Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 5, 11:14 
szia bugbite! ne agódj ha minden kötél szakad recesziv fehéret is tehetsz a piroshoz! legfeljebb lesznek piros elefántcsont fiataljaid is!de nem árt,ha feltúrbózod elötte a szülőket egy kis fehérje bevitellel(főt reszelt tojás négermag).de egyébként szűcs józsinál(galambász kuckó neten a cim)lehet kapni fertivit-e vitamint.de az se árt,ha vele párhuzamossan a biodige-bélflóra stabilizáló enzimet is használsz.igy megnő az esélye,hogy fiasok és egészségesek lesznek a tojások.további kérdéseidre szivessen válaszolok telefonon:30-627-8255.üdv gyepszi!

Hozzászólás 2008 máj. 5, 10:04 
Köszi a gyors választ Romboló!
Igen budai vagyok, de hát itt Mo.-on nincsenek távolságok:))
Tudom nem ez a jó időpont a vásárláshoz, de a siettség oka az, hogy kislányom kanárija már bele-bele ül a fészkébe és ha kanári éneket hall pajzán módon illegeti magát... Nagyon szomorú hogy sose lessz fiókája :(
Ha valakinek lenne még budapesti ötlete, örömmel fogadnám!
Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 máj. 5, 10:02 
bugbite írta:
Sziasztok,

SOS kérésem lenne. Szükségem lenne egy ivarérett intenzív piros hím kanárira, most.

Látod én elmentem érte Sz.helyre, -Timba ajánlotta-, ő is benéz néha a topikra, aztán hallom, hogy itt is van Vpben.... Kiváncsi vagyok, sikerül-e, akkor ha még kellene, nem kell nekem sem érte messze mennem. Persze nem szeretnék mostanában ilyen ügyet.....

Hozzászólás 2008 máj. 5, 9:54 
doromboló írta:
Miért nem Litérre mentél Pirkómadárért ?...Az út tizede lett volna ?!..

Tudod a Csipetet is ott vettük, de valahogy nem igazán csíptük az ürgét (remélem nem olvassa), nagy dumás és elég drága árakról beszélt egyszer még régebben, és nem is volt akkor még sok választék nála pirosból.... Ezt a veszprémit, akit most írtál viszont nem tudtam.
Most már mindegy, legalább egy jót kirándúltunk is, végül az is volt a cél, másként nem mentünk volna el olyan messze . Megnéztük Ausztriába a Lékai várat, -a fiam már volt ott régebben- és tényleg jó kis élmény volt...
Most már csak rendben legyen minden, már együtt aludtak 2 éjszaka, reggel viszont nagy a nyüzsi, a fehér Frici féltékeny a Csirire, mintha ki akarná sajátítani magának, mindkettő körülötte nyüzsög. Attól félek, nem tojó-e, akkor pofára esek, bár hímnek vettem, de volt már ilyen eset :wink:
Imád fürödni, már reggel ő fürdött elsőnek, teljesen elázott, utána nagy élvezettel tollászkodott, délután meg napoztak az erkélyen, velem együtt. Tegnap már ki is csalták kicsit és ma is röpizett már....
Hoztam még pár képet róla, most egy darabig ő a sztár és jobb a műsor, mint a TV-ben az Animal...

Kép
Kép
Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 5, 9:29 
Valószínű Budapestről....

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 5, 8:23 
Nem tudom honnan írsz kedves bugi... de egy veszprémi tenyésztőt tudok ajánlani (van több is, de ő a legjobb !) legutóbb kiállításon volt II. a piros kollekciója... Ha egy kicsit jobban sikerült volna az egyik madár karrotálása akkor nyerhetett volna. Kiss Józsefnek hívják a telóját adom, mert csak a szülei lakás címét tudom. T : 30/5082042
A másik aki őt meg tudta verni kicsit tömegében is jobb madarakkal : Cziráki István Litéri lakos (veszprém megye) T: 30/2544514...

Hozzászólás 2008 máj. 4, 23:03 
Sziasztok,

SOS kérésem lenne. Szükségem lenne egy ivarérett intenzív piros hím kanárira, most.
Kérem aki tudna segíteni vagy csak ötlete van kitől tudnék venni, írjon.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
Péter
PS: Budapesten lakom...

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 4, 12:06 
Szia, Rollerbird!

Üdvözöllek a topicon. Majd gyűvök oszt kűdök :D , de ne hülyéskedj már Csacsacsa meg Rock"N"Roll?

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 máj. 3, 23:50 
Szép estét !

Szevasz papp-csa-csa-csa !
Most látom milyen szép madarakkal töltötted fel pár hozzászólással korábban a színkanáris topikot.
Nem semmi.....küggyé még ! Legyen min gyönyörködni :)

Joccakát minden kedves madarásznak,madarászpalántának.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 3, 21:53 
Miért nem Litérre mentél Pirkómadárért ?...Az út tizede lett volna ?!..

