Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 10, 7:40 
Szia Feri!Este 10-kor vettem észre,hogy kerestél akkor már hova hivjalak?A kiállitás kanári szempontból rettenetesen gyenge volt nem maradtál le semmiről.andré.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jún. 10, 0:30 
Most olvasom: Rollercimborám már válaszolt Spiritnek... :oops: ...
üres hozzászólást meg nem lehet küldeni....marad ez....
Bocs....

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 jún. 9, 23:41 
sziasztok végre lett élet ebben a topikban,köszönet érte Spirit,hogy feldobtad a labdát,megmondom öszintén,el is felejtettem a Ráckevei kíállítást pedig el akartam menni szétnézni.
Adré emlékeztethetél volna mert írásodból látom,hogy ott voltál pedig ha jól emlékszem hívtalak szombaton nem válaszoltál és nem is hívtál vissza,pedig ki kartunk menni megnézni a kalitrendszert.

Hozzászólás 2008 jún. 9, 22:51 
Sziasztok,

a csicsörkehibridek kivételével a többi kanári hibrid terméketlen, vagy ez csak tévhit, általánosítás?

Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 jún. 9, 20:55 
Szia Spirit!
Szinkanári semmi képpen nem lehetne ugyanis a raza espanola a legkissebb alakkanári a zsezse meg az egyik legszebb vadmadár és ezeket a keresztezéseket nevezzük hibridnek vagy pasztának.Sajnos magyarországon(az unioban mindenhol megengedett) csak fü alatt lehet tenyészteni ezeket a madarakat.Elég bátor lépés volt ezt a madarat kiállitani.Remélem egyre többen fel merik majd válalni,hogy tartanak és tenyésztenek külömböző pasztákat!andré

Hozzászólás 2008 jún. 9, 20:39 
Sziasztok!Az a helyzet,hogy nem tippelek hanem ismerem a madarat.Egy Német tenyésztésü zsezse tojó és egy achát mozaik szinkanári hibridje(tojó)látható a képen.Ha látnátok a madár két testvérét...Többet nem irnék ismerve a magyar vadmadarászat helyzetét!!!

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jún. 9, 19:44 
Szia Spirit ! Vagy szellem !!??

A Zsezse nem más mint egy Magyarországon csak október-március hónapokban előforduló védett pintyféle !

Itt megnézheted : http://hu.wikipedia.org/wiki/Zsezse

A Raza pedig egy spanyol fajtájú alakkanári ! Neve: Spanyol raza
André barátunk arra tippel ,hogy az általad bemutatott fotón nem egy fajtiszta színkanári látható hanem egy Spanyol raza alakkanári és egy Zsezse keresztezéséből született hibrid madárka.

Röviden ennyi ! :)

Hogy most ez színkanári e vagy sem ? Jó kérdés ! Majd megmondják a nagyok! :wink:

Hozzászólás 2008 jún. 9, 18:04 
Helló André

Biztos hogy zsezse hibrid? Ebből a képből nem derül ki egyértelműen. Tudsz valami konktrétabbat a hátteréről? Hol, mikor miből tenyésztették?

Hozzászólás 2008 jún. 9, 17:30 
Köhöm... és mindez magyarra fordítva? Mi az a zsezse, meg raza?
Akkor ez most színkanári vagy nem? :84:

andré írta:
Szia!Remélem nincs a közeledben töltött fegyver :D de amit fotóztál az egy achat opál zsezsexkanári hibrid.Bár az is igaz,hogy lebirálták raza kanárinak és még dijat is kapott?!andré

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Spirit 2008 jún. 10, 8:46-kor.

Hozzászólás 2008 jún. 9, 17:27 
Szia!Remélem nincs a közeledben töltött fegyver :D de amit fotóztál az egy achat opál zsezsexkanári hibrid.Bár az is igaz,hogy lebirálták raza kanárinak és még dijat is kapott?!andré

Hozzászólás 2008 jún. 9, 15:59 
Ja, de ha azt mondjátok hogy ez nem is színkanári, akkor főbe lövöm magam, és soha többet nem írok ide... :75:

Hozzászólás 2008 jún. 9, 15:45 
fric32 írta:
Érdekes meghalt ez a topik vagy mi?

