Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jún. 23, 8:53 
Akkor próba. A mieink nem is kopaszok, nem is haldokolnak, sőt már csak pár db. bogár van, de prevenciónak hátha jó. Köszi Doromboló!!!
Emő

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 22, 22:43 
Én ugyan nem ajánlottam pedig gyerekkoromban az én kopasz madaramra is ezt írta egy veszprémi főállatorvos A Gál Pista bácsi !
Azt mondta hogy ettől olyan büdös bőrillata lesz a madárnak hogy nem ad ingerenciát a véres területek megkeresésére a külső parazitáknak..?! Éppenséggel logika van benne de a hatékonyságát nem volt alkalmam igazolni, mert idő közben alias Kopi, az én első kanárim, magasra tartva talpacskáit bevonult a hallhatatlanság örök birodalmába ! :25:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 jún. 23, 8:58-kor.

Hozzászólás 2008 jún. 22, 20:39 
Sziasztok!
A polibé akkora baromság, hogy választ sem érdemel???
Emő

Hozzászólás 2008 jún. 22, 15:17 
:49: Felhúztam az idei uccsó gyűrűt a 29-est !....Majdnem ennyi tojó után !... :65: ...Igaz a fele sem indult be időre, pedig még én is udvaroltam nekik !..Lehet hogy pont ez volt a baj ?!...Mióta az eszem tudom egyszer volt hasonló eset az életemben de akkor is azért dupla ennyi madár lett a vége...Az idén ami csak előfordulhat egy tenyészetben minden bemutatkozott !...Átvettük a nehézségek témakört Á-tól - Z-ig !..
Minden rosszban van egy kis jó is ..mondta Lenin apánk !...Szóval jövőre minden rosszra tudni fogok tanácsot adni !...
Szívlapáttal szórom ki a tojásokat..szerencsétlenek most olyan tűzben vannak ?!...De nekem már így is fele fiatalom késői, ezeket sem lesz egyszerű felkészítenem a versenyre, fiatalabbakkal már nem tudnék mit kezdeni ! Ami van azok származása viszont olyan hogy beszarás !..... :shock:

Hozzászólás 2008 jún. 19, 9:20 
Hát persze de a sprét úgysem a madárra fújod hanem a kalitka réseibe !

Hozzászólás 2008 jún. 19, 8:44 
Köszönöm a gyors választ Doromboló! Akkor cseppenthetek a spray mellett ugye?
Emő

Hozzászólás 2008 jún. 18, 16:51 
Kedves rareráré ! Köszöntelek a tyúkudvarban ! A főkotkoda mostanában nagyon el van foglalva de addig is én szívesen segítek neked ! Főleg mert majdnem fődiek vagyunk...
Az atkák behurcolása mindig nagy probléma, ezért kizárólag nappal szabad venni madarat különben azzal hozzuk haza ! Nappal nincs a madárban ez a féreg. Viszont a használt kalitkával nappal is be lehet hozni mert ennek hézagaiban ülőrúdjainak végén, a tepsi két oldalán és a hátoldalán is ami passzol a kalitka ottani profiljához, a kalitka elemeinek összeért részeiben, az ajtó alsó és felső részén de lehet a kalitkatartó álvány hasadékaiban is bárhol. Ha ezeket a területeket rendszeresen pucolod és a madaraknak odacseppentesz a bőrére egy két csepp ivermectint akkor van esély a dögök lokalizálására... Ha viszont fészket is raktál fel akkor a legnagyobb tömegben ott fordulnak elő ! A peték ami szürke cigarattahamúhoz hasonló színű és rajzolatú elszíneződést jelent a fészek szilárd részén, órák alatt kelnek ki ha jó meleg az idő. Ezért a fészek anyagot sűrűn kell cserélni és az alját beszórni piretrinnel. De a tojások ne érintkezzenek ezzel a porral mert hiába bió cucc azért nagy töménységben, tehát mikor a tojó rajt ül azért a gáza elpusztíthatja már az embriót is de a kikelt kicsit ugyanúgy...Nálam, a rolleres topikban sokat foglalkoztunk az atkák ellenszerével ezért javaslom, hogy ott olvassatok visza egy - két hónapot...de van kereső rész is ahová beütöd hogy mit szeretnél és kiírja hogy hányadik oldaklakon találod az írásainkat....

Hozzászólás 2008 jún. 18, 16:31 
Margókám te nem sokat tanultál az itt leírtakból, pedig fél évet tárgyaltuk ezt a kérdést ! Nem arról van szó hogy már megbarátkoztak a legények hanem arról, hogy kezdődik a vedlési időszak és ilyenkor nem dolgoznak a nemi hormonok. Ha eljön az szaporodási időszak akkor ismét meg fogják találni egymást ahogy az korábban is történt és ez így fog működni az idők végezetéig ha előjön a férfiasság egetrengető ösztöne !...

