Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 jún. 7, 15:42 
No, ahogy ígértem itt a kép a másik "fekete" kismadárról:

Kép

Nem látszik igazán jól, de az egyik toll teljesen fekete, más mint a normáloké.

Hozzászólás 2008 jún. 7, 15:34 
Szia Évi!
A legtöbb esetben gond nélkül együtt lehet tartani a különböző generációs fiókákat, ám majdnem mindig akad egy-egy renitens madár aki hajtja, űzi fiatalabb, gyengébb társait. Az ilyenek is lehetnek jó tenyészmadarak de társas tartásra alkalmatlanok.
Arra pedig semmi garancia nincs, hogy a madarak nem tojnak le így, sőt... Most, ebben a röpdében is találtam tojást az itatóban, holott a legidősebb madarak talán most lesznek fél évesek! Néhány éve pedig tollakból, fürtös köles szárakból és más hulladékból egy hevenyészett fészket raktak össze az éppen hogy ivaréretté vált madaraim és két fiókát fel is neveltek. Alattuk hagytam a tojásokat, mondván a hím úgysem termékeny még, erre tessék... Persze szegény fiatalok elég gyámoltalanok lettek.
Kérésedre egy kép a röpdéről:

Kép

A méretei egyébként: 105 széles 67 mély és 65 magas. Két ajtaja van, két patkóitatóval, egy nagy etetővel, egy külön tálkában ásványi premixszel, egy beakasztós etetőben lágyeleséges mixszel, egy másik etetőben pedig időnként tojást is kapnak. Szépiát is fogok berakni, csak elkevertem valahová a szépiás zacskót és még nem találtam meg... :oops: A röpdében egyébként 17 zebrapinty, 5 sirályka és egy mozambik csicsörke él. 8 zebrapintyet a következő héten választok le, és újabb 17 pár napos fióka van 5 fészekben. Lehet hogy egy másik röpdét is be kell állítanom?? :D

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 jún. 7, 15:17 
Lajos bá!
Zeovit-tal kapcsolatban:
Én kb. 1 hónapja a Purina PuriZeo Zoolit Universal ásványi anyagot használom alomként a pintyeknek "hígítás" nélkül, és nincs vele semmi baj. Ezt azért írom, mert egy 2 évvel ezelőtti hozzászólását olvastam egy másik fórumon a zebrapintyeknél a Zeovit-ról. Ebben azt írja, hogy mérgező lehet. A kérdésem az, hogy nekem eddig szerencsém volt az anyaggal?, vagy ez nem ugyanolyan? (habár itt az idre-n a zebrapintyeknél leírt tartalma úgy tűnik, megegyezik azzal, amit én használok). Csakhogy ezen nincs feltüntetve a bűnös Al2O3.
Keverjem inkább sima madárhomokkal, hogy nehogy egyszercsak baj legyen?
Üdv.: Évi

Hozzászólás 2008 jún. 7, 14:27 
Zottan!
Nagyon szép így együtt a sok zebrapinty, én is ilyesmit szeretnék, mert rájöttem, hogy nincs szivem megválni a szaporulattól. És az 1 "tenyész"párom fiókáit leválasztva egy nagy helyre szeretném őket majd mindig tenni. Azt szeretném kérdezni, hogy ugye nem bántják az idősebbek az újonnan betett fiatalokat? És én őket csak úgy együtt szeretném tartani, nem szaporítani, hiszen testvérek is. Ugye nem fognak tojni vagy ilyesmi ha nics nekik odú? Esetleg nem tennél fel képet a teljes röpdéről, mert így csak 1 része látszik, és kíváncsi lennék, hogy milyen.

Hozzászólás 2008 jún. 7, 13:13 
Halihó!
A héten leválasztottam a zebra fiatalokat. Nagyon jól mutatnak együtt, néhányat közülük sikerült lefotóznom:

Kép

Balance!
Neked külön ajánlom figyelmedbe balról az ötödik madarat és mellkasát! Az egy teljesen sötét toll és ez a madár a tavalyi "feketék" édestestvére! :D Alig várom hogy színesedjenek. 8)
Rajta kívül van még egy ilyen fekete melltollas fióka, ő a tavalyi fekete hím fiókája. Később ról is rakok fel képet. A "feketefarkú" farka pedig rendes mintázatú lett újra, úgy néz ki hogy csak még nem nőttek ki azok a tollai eddig... ( :?: )

Hozzászólás 2008 jún. 6, 12:35 
Sziasztok!

