Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 27, 18:33 
rendben..

Hozzászólás 2008 máj. 27, 18:14 
Kedves Lajos bá!
Köszönöm a segítséget, az írás tanulmányozása folyamatban van!
Üdv: Balázs

Hozzászólás 2008 máj. 27, 18:11 
Szia Kisbalazs !

Ne vedd ki a rácsot ha nincs a köröm túl növe, akkor az ülőrúd megfelelően koptatja, viszont tegyél fel egy tálkában apró szitált sódert, hogy a zuzógyomorban elég kavics legyen a magok örlésének segítéséhez.
És elolvastad a zebrapintyes Írást ?? ott van még egy néhány tanács a tartásukhoz, amit még alkalmazni lehet...
Sok örömet lelj a madaraidban..

Hozzászólás 2008 máj. 27, 17:55 
Kedves Lajos bá!
Megnéztem a pintyek karmait, úgy látom semmi vész. A sóderről viszont felmerült egy kérdés: olyan kalitkát vettem, ami tálcás, gondoltam, így egyszerűbb tisztítani. A tálcába kagylóőrleménnyel dúsított homokot raktam, de a zebráim nem tudnak "kóricálni" rajta, mert a tálca felett egy kivehető rács van. Kivegyem ezt a rácsot, hogy rendesen kopjanak a karmaik?
Köszönettel: Balázs

Hozzászólás 2008 máj. 27, 11:04 
ckuzmos írta:
Kedves Elza,

Nem akarsz te véletlenül minket megviccelni? :?
Ezen a képen számomra leginkább sült hasáb burgonya látható, némi paradicsommal…
Vagy inkább menjek el szemészetre? :)

Sajnos ez nem vicc,a képen valóban madár kaki van,annyi a különbség a valósághoz képest,hogy a gép csalt és sárgás a képen,de igazából fehér,dara vagy gipsz szerűek voltak és szétmorzsolhatóak.

A magok csak ráragadttak miközben próbáltam valami látható helyre kimenteni a fotóhoz.

(nem szórakoznék ilyesmivel,mert határozottan rémísztő volt ezzel az alvás kórral)

Hozzászólás 2008 máj. 27, 5:59 
Szia kisbalazs !

Idézet:
- Milyen hosszúak lehetnek a pintyek karmai? Honnan tudom, hogy már vágni kell?

Ha elég sokat mozog és van a helyén soder, valamint az ülőrúd is legalább 1o mm. átmérőjű, a körmöt nem igen kell vagdalni, természetes úton is kopni fog.
Ha viszont túlnővést , vagy deformációt, csavarodást tapasztalsz akkor kell beavatkoznod. Erröl a főoldalon található "Díszpintyek" menügomb alatt a Zebrapinty ismertetésénél részletes leírást találhatsz.

-
Idézet:
Mikorra tehető a zebrák éves vedlése? Van valami meghatározott időpontja?

A átlagos körülmények között tartott egyedek vedlése nem olyan látványos, hogy meg kelljen ijedned.
Inkább állandó és kismértékű folyamatos vedlésről beszélhetünk e fajnál. Az viszont előfordulhat, hogy a környezet nagymérvű változása rendkívűli tollválltást eredményez, amit a megszünte után ujra pótol. ( pl: a kánikula és a kevés fürdési lehetőség együtt )
Ha maradandó a tollhiány az már nem vedlési folyamat következménye, hanem más károsító tényezőké.

Hozzászólás 2008 máj. 27, 5:39 
Szia Delphi !

Ilyet én még nem láttam, gözöm sincs róla, hogy mi lehet és arról sem, hogy miért nincs vizelet maradvány a pottyantásban.
Azok a gömböcskék egészben maradt magok voltak ?

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 máj. 26, 15:37 
Kedves Eliza,

Nem akarsz te véletlenül minket megviccelni? :?
Ezen a képen számomra leginkább sült hasáb burgonya látható, némi paradicsommal…
Vagy inkább menjek el szemészetre? :)

Hozzászólás 2008 máj. 26, 15:29 
Szia Gábor!
Köszönöm a segítséget, a faágat beljebb fogom tenni.
Lenne két további kérdésem:
- Milyen hosszúak lehetnek a pintyek karmai? Honnan tudom, hogy már vágni kell?
- Mikorra tehető a zebrák éves vedlése? Van valami meghatározott időpontja? Csak azért, nehogy megrémüljek, hogy esetleg betegek lettek.
Köszönettel: Balázs

Hozzászólás 2008 máj. 26, 13:06 
Sziasztok!
A zebra pinytemet elérte valami álomkórhoz hasonló,csak pillanatokra ébredt fel és akkor irtó mohón enni kezdett,de már el is aludt újra.Felborzolt tollal,pufira változva művelte mindezt.Sokat beszéltem hozzá,hogy legyen ébren és egyen,nehogy éhen haljon,még le is esett a rúdról sokszor,de akkor felébredt és visszamászott.4 napig tartott ez,közben a fotón láthatókat produkálta,mintha fehér gipszkukacok lettek volna,szét lehetett morzsolni..

4 nap után felébredt,megfürdött,hosszasan rácsodálkozott a világra és azóta hálistennek ismét normálisan viselkedik,eszik,stb.
van ötletetek mi lehetett ez??Borzasztóan aggódtam a párjával együtt,hogy elpusztul
Kép

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 26, 8:04 
Hellóka!

