Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2014 ápr. 16, 15:16 
Sziasztok.
Kis hullámos papagájunk tegnapelőtt mire észre vettük volna, kitépett és megevett egy csomó szövetet/cérnát egy bolyhos takaróból.
Tegnap reggel sokat kihányt belőle, azóta nagyon felborzolt tollakkal gubbaszt, alszik. Enni semmit sem tud, rögtön kihányja. (mostanra már inkább csak váladékot hányik)
Nagyon legyengült szegény, nincs ereje szinte mozogni sem, csak szédeleg.
Próbáltam rendes kölest, fürtüs kölest, főtt rizst, főtt sárgarépát adni, de semmit nem tud megenni. Pár szem kölessel próbálkozik max.
Mit lehetne vele csinálni?
Esetleg valamit a vizébe keverni, habár inni sem iszik. Valahogy egy kis energiához kéne jusson. Arra is gondoltam, hogy fecskendővel etetni, de mivel? És sajnos megfogni sem engedi magát.
Help plíz! Köszönöm. :cry:

Valódi név: Fogarasi Zoltán

Hozzászólás 2014 márc. 25, 18:32 
Köszönöm.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2014 márc. 25, 13:41 
Szia.
Csak mag és víz, heti egyszer gyümölcs....
Sajnos vannak olyan tojók, akik nem tudnak leállni a tojásrakással, s ez az életükbe is kerülhet...
Reménykedjünk, hogy abbamarad nála...

Hozzászólás 2014 márc. 25, 9:36 
Megírtam az előző hozzászólásom, elküldés után egy perccel szólt a kislányom, hogy tojások vannak a kalit aljában.
Kijött belőle egy ép tojás meg egy puha, sérült féltojás. Akkor gondolom ez ragadt bent valahogy és az új tojás kitolta, hálistennek.
Remélem helyreáll a tojószerkezete és újra csökkentem az adagjukat, hogy abbahagyja a tojásrakást.
Jól gondolom?

fogi írta:
Kép

Sziasztok!

Tojó, nem tudom mennyi idős, nálunk már felnevelt két fészekaljat. Az utolsók kb. 2-3 hónapja repültek ki és lettek elválasztva. Hiába vettem le az odút, néha letett egy egy tojást a kalit aljába, kb. 6 darabot pár hét alatt. Olyan egy hónapja ideiglenesen csökkentettem a magadagjukat és kevesebb zöldet is kaptak, ez segített, azóta nem volt újabb tojás.

Kb. 2 hete észrevettük, hogy a kloáka környékén egy fél tojásnyi duzzanat lett, tapogatásra puha, a madár viselkedése amúgy normális, eszik, iszik, játszik a többiekkel, nem tűnik betegnek.

Mi lehet ez? Mit tegyünk?
Minden tanácsot örömmel veszek...

Hozzászólás 2014 márc. 25, 9:15 
Kép

Sziasztok!

Tojó, nem tudom mennyi idős, nálunk már felnevelt két fészekaljat. Az utolsók kb. 2-3 hónapja repültek ki és lettek elválasztva. Hiába vettem le az odút, néha letett egy egy tojást a kalit aljába, kb. 6 darabot pár hét alatt. Olyan egy hónapja ideiglenesen csökkentettem a magadagjukat és kevesebb zöldet is kaptak, ez segített, azóta nem volt újabb tojás.

Kb. 2 hete észrevettük, hogy a kloáka környékén egy fél tojásnyi duzzanat lett, tapogatásra puha, a madár viselkedése amúgy normális, eszik, iszik, játszik a többiekkel, nem tűnik betegnek.

Mi lehet ez? Mit tegyünk?
Minden tanácsot örömmel veszek...

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2014 feb. 2, 15:40 
Lehet hülye vagyok, de ma mielőtt eltemettem melegnek tűnt a teste. Pedig reggel óta már biztosan ki kellet volna hűlnie, nem? De lehet hogy csak bebeszélem magamnak... Már biztosan nem lélegzik, és a szíve sem dobog. :(
Remélem boldogan él az örök vadászmezőkön. :cry:
Egyébként egy ismerősöm szerint lehet hogy megfázott, mert amikor ideköltöztünk egy éjszakára az előszobában voltak, és ott hűvösebb volt. De akkor nem volt még fagy.

