Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:55 
Csak megjegyezném,hogy ha valaki hallott madarakat énekelni akkor gondolom nem a roller az amelyik szépen énekel,nem hiába tartanak ennyira keveset már mert néha mikrofonnal kell hallgatni a brekegésüket.
Ezt csak azért írom mert ha ez a hang a természetben beleveszne az erdő morajába,ezért van az erdei pitynek akkora hangj,hogy megvédje a teritoriumát és a párzásra készteti a tojót.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:48 
neco írta:
doromboló írta:
..A necóka küldött pár képes hangvideót az érdeklődőnek és mégsem gondolta át a dógot, ......

Dehogynem...!... :wink: :lol:
Az az igazság, hogy nem lehet, és nem is kell megtéríteni senkit. Akinek nem jön be az amit feltettünk videót a rollerről, illetve amit hall a honlapomon, az ne vegyen rollert. (igaz ezek a felvételek elég megkérdőjelezhető minőségűek, de a lényeg benne van mindben.)
Annak, hogy valaki vegyen egy minőségi rollert, aztán fél év múlva elkótyavetyélje, mert "mégse" annak nincs értelme. (volt erre példa! minőségi madarakat adtam egy srácnak eléggé ár alatt ráadásul, mert ő "hu' de komolyan gondolja!" meg "ez valami csoda!" aztán láttam fél év múlva a madaraimat kínálgatta mindenféle fórumon a honlapomról lopkodott képekkel.)
Szóval inkább vegyen egy csappert, és ha később rájön hogy "mégse" , akkor kezdjen bele a rollerbe, mint fordítva.
Van akinek bejön a hangosan, éles csengő, intenzív hangokkal teli madárfütty, van akinek nem. (azt sem tudom megérteni, hogy van aki az erei pinty veréséért van oda. az enyém ha rázendít remegnek az ablakok, ráadásul ugyanazt az öt másodperces strófát ismételgeti órákon keresztül. :roll: )
Van akinek a Lakodalom Lajos, van akinek Mozart....van akinek az ABBA, van akinek a Tankcsapda..... nincs ezzel baj, így van ez rendjén. ;-)

És akkor egy kis rollervideó, hogy ne legyünk lemaradva :wink: :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y4WTOWZvfg0&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jT7Y5T_D9rQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TqXRtN65Qt8&NR=1[/youtube]

Különben füttykalit ügyben szervezkedtél már?

Hű,neco teljesen igazad van a madárénekben mert ezeket a rollereket

halgatva azt hittem a tóparton vagyok és békák brekegnek.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:46 
Üdvözlők mindenkit,most találtam erre az oldalra,nagyon sok érdekesség van itt,olvastam egy pár hozzászólást,érdekesek.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vadmadár 2008 máj. 23, 21:49-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 15:40 
Köszönet a roller videokért! Jól esett újra rolleréneket hallani. Fifo már rég nem nálam köszönti a reggelt. Vajon mi lehet vele, velük?

Olyan jó, hogy mindenkinek igaza van! Így teljes a kép, ha mindenki hozzáteszi a saját véleményét.

Nem egyszerű eldönteni, hogy valakit csak félrevezettek, vagy egyszerűen más az ízlése. Ahogy azt se, mennyire hosszútávú egy döntés:)

Szép, mosolygós napot kívánok! Imola
http://lowchen.extra.hu

Hozzászólás 2008 máj. 23, 13:21 
Hát ... nekem immár kb. 40 szinkanárim van otthon, a szobában.
Nem mind hin (nyilván), de ha 4-5 egyszerre megszólal, akkor tényleg van egy kis lárma... de nekem ez igy jó.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 23, 8:59 
Húúú ! Lajos...azt az "élményt" csak lövészárokban lehetne kihúzni ! :lol:
Azért tegyünk helyre valamit ! Nekem is az erdei pinty hangja tetszik nagyon, de ott ahol hallom...a SZABAD TERMÉSZETBEN ! Ha a nejemmel kint reggelizünk a teraszon és körben a nagy fák öleléséből kihallatszik a pinty verése....hát az valami csoda ! Ugyanettől falra másznék ha a lakás 4 fala közt lüktetne a fülem tőle. Ha a Lehotka Gábor nem a bazilikában adná elő a Bach D-moll tokáta és fúgáját, hanem a Hortobágyon, bizonyára ügyet sem vetnék rá, előbbi esetben meg libabőrős leszek a 100. meghallgatás után is !.... Ha a Tankcsapda beköltözne a nappalinkba belehalnék pedig nálam a kemény zene jöhet orrba szájba, még a hawy metal is, de mondjuk a Petőfi csrnokba vagy szabadtérin !...Viszont egy vonósnégyes vagy egy zongora, vagy fuvola előadás biztos elvarázsolna egyáltalán nem nagy otthonomba...
Nem tudom kell e még sorolnom a példákat ahhoz, hogy éreztesem a különbséget a csapper füttye és a roller éneke között... A felvételek amit felraktál necó az tényleg nem a legjobb minőségű, jól tudom mert a legfelső kollekciót én csináltam :oops: és sajnos elég karcosra sikerült, tehát a valóságban ez egy sokkel lágyabb hangzás, mint ahogy te is hallottad élőben. A csapperokról a másik topikra feltett videókról meg annyit, hogy az egy lehalkított diszkrét változata volt a valóságnak !
A színkanári tenyésztés és a tenyésztői munka megversenyeztetése komoly dolog, elismerik a tevékenységet mindenhol a világon magamat is beleértve. Amíg autóversenyeztem, eszembe nem jutott a versenyautómmal bejárogatni a belvárosba, mert megrepedtek volna az ablakok ha odaléptem volna a gázra. Az emberek közé az erre való halk VW-mal jártam.... Tehát mindennek meg van a helye és mi erre is hivatottak vagyunk hogy tanácsot adjunk őszintén az érdeklődőknek !

