Béla írta:
Szia Fricc !
Talán épp az a baj, hogy csak Csabától várjuk, hogy valami történjen a fórumon. Igaz, ő nyitotta, de mindenki kellene mondjon-kérdezgessen valamit, ahhoz, hogy pezsegjen és érdekes legyen ...
Ő elég sokat tesz igy is, bemutatókat ir, kérdésekre válaszolgat.
Sajnos én sem tudok semmi érdekessel szolgálni. A madaraim nagy része megállt, illetve rengeteg üres tojást produkált, amiből nem lett eredmény. Mivel alig voltak egymás közt kavarva, nem tudom eldönteni melyiknek a hibája a terméketlenség. Több esetben is megtörtént, hogy az első sikeres költésben egye-kettőt költöttek, aztán ugyanaz a pár második költésnél tiszta üreset hozott, azóta meg nem is akarja újra próbálni. Na ez a jelenség mitől van ?
Van viszont egy szinkanáris szakkérdésem... azok a madarak, amelyeket valaki fiatalon állitólag nagyon erős pirosan vásárolt, aztán, mivel ő nem festette őket, vedléskor kifakultak és foltos/tarkák lettek VISSZASZINEZHETŐK-E ? Hat még rájuk a festékanyag? Ha igen, mennyi idő múlva ?
A fiókákat elkedtem még kikelés előtt festékkel etetni, már első naptól kapják, kiváncsi vagyok az eredményre...
A felnőtt madarakat, melyek hozzám kerültek, megpróbálom már kb.egy-két hónapja festeni. Náluk mennyire lehet vedlés után eredményre számitani ?
Azok a nagyon sötét szinű madarak, amelyek nálad keltek, kikelésükkor milyen szinűek voltak?
Üdv mindenkinek !
Kérdesedre válaszolva,ez is benne van a könyben ha elolvastad volna figyelmesen akkor ezekre a kérdésekre meg van ott a válasz.
Megprobálok kérdésedre válaszolni:
1.)A madarat csak a vedlés időszakában kell festeni mert csak akkor lehet lehet színezni a madarat ha vedlik,ha egy madár színes volt azt simán visszalehet színezni de csak akkor ha már vedlik.normális esetben ha vedlik egy madár a vedlési ideje nagyjából 6-8 hét attól függ hol van atrva és milyen takarmányon van,ezt hosszú lenne leírni
2.)Tenyészidőszakban lehet színezőt adni a madárnak,hogy a fiatalokat színezd,mert ha a madár nem vedlik nem tudja értékesíteni a színezőt.
3.)Nállam mikor kelnek a madarak láthattad,hogy néznek ki ha a bronzra voltál kiváncsi és milyenek lesznek,de ez nem minden bronzra igaz ehhez már kell egy olyan vérvonal,hogy ilyenek keljenek,mert egy madár sok elvárásnak kell megfeleljen a c.o.m álltal éspedig:
Például a melaninoknál
Melanin jegyek: max 30 p
Lipochrom szín: max 10 p
Kategoria: max 15 p
Alak és nagyság: max 15 p
Tartás: max 10 p
Összbenyomás: max 5 p