Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 28, 11:14 
Nyuzilla írta:
Sz@rd le, gizmó!

Nyuzilla, szeretném ha normálisan beszélnél! Legalábbis hozzám. Ha mást nem tudsz javasolni, akkor inkább ne tegyél effélét!
Én nem kedvelem ezt a fajta nyelvezetet.

Nekünk, mivel néhány madarunk van, épp ezért ezek értékesek, és külön-külön szeretjük őket. Legalábbis, amik életben maradnak.
Idézet:
Kicsit szomorú, hogy így gondolkozol, de nem gond!

Ezt kifejtenéd, kérlek, mert nem értem.

Barátsággal kívánok neked Nyuzilla szép napot.
S a többi olvasónak, s írónak is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gizmó 2008 máj. 28, 11:24-kor.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 28, 10:12 
doromboló írta:
Figyelj Feri !
Te egy állati rendes pali vagy a Csabával együtt ! A segítőkészség és az általatok magas szinten képviselt fajta elkötelezett hívei vagytok remek madarakkal és nagy hozzáértéssel ! Mivel ezt mindenki tudja ezért nemértem, hogy miért kell ennyire komolyan venni mindent ! Ennyi az egész !
Én nem éreztem hogy te - ti bármikor is megsértettetek volna....Inkább én mindig fordítva érzem...mikor leverek egy egy magas labdát, mert annyira adja magát, hogy azt bűn lenne kihagyni !.. :lol: Ha kis ember lennél ebben a kategóriában, eszem ágában sem lenne viccelni, mert az félreérthető lenne...Én ilyen vagyok ezért senki ne vegye a szívére. A mi topikunk talán ezért is sikeres mert arra ügyelek, hogy a jó hangulat alapvetően megmaradjon, még ha tudományos értekezésről van is szó !
A tudósokkal egyébként nincs is baj, mert kevés kivételtől eltekintve a legjobb humorú emberek !
Az meg hogy az éneke miatt a roller való lakásban az nem lehet kérdés, mert ez tény ! Mondom az éneke miatt ! A külleme a szépsége miatt meg a színkanári, sőt annyival szebb hogy adott esetben érdemes elviselni az éles magas és erős hangokat ! Ez is tény ! Mivel hazánkban (sajnos) csak a színkanárikat ismerik ezért nekünk teljes mellszéleséggel kell a roller tenyésztést képviselnünk, azt amit mások korábban nagyon elrontottak...Ez a mi munkánk, ezért senki nem sértődhet meg...és most nem rád gondolok !
Van amit viszont tisztáznunk kell ! Két fajta énekhangzás van a kanárik között : Az egyik a roller típusú ének, ide tartozik a roller kanári, a malenoir, a Wasser schleger, és a Deutsche haube...
És a csapper típusú hangzás, ide tartoznik az összes többi kanári fajta, az összes szín és alakkanári az orosz énekestől a timbrádóig....
A lényeges különbség az, hogy a csapper fütyülés közben kinyítja a csőrét a roller meg ének közben végig csukva tartja ! Ettől lesz az előző erős magas és éles, az utóbbi meg halk mély és burkolt....
Azzal egyetértek hogy kinek a pap kinek a papné, csak az a baj hogy a papnét senki nem ismeri... :wink: ...
A madaraidtól meg már az legelső alkalomkor is elájultam de ezek a fekete lábak és csőr abból a fekete sorozatból... :shock: ?!...Hú b..meg kategória. Nálunk hajdanában ez volt a legnagyobb baj, hogy a szín már úgy ahogy elfogadható lett, igaz olyan szerekkel mint a rotán, meg házi döglesztőszerek, de nem is élt ám tovább a madár 3 évnél.. rendszeresen karotált madárban a 4 - 5 éves kuriózum számba ment !..A lábak a csőr és a szemhéjak meg olyan sárgák voltak még egy intenzív vörös feketénél is mint a csecsemő feneke !... Ebben az akkor nagynevű Téglás is hunyó volt, maradjon köztünk !?
Az meg hogy hozzám bárki bármikor jöhet köztudott... csak előtte telefonálj !!!