Tud-e valaki sirályka-nádpinty hibridet, hímet eladót. Előre is köszönöm. Vassif

Hozzászólás 2008 jún. 6, 11:02 
Sziasztok,

ide még nem írtam, a kanáris topikról igyik-másikototk ismerhet.
De mivel van egy pár zebrapintyem igy ideirom le a problémákat. Ez már megoldódott, mert mind a 4 pintyfióka elpusztult...

Ugyhogy most nincs probléma.

Üdv

Hozzászólás 2008 jún. 5, 23:11 
Sanyi!!!
Köszi!!! Te vagy az én emberem! :D
Pont ma kezdték el mondogatni nekem a kollégáim, hogy miért kell nekem télire bevinnem őket (addigra ki tudja, hányan lesznek), miért nem próbálom meg kint teleltetni, legfeljebb nem sikerül :? . Én meg úgy emlékeztem, mintha több helyen is olvastam volna, hogy 8-10 vagy talán 2-3 foknál hidegebbet nem bírnak ki.
De ha neked van tapasztalatod ebben, akkor én ezt elhiszem, és örülök neki, mert akkor lassan nekilátok a kialakításnak. A kutyakennelen gondolkoztam, de ma még eszembe jutott az is, hogy a melléképületemből tudnék olyat csinálni, hogy a falon ki tudnának jönni a szabadba, de be is tudnának menni, és az mégiscsak egy ház, meg ott van a gázkazánom is, ami talán pár fokot biztosít is.
Nem tudnál esetleg képet feltenni vagy küldeni :?: arról, hogy te hogyan tartod őket, hátha 5letet meríthetnék, mert már sok voliert meg madárházat meg röpdét láttam képen, de valahogy egyik se illik bele az én elképzeléseimbe. És akkor nem is kéne megválnom a sok szép pintyikétől, mert én nagyon szeretem őket :!:
Köszi mindent! Most nagyon boldoggá tettél! :D Várom, hogy újra írj!

Hozzászólás 2008 jún. 5, 21:03 
Szia ! Évcsi
A fehér zebra nem olyan ritka , ezt abból rondolom , hogy nekem is van .
Mindig születik egy -egy fehér madár . Persze nem teljesen fehér,a hímek pöttyei megvannak .
A kinti röpdével kapcsolatban : én a zebrákat kint tartom a szabadban télen is . Még egy sem pusztult el nem fagyott meg . Bent a lakásban teleltetett madarak között több volt a megbetegedés mint a szabadban teleltetettek között . Télen a szabadban a legnagyobb fagyok alatt a madarak vígan fürdőztek az itatóvizükben ( - 10 fok volt rossz volt nézni ) :shock: Egy kis széltől védett helyről , és világításról ( napi 12 ó . világosságra szükségük van ) azért gondoskodni kell .

Hozzászólás 2008 jún. 4, 22:46 
Ja, és van neki bóbitája is a csőre felett, biztos az apukájától örökölte, mint a világos színt! :)

Hozzászólás 2008 jún. 4, 22:29 
Sziasztok!
Az egyik 2 hónapos tojóm hófehér lett, nem hiszem, hogy már változik, mert a hím tesója teljesen ki van színesedve. Nagyon tetszik. Én még sosem láttam fehér zebrát. Ritka? Vagy nem annyira? Gondolom, nem annyira, mint a fekete, ami nincs is, hiszen most dolgoztok rajta :)
A tojókat nem akartam megtartani, de tőle sajnálnék megválni. Lehet, hogy az egyik üres kutyakennelemet átalakítom egy óriási röpdévé, de akkor hogy szedem össze őket ősszel? Gondolom az egyetlen választás ebben az esetben a befogókalitka... :shock:
örülnék, ha valaki reagálna a monológomra :)

Hozzászólás 2008 jún. 2, 13:36 
Sanyi írta:
Sziasztok !