Na akkor csak hogy ne haljon meg :D

Voltam tegnap Ráckevén a kiállításon, ott fényképeztem ezt a madárkát. Milyen színű?

Kép

Hozzászólás 2008 jún. 8, 21:41 
Érdekes meghalt ez a topik vagy mi?

Hozzászólás 2008 jún. 6, 21:07 
Grat,bugbite!

Akkor van már sikerélmény.sikerült vásárolnod madarat akinek odaadtam a telszámát?

Hozzászólás 2008 jún. 6, 9:08 
Sziasztok,

tegnap húztam fel az első gyűrűket (egyben életem első gyűrűzése volt !!!) köszönet mindenkinek aki segített itt a forumon (a tiszteletbeli keresztapák: bird akitől a piros fekete tojó, de sok jó tanács is származott, neco, pappcsa, doromboló, fric...)
Mivel a tojó csak két fiókát nevel, ezért a hatodik napon is épphogycsak felfértek a gyűrűk. (a 3.0 gyűrűket 3.4-res kaliberrel tágítottam, csak így csusszant át)
Üdv:
Péter

PS: A hasi oldalukon a tolltokok már most is szép pirosak!!!

Hozzászólás 2008 jún. 3, 12:50 
Béla írta:
Szia Fricc !
Talán épp az a baj, hogy csak Csabától várjuk, hogy valami történjen a fórumon. Igaz, ő nyitotta, de mindenki kellene mondjon-kérdezgessen valamit, ahhoz, hogy pezsegjen és érdekes legyen ...
Ő elég sokat tesz igy is, bemutatókat ir, kérdésekre válaszolgat.
Sajnos én sem tudok semmi érdekessel szolgálni. A madaraim nagy része megállt, illetve rengeteg üres tojást produkált, amiből nem lett eredmény. Mivel alig voltak egymás közt kavarva, nem tudom eldönteni melyiknek a hibája a terméketlenség. Több esetben is megtörtént, hogy az első sikeres költésben egye-kettőt költöttek, aztán ugyanaz a pár második költésnél tiszta üreset hozott, azóta meg nem is akarja újra próbálni. Na ez a jelenség mitől van ?

Van viszont egy szinkanáris szakkérdésem... azok a madarak, amelyeket valaki fiatalon állitólag nagyon erős pirosan vásárolt, aztán, mivel ő nem festette őket, vedléskor kifakultak és foltos/tarkák lettek VISSZASZINEZHETŐK-E ? Hat még rájuk a festékanyag? Ha igen, mennyi idő múlva ?
A fiókákat elkedtem még kikelés előtt festékkel etetni, már első naptól kapják, kiváncsi vagyok az eredményre...
A felnőtt madarakat, melyek hozzám kerültek, megpróbálom már kb.egy-két hónapja festeni. Náluk mennyire lehet vedlés után eredményre számitani ?

Azok a nagyon sötét szinű madarak, amelyek nálad keltek, kikelésükkor milyen szinűek voltak?

Üdv mindenkinek !

Kérdesedre válaszolva,ez is benne van a könyben ha elolvastad volna figyelmesen akkor ezekre a kérdésekre meg van ott a válasz.