Értelek én Doromboló,mert én is sajna mikor kezdtem ezt a kanárizást,a nagyok köztük akit említettél az is mondott nekem ezt azt és megprobáltam leszűrni a jó dolgokat és elkeztem kijárni nyugatra kíállításokra és ha tudtam hoztam madarat de nem a 20 eurosakból mert nekem nem az kellett a célhoz való tenyésztéshez,ami még érdekes,hogy igazából nem a kintről hozott madarakból kaptam ezeket a fekete sorozatokat hanem a hazaiból gyúrtam össze csak ehez 5 év meló kellett,a kintik csak frissítésre kelletek,de ez hosszú lenne.
A Téglástnak most is az a jó madár meg az a stenderd ami épp van neki,ezeken már túl vagyok 3 éve,de sokszor az a baj,hogy a nagy szakik(tisztelet a kivétel)sokszor olyan madarat adnak el amit nem kéne és nemsokára megdöglik az új tulajnál és ezek után sajnos elmegy a kedvük a madártartástól az embereknek.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 28, 8:52 
Szia Gizmó !

Rendesen etetnek a szülők ?

Tele volt e a begyük elpusztuláskor, az új magokat megnézted -e , hogy nem penészes esetleg ? Főleg a lenmag, fénymag érdekel...

ezzel a témával gyer5e át a Zebrapinty topikba...

Hozzászólás 2008 máj. 28, 8:43 
Sz@rd le, gizmó! Majd ád a Jóisten másikat. Kicsit szomorú, hogy így gondolkozol, de nem gond!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 28, 8:23 
Hát gizmókám! Ha nem is neked gond de a kicsiknek biztosan ! :96:

Hozzászólás 2008 máj. 28, 8:10 
Gondolom gond az lenne ha leennéd a szép nyakkendődet...
Ez szóra sem érdemes...
BROÁF!!!!

Hozzászólás 2008 máj. 28, 6:42 
Kedves Béla,

elárulom, hogy nagyon jó Gabesznak a memóriája. Erre én már sokszor rájöttem a börömön. Memóriájánál viszont jobb a segítőkészsége.
Nó, ha eddig nem volt nálam "mozgás" (értsd: minden rendben volt), akkor most van: a 4 pintyfiókából már 3 elhullott. A negyedik (még) nem. Gondolom valami fertőzés érhette az elsőt, majd kapták a többiek...Kicsit szomorú, de nem gond.

Ettől függetlenül áldott napot kívánok nektek!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 27, 13:00 
Diör Béla! Ha emlékezetem nem csal, én ezt már megírtam neked privát üzenetben még az elején... Sőt, a hazai helyzetet is ismertettem :roll: . Te itt hintáztatod a fiúkat :twisted: !

Hozzászólás 2008 máj. 27, 10:09 
Nincs ebben semmi titok !....Volt aki olyan sportszerű ember volt vagy 30 éven át, hogy inkább eladta az összes kiadó madarát egyben 1500 Ft/db ért a külföldi kupecnek mint hogy adott volna a konkurenciának ! Természetesen egyetlen embert nem hozott be a rolleresek táborába a 30 év alatt !...És ebben sajnos nem volt egyedül !...
Most a hazai árfolyam roller tojó : 4-5 ezer Ft, a hímek az elért eredmények és a származás függvényében 6-16 ezer Ft körül mozog....
A jó madarak külföldön ettől drágábbak, sokszor nagyságrendekkel. A feltűnően olcsó madarat nem szabad megvenni, mert a rossz hangú roller bántja a tiszta hallású ember fülét...Ausztriában és Szlovákiában lehet olcsóbban is rollert kapni, de a jó származású madarak a győztes tényészetekből ott is drágák... Mondhatni, hogy megegyezik a színkanárik és egyik másik alakkanári árfolyamával...A Feri győztes kobaltja ha eladó lenne 100 eurós medár lenne...(gondolom, de lehet hogy keveset mondtam ?!)...

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 27, 9:49 
Béla írta:
Sziasztok !
Áruljátok már el nekem is, egy rock'n roller madár mennyi be kerül felétek ... Ki szabad igy adni az árakat, vagy külön kérdezzem pü-ben ?
A rollerezés esetleges bővitése érdekében ...