Valószínűleg vírus vagy baktérium lehet .
De észrevettétek ? Mindenkinek a tojó madara lett " álomkóros" !
Meg kell nézni a madarak kondícióját , szerintem csont és bőr az a szegény pára ( a kór következményeként )nálam is előfordult néhányszor mindig csak a tojók voltak az áldozatok . A tojás körül lehet a baj , vagy túl száraz a levegő , vagy nem tud a madár megtojni (fertőzés , külső zavarás stb ).
Szerencsésnek mondható ha csak sóder vagy mészhiány a baj okozója .
A Neo-te-sol -hoz (a jó öreg "kakasporhoz ) mit szóltok szemcseptetővel a csőrbe a megfelelő adagot ?

Nálam a fiú volt álomkóros!!Nem hoztam be mostanában idegen madarat,nálam kelt és semmiféle vitamint vagy bármiféle adalékot nem kapnak a madaraim,csak normál kaját(száraz+csíráztatott mag,tojásos _sk,készített _ lágyeleség,tyúkhúr,uborka,alma,fürtös köles)Hálistennek,teljesen normális lett újra a felébredése után!!

IDRE tag
Valódi név: Tőgye János

Hozzászólás 2008 máj. 31, 10:59 
Átrakva a sáfránypintyhez.

Hozzászólás 2008 máj. 30, 22:23 
Balance írta:
Sanyi írta:
Sziaszt

Nekem egy normál hím hullámosom lett beteg, ami most lett felkészítve (vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, elektrolitok, szerves kötésű kálcium, jód itatásával/etetésével a lágyeleséghez/itatóba és zöldséghez keverve) a szaporodási ciklushoz. Most akartam nekik odút adni... :?
Minden esetre szerencse, hogy egy erős csapat kapta el a kórt, és nem egy költésben legyengült állomány... :idea:

A Neo-te-sol mire való? Kálcium pótló?
Én a szerves kötésű vitaminozott Calcium Columba folyadékot adom nekik az itatóba kúraszerűen.

Üdv, Balance :)
a tojo mindig gyengébb immunologiailag. a tojocsö azonnal gyulladásba kerül onnan hashártyagyulladás. amoxacillan enrofloxacin kell. ha mindkét nem egyformán beteg akkor inkább emésztőszervi bajra kell gondolni de a biologiában semmi nem igaz de az ellenkezője igen

Hozzászólás 2008 máj. 30, 8:51 
Sanyi írta:
Sziasztok !

Meg kell nézni a madarak kondícióját , szerintem csont és bőr az a szegény pára ( a kór következményeként )nálam is előfordult néhányszor mindig csak a tojók voltak az áldozatok . A tojás körül lehet a baj , vagy túl száraz a levegő , vagy nem tud a madár megtojni (fertőzés , külső zavarás stb ).
A Neo-te-sol -hoz (a jó öreg "kakasporhoz ) mit szóltok szemcseptetővel a csőrbe a megfelelő adagot ?

Szia Sanyi!

Nekem egy normál hím hullámosom lett beteg, ami most lett felkészítve (vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, elektrolitok, szerves kötésű kálcium, jód itatásával/etetésével a lágyeleséghez/itatóba és zöldséghez keverve) a szaporodási ciklushoz. Most akartam nekik odút adni... :?
Minden esetre szerencse, hogy egy erős csapat kapta el a kórt, és nem egy költésben legyengült állomány... :idea:

A Neo-te-sol mire való? Kálcium pótló?
Én a szerves kötésű vitaminozott Calcium Columba folyadékot adom nekik az itatóba kúraszerűen.

Üdv, Balance :)

Hozzászólás 2008 máj. 30, 8:42 
Dobosapa írta:
balance barátom. ez egy lassu virusos fertőzés.valamelyik uj madaraddal vitted be az állományba. ez nagy gond. a cseppeket add mert a társ baktériuokat legalább kiirtja. foghagyma keveréket adjál még . immunier nevü készitményt kellene itatni. a dunavet gyogyszerfofgalmazo cég árulja.