Megprobálok kérdésedre válaszolni:
1.)A madarat csak a vedlés időszakában kell festeni mert csak akkor lehet lehet színezni a madarat ha vedlik,ha egy madár színes volt azt simán visszalehet színezni de csak akkor ha már vedlik.normális esetben ha vedlik egy madár a vedlési ideje nagyjából 6-8 hét attól függ hol van atrva és milyen takarmányon van,ezt hosszú lenne leírni
2.)Tenyészidőszakban lehet színezőt adni a madárnak,hogy a fiatalokat színezd,mert ha a madár nem vedlik nem tudja értékesíteni a színezőt.
3.)Nállam mikor kelnek a madarak láthattad,hogy néznek ki ha a bronzra voltál kiváncsi és milyenek lesznek,de ez nem minden bronzra igaz ehhez már kell egy olyan vérvonal,hogy ilyenek keljenek,mert egy madár sok elvárásnak kell megfeleljen a c.o.m álltal éspedig:

Például a melaninoknál

Melanin jegyek: max 30 p

Lipochrom szín: max 10 p

Kategoria: max 15 p

Alak és nagyság: max 15 p

Tartás: max 10 p

Összbenyomás: max 5 p

Hozzászólás 2008 jún. 3, 12:41 
Szia,Béla!!!

Az igaság az,hogy rengeteg kérdést teszel fel de ahoz hogy valamit megértsed amit írnék elöször olvasd el a Tóth Sanyi könyvét,hogy valami fogalmad legyen a színekről és a színcsoportokról,mert másképp nagyon nehéz megválaszolni a kérdéseidet mert ehez kell ismerni az alapokat.

A Színkanári tartásba sok módszer van,vannak az alapok és az egyéni színtáplálások ki hogyan csinálja,azt tanácsolom mivel olvastam,hogy látogattál meg egy pár tenyésztőt kérdezd meg mindegyiket és az elmondásuk alapján szűrd le azt amit te jónak látsz én is valamikor így kezdtem és hidd el még annyit se mondtak el a "nagy öregek" talán felét se mind itt amit ezen a forumon olvashatsz.

Én pl.már fészekben színezek,egyes tenyésztők ezt nem tartják helyesnek mert nem látszik a fiatalon pontosan,mit hordoz magában receszíven(rejtve) a madár,ezért mondják hogy jobb ha nem színezed fészekben mert esetleg látszik(aki már ért egy kicsit hozzá),hogy esetleg mit hordoz a madár,nállam már más a helyzet mert én már 5 évre minden madaramról tudom mi micsoda ki kitől származik,stb.

Ezért nem egyformák az ki hogy és miként csinálja,én elmondtam már neked,ha te komolyan színkanárizni akarsz akkor első lépésben add el amid van és szerez komolyabb tenyészmadarakat mert ezek amik neked vannak mind kezdőnek jók,hogy lásd mi hogyan működik de komolyabb madarat azokból nem lehet előállítani(még a nagyok se),mert ha már tarkák akkor az baj,mert ezek nem rollerek,ahol megengedett a tarkaság,vagy ha szereted a tarkákat akkor tarsál rollert vagy glosztert.
Remélem megérted amit megprobáltam valahogy leírni,hogy megértsd.

Hozzászólás 2008 jún. 3, 12:30 
Szia,brimston!!!

Ha megvan a fordítás magyar és megtenéd,hogy elküldöd az emailcímemre megköszöném(ott van a weblapomon a címem),mert kíváncsi vagyok rá,elöre is köszönöm.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jún. 1, 19:51 
Már épp kérdezni akartam hogy mi a helyzet, de akkor már sinen is van a fordítás.
Várom az anyagot...

Ha gondolod fel is rakjuk a honlapra, így a kérelemben már mehet a link is hogy erről lenne szó.
Max ha nem engedi, leszedjük...

A képeket be tudod színesbe scannelni? most hírtelen nem tudom megnézni hogy azok is a szerző tulajdona e...

Hozzászólás 2008 máj. 31, 19:24 
Üdv

Megkaptam a német AZ színkanáris fordítását, nagyon jó munkát végzett a fordító. Összevetem még egyszer az eredetivel, és a héten kiküldöm azoknak, akiknek a német is ment. Igyekszem elérni a szerzőt, hogy tájékoztassam, hogy a honlapra is fel szeretnénk rakni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 134  Következő