Bélám ez nem titok....csak eddig mindenki pü.-ben kérdezte, és pü.-ben is kapta a választ. :lol:
Általában a tojók 5 ezer kemény magyar forintba kerülnek, a hímek 5-től a csillagos égig fel, de 8-10-ért már nagyon jó madarakat lehet kapni. Természetesen ennél a kategóriánál már komoly versenyeredményt elért madarakról van szó. Ezt bizonyítandó, én a verseny pontozólapjának a fénymásolatát is mellékelni szoktam a drágább madarakhoz, ami bizonyítja teljesítményüket.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 27, 9:48 
Figyelj Feri !
Te egy állati rendes pali vagy a Csabával együtt ! A segítőkészség és az általatok magas szinten képviselt fajta elkötelezett hívei vagytok remek madarakkal és nagy hozzáértéssel ! Mivel ezt mindenki tudja ezért nemértem, hogy miért kell ennyire komolyan venni mindent ! Ennyi az egész !
Én nem éreztem hogy te - ti bármikor is megsértettetek volna....Inkább én mindig fordítva érzem...mikor leverek egy egy magas labdát, mert annyira adja magát, hogy azt bűn lenne kihagyni !.. :lol: Ha kis ember lennél ebben a kategóriában, eszem ágában sem lenne viccelni, mert az félreérthető lenne...Én ilyen vagyok ezért senki ne vegye a szívére. A mi topikunk talán ezért is sikeres mert arra ügyelek, hogy a jó hangulat alapvetően megmaradjon, még ha tudományos értekezésről van is szó !
A tudósokkal egyébként nincs is baj, mert kevés kivételtől eltekintve a legjobb humorú emberek !
Az meg hogy az éneke miatt a roller való lakásban az nem lehet kérdés, mert ez tény ! Mondom az éneke miatt ! A külleme a szépsége miatt meg a színkanári, sőt annyival szebb hogy adott esetben érdemes elviselni az éles magas és erős hangokat ! Ez is tény ! Mivel hazánkban (sajnos) csak a színkanárikat ismerik ezért nekünk teljes mellszéleséggel kell a roller tenyésztést képviselnünk, azt amit mások korábban nagyon elrontottak...Ez a mi munkánk, ezért senki nem sértődhet meg...és most nem rád gondolok !
Van amit viszont tisztáznunk kell ! Két fajta énekhangzás van a kanárik között : Az egyik a roller típusú ének, ide tartozik a roller kanári, a malenoir, a Wasser schleger, és a Deutsche haube...
És a csapper típusú hangzás, ide tartoznik az összes többi kanári fajta, az összes szín és alakkanári az orosz énekestől a timbrádóig....
A lényeges különbség az, hogy a csapper fütyülés közben kinyítja a csőrét a roller meg ének közben végig csukva tartja ! Ettől lesz az előző erős magas és éles, az utóbbi meg halk mély és burkolt....
Azzal egyetértek hogy kinek a pap kinek a papné, csak az a baj hogy a papnét senki nem ismeri... :wink: ...
A madaraidtól meg már az legelső alkalomkor is elájultam de ezek a fekete lábak és csőr abból a fekete sorozatból... :shock: ?!...Hú b..meg kategória. Nálunk hajdanában ez volt a legnagyobb baj, hogy a szín már úgy ahogy elfogadható lett, igaz olyan szerekkel mint a rotán, meg házi döglesztőszerek, de nem is élt ám tovább a madár 3 évnél.. rendszeresen karotált madárban a 4 - 5 éves kuriózum számba ment !..A lábak a csőr és a szemhéjak meg olyan sárgák voltak még egy intenzív vörös feketénél is mint a csecsemő feneke !... Ebben az akkor nagynevű Téglás is hunyó volt, maradjon köztünk !?
Az meg hogy hozzám bárki bármikor jöhet köztudott... csak előtte telefonálj !!!

Hozzászólás 2008 máj. 27, 7:33 
Sziasztok !
Áruljátok már el nekem is, egy rock'n roller madár mennyi be kerül felétek ... Ki szabad igy adni az árakat, vagy külön kérdezzem pü-ben ?
A rollerezés esetleges bővitése érdekében ...

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 27, 5:33 
Sziasztok Rolleres vezetők, tagok !