Hozzászólás 2014 feb. 2, 11:09 
Azt gondoltam, hogy a dara puffadást okoz, de anyám nem hitt nekem. Egy hétig nem voltam itthon, pénteken jöttem haza, és azt mondja aznap adott nekik darát. A nagyapám mondta neki, hogy jó a dara, mert neki is volt papagája és darát adott nekik.
Ma reggel az egyik elpusztult, az amelyik a kalitka alján járkált. Egyébként nagyjából két hete költöztünk, de nem tűntek ijedtek, stresszesnek. Furcsa is volt, mert tegnap amikor kiengedtem őket túlságosan barátságos volt.
Egyébként a kék tojó az amelyik elpusztult. :(

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2014 feb. 1, 21:36 
Szia.

A kukoricadara felejtős, puffadást okoz, ha jól tudom...

Mekkora helyen vannak?
A stressztől lehet beteg, depis nem lesz...

Hozzászólás 2014 feb. 1, 20:28 
Üdv!
Mi baja lehet a hullámosomnak?
Mostanában gyakran vitáztak, mert 2 tojó és egy hím van agy kalitkában. Többször is át akartam tenni másik kalitba, de nem volt időm. Ma délután pedig amikor visszaengedtem a kalitba, egész végig csak a kalit alján gubbasztott felborzolt tollal, és néha járkált körbe-körbe. (nem tettem át másik kalitba még).
Nem tudom, hogy köze lehet-e a vitáihoz a többiekkel, de egész délután ezt csinálta. Mi lehet a baja? Talán depressziós? :( :|

Hozzászólás 2014 jan. 31, 19:33 
Lehet a hullámos papiknak kukoricadarát adni?

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2014 jan. 30, 9:39 
Balage írta:
Rolcsy írta:
Sziasztok!
Az egyik hullámos tojóm szinte fekve ül a faágon az mitől lehet ?
Kép

Szia,
Szerintem semmi kóros, már amennyire a képről látni.
Ezek a madarak ha jól tippelem frissen kerültek a helyükre, és ilyenkor sokáig alaposabban szemlélik a környezetüket, főleg az addig szokatlan dolgokat. Ha felfele vagy lefele figyelnek, ahhoz sokszor előredőlt testhelyzetben forgatják a fejüket, néznek egyik vagy másik szemükkel az adott irányba.
Előfordulhat, hogy a fehér-tarka madarad azelőtt nyitott vagy nagyobb (esetleg sokkal kisebb) helyen volt, most pedig a felette levő, zárt plafon szokatlan neki mondjuk egy rácsos, átlátható tetőhöz képest. A madaraknak általában fontos, hogy felfelé (is) legyen tér, amerre láthatnak, különösen a nyílt térségeken élő madarak esetében, hiszen ösztöneik alapján elsősorban az ég felé nyílik a menekülés útja, és gyakran arról számíthatnak támadásra is.
Aztán lehet, hogy tévedek, de ránézésre nekem ez ugrott be.... :roll:

Igen lehet az volt a gond mert egy nagy szekrényt csináltam nekik és ők vannak legalul de majd meg emelem az egészet hogy jobban ki lássanak és remélhetőleg nem fekszik majd így, de azóta már le tojt szóval jól érzik magukat ott :)

Valódi név: Balázs

Hozzászólás 2014 jan. 30, 1:56 
Rolcsy írta:
Sziasztok!
Kép

Szia,
Szerintem semmi kóros, már amennyire a képről látni.
Ezek a madarak ha jól tippelem frissen kerültek a helyükre, és ilyenkor sokáig alaposabban szemlélik a környezetüket, főleg az addig szokatlan dolgokat. Ha felfele vagy lefele figyelnek, ahhoz sokszor előredőlt testhelyzetben forgatják a fejüket, néznek egyik vagy másik szemükkel az adott irányba.
Előfordulhat, hogy a fehér-tarka madarad azelőtt nyitott vagy nagyobb (esetleg sokkal kisebb) helyen volt, most pedig a felette levő, zárt plafon szokatlan neki mondjuk egy rácsos, átlátható tetőhöz képest. A madaraknak általában fontos, hogy felfelé (is) legyen tér, amerre láthatnak, különösen a nyílt térségeken élő madarak esetében, hiszen ösztöneik alapján elsősorban az ég felé nyílik a menekülés útja, és gyakran arról számíthatnak támadásra is.
Aztán lehet, hogy tévedek, de ránézésre nekem ez ugrott be.... :roll:

Hozzászólás 2014 jan. 25, 12:14 
Sziasztok!

