Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 28, 22:02 
andré!

Ennek a műanyag kalitkának mi a mérete? 150mmx210mmx200mm?
Vagy az új szabványnak megfelelő? Tényleg, mi is az új szabvány méret?
Milyen áron lehet beszerezni?

Hozzászólás 2008 máj. 28, 21:42 
Szia Doromboló!Legalább 3 helyen árulják pesten a 2GR terméke de az aqva-food honlapján is fent van.Nekem is van még eladó 10-15 db.andré

Hozzászólás 2008 máj. 28, 21:41 
Sziasztok,

nem fogalmaztam megfelelően. Igenis gond, de azért írtam, mert túltettem magam rajta.
Lajossal ma konzultáltam is, csomó dolgot mondott. Annyi mindent, hogy lassan fel kell boncoljam a tetemet, hogy minden kérdés végére jussak. :)
Tényleg sok oka lehet a kimúlásnak.
Én bocsánatot kérek a félreérthető írásom miatti esetleges megbotránkozásért!

Jó éjt.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 28, 21:32 
Ez is jó lenne ha van még magyarországon belőle....?! Egyszer, vagy 10 éve behoztak ebből az Olasz kalitkából egy vagonnal de már csak elfekvőben láttam itt ott egyet !...Egyébként nem ilyen a szabvány füttykalit de nem is olyan mint a necónál ami van mert azt én csináltattam még Pécs mellett de nagyon nem sikerült. Tehát nelkem kellene küldenem, mert ha már csináltatunk, akkor ugyanekkora erővel szabványt is csinálhat a Gyuri ?!.... Gyuri ! Írd meg a címedet és küldöm !

Hozzászólás 2008 máj. 28, 19:38 
Kép
Kép
Kép
Sziasztok!Olvastam,hogy füttykalitot kerestek.Ez nem lenne jó?Standard méret.andré.

Hozzászólás 2008 máj. 28, 19:19 
EMBEREk !
Ki tud nekem segíteni abban, hogy hol tudok venni egy alig használt kerti röpdét, olyan 40 madárnak valót ?!....

Hozzászólás 2008 máj. 28, 19:13 
Köszönöm Laci a rollerek nevében !....Olyan szépen levezetted az írásod végén ezt az egész helyzetet, hogy ennél jobban nem is lehetett volna !..
Eladtam pestre egy hölgynek egy hímet rendelésre. Jó madár volt, egy 2 éves szlovák madár, öreg bajnok haveromtól hoztam...Másnap már hívott is a hölgy, hogy ő még életében ilyent nem hallott...valami csodaként mesélt a megdöbbenés erejével ! A Gloszterét már össze is csomagolta és vitte le a kereskedőhöz.... Na ő fogalmazott ilyeneket hogy azt a kellemes lágy muzsikát semmivel nem lehet hasonlítani...végre nyugság van a lakásban, az élettársa is visszaköltözött a nappaliba mert előtte a gloszter miatt csak a saját szobáját használta estélig !....Pedig a Gloszter nem is a legvadabb csapper hangú madár !?...
Gratulálok a sikereidhez és az eldobható kalitkákhoz !... :08:

Hozzászólás 2008 máj. 28, 18:38 
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Kedves Doromboló, nem haltam meg , a NAGY VERSENYen, egészen biztosan ott leszek! Köszönöm a gratulációt. Maradnék továbbra is Imola, mert már sok-sok éve megszoktam. Az első keresztnevem kellemesen hivatalos, a második meg barátságos (szerintem:)

Nem tudom, miért, de mostanában több a félreértés a tyúkudvarban. Minden félreérthető?

Örülök a fiókáknak Mindenkinél! Csak azt tudnám, Lifo-Fifo háza táján mi újság!