Hozzászólás 2008 máj. 23, 8:56 
Neco:
"Van akinek a Lakodalom Lajos, van akinek Mozart....van akinek az ABBA, van akinek a Tankcsapda..... nincs ezzel baj, így van ez rendjén. ;-) "

Te vagy az igazmondó Neco!
Az okos ember elfogadja más véleményét és ízlésést is, de nem akarja ráerőltetni senkire a magáét...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 23, 6:15 
és milyen lehet a Mozart és a Tankcsapda együtt egy kis szobában .....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 23, 2:47 
doromboló írta:
..A necóka küldött pár képes hangvideót az érdeklődőnek és mégsem gondolta át a dógot, ......

Dehogynem...!... :wink: :lol:
Az az igazság, hogy nem lehet, és nem is kell megtéríteni senkit. Akinek nem jön be az amit feltettünk videót a rollerről, illetve amit hall a honlapomon, az ne vegyen rollert. (igaz ezek a felvételek elég megkérdőjelezhető minőségűek, de a lényeg benne van mindben.)
Annak, hogy valaki vegyen egy minőségi rollert, aztán fél év múlva elkótyavetyélje, mert "mégse" annak nincs értelme. (volt erre példa! minőségi madarakat adtam egy srácnak eléggé ár alatt ráadásul, mert ő "hu' de komolyan gondolja!" meg "ez valami csoda!" aztán láttam fél év múlva a madaraimat kínálgatta mindenféle fórumon a honlapomról lopkodott képekkel.)
Szóval inkább vegyen egy csappert, és ha később rájön hogy "mégse" , akkor kezdjen bele a rollerbe, mint fordítva.
Van akinek bejön a hangosan, éles csengő, intenzív hangokkal teli madárfütty, van akinek nem. (azt sem tudom megérteni, hogy van aki az erei pinty veréséért van oda. az enyém ha rázendít remegnek az ablakok, ráadásul ugyanazt az öt másodperces strófát ismételgeti órákon keresztül. :roll: )
Van akinek a Lakodalom Lajos, van akinek Mozart....van akinek az ABBA, van akinek a Tankcsapda..... nincs ezzel baj, így van ez rendjén. ;-)

És akkor egy kis rollervideó, hogy ne legyünk lemaradva :wink: :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y4WTOWZvfg0&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jT7Y5T_D9rQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TqXRtN65Qt8&NR=1[/youtube]

Különben füttykalit ügyben szervezkedtél már?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 22, 12:36 
Húúú ! Megy ám a nagy tervezgetés odaát... :lol: Éppen most készül árnyékra vetődni valaki...Nem értem ?!..A necóka küldött pár képes hangvideót az érdeklődőnek és mégsem gondolta át a dógot, hogy rossz irányban keresi a kanári éneket, ráadásul azok a színkanárik a videón az életben erősebben fütyülnek.... Hányszor leírtam (tuk) már, hogy ha szép lágy hangot akar bevinni a lakásba akkor roller mellet lehet csak nyugodt az élet, viszont ha szép színeket akkor szín kanári kell, de ahhoz az átlagosnál nagyobb tér kell, mondjuk egy óriási nappali, vagy kissé megromlott hallás. A színek tenyésztése már más tészta ! Nagy felkészültséget és folyamatos tanulást feltételez az egyre bővülő színskála ismerete miatt ! Ezek a pompás madarak komoly tenyészetekben, madárházakban kelnek... Ha egy rosszul karotált madár megtetszik valakinak, akkor nem kéne a papcsáékat tornásztatni, az egy komolyabb világ amit ők ott néhányan képviselnek. Visszatérve a hangokra, akkor kerülne az igazság közelébe az érdeklődő, ha megkérdezné az ismert komoly színkanári tenyésztőket, hogy hány madarat tartanak a lakásban kedvtelésből ?!....és máris kiderülne, hogy normális állapotban a színkanárit (csappert) nem a hangja miatt szeretjük.
Az a roller kanári, amit nem kell és nem is lehet színezni, őt csak és kizárólag az elandalító halk és rendkívül mély hangjáért tartjuk a lakásba, lehetőleg minél közelebb az emberekhez....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 21, 13:30 
Sziasztok!

