Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 júl. 7, 9:46 
Igazad van bird, köszi a választ!

Van egy nagy problémám, a hímmel elválaszott két fióka közül az egyiket egy hét után a hím nem eteti tovább sőt kergeti. Le van szegény soványodva és gubbaszt, a másik kicsi jó kondiban van.
Mit tegyek (a hímet egyenlőre elválasztottam és mindenhova lágyeleséget meg kicsit megtört magot raktam, magot áztatok is...), nem láttam, hogy a társa eteti-e, ő ma reggel egy kicsit turkált a lágyeleségben.
Mit kellene még adnom mézet, négermagot, kendert, tört, napraforgómagot??? A röpdébe nem akarom kirakni ahhoz elég gyenge.

Jó lenne, ha tudnátok segiteni!
Üdv:

Péter

Hozzászólás 2008 jún. 30, 18:16 
Szia Bugbite!

Teljesen rendben van,ahogy írod a színezést a Cantax leírása alapján,bár ha ezt a leírást továbbolvassuk,az áll rajta,hogy "egy szép sötétebb piros szín eléréséhez az adag megduplázható".
Vedlés alatt én is dupla adagot adok a madaraimnak.Amennyiben az ürülék pirosassá válik,az nem túladagolást jelent,hanem hogy megfelelő mennyiségű színezőt kapott a madár.Természetesen azért ügyelni kell,hogy ezt a "dupla"mennyiségű adagot azért ne lépjük túl,mert az már valóban túl erős lenne a madarak szervezetére nézve.
A dologhoz még az is hozzátartozik,hogy minden madárra másképpen hat ugyanaz a színező mennyiség.Ha pl.egy 80 piros fiatalból álló kanáricsapatot szépen előírás szerint színezünk,látni fogjuk a vedlési idő végére,hogy bizony kb a tíz százalékának nem lett olyan szép mélypiros színe,mint a többinek.Gondolom ezzel elég sokan így vagyunk.
Még sosem boncoltattam elhulott madarat,de én évek óta a Cantaxot használom intenzív színezésre és nálam is és több ismerősömnél is jónéhány tőlem származó, ilymódon színezett madár van még,amelyek túl vannak a 4-5éves koron. :)

Hozzászólás 2008 jún. 29, 21:17 
Sziasztok,

én nagyon kezdő vagyok, ezért a cantax leírása alapján kevertem be először a színezéket, ez alig látszott a tojásos tápon (messze elmaradt attól a színtől amit más tenyésztőknél láttam) ezekután megemeltem a koncentrtációt, de a fiókák még így is halványak lettek. Igaz még ez is elmaradt attól a koncentrációtól melyet pappcsa említett.

Valahol azt olvastam, ha az ürülék rózsaszínűvé válik az már túladagolás.

Mi az igazság, mennyi ideig él egy eképpen csúcsrajáratott madár, boncoltatott már fel valaki idejekorán "ok nélkül" elpusztult színezett madarat. Ha lenne rá igény azt hiszem tudnék segíteni.

Kérem akinek van elég tapasztalata írjon.

Üdv:
Péter

PS.: Nagyon szépek a képek, jó lenne ha minél többen küldenénk be, a szakik pedig véleményezhetnék hátha tanulunk is belőle....

Hozzászólás 2008 jún. 29, 20:55 
Ausztriai börzéken vettük. Még itthon nem voltunk, de ha majd egyszer sikerülne szeretnénk bejutni a Ferihez. Úgy tudom ő ma az egyik legjobb "bronzba" itthon.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 29, 17:57 
Szia, Emő!

Nagyon jó ez a mobilröpde, az aljára inkább hullámpapírt rakjatok, nehogy a festék problémát okozzon, ill. a nedvességet is jobban szívja. Nem ártana szúnyoghálóval védekezni a vérszívók ellen, csúnya dolgokat tud okozni a szúnyog! A Gyepszinek itt a fórumon vannak szép zöldjei, majd megkérdezem. Honnan származnak a madaraitok?

Hozzászólás 2008 jún. 29, 14:40 
Én is teszek fel pár képet. Ezeken látszik milyenek a kicsik.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 jún. 29, 14:21 
Sziasztok!
Zsolti nagyon szépek, üdítő látvány ez a madársereg, még ha nem is hibátlanok egyes tenyésztők szerint, ne is törődj vele, itt látod szívesen látjuk őket, még Csaba is, a szakértő.