Békés, mosolygós napokat kívánok! Imola
http://lowchen.extra.hu

Hozzászólás 2008 máj. 28, 18:22 
Sziasztok !
Régen írtam,de azért olvaslak Benneteket. Neco kérdezte a versenykalit-
kákat. Úgy gondoltam,hogy tréningezni a papírkalitokban fogom a madarakat,azokból nem hullik ki a toll és a mag. Hogy szokják a fa kalit-
kát is, a fiacskámmal barkácsolunk néhányat, forgószinpadszerűen cse-
rélgetjük a dalnokokat. Megyek a Media Marktba,megpróbálok óriás TV
dobozokat lejmolni,röpdének szuperül beválik. Tizenöt leválasztott mada-
ram a garázsban lakozik,hétvégén kiengedem őket,az operaénekeseknél
is fontos a fitt forma.Munka után hazakerékpározom, tyúkhúrt,fűkalászo-
kat gyűjtök útközben, és minimum egy félórát időzök a fiatal madaraim
közt.Nem tudok betelni velük ! A színük is szép,sárgák,sárga-barna tar-
kák,életvidámak,kíváncsiak és némelyik már az olajozatlan kerékhez
hasonlóan nyekereg !
Kérdéseim : A leválasztott fiataloknak adjam-e folyamatosan a tojásos
eleséget,vagy inkább csíráztatott+száraz mag zölddel ?
A költetést befejezendő hogyan állítsam le a tojókat,hogy a jövő évre is
maradjon még petesejtjük ? Elég csak röpdébe tennem őket és a stressz
leállítja ?
Az előző napi pengeváltásra reflektálnék . Nálunk a hímek csöndben vannak. Párzásra volt lehetőségük,vedleni készülnek. A pintyek,csicsörkék
zöldikék a közelünkben fészkelnek, a territóriumot jelölő és védő énekük-
től zeng az utca.Csodálatosak ! De eljön az ősz,a pintyek csöndesebbek
lesznek,és eljön a ROLLEREK ideje ! Kiegészíti egymást a szabadban élő,
szilaj szelekciónak kitett vadmadár temperamentuma és a nyugodtan
mondhatom,kézhez szoktatott szobamadár lágy hangja ,szelídsége.
Hogy engem is megváltoztatott a rollertartás,ékes bizonyítéka hogy ked-
venc 7 éves narancs-barna tarka csapper hímemet ideiglenesen/?/ a szü-
leimhez száműztem, pedig 7 évig élveztem a strófáit. Biztosan öregszem !
Üdv Mindenkinek ! Laci

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 28, 18:00 
Kedves Kőszikla! Egy jóbarátom mondta, hogy pár leírt mondatából nem lehet megismerni egy embert. Igaza van. Éppen ezért arra kérlek, ne ítélj elhamarkodottan! Ha pedig azt mondod, hogy már nagyon régóta olvasol minket, akkor minden bizonnyal van már Gizmóról egy kialakított képed. Az meg úgy gondolom, nem teljesen egyezne az általad leírtakkal. Aztán meg ne menjünk vissza Ádám és Éváig, mert rajtuk kívül is van hál'istennek miről beszélnünk :wink: . És itt annyi kedves madárszerető, rollerimádó találkozik nap mint nap, hogy nem hiszem, hogy pont nekünk kellene itt egymást marni, rögtön lecsapni egy félresikeredett mondatra...

Gizmó, ha netán a pintyes Főszaki azt mondaná, hogy antibiotikumra lenne szükségük a madaraidnak, csak szólj, mert a fórumnak és a segítőkész jóbarátoknak hála, végre sikerült kimondottan madaraknak előállított gyógykészítményt beszereznem, csodaszert, ahogy Fric mondaná :D . (Köszi itt is!)

Nagygabe, csak gratulálni tudok a honlapodhoz! Nagyon tetszik a rolleros szakmai anyaggyűjtemény miatt is! Nem kevés munkádba kerülhetett, de megérte 8) . A hozott linkedre klikkelve nem jött be az oldal, de a honlapodról könnyűszerrel kikereshető a roller kanárik menüpont alatt a kis dalosokról szóló rengeteg értékes és hasznos információ.

Doromboló, emlékszel, persze, hogy emlékszel, sokszor volt már szó arról, hogy egy könyvet kellene kiadnod! Brimston már le is stoppolt egyet belőle :lol: . Szóval átböngészve a Nagygabe honlapját, nem is kéne egyebet csinálnod, mint a segítségét kérni az elektrónikus szövegfaragásban-szerkesztésben-csinosítgatásban, hisz kicsidenként összegyűjtötte az összes roller kanárival létező írásodat talán a kezdetektől, mindennek tudja a helyét. Az egészet szépen összegyúrva csak nyomtatni kellene :wink: .

Na és ropjunk kicsi rock-and-rollert :wink:! Icám még mindig kotol. Fogalmam sincs hány tojáson ülhet, indulásból kettőt látott Tamás fiam a csinos fészekben. Kicsit kalkulálva június 3-ára tehető a fiókák kelésének napja. :? . A kételyek eloszlatása miatt írom, hogy az antibiotikumos kezelést kb. az Ica 4. tojásától számítva kapták a madaraim, tehát a tojásokba nem juthatott. Úgyhogy még egy nekirugaszkodást Ica kikövetelt magának, és nekem is. Ilusom nagyban lazít, jól él kint a röpdében Illéssel karöltve, aki szintén jól elvan. Annyira tetszik neki a friss levegő és a napsütés, hogy még énekelni is elfelejtett. Rolandom idebent hűségesen gyakorol, mint egy szorgalmas kisdiák :lol: .

No, asszem mára ennyi.
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 28, 16:29 
Mostanában volt egy kis időm foglalkozni a díszmadaras weblapommal. Feltöltöttem pár új cikket: neco látogatós sorozatát, doromboló tavalyi bejelentkezését.
Itt találjátok: http://diszmadarak.dyndns.org/?q=rollerkanarik
Bővült az alakkanári részleg is...