Hozzászólás 2008 jún. 18, 15:50 
Azt én kalitkám sem túl magas szerintem, 44 cm és 46 hosszú, 26 széles.

Ők is lemennek az aljára is kotorászni, de mivel fent ülnek sokat a tetején, össze-vissza tojnak "görbét" a kalitkába, ezért bizony nem csak az ülőrudak alatt van kaki. Persze én ráérek minden reggel kitakarítani őket, ezért nem gond...
Vasárnaptól végre újra együtt alszanak, napközben is nyugi van, a pótkalitka kikerült, remélem így is marad, mint a régi békeidőkben. Most nagyon boldog vagyuk velük, hogy nem utálják egymást. Pont 6 hét kellett, hogy megszokják egymást és lehiggadjanak a kedélyek.

Hozzászólás 2008 jún. 18, 12:24 
Kedves Doromboló!

Este elbizonytalanodtam a mézzel kapcsolatban. Nem ragad össze a kis csőrük a tömény méztől?
Egy ember is megérzi, ha mézesek az ujjai és összeragadnak, hát még egy kismadár. Szét tudja nyitni utána a csőrét?
Ami a kalitkában való mozgást illeti, az enyéimre abszolút nem jellemző az, amit írtál, hogy felesleges a nagy kalitka, mert úgyis csak a felső részben vannak. Ők totál belakják az egész kalitkát. Van több szinten rúd nekik, mindegyiket használják és előszeretettel kotorásznak a földön az ásványos homokban. Így az én esetemben biztos nem azért nem eszik a reszelt cuccokat, mert olyan helyen van, ahová nem mennek le.

Hozzászólás 2008 jún. 18, 8:13 
Sziasztok!
Én teljesen új vagyok, remélem senkit nem zavar, hogy tegeződöm. Segítségeteket szeretném kérni! Idén vettünk egy pár (8 db.) bronzkanárit mert a párom belelkesült. Nem is volt baj, minden héten kitisztítottuk, kimostuk a kalitkákat stb...
Igen ám, de amikor két tojónk letojt mint afféle kezdők nem mertünk hozzájuk nyúlni. Meg is lett az eredmény bogarak ( vératkák).ARDAP spray-vel fújtuk, fújjuk már 2. hete az összes kalitkát és a madarakat is, de még mindíg akadnak bogarak. Kérdésem a spray mellett lehet használni az Ivermectin light-ot? Ha nem mennyit kell várni a kettő között? És egy lehet hogy ostoba kérdés, ha polibével itatnám őket lehet, hogy nem mennének beléjük (lsd. például kullancs és egyéb vérszívók)?

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jún. 17, 22:41 
Igen,én nem olvastam ilyenről.......de pl. én pont fordítva csináltam,és a lágykaját "sóztam" meg mageleséggel és amikor éhes volt odament enni a magból és akaratlanul evett ebből is abból is, majd a végén rászokott :) Szóval, egy próbát tényleg megérne !

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 jún. 17, 22:30 
Sziasztok!

Több madaramnál jártam így, nem ettek semmi lágykaját. Valahol olvastam, hogy egy kicsit rá kell szórni a mageleségre akkor akaratlanul is megkostolják és megszokják. Nálam bevált. Pár nap elteltével egyre több fogyott el a lágykajából is,aztán már külön is elfogadták. Azóta bárhova teszem a kalitban azonnal nekiesnek. Talán egy próbát megérne!

Hozzászólás 2008 jún. 17, 19:12 
Az enyém 60cm magas (90x60x50), de csízek vannak benne. Szívatnak is rendesen!

Hozzászólás 2008 jún. 17, 18:29 
Elég a negyed óra, a félórás már csak amolyan extramadaras túlzás ! A nejem például egy klónozott mosómedve, mert mindent megmos, a görögdinnyétől a fürjtojásig ! talán még a citromos teát is megmosná ha hagynám !?.... A gőzölés nem árthat de arra vigyázz, ha leveszed a takarót a levegő változástól nehogy meghüljenek !... Értem már hogy miért nem szivesen megy le a földre enni ! Papagájkalit teljesen felesleges és ez esetben rossz is a kanárinak ! Csak a felső régiót használják úgyis tehát ha az alsó fele nem volna akkor pont ott lennénk mint egy normális kanári kalitka !?... Akkor mindegyik hozzászólónak is hasonlóan magas lehet a kalitjuk...A Margóéra emléxem is, övé is magas hodály igaz az övé széles is valamennyire...zoziét nem tudom...?!
Mézet meg mézetetőbe kell adni, ne kisérletezz mással. Többféle van szakboltokban de mindegyik az ülőrúd mellé a drótok közé passzintható. Ez egy kis műanyag pohárka, vagy egy picike vályú. Tényleg jó hatású !

Hozzászólás 2008 jún. 17, 18:11 
Sziasztok!

