Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2014 jan. 20, 16:37 
Tegnap gond nélkül repült végig amíg kint voltak pedig repült nagyobb köröket is. Mielőtt visszaraktam őket megfürdött. Ma az első jó néhány repülési kísérleténél fél métert se tudott repülni rendesen és utána is már 1-2 méternél gondja akadt és eszembe jutott,feltűnt valami.
Nem tudom miért de a 2 leghosszabb farktolla ha vizes lesz megszáradás után szétáll, a vékony szálak amik normál esetben egymáshoz tapadnak így alkotva a tollat megszáradás után fél-1centiméterenként 2 szál nem tapad össze így "darabos" a farktolla. Remélem érthető. Néhány hét után magától rendbejön a tolla de csak nagyjából.
Ilyen fürdése hogy a farktolla is teljesen elázott eddig a tegnapin kívül egyszer volt. Már akkor is feltűnt hogy milyen fura lett utána a farktolla de nem hittem hogy emiatt nem tud rendesen repülni.
Lehet ez a probléma vagy lehet ez egy része a problémának?

Hozzászólás 2014 jan. 18, 20:02 
Pár hete történt.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2014 jan. 18, 13:28 
papagáj írta:
...Ilyenkor landolás után 1 másodperc és megint rendesen tud repülni. Kiülőről kiülőre vagy csak úgy össze-vissza tud repülni csak hosszabb folyamatos repülésnél van ez.

Mikor történt ez, mennyi ideje? Ha csak egy kis izomrándulás az pár nap alatt el kellene múljon magától.

Hozzászólás 2014 jan. 18, 2:09 
Sziasztok!
Az egyik hullámos papagájom szemből nekiment repülés közben az egyik nimfámnak. Mindkettő továbbrepült és a hullámos már nem egyszer ment neki a nagy lendülettől valaminek.
Pár perccel később feltűnt hogy a hullámos hosszabb távon nehezen repül. Kb. 5-7 méter folyamatos repülés után elkezd lefelé esni,süllyedni hiába próbál közbe tovább repülni. Annyit venni észre amikor így esik lefelé hogy a farktollai össze vannak csukva és lefelé állnak mint amikor az ülőrúdon ül és nem hátrafelé mint ahogy repülés közben kéne lennie. Ilyenkor landolás után 1 másodperc és megint rendesen tud repülni. Kiülőről kiülőre vagy csak úgy össze-vissza tud repülni csak hosszabb folyamatos repülésnél van ez.

Valódi név: Fogarasi Zoltán

Hozzászólás 2014 jan. 8, 15:48 
Sziasztok!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni:
Van itthon egy hím és egy tojó madarunk. Sikeresen kikeltetek és felneveltek egy fészeklajat, az újmadarakat elajándékoztuk gondos gazdához. Levettem az odut és nem kapnak lágyeleséget. Eddig minden rendben volna, csak azóta is rendszeres nemi életet élnek, és szegény tojó párnaponta lepottyant egy tojást a kalitka aljára.
Ez gondolom azért probléma, mert gondolom legyengíti és attól tartok beteg lesz.
A kérdés az lenne, hogy a különrakások kívűl (nincs hová, meg különben sem szívesen választanánk el őket egymástól) van-e más mód sok sok "nemkívánt terhesség" megakadályozására?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2014 jan. 7, 21:42 
hullamos23 írta:
Frici írta:
hullamos23 írta:
Ha domináns tarka, akkor valószínűleg a kicsik is tarkák lesznek ha lesznek nem? Már 5 tojásuk van, abból már 2-őn biztosra látni hogy fias :D

Igen, kb. a fiókák fele tarka lesz.

A fiókák fele albínó lett :D Erre nem gondoltam volna. Az albínóknál egész életére rózsaszín marad a viaszhártya? Vagy hogy különböztethetem meg a nemeket?
Ők a kicsik:

Kép

Ez is benne van a pakliban :D . A hímed ezek szerint ino hordozó. Most könnyű dolgod van, mert az összes abínó fiókád tojó. (Ez a nem ino pároktól született inoknál törvényszerű, az ino gén nemhez kötött öröklődése miatt.) A tojók viaszhártyája amúgy normál barna lesz, a hímeké rózsaszín.