Néhány dolog a kezdő zebrásnak. A madarak alkalmazkodnak a Te bioritmusodhoz, ez ne okozzon problémát.
Amit nem tartok jónak az az, hogy a madarak farka nyomódik a rácshoz. azt az ülőrudat beljebb kell tenni, hogy a madár kényelmesen ülhessen rajta. A faroktollak idővel eltöredeznek, ha állandó koptatásnak vannak kitéve. Az először is nem szép látvány, és a madarak sem érzik túl jól magukat, töredezett tollakkal.
üdv:
Görbe Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 25, 22:17 
Sziasztok!
Még csak néhány órája érkeztek meg a zebráim, máris imádom őket. Természetesen néhány kérdés is felmerült velük kapcsolatban:
- Olvastam, hogy szükségük van éjszakánként 9-12 óra alvásra. Azonban a munkám miatt korán kelek, külön szobában pedig nem tudom elhelyezni őket. Jó megoldás lenne a zavartalan alvásra, ha letakarnám őket? Van, aki reggel "kitakarná" őket.
- Zottan tanácsát megfogadva, mivel két hímről van szó, nem vettem külön alvóládát, mondván elalszanak az ülőrúdon is. Tettem a kalitba faágat is, de azon úgy helyezkedtek el, hogy a faroktollaik "nyomják" a rácsot. Ha maguk helyezkedtek el így, akkor nem lesz bajuk? Az ülőrúdon rendesen elférnének.
- Azt olvastam, hogy reggel kéne etetni őket. Én viszont még sötétben megyek dolgozni, akkor még aludnának. Etethetem őket este is?

Egyelőre ennyi.
Köszönöm!
Balázs

Hozzászólás 2008 máj. 21, 13:31 
Kedves Nyuzi!
Mindig millió kérdés kavarog a fejemben, és biztos vagyok benne, hogy amint a kis kedvenceim elfoglalják méltó helyüket a családban (a jövő hét elején érkeznek), a kérdések száma egy darabig csak szaporodni fog, aztán remélhetőleg én is belejövök, mint mindenki más. Ne aggódj, ebben az időben is bombázni fogom a fórum tanultjait a kérdéseimmel.
Üdvözlettel: Balázs

Hozzászólás 2008 máj. 20, 22:29 
Kedves Balázs!
Tavaly ilyenkor még én is ennyit kérdeztem, sőt néha még most sem vagyok tisztában mindennel.... Jövőre Te fogod széles mosollyal az arcodon bepötyögni a kezdőknek a tutit. Hát így megy ez! :D
Kérdezz nyugodtan, itt nem nevetnek ki semmilyen "hülye" kérdés miatt.

Hozzászólás 2008 máj. 20, 21:00 
Sziasztok!
Ez aztán a kimerítő válasz. Egy kezdő ilyenkor tényleg hü..énk érzi magát, de tanulni sose késő! Köszönöm a kimerítő választ,megfogadom a tanácsokat.

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 máj. 20, 20:06 
Sziasztok!
Én kamillát leforráztam, és kihűlve azt adtam nekik fürdővízként, gondoltam, milyen egészséges lesz, erre a közelébe sem mentek. Szerintetek miért? A tiszta víznek jobban örülnek, amit sajnálok.
Mákot én mindig látok a gyári magkeverékben, de azt is jobbára otthagyják.
Üdv.: Évi

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 máj. 20, 16:23 
Köszi Nyuzi! :D
A szépia nálam egyben van felakasztva vagy feldrótozva a kalit vagy volier rácsára. Így "2 in 1", mert a csőr koptatásának feladatát is ellátja. Mákot kis mennyiségben a lágyeleségbe szoktam keverni.

Hozzászólás 2008 máj. 20, 16:08 
Sziasztok!
Nálam a madárhomokban reszelt szépia és csipetnyi mák is van.
Inni szénsavmentes ásványvizet kapnak, hetente egyszer kamillateát, olykor csipkebogyóteát. Ez utóbbinak csak a neve tea, mert hideg vízben kell kiáztatni, hogy a C-vitamin ne menjen tönkre.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 máj. 20, 15:56 
kisbalazs írta:
Mi a helyzet a vitaminokkal és az ásványi anyag készítményekkel? Azokat adod rendszeresen, vagy csak akkor, ha nem látszanak egészségesnek?

Helló!
Nálam ásványi anyag állandóan van előttük, kis, rácson bedugható etetőkben, amilyet a kanárisok is használnak a mézes színanyag beadására. Én a Versele-Laga Prestige (ez a reklám helye :) ) ásványi premixet használom, nagyon finom illatú, komplex ásványi eledel, és a madarak is imádják.
Vitaminkészítményt nem kapnak állandóan (leszámítva a zöldeledelt, almát, és a takarmányok vitamintartalmát), havonta-kéthavonta szoktam Jolovit-tal leitatni az egész állományt.
Ezen kívül rendszeresen (havi 1-2 alkalommal) almaecetes vizet kapnak, amely szintén sok fontos tápanyagot tartalmaz és segíti az emésztést is. Minimum félévente kapnak egy fokhagymakivonatos kúrát is, féregtelenítés céljából.
Én így csinálom, remélem nem felejtettem ki semmit.
Többiek?

Hozzászólás 2008 máj. 20, 15:46 
Szia Zottan!
Köszönöm a segítséget, természetesen minden apró információ sokat jelent egy abszolút kezdő számára.
Apropó! Mi a helyzet a vitaminokkal és az ásványi anyag készítményekkel? Azokat adod rendszeresen, vagy csak akkor, ha nem látszanak egészségesnek?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 205  Következő