Kép

Hozzászólás 2014 jan. 25, 10:53 
Balage írta:
Rolcsy írta:
Aha itt van amit olvastam :) és akkor most vannak a lutínók és külön még a sárga madarak ugyan úgy mint a zöldeknél kékeknél pl: van sárga tarka vagy szürke szárnyű sárga ?

Kép

Na várj, ez a "sárga" megint más dolog: a dilute (egyfajta világosszárnyú/szürkeszárnyú mutáció, ami a testszínt is fakítja). Igazából ez a madár zöld (valóban lehet világos-, sötét- vagy olajzöld), de az egész madáron a zöld alapszín és a hullámrajzolat ki van hígítva, a zöld olyannyira, hogy közelít a fej sárga színéhez, és így a madár messzebbről valamelyest egynemű sárgának tűnik. De nem az: valójában zöld.

Szóval akkor itt a zöldről írnak benne csak van egy ilyen szín árnyalata neki értem :)

Hozzászólás 2014 jan. 25, 1:35 
Rolcsy írta:
Aha itt van amit olvastam :) és akkor most vannak a lutínók és külön még a sárga madarak ugyan úgy mint a zöldeknél kékeknél pl: van sárga tarka vagy szürke szárnyű sárga ?

Kép

Na várj, ez a "sárga" megint más dolog: a dilute (egyfajta világosszárnyú/szürkeszárnyú mutáció, ami a testszínt is fakítja). Igazából ez a madár zöld (valóban lehet világos-, sötét- vagy olajzöld), de az egész madáron a zöld alapszín és a hullámrajzolat ki van hígítva, a zöld olyannyira, hogy közelít a fej sárga színéhez, és így a madár messzebbről valamelyest egynemű sárgának tűnik. De nem az: valójában zöld.

Hozzászólás 2014 jan. 24, 12:11 
Balage írta:
Rolcsy írta:
itt egy:
Kép

Szia,
A linkelt képen levő madár valamelyik fallow verzió szerintem (amellett opalin).
Ha amit olvastál tiszta sárga madarakról szól, azok lehetnek (1) lutínók, (2) sötét szemű tiszta sárgák (ezt a recesszív tarka és a világosszárnyú együtt alakítja ki), és (3) dupla faktoros – zöld alapú – spangle madarak. Ez a három megjelenésben szinte csak a szemszínben tér el. A zöld intenzitása (világos / sötét / olaj) nem tudom mennyire érzékelhető ténylegesen ezeken a különféle sárgákon.

Kép

Hozzászólás 2014 jan. 24, 12:02 
Rolcsy írta:
itt egy:
Kép

Szia,
A linkelt képen levő madár valamelyik fallow verzió szerintem (amellett opalin).
Ha amit olvastál tiszta sárga madarakról szól, azok lehetnek (1) lutínók, (2) sötét szemű tiszta sárgák (ezt a recesszív tarka és a világosszárnyú együtt alakítja ki), és (3) dupla faktoros – zöld alapú – spangle madarak. Ez a három megjelenésben szinte csak a szemszínben tér el. A zöld intenzitása (világos / sötét / olaj) nem tudom mennyire érzékelhető ténylegesen ezeken a különféle sárgákon.

Hozzászólás 2014 jan. 23, 23:37 
Rolcsy írta:
Sziasztok!

Van egy könyvem és kicsit olvasgattam belőle és van egy rész a sárga hullámosokról van belőlük 3 változat úgy mint minden színből : a világossárga sötétsárga és olajsárga. Valaki látott már ilyeneket ?
az olajsárgára kiváncsí lennék milyen színű :)

Kicsit utána néztem találtam képet sárgákról gondolom én hogy az :)

itt egy:
Kép

Hozzászólás 2014 jan. 23, 22:35 
Sziasztok!

Van egy könyvem és kicsit olvasgattam belőle és van egy rész a sárga hullámosokról van belőlük 3 változat úgy mint minden színből : a világossárga sötétsárga és olajsárga. Valaki látott már ilyeneket ?
az olajsárgára kiváncsí lennék milyen színű :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2014 jan. 20, 22:52 
papagáj írta:
Lehet ez a probléma vagy lehet ez egy része a problémának?

Elképzelhető. Talán megroppantak a tollak (?) és emiatt stabilitási gondjai vannak. De ez már csak találgatás a részemről. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 422  Következő