Hozzászólás 2008 máj. 28, 15:58 
Lajosnak igaza van ! Marcsikám ! Miért is kellett volna összevarni a lukat az orvosnak ? Hogy a következő tojásnál megint elrepedjen ?...A kecskegida főzést tényleg megtiltotta az Úr...tejben, tehát vízben kellet a továbbiakban !.... :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 28, 14:23 
Én meg csak leírtam, hogy gizmó mit csináljon.....

Hozzászólás 2008 máj. 28, 14:03 
Bocs, rosszul írtam hiszen az evolúció nem egy természetfeletti alkotó, tehát a jelzős szerkezet (ember az evolúció zsákutcája) alapvetően értelmetlen és főként értelmezhetetlen.
Szép napot, minden túlélőnek...

Hozzászólás 2008 máj. 28, 14:00 
"Isten azért teremtette az állatokat, hogy az embert szolgálják"

Az ember természettel szemben mutatott efféle arroganciája, annyira fel tud bosszantani, hogy inkább nem írok semmit, mert kedveset nem tudnék...
Irtsátok ki az esőerdőket, hiszen isten úgyis csak nektek hegesztette össze ezt az egéssz összetett és csodálatos bioszférát...

Üdv:

Péter - az evolució zsákutcája...(=ember)

PS: Ja, Gizmo állatorvosnál voltál? Mindent megtettél, hogy ne pusztuljanak el nyomorultul? A MEGFELELŐ gyógyszer (antibiotikum) csodákra képesek ám...

PS2: Akinek nem esett le, nem erről a konkrét esetről írok, hanem egy gondolkodásmódról...

Hozzászólás 2008 máj. 28, 12:56 
Azérazér ez nem egészen így van ám Marcsikám !....
A Gizmó nagyon jól tudja miről van szó !?....Az ő állítása szerint Isten azért teremtette az állatokat hogy minket szolgáljanak, akár táplálékul akár másképp !....Ezzel szemben mi meg azt mondjuk, hogy egy bonyolult életközösségben élünk, ahol minden élőlény egyben érző lény is és éppen olyan joga van az élethez mint a gyarló embernek !....Igen, én is megeszem a disznóhúst de akkor is halálgyárnak hívom a vágóhidakat ahol előre megfontolt szándékkal, néha különös kegyetlenséggel mészárolnak le ezrével állatokat....mint a fasiszták a zsidókat, vagy a zsidó is állat ???? Nekem vannak zsidó ismerőseim sőt a Bodrogi Gyula jó barátom..én embernek látom !...
Na de hagyjuk ezt ! Máskor finomabban kell leírni a történteket és akkor nem lesznek reakciók az állatokat másképp is szeretők táborából....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 28, 12:52 
Hahóóóó! Gyerekek!!! Szálljatok le Gizmóról!!! Ne bántsátok, jó fiú! És szép a nyakkendője is :lol: , bár nem hiszem, hogy olyan nagyon szereti :wink: . De jól áll neki, nem? Szóval az van, hogy ha már elment az a három madárka, azon semmiképpen sem tudott volna segíteni! A negyedik meg talán csak megmarad, vagy ki tudja, de ha mennie kell, nem igen hiszem, hogy azon is tudna segíteni, ha komoly a baj! Viszont a szülőkre nagyon oda kell figyelni ezek szerint :roll: . És szerencsére van kitől szakmai tanácsot kérjen -no, itt most spéci Lajosra gondoltam :wink: ! Csakhát van egy tipikusan rá jellemző kifejezésmód...

Nyuzi az meg csajszi, kérlek szépen Marcsika, csak éppen már egy kerek esztendeje nem hajlandó magáról fotót kitenni. Pedig jól tudja, hogy itt mindenki szereti tudni és látni is, hogy éppen kivel beszél!!! Igaz Fricc?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 máj. 28, 13:04-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 28, 12:12 
Üdv Gizmó!

Ne haragudj hogy beleszólok de ha nem tudnám és nem "ismernélek" és az írásaid akkor én is hasonlóképpen írnék mint az előttem szólók! Elég félreérthetően fogalmaztál de azért javítod magad...
Remélem az egy szem kis harcos megmarad!

További szép napot és sok sok kismadart kívánok!

Hozzászólás 2008 máj. 28, 12:04 
Gizmó írta:

Nekünk, mivel néhány madarunk van, épp ezért ezek értékesek, és külön-külön szeretjük őket. Legalábbis, amik életben maradnak.

Ha ennyire szeretnéd őket, akkor nem intéznéd el annyival, hogy megdöglöttek, de nem gond, hanem próbálnád még azt az egyet megmenteni, illetve kideríteni, hogy mitől pusztulhattak el a többiek. Ha fertőzés, akkor minden madarad veszélyben lehet. Na, ezen durrant el a fejem az előbb...

Hozzászólás 2008 máj. 28, 11:16 
bugbite írta:
Gondolom gond az lenne ha leennéd a szép nyakkendődet...
Ez szóra sem érdemes...
BROÁF!!!!

Én épp fordítva gondolom!!!
Tetszik a nyakkendőm? :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 261  Következő