Sziasztok!
Kicsit elvesztem, mert összegyűlt a munka a itthon is és a munkahelyemen is.
Ma kezdtek el kelni a fürjeim a keltetőgépben. 160db tojás volt bent eredetileg, ebből első lámpázáskor 10-et vettem ki,azokban nem indult meg semmi. Ma reggel lementem és meglepetten tapasztaltam, hogy elkezdtek kikelni a csibék. Holnapra vártam őket. Reggel három volt felszáradva, azokat ki is vettem a gépből, mert nagyon elevenek voltak. A többi tojás tetején fogócskáztak

Munka után persze első utam a géphez vezetett-eddig 35 kelt ki+a reggeliek-, de nagyon sok tojás héja meg van pattanva. Remélem ki is fognak kelni szépen. Eddig egy világos van csak köztük, a többi mind hasonló sötétségű csíkos. Gondolom mivel a vadas változatból van a legtöbb,ezért van ilyen kevés más színű a csibék között.
Visszaolvastam a fórumot és láttam, hogy más is tapasztalja, hogy mennyire össze tudják verni egymást a kakasok. Sajnos nekem az egy szem, rozsdás kiskakasom verték meg nagyon. Hatalmas sebet csipkedtek a fejére egy nap alatt+mindkét szeme be volt dagadva. Én Neostosoman oldattal ecseteltem a sebet+betadin kenőccsel kentem be neki. Ez két hete volt, mára már elkezdett visszatollasodni. Tisztára olyan a frizurája, mint Einsteinnek volt

Azóta külön éli az életét egy fehér és két vadas tyúkkal.
Kitaláltam egy jó receptet a tojáshoz is, azóta nincs gondom azzal, hogy hova tegyem a fürjtojásokat. Elkapkodják az ismerősök. Sőt!-lassan már előjegyzést kell írnom
Hát kb. ennyi minden történt mióta nem jelentkeztem.
ja és még valami: a fürjtojás tartóhoz apránként, de szépen gyűlik a megrendelés, sok az érdeklődő. Ha összejön a kellő mennyiség, akkor legyártatok egy adagot. Majd arról is teszek fel képet, ha meglesz.