Köszönöm, hogy többen is megosztottátok velem a tapasztalataitokat. Azért kicsit megnyugtató, hogy nem csak én vagyok egyedül ezzel, hogy a madárkáim csak azt akarják megenni, amit ők csipegetnek le.
Én úgy látom, hogy a beadott répát, almát, megeszik, nem csak szétforgácsolják, de bízom Doromboló véleményében, ha Ő azt mondja, jobb, ha most reszelve adom be, akkor úgy lesz.
Viszont szeretnék még tanácsot kérni, ha lehet:
a helyzet az, hogy sajnos a csőrre cseppentős-ezáltal megitatós gyógyszerbeadás nem jött össze. A madárkám szerintem nem nagyon nyelt le annyit az antibiotikumból, amennyit kellett volna, mert nem javult.
Tegnap beszéltem az orvossal és délután elmentünk, kapott a madárka szurit. Holnap megint vinni kell és akkor kap újabb Ivermectin cseppet is.
Viszont ma nagyon aggasztó volt számomra, hogy most még jobban zihált, mint tegnap.
Próbáltam a kamillás gőzölést, amit olvastam itt a neten, de mivel ők nagy papagáj kalitkában vannak, teljesen nem tudtam letakarni. De talán így is hatott. Este mégegyszer megismétlem. Ugye ezt jól teszem?
A másik, amin gondolkodtam, hogy tegyek-e mézet a vizükbe? Mert ugye az is erősíti a szervezetét és fertőtlenít is. De mennyit tegyek bele? Vagy inkább a lágyeleségbe keverjem? Vagy az almagerezdet kenjem be vele?
Továbbá én a tojást negyed óráig szoktam főzni nekik. Ma viszont azt olvastam, hogy 30-40 percig kell főzni. Igaz ez?

Hozzászólás 2008 jún. 17, 17:10 
Micsoda elkényeztetett madarak ?!...Oda megyek hozzátok madárnak !...
Szóval Brigi, a sárgarépa nagyon kell ! De tényleg ne egészben add mert akkor csak játékból elforgácsolja és nem eszi, a lágyeleség a jobb kondició eléréséhez kellene, a mák meg rendbeteszi az emésztést, tisztítja a beleket.... Csináldd ahogy akarod de ezt "be kell adnod" a madárnak !!! Ne adj más kaját, mint mellérakva egy kisujpercnyi magkeveréket !...Meglátod még a tányért is ki fogja nyalni csak ne légy engedékeny. Ha mindig adsz többféle kaját akkor ő fog válogatni az meg ide vezetett ! Nem azt mondom, hogy a ettől van a betegsége, de a betgségtől meggyengült szervezetnek ezek kellenek a gyógyszeres kezelés mellet...Az ivermektint megismételted ?...Mert a második kezelés után a vedlést követően lehet majd látni szembetűnő változást...Ez nem egy lekókadt filodendron, hogy megöntözöd és másnap feszülnek a levelei !.... Ne félj a gyógyszertől ! Attól félsz hogy belepusztul ?...Még az is jobb mint így szenvedni hagyni !

Hozzászólás 2008 jún. 17, 16:12 
Én is felakasztott etetőben adom a lágyeleséget, ugyanolyan félkör alakú, mint a magos edényük, egymás mellé rakom, vagy ahol van hely éppen.... A kalitka aljában néha csipegetnek maradékot, de ott nincs igazi kaja rakva.

Hozzászólás 2008 jún. 17, 15:54 
Sziasztok!
A Brigi problémáját én is átéltem. Az almát nem hajlandóak, csak a rács közé bedugva csipegetni. A tálcából nem eszik meg. A lágyeleséget sem fogadták el a tálcában lévő tálkából, csak a száraz magokat. A problémát úgy oldottam meg, hogy a lágyeleséget és csíráztatott magokat tartalmazó tányérkát, felakasztottam a rács közepén lévő ajtókeret aljára. (valószínű szoktatás kérdése) Ja, és a magkeveréket megvontam egy kis időre, így hatásosabb volt a szoktatás.

Hozzászólás 2008 jún. 17, 9:25 
Brigi én értem, mi a problémád, mert a reszelt répát az enyémek is otthagyják, de a tojást és mákot kieszik belőle....
Én is akasztok fel nekik kis vékony szelet répát, almát (függönycsipeszt, gemkapocsdrótot, vagy szaloncukor drótot használok ezekre), és valóban ők is szeretnek így csipegetni belőle, de azért majd ráfanyalodnak ám a reszelt tojásos kajára is, persze nem mindig élvezik, ahogy a magokat is válogatják, ahogy éppen kedvük van...
Mont Doromboló is írta, egész keveset adj belőle, nehogy odaromoljon, ha sokáig otthagynád előttük (persze pár óráig nem romlik meg, amíg nincs túl meleg)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 76  Következő