Szia Gabesz!
Újabb fejlemények vannak.
Jelentem, ez utóbbi fürdetés teljes sikerrel járt a tisztaság nevében. (igaz engem is megfürdetett...

annyira ficánkolt

)
Az első kettő nem volt túl hatékony, mert két napra rá ugyanúgy nézett ki szegény, hatalmas piszok egészen a fark tolla végéig... Megelégeltem, s úgy döntöttem nem lacafacázok, neki is jobb lesz, nekem is jobb lesz (lehet, hogy ő lesz az egyetlen zebra amelyiknek víz iszonya lesz, de akkoris) megfürdetjük, de rendesen.
Fél tál meleg víz, egy csepp Gabi fürdető (sajnos csak ez volt, amelyik babáknak jó, s gondoltam neki is be fog válni). Egészen szépen leoldotta a naggyát, s találkoztam gondunk gondjával. A kövé száradt guanóval, amely miatt odatapad a többi. Na az nagy munka volt... S ráadásul kicsit ijesztő is, mer tmár nem tudtam, hogy hogyan fogjam szerencsétlent, mert tele van a bögye (ott oldalt az a sárga izé :S, sajnos nem tudom mi a pontos neve) na meg ő is biztosan meg volt ijedve, elengedte magát, s azt hiszem nyelt a vízből.

És lehet a szemét is csipte, vagy csípi, nem tudom. Mert utána végig behunyt a szemét, és ritkán nyitotta ki. Egy kicsit vörös lett a bőre is. Remélem nem lesz baja tőle.
Hosszas küzdés után - probáltam lazitani, a kis tollait kiszabadítani belőle, faragni abból a kavicsból (tényleg először volt olyan kemény) s végül sikerült. Csak egy kis maradvány maradt a tollain, de nem akartam tovább kínozni szegényt. Most már a kaki utja szabad. Remélem többször nem kell szenvednie. S remélem ezt a torturát túl éli!!!! Mert nagyon mérges lennék, ha most hagyná el magát...
A szülők gondoskodtak róla, bár erről a kakitémáról nem igen... ezért kellett a kakikommandó (már azzá avattuk egymást XD), de az etetéssel rendben volt, és evett rendesen, ajánlom neki, hogy így lesz továbbra is.
Lehet ezentúl ha meglát elbújik valahová.
Szerinted visszategyem a fészekbe? Most már patyolat, új fészek anyag is van bent, méghozzá papírtörlő kendő. Olyan szépen behordták és kipárnázták vele, csak nem ülnek be.
Most éppen a radiátor között melegszik a fióka. És én is mehetek fürdeni, mert tiszta kosz lettem tőle.
Drukkoljatok, hogy most már minden rendbe legyen!
Köszönöm!

Majd írok, hogy mi hogyan alakulnak a dolgok.