Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2014 jan. 22, 23:20 
Egy kicsit több információ kellene. Pl hogyan vannak elhelyezve a gouldok, illetve, hogy valóban tépik-e magukat/egymást.
Ha együtt vannak a szülőkkel, akkor nagyon könnyen lehet, hogy a szülők beindultak és egyszerűen fészekanyagot akarnak szedni. Ilyenkor legjobb a szétválasztás a szülőktől.
Ha csak a vedlő fiatalok vannak együtt, akkor szerintem egyszerűen csak masszívan vedlenek, ami jó. Megtévesztő lehet, hogy amikor tollászkodnak, közben kijönnek tollak, de ez nem tolltépés. Egy gyors vedlésnél elég ijesztően tudnak kinézni ezek a madarak.

Hozzászólás 2014 jan. 22, 22:37 
Üdv! Mindenkinek.Toltépés szinesedő guldoknál.Ez egy új jelenség nálam.Mitől lehet és mit kell csinálni.A tanácsot előre is köszönöm.

Hozzászólás 2014 jan. 17, 11:41 
Kedves Krisztina!
Én általában egy hónapot tartom őket szegényesebb táplálékon vedlés után. De ez korán vedlő tojóknál lehet hosszabb idő is. Az indításnál két hétig még külön tartom a nemeket, de ekkor már kapnak a száraz mag mellé kb harmad rész csíráztatott magot, lágyeleséget és E vitamin tartalmú multivitamint és valami zöldet. Ezután a himet beteszem a tenyész kalitba ahol fent van az odu. A tojó két nappal később követi. Azt nem állítom, hogy így nincs sztrájkoló tojó, de az esetek zömében beindulnak. Az enyémek nem nagyon eszik a lisztkukacot, de ha a tieid eszik, akkor az is biztos segít.

Valódi név: csordás krisztina

Hozzászólás 2014 jan. 17, 11:18 
Üdvözlök Mindenkit!
Tanácsot szeretnék a gouldokkal kapcsolatban, hogy ki mivel indítja be a madarakat tenyésztés előtt. Mennyi ideig kapjanak a vedlés után "nyugalmi eledelt"?Több páram van egyik-másiknak van tojás és fióka is de sajnos többnél meg még hajlandóságot sem mutatnak egymás és a fészek iránt.
Köszönök előre is minden választ! :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2014 jan. 15, 10:03 
ckuzmos írta:
Almaecetnek sok jótékony hatása van, de nem csodaszer!

De még csak nem is gyógyszer. :) Bár vannak akik folyamatosan adják (napi rendszerességgel), de ebben az esetben jóval erősebb hígításban. Az almaecet inkább egy hasznos táplálékkiegészítő.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2014 jan. 14, 23:33 
Almaecetnek sok jótékony hatása van, de nem csodaszer!
Erről külön topik van, érdemes végigolvasni:
http://www.idre.hu/index.php?option=com ... f=43&t=711

Hozzászólás 2014 jan. 14, 23:21 
T: Uraim .Olvasván az eszmecserét.Tulajdonképen szomorú vagyok.,,Megosztom,mégsem osztom meg a tapasztalatom." Aki nem akarja megosztani a tapasztalatát az ne fórumozzon.Szerintem. Szeretnék vélemény kérni.Almaecet az ivóvízbe:Állítólag,jótékony hatással van a madár emésztésére.Igaz e. Köszönettel.BF

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2014 jan. 8, 23:40 
Hali,

a klubos dolgokból kreáltam egy új topikot.

Hozzászólás 2014 jan. 7, 13:34 
Ezzel egyre többen igy vagyunk, én is már jó ideje "readonly"-ban használom a fórumot.

Sokunkat elüldöz az értelmetlen okoskodás és kötözködés.

Valódi név: Nagy Gábor

Hozzászólás 2014 jan. 7, 10:51 
Én 3 éve rendszeresen olvasom ezt a fórumot, sokszor akár visszaolvasva is. Bár a hozzászólásaim száma nem nagyon gyarapszik. :)
Szerintem nem vagyok ezzel, egyedül. Sokkal többen követik figyelemmel ezt a topikot, mint gondolnánk.
A néha feltett kérdéseimre, pedig előre is köszönöm a választ.