Hozzászólás 2008 jún. 29, 14:17 
Szia Pappcsa!
Na sebaj, majd legközelebb. Még csak idén kezdtük, de a párom egyből a mélyvízbe ugrott "BRONZ". Idén csak 6 fiókánk kelt és ez egy pár alatt kétszeri költésre. Sajnos voltak gondok( bogár) de úgy néz ki rendbe jöttek. A párom most fejezte be nekik a röpdécskét és már ki lehet őket tolni. Azt tervezzük hogy idén szelektálunk és csak a szépek maradnak, a többi megy eladásra. Szerintem hobbimadárnak nagyon szépek. Jövőre pedig megpróbálunk komolyabban és szakszerűbben. Nekem egyébként egy pár komoly "zöld" az álmom. Esetleg tudsz tippet kihez érdemes forduni?

Szia Zsolti!
Gyönyörű a kismadaraid helye!!! Látszik, hogy örömedet leled bennük és ők is benned!

Hozzászólás 2008 jún. 28, 21:21 
Láttam, csak nem akartam mondani, de az a lényeg, hogy örömöt szereznek!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 28, 21:00 
Szia!
Hát mert nem egy válogatott banda, illetve az, csak nem szakszerűen, hanem tetszési index alapján. :lol:
Nem tenyésztem őket, csak örömködöm velük. Tehát ilyen szemmel nézzétek. :lol:

Hozzászólás 2008 jún. 28, 20:40 
Hegedűs Zsolt írta:
Volt időm egy kicsit fotózni is a madárházban a madaraim, olyan szépen sütött a nap, hogy rászántam az időt. Ha nem baj, néhány képet megosztok Veletek:

Szia, Zsolt!

Miért lenne baj? Üdv. a topicon.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 28, 19:08 
Volt időm egy kicsit fotózni is a madárházban a madaraim, olyan szépen sütött a nap, hogy rászántam az időt. Ha nem baj, néhány képet megosztok Veletek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 jún. 28, 12:27 
Szia, Emő!

Az a baj tudod, hogy a kanári az első évben a nagy tollakat nem nagyon dobja el, és ha fészekben nem festetted őket, akkor már nem nagyon lehet pótolni. Nem szúrtatok el mindent, de jövőre erre egy kicsit jobban kell majd figyelni. Mennyi fiatalotok lett?

Hozzászólás 2008 jún. 28, 12:16 
Szia Pappcsa!
Köszi a gyors és pontos választ! Ha a tavaszi fiókák eléggé halványak az még besötétedhet, vagy már teljessen elszúrtuk a színtáplálást?
Emő

Hozzászólás 2008 jún. 27, 19:41 
Szia, Rake!

Üdvözöllek, a topicon. Általam használt lágyeleség összetétele a következő: 1 főtt tojás, 1 répa, két evőkanál a már általad is említett Orlux tápból és szintén két evőkanál darált keksz.
A répát egy kicsit meg szoktam párolni, rakok egy kevés mézet is hozzá. A piros lágyeleség a megfelelő szín kialakulásához kevés, ezért rakjál még hozzá színfokozót. Ha már Orlux termékeket használsz, akkor a Cantax vörös színfokozót ajánlom. Kapható már 20g-os kiszerelésben is, az ára olyan 1000ft körül van. Adnak hozzá egy mérő kanalat is, ez egy grammos, egy ilyen kanállal adjál egy tojáshoz, és jól keverd össze. A vedlés ideje alatt hetente ötször adom nekik, utána már elég kétszer is. Nagyjából ennyi, ha valami nem tiszta kérdez nyugodtan.

Hozzászólás 2008 jún. 27, 11:44 
Sziasztok!
Még nagyon zöldfülű vagyok, ezért lehet, hogy ez a kérdés kicsit buta de azért segítség!!! A bronz és piros színnél az Orlux piros színkanári lágyeleségbe is kell külön színezőpor? És még mi ( sárgarépa, tojás, keksz, méz ) ? Meddig kell naponta adni? :oops:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jún. 24, 14:22 
Sziasztok,

felkerült a már korábban említett német cik(sorozat) a főlapra 2 cikk formájában:

Több mint 300 éves színkanáritenyésztés
Barna onyx – Egy még újabb színváltozat

Aki rendelkezik saját fotóval, kérem segítsen illusztrálni a cikk tartalmát.
Jó olvasást kívánok.

Hozzászólás 2008 jún. 21, 16:54 
Köszi Margó!

Hozzászólás 2008 jún. 21, 9:14 
Timba még valószínű, hogy nyaral, majd jelentkezik, ha megjönnek....

Hozzászólás 2008 jún. 20, 21:01 
Béla írta:
Szia Csaba !
Nem kis problémám, hogy a megmaradt fiókáim fele apáról testvér. Azokat szabad egymással kitenni ? Vagy inkább máshonnan keritsek nekik párt és majd csak az ő fiókáikat szabad összetenni ?

Szia, Béla!

Ne rakd össze őket! Unokatestvéreket már összerakhatsz, de szorosabb rokontenyésztést nem ajánlok.

Timba, nálad mi a helyzet, nagyon régen hallottunk?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 134  Következő