Sziasztok !
Régen írtam ide, csendesen telt a tél, a madárkáim átteleltek szépen, mindannyian a sufniban kialakított röpdéjükben. Egy melegítőlámpát azért tettem be nekik, szívesen ücsörögtek előtte.

Úgy nézem a toll váltás vége is lassan eljön. Néha napján sajnos találok tojást valamelyik etetőben, talán egész télen olyan 10 db-ot, elszórva. Remélem ez nem akkora gond.
Hatalmas harcot folytattam az egerekkel.

A legkisebb lehetőséget is megtalálták, és járták-kelték a röpdét. Még most is találok nyomokat, de már nem 4-esével ürítem az egérfogókat.
Tavaly ősszel írtam a kalamajkát amit okoztam, a közös térben több pár költésével, és ráadásul az előző fészeklajra való ráköltéssel. Így most idén más forrásokból szeretnék a 3-4 kiválasztott madaramnak párt találni. Megpróbálok fotót készíteni róluk, és feltenném ide, hogy tudjak kérdezni velük kapcsolatban, talán ez a hétvégén sikerülhet is. Van egy számomra igen szép fehér madaram, amiről megerősítést is szeretnék majd valakitől a nemet illetően.
Illetve szívesen venném fel a kapcsolatot budapesti tenyésztővel akitől tudnék szerezni párokat a kiválasztott madaraimhoz, nem standardok. Persze ehhez ugye majd kellenek a fotóim. Május közepére igyekszem elkészíteni a külön 3-4 db költő kalitot, amiket az a tervem hogy bekamerázok.
üdv szombaton talán lesz időm fotózni őket