Hozzászólás 2014 jan. 6, 22:27 
Ez nem biztos, hogy érdektelenség. Beszéltem tenyésztőkkel, akik érdeklődéssel olvassák a fórumot, de nem írnak. Ez mindenkinek szíve joga. Kinek ilyen az egyénisége, kinek olyan. Alapvetően szerintem 3 okból nem írnak a legtöbben.
1) Az illető nem biztos a tudásában és fél, hogy mit szólnak, hogy esetleg rosszat ír. Ezt a hozzáállást meg tudom érteni, de nem tartom szerencsésnek, mert én ezzel úgy vagyok, hogy abból csak tanulok, ha kijavítanak.
2) Sajnos fórumokon igen gyakori az anyázás. Vélemény eltérés esetén nem észérvekkel próbálják meggyőzni egymást, hanem sokkal egyszerűbb a másik lehurrogása. Sajnos tudok olyan személyt, aki korábban itt a fórumon (nem gouldos) segíteni próbált másoknak és azok, akik addig csöndben voltak belekötöttek minden szavába és ebből elege lett. Akinek ilyen tapasztalata volt, azt teljesen megértem, hogy nem ír, bár azt hiszem, hogy most szerencsére ilyen szempontból eléggé rendben van a fórum.
3) Van aki azért nem ír, mert nem akarja megosztani az ismereteit/tapasztalatait másokkal. Erről a hozzáállásról már megírtam a véleményem.
De a lényeg, hogy azt hiszem nem kell foglalkozni azzal, hogy mások írnak vagy nem írnak. A fórum itt van és aki szeretné, az használja, aki erre nem tart igényt, az nem használja.

Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2014 jan. 6, 21:37 
Félreértés ne essék nálam csak próba volt.Adok nekik én is,söt a tálcába folyami homokot szórok,tojáshéj,faszén,gritt,szépia, van elöttük állandóan.Figyelted,hogy csak mi beszélgetünk,talán nincs is több gouldos?Hát igen!Nagy az érdektelenség.

Hozzászólás 2014 jan. 6, 21:17 
Én biztos nem próbálnám ki, hogy homok ne legyen a madaraim előtt. Egyrészt nem tudni, hogy a begyükben lévő "kavics" mennyi ideig dolgozik ott, tehát sokáig jól meglehetnek utánpótlás nélkül, másrészt lehet, hogy elvannak kavics nélkül is, de az nem biztos, hogy ugyanolyan áron jutnak hozzá a táplálék összetevőihez homokkal és homok nélkül.
Természetesen nem őrölt korallt és nem kagylóhéjat esznek a természetben, hanem amihez hozzájutnak, de az eléjük tett zúzalék és homok mindenképpen megfelelő lehetőséget ad nekik, hogy beszerezzenek maguknak ásványi anyagokat és annyi "kavicsot" ami jól esik nekik.
Nálam van amikor a frissen berakott grittnek előbb nekiesnek, mint a szintén frissen betett magoknak. És válogatnak a grittből is. Fogalmam sincs, hogy a gritt különböző színű alkotói miben különböznek, de van amelyiket egyből kiválogatják, más összetevőkhöz pedig hozzá sem nyúlnak.

Hozzászólás 2014 jan. 6, 20:53 
Meg azokat amire saját magad jössz rá,és sok ilyen dolog van a gouldoknál.Sokan azt mondják,á gould tök egyszerü madár semmi nehéz nincs a tenyésztésében.Sokuknak szerencséje van,föleg ha csak egy-két pár van neki.Cáfolom.Szerintem 20pár már nem egyszerü feladat. Az élelmezésükröl pontosan nem is tudjuk mit,mikor,miért esznek.Amit mi adunk nekik azt csak azért kapják,mert ez van ezt lehet beszerezni.Tudjuk-e pontosan esznek-e grittet,kavicsokat,milyen az ásványi anyag szükségletük,látta-e valaki öket kagylóörleményt enni stb.Elmondom én pl.nyalósót is teszek eléjük.Normál,és szelénest.Öröm nézni ahogyan csipedik,söt rájöttek arra,hogyha bevizesiti a csörét akkor könnyebben feloldja a sót.Véleményed szerint fontos-e a zuzógyomornak az apró kavics,mert véleményem,hogy nem.A maghéjat lehántják igy eszik meg,tehát ennek a magnak az emésztéséhez elegendöek azok az enzimek ami a madárnak rendelkezésére áll.Kipróbáltam,semmit nem tapasztaltam a hiánya miatt.És sok dolog van még amit nem tudunk.

Feki

Hozzászólás 2014 jan. 6, 20:18 
Ez nem hiszem, hogy bénaság. Sajnos nagyon sok minden van, amit nem tudunk ezekről a madarakról. Csak azokat a tényezőket tudjuk kontrollálni, amiket ismerünk. A többi tényezővel vagy szerencsénk van vagy nincs.
Például már az sem ismert, hogy a madaraknak pontosan melyik aminósavak a nélkülözhetetlen aminósavak és melyek azok, amiket elő tudnak állítani. Komolyabb táplálkozási tanulmányokat csak haszon baromfik esetében végeztek, így sajnos például a gouldok esetén sem ismert pontosan, hogy miből mennyire van szükségük, beleértve ebbe az egyes aminósavakat, szénhidrátokat, a zsírok különböző típusait, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ezeket mind csak megérzésre adjuk és vagy benne vagyunk abban a tartományban, ami még jó a madaraknak és akkor jól megy minden, vagy valami ebből kiesik és akkor gond van.
Az szerencsés dolog, hogy Nálad szeretik a lisztkukacot, mert azzal tudod pörgetni őket. Nálam max belekóstolnak. A nyársakat meg hiába rakom melléjük, hogy tanulják meg tőlük, hogy ez jó dolog, mire a gouldok észhez kapnak, addig a nyársak bármilyen mennyiségű lisztkukacot eltüntetnek.
(Mi volt a gond az indulással? Nem indultak be? Vagy terméketlen tojások? Vagy fióka pusztulás?)