Lassan előkészíthetjük az idei füttyösök Nemzetközi és Magyar Bajnokságát.

Az első kőrben junius közepéig tájékoztatjuk a rendezvényről a meghívandókat.

Kérdésem az lenne, a külföldiek közül kiket hívjunk meg a versenyre?

- név,
- cím,
- nyelv megjelölés,
- meghívó szövege és javaslat a fórdítóra... stb...

Hozzászólás 2008 máj. 27, 2:35 
ágyuri írta:
Szia Neco!

május 30-tól junius 5.-ig Pestszentimrén vagyok az unokaöcsémnél segíteni.

Szia Gyuri!

Ha neked is jó privátban küld el a címet, meg a mobilszámodat. Péntek vagy vasárnap este 7 körül behoznám Pestre a kalitot, és megbeszélhetnénk pár dolgot.

Hozzászólás 2008 máj. 27, 1:42 
fric32 írta:
...... "mert van akinek a pap,van akinek a papn é tetszik",ezzel ezt a témát lezártnak tekintem.

Feri, rohadtul nem az számít ki milyen madárral foglalkozik, hanem az, hogy milyen színvonalon, és hol . ;)
Aki nem a lakásban szeretné a madarát tartani, azt mind lebeszéltük a rollerről... Tavaly ilyenkor Díszmadárral is ez történt, mikor az udvari röpdéjét népesítette be. Oda egy hangosan, tüzesen fütyülő madár való. De azt hiszem sem Csabánál, sem Andrénál, és nálad sem a nappaliban vannak a madarak?! Mert bizony ilyenkor reggel ötkor már kezdődik a koncert, és ha 3-4 hím rázendít a lakásban (10-20-ról már nem is beszélve)....?!....az emberek nagyrészét biztosan zavarná a hangerő hosszútávon....akit meg nem...hát annak a papné :)

fric32 írta:
A másik téma ami érdekesebb felteszek egy pár képet a mai színkanáriról,tudom nem sok rohangál ilyen az országba(és ez nem nagyképűség,csak a békeségért)de azt tudom amikor te még színkanáriztál mások voltak a stenderd követelmények,de a mostaniak mások amivel sok sportásam mai napig nem ért egyet mondanak fűt,fát,hogy nem kell ennyire sötétek legyenek a szarúrészek,meg bla-bal-bla.
Bárcsak egy egyszerű rolleros vagyok :wink: de a fekete sorozatú madár annál jobb minél több melaninnal rendelkezik, minél feketébb lábbal, csőrrel. Nem tudom a fentieket melyik kolléga mondta, de az az érzésem csak az irigység beszélt belőle...A fenti képeken látható madarakból összelapátolsz négy egyforma, jó állású madarat... :shock:...az nem semmi látvány lesz. :thumright:

fric32 írta:
...csaplert probáljuk elfelejteni...

No az igaz, hogy nektek nem csapperetek van, hanem színkanáritok! A csapper tiritarka, vagy lipichrom sárga madarak (soxor melanin hibával) gyűjtőneve, amik lassan tényleg kiszorulnak a madarászok mostani állományából.

nagygabe írta:
Aztán 2006-ban 3. hely a versenyen, 2007-ben 2. hely, 2008-ban..... :)

Azért ehhez Dorombolónak is lesz egy-két szava 8) a többiekről nem is beszélve :? , de azért majd igyexem..... :lol:

A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 máj. 27, 4:20-kor.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 26, 22:46 
doromboló írta:
Persze hogy jöhetsz hozzám Feri ! Bár mikor ! De a sírba teszel ha megsértődsz a vicceimen ! ... Egyébként most jobbak a madarak, mint mikor színkanáriztam, igaz, olyan vörös achátokat nem nagyon láttam azóta sem melyeket akkoriban a pápai Berki Antal tenyészetéből vásároltam! Volt hibátlan sárga feóm Németországból 20 évvel ezelőtt és egy "kék" tojóm melyek akkor kuriózumnak számítottak !... Vörös feketéim a Pap Karcsitól (Pécs), aztán legutóbb, vagy 10 éve lipokrom mozaikok a Zádori Csabitól (Siklós), és voltak a Téglástól remek B-s vörös feketéim. Ezek és a mozaikok győztes kollekcióikból voltak..
Versenyre sosem jutottam el mert akkoriban sok dolog jobban érdekelt, a madarak nálam egész életemben természetes közegnek számítottak, meg nem is volt az olyan nagy atrakció, hisz már akkor is Dunát lehetett volna rekeszteni a színkanárikkal...Aztán mikor olyan mozaikokat kezdtek tenyésztési, célként kitűzni mint a veréb, akkor aztmondtam itt a vége, nekem ez már sok !... Ezzel a lendülettel a 80 db-os állományomat odaajándékoztam a veszprémi Csere Attila barátomnak aki éppen akkor nyitott díszállat kereskedést.... Csak a szaporulatot adta el, a törzsállományt még évekig tenyésztette tovább.....A sors íróniája, hogy pár év múlva én is nyitottam 2 díszállatkereskedést is és annak feltöltésére elég sokért vásároltam kanárikat... :lol: Ezekben az időkben próbálkoztam újra színkanárit behozni a madárházból a lakásba, de azok az erős, éles hangok ami gyerekkoromban még gyönyörűségnek számítottak és csak az anyukámat zavarta, most már engem és a családomat is. Akkor jöttem rá, hogy valaha volt egy ékszernek számító kanári fajta magyarországon melyet a tehetősebb emberek tenyésztettek és tettek is tönkre magyarországon amikor Európában virágkorát élte ! Akkoriban csappert csak a szegény emberek tartottak akiknek nem volt annyi pénzük, hogy megengedhették volna maguknak, hogy vásároljanak a lakásba való fajtából és maradtak a csapperek melyek színe még csak egyszerű alapszínek és mindenféle tarkák voltak. Az egyetlen pirosító anyag a reszelt sárgarépa volt.... Nyakamba vettem hát az országot és akkor találtam néhány helyet ahol még tenyésztették a rollereket. Az első madarakat a Péter Géza bácsitól (Pécs) és a bajai Nagy Kanász Jani bácsitól vettem és olyan boldogsággal vittem őket haza, melyet azóta sem sokszor éltem át !... Most, mikor meg én adhattam madarakat a szegény megboldogult Jani bácsi unokájának a Nagy Gabinak, hasonló jó érzések telepedtek rám... :wink: Olyan nemzetközi énekversenyek voltak még a 70-es években is Magyarországon, amit a COM is magasan értékelt !....Aztán nekivadult a magyar ember és csaknem 20 év kemény szisztematikus munkával porig rombolta a racionális értékeket képviselő európa hírű roller tenyésztést magyarországon !...
Olyan dolgok történtek a versenyeken melyet a jóizlésű emberek már nem tudtak tolerálni és szépen, fokozatosan hátat fordítottak ennek a csodálatos munkának. Így degradálódott a több száz hazai tenyésztői létszám 3-4 re.... Ekkor találtam rájuk...ennek is már lassan negyed százada....a többi már ismert. Az elmúlt évekig csak kisebb nagyobb fellendülést tudtam elérni. Észrevettem, hogy míg én szerveztem az új belépőket, mások meg nyírták el őket.... Most, hogy kikerült a méregfog a gépezetből, érdekes módon szépen gyarapodunk ! A necón mikor először nálam járt már láttam rajta, hogy komolyan gondolja a rollert, de mondhatnám az Iker Ferit is, aztán itt vannak a mostaniak a Mona, a Gábor, a Perényilaci, Amaryl a Matyi, a lókúti hegedűkészítő barátom, és még a kinyóminyó is talán, ha a kezdeti sikertelenség nem fogja elvenni a kedvét ?! Vannak még jónéhányan akik a jövőben "merülnek el bennünk," mint a Moncsi, Almamag és a többiek.....szóval szépen gyarapodunk és ettől lehet remélni, hogy megismeri a széles madártartó réteg is ezt a kedves diszkréten andalító énekű tipikusan szobamadarat !
Egy rám jellemző gondolattal szeretném befejezni életem leghoszabb írását : Lehet örömködni a konyhaasztalon is de mégis csak az ágyat találták ki erre...?! :roll: :lol:

Igen értelek,a felsorolt tenyésztők közül ismerem öket személyesen is,találkoztam egyesekkel mint bírók másokkal mint madarászok,sportársak.
Előre is köszönöm a meghívást(habár pofátlanul meghívattam magam),én egyaltalán nem akarlak megsérteni sem megsértődni,kérdezm meg a Gabeszt vele beszéltem egy párszor skypon,meg küldtem neki csodaszert,hogy jövőre sikeresebb legyen a tenyésztése.
Van azért egy kérésem,hogy a csaplert probáljuk elfelejteni mert az már csak történelem és nevezzük színkanárinak,mert két kanári csoport létezik az egyik ami nyitott csőrrel a másik csukottal,a Timbradó is énekes kanári de ő is hangos ha jól tudom.
Én téged teljes mértékben megértelek és leírod a saját véleményed a roller és a színkanári között,de ha elolvason soraidat és egy kezdő madárkedvelő lennék akkor nem is nagyon akarnék vásárolni színkanárit a leírásaid alapján.
Remélem érted mire akarok kilyukadni,"mert van akinek a pap,van akinek a papn é tetszik",ezzel ezt a témát lezártnak tekintem.
A másik téma ami érdekesebb felteszek egy pár képet a mai színkanáriról,tudom nem sok rohangál ilyen az országba(és ez nem nagyképűség,csak a békeségért)de azt tudom amikor te még színkanáriztál mások voltak a stenderd követelmények,de a mostaniak mások amivel sok sportásam mai napig nem ért egyet mondanak fűt,fát,hogy nem kell ennyire sötétek legyenek a szarúrészek,meg bla-bal-bla.
Tudom képen nem jön le de ezek lesznek az idei reménységeim,csak maradjanak és semmi baj ne érje öket.
Ezt azért írom mert a tavaj is a kíállítás elött 2 héttel döglött meg 3 legszebb intenziv hímem.
Belinkelek még egy kék kobald tojót és fiát ilyen se tudom ha van valakinek az országba.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 26, 20:55 
Emmá beszéd ! :08:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 19:58 
doromboló írta:
és még a kinyóminyó is talán, ha a kezdeti sikertelenség nem fogja elvenni a kedvét ?!

Hé kimondta hogy elmegy a kedvem??? Végre itt a nagy kihívás!!! Már holnaptól készülök az új szezonra! :lol: Kalitka beszerzés stb.. utána renoválás! Nem szabadultok olyan könnyen tőlem... :97:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 19:46 
Ezen lehet segíteni Mónika kedves !... :lol: Vegyél egy tekercs szik szalagot, lehetőleg kéket mert az megy a szemedhez :lol: ...Szóval egy kis csíkot vágjál le belőle. Nem hosszában hanem pont elég keresztbe 2-3 mm széleset. Aztán fogd meg a csurit és a hátsó kisuját húzd hátra egészen fel a lábszárhoz és a levágott kis ragasztószalag csíkkal tekerd át a lábszárhoz. Pont elég lesz a kis csíkocska úgy, hogy visszaérjen a saját anyagára és igy oda is fog ragadni tartósan. Ha ügyes voltál és a madár sem piszkálja akkor nem fog lejönni ! Ha lejön, újra vágj egyet és tekerd oda megint !...Kb. 1 hónap alatt teljesen vissza áll a helyére a hátsó ujj, mikor leszeded a ragasztót. Mikor végeztél a művelettel, meg fogod látni, hogy a hátsó ujj nem fog teljesen a lábszárhoz feszülni mert annyit visza fog engedni. Akkor jó a ragasztás, ha egy kicsit azért feljebb marad az ujjacska a rendes helyénél !... :idea:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 17:37 
Sziasztok!

Nálam is az a helyzet állt elő a kismadaram lábával, aki ma 26 napos, hogy a hátsó ujja az egyik lábán nem hátra, hanem előre áll, mint Gabesz Rolandjánál (volt). Lefényképeztem, de mivel zoom-olnom kellett, kicsi lett a kép, remélem ettől még látható az ominózus ujjacska:

Kép

Kép

Mit tegyek vele? Ugye nem én csináltam vele ezt a gyűrűzéskor? :shock:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 261  Következő