Szia Dobosapa! :)

Igazad lehet, mert már több madár is produkálja ezt a világos krémszínű ürüléket... :?
A vírusfertőzésre nem létezik gyógyszer, ugye?! :roll:
Itt most arról van szó, hogy a madár saját immunrendszerének kell legyőznie a fertőzést, igaz? Ezért kell erősíteni a madár immunrendszerét...

Az immunier nevű készítmény is ezt teszi? Az Ekodiar Plusz is erre van. (nekem ez van itthon)

Érdekes, a többi madár nem alszik, nem levert vagy borzolt tollú, csak az ürülékük azonos... :roll:

Minden esetre a citromzöld beteg madaram állapota nem rosszabbodott, aminek örülök nagyon! :) Eszik rendesen, sűrűn jár az itatóhoz (már amikor nem alszik..), és az esti röptetésnél is kijött repkedni egy kicsit. Gyengén repül, de van benne életkedv! :D

Köszönöm a diagnózist, és nagyon remélem, hogy az egyébként erős és jól táplált madárkáim sikeresen megküzdenek a kórral.

Azt szeretném kérdezni, hogy az általad adott gyógyszert milyen időközönként adjam?

Köszi, üdv,

Balance :)

Hozzászólás 2008 máj. 29, 21:41 
Sziasztok !

Hozzászólás 2008 máj. 29, 21:00 
balance barátom. ez egy lassu virusos fertőzés.valamelyik uj madaraddal vitted be az állományba. ez nagy gond. a cseppeket add mert a társ baktériuokat legalább kiirtja. foghagyma keveréket adjál még . immunier nevü készitményt kellene itatni. a dunavet gyogyszerfofgalmazo cég árulja.

Hozzászólás 2008 máj. 29, 18:04 
Sziasztok!
nekem a kislány zebrám csinálja,hogy sokat alszik az ágon.Nagyon levertnek tűnik,enni eszik inni iszik rendesen.Fürdik együtt a többiekkel,a lágyat is eszi rendesen.
Amit észrevettem nála,hogy a kaksijában mintha a kihántolt mag egybe jönne ki némi fehérrel keveredve,de az minimális!Inkább csak a komplett magot látom.Olyan mintha nem tudná megemészteni,vagy szétzúzniHomokot is látom enni.
Aki tud kérem segitsen,hogyan tudnék rajta segiteni?
Köszi előre is andi

Hozzászólás 2008 máj. 29, 16:43 
Delphí írta:
ckuzmos írta:
Kedves Elza,

Nem akarsz te véletlenül minket megviccelni? :?
Ezen a képen számomra leginkább sült hasáb burgonya látható, némi paradicsommal…
Vagy inkább menjek el szemészetre? :)

Sajnos ez nem vicc,a képen valóban madár kaki van,annyi a különbség a valósághoz képest,hogy a gép csalt és sárgás a képen,de igazából fehér,dara vagy gipsz szerűek voltak és szétmorzsolhatóak.

A magok csak ráragadttak miközben próbáltam valami látható helyre kimenteni a fotóhoz.

(nem szórakoznék ilyesmivel,mert határozottan rémísztő volt ezzel az alvás kórral)

:07:

Sziasztok!

Nekem a hullámos papeszom műveli ezt 3 napja!!!
Az ürüléke pont ilyen, és az álomkór és a gyengeség is stimmel.

Megvontam tőlük (18-an vannak egy helyen) a zöld és lágyeleséget.
Az ivóvízbe tettem Liver Columba májregeneráló folyadékot (1 csepp/itató). Mától Ekodiar plusz is lesz az egyik itatóba.
Van még egy keverékem, amit Dobosapától kaptam (gyulladáscsökkentő+antibiotikum+mégvalami...), és ezt az első napon rögtön a csőrébe adtam 2 cseppet. Ma megismételtem, mert javulást nem láttam.

Én konkrétan arra gyanakszom, hogy túladagoltam nekik a zsírban oldódó vitaminokat... :oops:

A többi madaram is lelassult, de ezt az ürüléket nem produkálja egyik sem. Hozzáteszem, hogy ez a papeszom a legkissebb testű, tehát nála jelentkezhetett először a túladagolás tünete....

Remélem mi is megússzuk a dolgot! :(

Üdv, Balance

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 205  Következő