Hozzászólás 2014 jan. 6, 17:54 
Tisztelt Columba.Szerintem mindenki irásában van olyan amibe bele lehet kötni,véleményem szerint ezt az energiát amit erre szánsz inkább forditsd madarászkodásra.Ezt minden harag nélkül irtam.

F.CSaba.Ha lesznek olyan madarász társak akiknek érdemesnek tartom elmondani tudatni fogom velük,ehhez lenne jó a FAJ klubb.Segitettem már embereknek és még azt sem mondták,hogy köszönöm.A madaraim imádják a lisztkukacot.Zöldet nálam is tyukhurt kapnak.Használom én is a Promotor43-at,E+szelén,egy nap kapnak jódot,fokhagyma szaftot utánna Laktifermet, kapnak még hetente egy nap AD3 vitamint,tojásrakás elött kapnak kalciumot vizben, mindezek melett uv lámpa és teljes sprektumú lámpák világitanak 12órán keresztül ezen felül müködik egy ionizátor is.Mind ez úgyérzem bevált.Mind ezek ellenére nem vagyok elégedett az indulással.Lehet én vagyok béna hozzá.

Üdv:Feki

Hozzászólás 2014 jan. 6, 15:20 
A nyugalmi időszakot lehet, hogy félreérthetően írtam. Ezalatt azt az időszakot értettem, amikor a madarak se nem szaporodnak, se nem vedlenek. A párok szétszedése után nyugalmi időszakos kajára teszem őket, ez segít abban, hogy leálljanak és a vedlés beindításában is segít. Amikor elkezdenek vedleni, akkor ismét kapnak minden jót, amit szaporodási időszakban kiegészítve hetente kétszer az ivóvízben methionin tartalmú vitamin készítménnyel, illetve egyszer jód tartalmú készítménnyel. A vedlés befejezése és a párba állítás között ismét kapják a nyugalmi időszakos kaját.

Hozzászólás 2014 jan. 6, 7:48 
feki írta:
Kapnak még lisztkukacot is.Érdekes még senki nem kapcsolódott be a beszélgetésbe.Hmm...

Sajna, nincs mit mondani.
A faj/fajta dolgot meg CSaba már a helyére tette.

Hozzászólás 2014 jan. 5, 22:09 
Azért kérdeztem rá, mert olvashatják olyanok is a hozzászólást, akiknek esetleg nem természetes, hogy a tenyészidőszakban kapnak lágyeleséget, míg a pihenőidőszakban nem.
Szomorúnak tartom, hogy az általad jónak tartott keverék összetételét nem osztod meg másokkal, mert a fórumnak és az általad javasolt klubnak pont az lenne az értelme, hogy megosszuk másokkal a tapasztalatainkat és ebből mindenki tanuljon. Olasz madarászokkal találkozva pont az volt a legnagyobb élmény számomra, hogy a legapróbb részleteket is megosztották velem, akivel először találkoztak és fontosnak tartották azt is, hogy a madarász barátjuk ismerősének olyan madarat adjanak amiben biztos nem fog csalódni. Talán éppen emiatt a szemlélet miatt tartanak fényévekkel előttünk. De természetesen szíved joga úgy tenni ahogy akarsz.
Én egy rész főtt tojásfehérjéhez keverek két rész Orlux Bianco lágyeleséget. Ehhez még adok mézet és promotor 43-at. Ezt jó alaposan összegyúrom és kis golyók formájában fagyasztom. Magkeveréknek a Prestige ausztrál díszpinty keverékét használom, amit neveléskor még plusz kiegészítek fénymaggal és fürtös kölessel. Ugyanezt kapják csíráztatva is. Emellé a tojásrakás előtt kapnak valami E vitaminos vitamint, ami éppen kéznél van. Nálam nem nagyon eszik a lisztkukacot. Amelyiket rá tudtam szoktatni, az is csak eszegeti, de nincs oda érte. Nem lehet összevetni őket a nyársakkal, amik nekiesnek. Ha van, akik igyekszek zöldet is adni nekik. Tyúkhúr vagy nyáron szeletelt pitypang bazsalikommal keverve.
A nyugalmi időszakban 1 rész prestige keverékhez adok egy rész fehér és egy rész vörös kölest.

Hozzászólás 2014 jan. 5, 21:53 
Kapnak még lisztkukacot is.Érdekes még senki nem kapcsolódott be a beszélgetésbe.Hmm...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 98  Következő