Hozzászólás 2008 máj. 3, 17:39 
Az új madárkámat Timbának köszönhetem, az ő jóvoltából sikerült szereznem Sz.helyről egy helyes bácsitól, a nevét én sajnos már elfelejtettem, akitől Timba is vette az övét.
Tegnap délután 3 órától van nálunk, de ma reggeltől már együtt vannak, mert addig nem nyugodtak a Csiriék, míg nem raktam be hozzájuk. Szemberaktam a két kalitajtót és szépen átsétált, azóta jól elvannak napközben, persze ő még nem jön ki, nagyon óvatos, pedig nyitva van egész nap az ajtajuk. Eszik egész nap, minden finomat megkóstol, almát, tojásos-répát, még tyúkhúrt is sikerült szerezni -jó kis árnyékos helyen sétáltunk most délután és hoztunk nekik- pedig már nem nagyon van sehol. Szóval eddig még nincs gond, ja és már kora reggel ő fürdött elsőnek, nagyon élvezte, -majd rakok fel arról is képet,- többször teljesen eláztatta magát, nagyon édes... Így most teljesen steril, tisztára mosta magát.
Most már várom mi lesz este a hálóhelyért, ha nem lesz különösebb harc, akkor el is teszem a kisebb kalitot, bár még pár napig lehet, hogy hagyom. Napközben is többször bementek Csiri és Frici nosztalgiázni kicsit, a Pirkó nem hagyja el a helyét....
Majd néha mesélek, ha nem untatlak vele bennetek.
Mindenkinek további szép napot, estét, jó pihenést még a hét végére.......

Hozzászólás 2008 máj. 3, 14:33 
Sziasztok!

Béla, megpróbálok minél érthetőbben fogalmazni, de ennél egyszerűbben már nem tudok! Mennyi idő kell hozzá, hogy megtanuld? Nem sok, egy élet.

Ocskó Tibi, küldtem pü-t.

Margó, honnan sikerült beszerezned a madarat?

Hozzászólás 2008 máj. 3, 11:03 
Sziasztok!

Margó, gyönyörű az új szerzeményed, csodaszép! Megszokott már? Mióta van nálad a kicsike?

Béla, ne csüggedj, meg lehet ezt jegyezni. Többször elolvasod, átgondolod, és már megy is.
Látod, nem is olyan nehéz???? :D

Hozzászólás 2008 máj. 3, 10:52 
Te Csaba !
Nem akarom feladni, de kicsit megijedtem ...
:42: :03: :64:
Mennyi idő múlva lehet ezt megjegyezni ?!?!?

Hozzászólás 2008 máj. 2, 17:45 
Helló mindenki!!!
És köszi Gyepszi,de már azóta tanultam egyet s mást a szomszédomban van egy kisálat bolt és öszebarátkoztam a tulajjal és elég segitökész de azért kószi elteszem a számodat sosem lehet tudni.

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 máj. 2, 17:43 
Gyönyörű!
:53:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 máj. 2, 16:21 
Sziasztok!
Jelentem újra megvan a színes trióm, itt az új Pirkó!

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 2, 15:45 
Szia, Zsolt!

Örülök neki, remélem ezek után sem lesz probléma.

Hozzászólás 2008 máj. 2, 14:45 
Szia Csaba!

Köszi szépen a cuccot amit küldtél még sokszor, mert úgy néz ki segített 4 tojónál mind a 16 tojás termékeny! A kezelés előtt pedig sok volt az üres tojás!

Majd még írok a fejleményekről!

Üdv Zsolt!

Hozzászólás 2008 máj. 2, 13:33 
Sziasztok!

André, Remus üdv a fórumon!

Na…..akkor menjünk tovább és jöjjenek a melaninok, bár már a Béla és a Gyepszi bele is vágott a közepébe. A melanin színkanárikban, a zsírfesték mellett több- kevesebb sötét pigment ún. melanin is található, ami a madarak rajzolatát, csíkozását adja. Az ilyen madarat kézbe véve- leírtuk már, de nem árt az ismétlés- a tollazatát szétfújva a tollgerinc sötét színű ez adja majd a madár sorozatát, amiből négy van.
a, fekete
b, achát
c, barna
d, izabella

A fekete sorozatú madaraknál a fekete szín végigvonul a madár fejétől a farkáig, minden tollban. A nagy tollazat lehetőleg fekete, a szárnyon különösen szembeötlő a feketeség. A csőr szintén fekete, a köröm és a láb, sötét. Az aljtollazat is fekete.
Kép

Az achát sorozatnál szembetűnő a fekete melanin csökkenése. A háttollazaton finom csíkozódás vonul végig, a rajzolat vékonyabb szürkés-fekete. Az aljtollazat hamuszürke, a láb, a csőr ólomszürke. Az achát madarakra jellemző az ú.n. ”achát szakáll”, amely megkönnyíti az achát madarak felismerését.
Kép

A barna sorozatú madaraknál már nincs fekete pigment. A csőr és a láb barnás, a tollak töve barna, az aljtollazat is az.
Kép

Az izabella sorozat a barna és az achát madarak keresztezésével jött létre, nem önálló mutáció! Itt már csak ”higított” barna melanin található. Minél lágyabb, a barna színezet, annál értékesebb a madár. Az aljtollazat színe világos, a barnától a nyersig terjed, a csőr, a lábak és a karmok világos színűek.
Kép

Ezek voltak a sorozatok és, akkor nézzük a melanin jegyeket.

A tavaly év végi COM-kulcs szerint 9 melanin jegy van, de ha jól tudom, azóta már bejött tizediknek a kobalt.
Melanin jegyek:
1. normál
2. pasztell
3. szürke szárnyú
4. opál
5. pheo
6. szatinet
7. topáz
8. eumo
9. onyx
Ezekről bővebben egy kicsit később!

A kategória ugyan az, mint a lipochromoknál.
A. intenzív
B. nem intenzív
C. mozaik

Ezek alapján így kell felírni pl.a piros –fekete normál intenzív /bronz/ madarat: II.1. a. A

II.:lipochrom alapszín, piros
1.:melanin jegy, normál
a.:sorozat, fekete
A.: intenzív

Innen kellene majd folytatni, kezdve a normál madarakkal!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 134  Következő