PLaci írta:
tasi írta:
Lehet Magyarországon is, de itthon drága.
Én a németeknél szoktam, kb fele annyiból megvan mint itthon.
http://www.genekam.de/Köszönöm. Írtam nekik, vérmintát kell küldeni. Te hogy szoktad csinálni? Hogyan veszel vért és miben küldöd el, mivel itatod fel a vért? A fizetés hogy megy?
Bocs a sok kérdésért!
Köszi a segítséget előre is!
Üdv, Laci
Bár már jojo leírta, de azért elmondom én is hogyan csinálom. (Genekam)
Lefertőtlenítem a madár lábát (spré, amit az orvosok is használnak vérvétel előtt), steril tűvel megszúrom a lábujját csak annyira, hogy 1-2 csepp vér kiserkenjen, azt felitatom egy darabka papírral (pl. konyhai papírtörlő), utána Betadinnal lekenem a sebet, egy-két órát hagyom állni a mintákat, hogy tökéletesen megszáradjon a vér, aztán kis lezárható műanyag tasakokba teszem őket egyenként és ráírom a madár faját angolul, latinul és a gyűrűszámot.
A pénzt átutalom előre (németek, megbízom bennük) és az átutalási bizonylat másolatát is mellékelem a borítékba amiben küldöm a mintákat, valamint egy kis kisérő levélben leírom az e-mail címemet és a postai címemet ahová küldhetik majd a vizsgálati "certifikátokat".
Az e-mail kb. a postázás után két héttel meg szokott érkezni, a hivatalos postai igazolásokra kb. további két hetet kell még várni.
Mintaküldés előtt e-mailben egyeztetek az árról mert 5 mintától az ár 8 euro/db.
A vérminta vételt egyedül is meg lehet csinálni, de sokkal egyszerűbb ha ketten csináljátok...
Ennyi.
Remélem tudtam segíteni!!