Hozzászólás 2014 jan. 7, 19:38 
Frici írta:
hullamos23 írta:
Ha domináns tarka, akkor valószínűleg a kicsik is tarkák lesznek ha lesznek nem? Már 5 tojásuk van, abból már 2-őn biztosra látni hogy fias :D

A fiókák fele albínó lett :D Erre nem gondoltam volna. Az albínóknál egész életére rózsaszín marad a viaszhártya? Vagy hogy különböztethetem meg a nemeket?
Ők a kicsik:

Kép

Valódi név: Márió

Hozzászólás 2014 jan. 1, 13:33 
Üdv mindenkinek!ezekből a színekből milyen fiókak lesznek?
Kép

Hozzászólás 2013 dec. 25, 13:46 
Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem! A hullámos páromnál már 2 fióka van így mindig kapják a lágyeleséget amit a hím szokott a tojónak hordani, a tojó csak ritkán jár ki. Ma elég ronda dolog történt. A hím odament az odúhoz, és az etetés mellett megpróbált udvarolgatni a tojónak (odaütögette a csőrét) lehet kicsit pörög a lágyeleségtől. Erre a tojó elkezdett verekedni majd belekapaszkodott a hím csőrébe és nem eresztette az meg visított, mikor elengedte elkezdett vérezni a csőre körül, és csak dörzsölgette az ülőrúdba, most meg 2 lábon alszik. Lehet ettől komolyabb baja, hagyjam bent még hogy bántja e a tojó továbbra is, vagy vegyem ki most rögtön? Nagyon féltem szegényt. Remélem csak a sokk miatt bágyadt most :( Vagy egyáltalán normális ez hogy a tojó komolyabban bántja a hímet neveléskor?

Hozzászólás 2013 dec. 15, 21:57 
hullamos23 írta:

Hozzászólás 2013 dec. 15, 18:13 
Frici írta:
hullamos23 írta:

Huh akkor még jó hogy nem nyúltam a tojásokhoz, megnyugodtam :D Tényleg elég logikus ez ahogy leírtad. Rakok be egy képet (ha sikerül) a párról, az érdekelne hogy a hím színét hogy hívják? Lilának? Mióta őt megvettem azóta sehol nem láttam ilyen színű madarat, olyan érdekes színe van. A tarkóján is van egy vaníliaszínű szabályos folt.

Ő egy sárgaarcú dominánstarka violakék (vagy viola-kobalt) madár, a tojó égszínkék sárgaarcú.

Köszönöm a választ. Nem gondoltam volna hogy ilyen hosszú színelnevezése van :D Ha domináns tarka, akkor valószínűleg a kicsik is tarkák lesznek ha lesznek nem? Már 5 tojásuk van, abból már 2-őn biztosra látni hogy fias :D

Valódi név: Molnárné Ildikó

Hozzászólás 2013 dec. 13, 21:03 
Sziasztok ! Szép estét mindenkinek ! Keresek fiatal / idei / Standard hullámos tojót .Ha lenne valakinek eladó kérem jelentkezzen 2 darab kellene !

Válaszokat előre is köszönöm !

Hozzászólás 2013 dec. 11, 22:13 
hullamos23 írta:

Huh akkor még jó hogy nem nyúltam a tojásokhoz, megnyugodtam :D Tényleg elég logikus ez ahogy leírtad. Rakok be egy képet (ha sikerül) a párról, az érdekelne hogy a hím színét hogy hívják? Lilának? Mióta őt megvettem azóta sehol nem láttam ilyen színű madarat, olyan érdekes színe van. A tarkóján is van egy vaníliaszínű szabályos folt.

Ő egy sárgaarcú dominánstarka violakék (vagy viola-kobalt) madár, a tojó égszínkék sárgaarcú.

Hozzászólás 2013 dec. 11, 16:51 
Frici írta:
hullamos23 írta:
Még az érdekelne (elkezdtem olvasni az elejéről a fórumot, kb. a felénél járok de még egy szót se találtam erről) hogy a hullámosnál is szokás-e a tenyésztők körében kiszedni a tojásokat és műtojással pótolni mint pl. a kanárinál? Mivel igen hamar elkezdenek kotlani és ráadásul a tojások közt is 2-2 nap a különbség.... nem vezet ez nagy halálozási arányhoz?

