete fejű tojótól.)
Szóval először Neked kell eldöntened, hogy pontosan mit szeretnél és utána tudunk segíteni madárral.

Hozzászólás 2013 feb. 11, 14:25 
Sziasztok!

Társat keresek fiúcskámnak mert egyedül nagyon magányos :(. Úgy tudom hogy nem akármilyen színű lányt lehet mellé tenni ugyhogy itt van a kép róla.
2,5-3 éves lehet 2012 szeptemberében kaptam. Nem szeretnék tovább szaporítani.

Csatolmányok:
730566_4704403886267_719289057_n.jpg
730566_4704403886267_719289057_n.jpg [ 142.4 KiB | Megtekintve 5682 alkalommal. ]

Hozzászólás 2012 dec. 23, 21:04 
Fekete Csaba írta:
Hát elég "érdekes", amit ezen az oldalon a mell színekről írnak. Elég egyedi vélemény.

Konkrétan hibás információk vannak benne.

- autoszomál rec gén esetében nincs jelentősége az ivaroknak
- Az ilyen gének nem ivar mentén hasadnak lsd 1. táblázat)
- hetero x hetero nem 50% (lsd 3. táblázat), hanem 25 % homo rec. (itt fehérmellű) eredményez

Hozzászólás 2012 dec. 23, 17:32 
Kellemes karácsonyt és boldog uj évet kivánok minden gould tenyésztönek és tartonak, továbbá minden madárbarátnak.

Hozzászólás 2012 dec. 17, 8:28 
Hát elég "érdekes", amit ezen az oldalon a mell színekről írnak. Elég egyedi vélemény.

Hozzászólás 2012 dec. 16, 19:07 
Szia KÜZMÖS CSABI.
Ha van idöd és akaratod töltsd le légyszi a köv. oldalt. Sajna én nem tudom,vmi van a gépemmel. Érdekes lehet számunkra: ladygouldianfinch-ca.com gould pintyek cim alatt a szövegben van modositások és mutáciok.

Üdv Feki

Hozzászólás 2012 dec. 15, 12:55 
Columba:Rendben van megfogadom a tanácsod,de elkéstél vele,már összeraktam öket ahogyan mondtad.Most már csak várnunk kell sajnos 1 évet.Küzmi Csabi probáld meg ezt az oldalt,igaz én valamiért nem tudok felmenni vagy megszüntették.Erythrura.net belgian parrot finch cim sz.alatt.De különben nem is kellene nekünk ilyenekkel foglalkoznunk,nagyon messze vagyunk még tölük,de érdekességnek jo .

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 dec. 15, 8:53 
feki írta:
Küzmös Csabi:nem ausztrál sárgárol,hanem ausztrál tarkárol beszélünk és ami az elsö képen van az a kék változata.Én ugy tudom,hogy ez a mutácio Ausztráliában is létezik és ahogy irtátok igen ritka,de ez nem zárja ki,hogy ne legyen europában is belöle.

Bevallom, elvesztettem a fonalat. :?
Ha felraksz egy képet (meg hogy hol találtad) szívesen elmondom a véleményemet róla, de így mintha egymás mellet beszélnénk el...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 98  Következő