Ami az általad feltett fiókákat illeti, a két fehér pihés az számomra egyértelmű. Még szülők nélkül is. Azonban a középső, szürkés pihetollú fióka nagyon fura. Szürke pihetolla (a közönségesebb ragadozók közül) az egerészölyv fiókáknak van, rajtuk csak a tarkófolt fehér.
Valószínűleg a beltenyészet miatt lett ilyen érdekesebb szinű a -szerintem tojó ivarú- fióka.
Én gyűrűztem már pár száz egerészölyv fiókát és legkevesebb 60 héjafiókát is, de héja esetében még nem találkoztam csak fehér pihéjű fiókákkal.
Ha csak a teste látszana a képen, én azt a fiókát egerészölyvnek határoznám....
Szia Szilárd,
bár lehet, hogy 60 héjafiókát gyűrűztél, de máskor jobban nézd majd meg a második pehely tollazatukat, feltéve, ha nem Kamcsatkán, vagy szibériában gyűrűztél:)
Ha meg csak a testét látod, és a feje alapján ölyvnek nézed, háááát... nem toom, igaz én nem gyűrűztem többszáz ölyvet, mert nem érintett a dolog, karvalyba picit jobb a gyűrűfogyásom általában:)
A beltenyésztést viccnek vettem, különben sértené tenyésztői munkámat a megjegyzésed és 20 éves szakmai afférom, amiről eddig azt hittem szakmai:)
A legjobb héja tenyésztőket ismerem a palettán, de nem merném a válaszodat elküldeni nekik, mert levelekkel bombáznák szegény Zsoltunkat:)
Tudok olyan karvaly képet mutatni itt a szakértőknek, melyre kíváncsian várnám a faji, vagy alfaji besorolás elméleteket ezek után:)
Különben 2006-ban megjelent egy remek munka a briteknél a héjáról, érdemes forgatni azt is, ha nekem nem hinnél:).
Novemberben Füzesgyarmaton tartjuk az idei nemzetközi solymász találkozónkat. A második estén az imprint héja tenyésztéséről tartok előadást, néhány nemzet számára.
Mindenkit szeretettel várok, akit érdekel a héja, vagy szakmailag be tud szállni, vagy tanulni az előadás utáni szeanszba.
üdv karvaly