Nem kell kiszedni a tojásokat, ez pont így jó, direkt van így. A fiókák különböző korúak lesznek, így a szülőknek a költés végén nem kell egyszerre 6-8 anyányi fiókát etetni, csak 1-2 nagyot, pár közepest és egész piciket. Így nem kell egyszerre nagy mennyiségű élelmet gyűjteniük. Mire az utolsó fiókák megnőnek az elsők rég kirepültek. Néha mikor kikel az utolsó, már majdnem kirepül a legelső :D .

Kép

Csatolmányok:
DSCN1326 másolata.JPG
DSCN1326 másolata.JPG [ 181.17 KiB | Megtekintve 6579 alkalommal. ]

Hozzászólás 2013 dec. 10, 21:09 
hullamos23 írta:
Még az érdekelne (elkezdtem olvasni az elejéről a fórumot, kb. a felénél járok de még egy szót se találtam erről) hogy a hullámosnál is szokás-e a tenyésztők körében kiszedni a tojásokat és műtojással pótolni mint pl. a kanárinál? Mivel igen hamar elkezdenek kotlani és ráadásul a tojások közt is 2-2 nap a különbség.... nem vezet ez nagy halálozási arányhoz?

Nem kell kiszedni a tojásokat, ez pont így jó, direkt van így. A fiókák különböző korúak lesznek, így a szülőknek a költés végén nem kell egyszerre 6-8 anyányi fiókát etetni, csak 1-2 nagyot, pár közepest és egész piciket. Így nem kell egyszerre nagy mennyiségű élelmet gyűjteniük. Mire az utolsó fiókák megnőnek az elsők rég kirepültek. Néha mikor kikel az utolsó, már majdnem kirepül a legelső :D .

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2013 dec. 10, 16:40 
hullamos23 írta:
Én nem szedtem ki mert nem mertem zavarni, első költés, de azért kíváncsi lennék rá.

Meg lehet majd később próbálni ezt, de az első költés lévén az sem biztos, hogy bármi lesz belőle. Általában nem szokott gond lenni ebből. Egy tapasztaltabb pár simán felnevel 5-6 kicsit.

Hozzászólás 2013 dec. 10, 16:33 
Köszönöm a választ!

Tényleg a türelem volt a megoldás, már 3 tojás van a tojó alatt :D Még az érdekelne (elkezdtem olvasni az elejéről a fórumot, kb. a felénél járok de még egy szót se találtam erről) hogy a hullámosnál is szokás-e a tenyésztők körében kiszedni a tojásokat és műtojással pótolni mint pl. a kanárinál? Mivel igen hamar elkezdenek kotlani és ráadásul a tojások közt is 2-2 nap a különbség.... nem vezet ez nagy halálozási arányhoz? Vagy a nagyobb fióka besegít a kisebbnek és ez kompenzálja a dolgot?
Én nem szedtem ki mert nem mertem zavarni, első költés, de azért kíváncsi lennék rá.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 dec. 8, 21:50 
Rolcsy írta:
Ti hogy szoktátok le fertötlenitení vagy mivel??

Egy egész topikot szenteltünk ennek >>> itt megnézheted <<< ;)

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 dec. 8, 21:12 
Sziasztok
Ti hogy szoktátok le fertötlenitení vagy mivel?? a röpdéket mert volt egy beteg madaram ami nem élte túl és félek hogy a többi is beteg lesz

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 dec. 8, 12:49 
Frici írta:
Szerintem mályvának túl kék a közelebbi madár, bár én is gondolkodtam ezen. De szerintem nem mályva. Ha mindkettőben van lila faktor, akkor kimaradt a felsorolásból, hogy lesznek dupla faktoros lila utódok, amit Rolcsy szeretne. Szürkeszárnyú lilát legkönnyebben úgy kapsz, ha veszel :mrgreen: . Ha ez a két madár nem szürkeszárnyú hordozó, sosem születik tőlük szürkeszárnyú utód. Tehát be kell hoznod valahonnan szürkeszárnyú, vagy legalább hordozó madarakat.

Amúgy meg lehet van bennük szürke szárnyú is mert ahonnan vetem volt olyan is csak le voltak már foglalva későn mentem. meg kérdezni meg nem kérdeztem :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 422  Következő