Imolka, köszi, csudajól megvannak a madaraim a röpdében. Gyönyörű az idő odaki, végre már eljött a meleg ide hozzánk is. A virágzó gyümölcsfák ontják az illatot, a virágszirmok, mint valami tavaszi hóesés töltik meg az udvart. Icám, ahogy már említettem, felhordta a fészekanyagot a tetőtér párkányába- szuper biztonságos hely, árnyékos, védett- és a tegnapelőtti takarítás során a fiam felfedezett benne két gyönyörűséges tojáskát. Ezentúl már nincs okom bent matatni náluk, úgyhogy békén lesznek. Valahogyan kihúzom még, hogy a többi madár később kerüljön a röpdébe, pedig már nagyon a család idegeire mentek... Nehogy nekem is a röpdébe kelljen költözni... Na, szóval így állok. Rolandom dalolgat nagyokat csak úgy magának, néha Fruzsival énekelnek duettet :D . Aranyosak nagyon!

Matyi! Léccives beszámolni Fifó-Lifó helyzetről! :96:
Amaryl!!! Csakhogy előkerültél!!!! Édesek Lottiék! Csak halkan súgd meg: szoktad kiengedni?

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 20, 20:34 
Szép estét Mindenkinek!
Amaryl! Láthattalak mostanában kutykiállításon? Volt egy hölgy a Tieidhez hasonló szépségekkel:)

Kedves Gabesz! Mi újság a kerti röpdében? Nálatok is esik-esik-esik?
(Megyünk Aradra kutykiállításra. Ti "ilyen helyekre" nem jártok?

Vajh merre jár LIFO-FIFO új gazdája? Kinek fogok én így drukkolni a NAGY versenyen?

Kedves Mindenki! Pakolgassatok még sok-sok képet a pici madarakról! Olyan aranyosak! Szerintem rendezzünk nekik szépségversenyt is!

Hová lett Kuzmi? Más topikokban írogat?

Imola
http://lowchen.extra.hu

Hozzászólás 2008 máj. 20, 18:38 
Na végre ! Egy kimondható név ! Peti !...Egész jó !.... :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 20, 16:17 
Köszönöm,

ma van a hatodik nap, izgulok indulok haza...
Üdv:

Péter

Hozzászólás 2008 máj. 20, 15:13 
Bugiwugikém ! Érdemes. A 6. napon már lámpázhatsz ha egyszerre raktad alá a tojásokat. Naná hogy dobjad ki az üreseket, hogy jobban be tudja takarni a többit ! De ha csak 2 fias akkor egyet üreset mindenképpen hagyjál alatta, hogy a kelés után legyen mire támaszkodniuk. Ha sokan vannak akkor ez okafogyott mert tudnak egymásra támaszkodni....

Hozzászólás 2008 máj. 20, 14:00 
Sziasztok,

már megint lenne néhány kérdésem a szakavatottakhoz.
Ha egy tojónak 5 tojása van érdemes meglámpázni a tojásokat és a szemteleneket kidobni? Ha igen hanyadik naptól látni már bizonyosan valamit?
Neco igazad volt a hím csakugyan eteti a tojót, de csak olyankor száll a fészekre amikor nem lát a közelben.
Üdv:

Péter

Hozzászólás 2008 máj. 20, 8:37 
Hihi,most kezdtem az elmúlt 2 hét időszakát visszaolvasni,mert ugye a gépem .....meg tegnap nem volt hozzá hangulatom,mert a tapéta amit felraktam,ráncos lett és idegbajt kaptam miatta, :41: de mára szépen kisimult!! :02: naszóval,honnan és mi okból futamodom én meg,kedves főkukori?????? miből vonta le magasröptű következtetését?????
Nem kell ám egyből a visszavonulásra gondolni,addig még van bő 34 évem :01:
Na de folytatom hátha találok még ilyen kis szurkapiszkákat!!!!! :04:
Jut eszembe,ígértem fotókat,íííme a 2 Lotti!!!! a második fotón háttérben a mama:

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 20, 8:24 
Hááát,látjátok,tyúkocskák,csibikék???ezek a kakasok!!!! Nekünk bőven elég a kanári is,van azokkal is bőven gondunk,na de ők már sólymásznának!!!Jellemző,hogy mindig másfelé kacsingatnak,mint kéne!!!!Azt viszont nem tudom,hogy mire szeretnének vadászni a sólymokkal????? :80:

Hozzászólás 2008 máj. 20, 8:15 
már érthető !...Ha lesznek kerecsenek amelyek elfoglalják, akkor rögtön szólj mert érdekelne !...
Felcsillantottad a szemem te kinyóminyó ! :shock:

Hozzászólás 2008 máj. 20, 7:02 
Üdv!

Köszönöm hogy kihúztál a bajból neco...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 261  Következő