Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 1, 6:25 
A Perényi családnak gratulálok, a legkissebbnek jó egészséget, és minden jót kívánok ami történhet az életben! :31: :55: :83:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 1, 5:03 
nagygabe írta:
Doromboló, ezzel egy nagy gond van: dec. 26. - Karácsony! Gondolom, egy délutánt csak elnéz a család, de ha előrehozzátok 25-re, abból balhé lesz otthon a családos madarászoknál....

Naja......! 25.-e már elég necces a családosoknak. Lajos menetrendje (amit végül Doromboló is felvázolt az előbbiekben) viszont jó és kivitelezhető.

Sziasztok! Az elmúlt hétvégén jöttem haza közel kéthetes családi nyaralásból, amit Gabeszéknál töltöttem. Ezúton is köszönöm Néki és kedves családjának a a szíves vendéglátást! És ajánlom mindenkinek aki természeti csodák, gyönyörű hegyek, kedves, vendégszerető emberek, és ezeréves múltunk csodás emlékei közt szeretne eltölteni néhány napot-hetet!!! A programokról Gabesz gondoskodott, és oly sok látnivalót ajánlott, hogy 10 nap alatt nem értünk a végére.....
Ízelítőül néhány kép:

A Gyilkos-tó:
Kép

Egy korondi fazekasműhelyben:
Kép

Két gyönyörű székelykapu a sok százból:
Kép

Kép

Az Egyeskő:
Kép

Alkony a Hargitán:
Kép

és mindenütt hegyek, várak, tengerszemek, patakok....:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És hogy rollerezzek is egy kicsit.....Mire hazaérkeztem madaraim egy részét vérbe fürödve találtam... :cry: Három fészekbe voltak fiókák mikor elmentem, azóta ezek kirepültek, és a mamájuk fészekanyagnak nézte őket....kettőnek még az evezőtollait is kitépte, ezek vannak a legramatyabb állapotban. A már vedlő fiatalok jórészének is csupa vér a szárnya, néhánynak a háta is meg van kopasztva. Édesapámra voltak bízva a madarak, ő néhány napja észlelte hogy baj van, de úgy gondolta azt a néhány napot kibírják amíg hazaérkezem, majd én intézkedem. Hát most van mit tennem, hogy helyrerántsam a bandát :? Fürdővizzel és cincálnivaló gyommagvakkal, zöldeleséggel el kell látnom őket egy darabig mindennap hogy helyrejöjjenek. :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 1, 4:14 
Sziasztok !

Bocs, de két hete csak átfutni van időm a bejegyzéseket.

A Magyar Bajnokság meghívásos..ahogy a múlt évben rendeztük...
Javaslom, hogy legyen a rendezvénynek hagyományörző neve...pl: az eddigi legsikeresebb, példaadó, már sajnos elhunyt Magyar roller tenyésztő nevét kapja... "XY Magyar Nemzeti Bajnokság"... ez csak egy ötlet, de növelné a hagyományörzés gondolatának erősítését, javaslok még egy Magyarországon fellelhető eszközökből, képekből, anekdótákból álló mini kiállítás berendezését is..
Az én időpont javaslatom, (de ez csak szigorúan javaslat, a tényleges időpontot Ti határozzátok meg)
december 26 -27 - 28 - 29.
26 - án du. tól kollekciók leadása, regisztrálás, egyéni versenyzők kollekcióba sorolása, (sorsolással, vagy előre kijelöléssel ? )
27 - én meghallgatás, bírálat, szakmai prezentációk,
28 - án meghallgatás, bírálat, (börze, ez lehet bármikor Ti döntsetek felőle) ünnepélyes eredményhírdetés, díszvacsora,
29 - én hazautazás.

A benevezett kollekciók besorolása, verseny feltételek kidolgozása a Ti javaslatotok alapján történik.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 30, 22:38 
Hú ! De hülye vagyok !.... :shock: ...Akkor marad a hétfői variáció !....Lajos ???

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 30, 11:10 
Doromboló, ezzel egy nagy gond van: dec. 26. - Karácsony! Gondolom, egy délutánt csak elnéz a család, de ha előrehozzátok 25-re, abból balhé lesz otthon a családos madarászoknál....

Hozzászólás 2008 jún. 30, 9:34 
Szia Lajosom !
Úgy látszik, hogy más a hiba a gépemen, tehát beszélni továbbra sem tudok rajta tehát még kérek egy kis türelmet a rendezést illetően ?! Talán holnapra már csak készen lesz ?!
Az időpont az változatlanul az év utolsó hétvégéje !!! 26 - 27 - és díjkiosztó 29.
Bár attól tartok,hogy ha nemzetközi lesz akkor egy nappal korábban kell kezdeni, mert a bíró csak max. : 15 kollekciót tud egy nap elbírálni.
A magyar bajnokság ezzel le is menne !....
A külföldi delegációk : 2 Osztrák, 2 Román, 2 Szerb, 2 Szlovák és nem tudom tán 2 Horvát még ?!... És a maradék hely a Magyar egyénieké lenne...Azt is kollekcióban bírálják de természetesen minden kalitkában másnak a madara lesz és a végén derül ki hogy a legtöbb pontszámot kapó madár kié ....Ez ami biztosnak látszik...A feltételek meg a magyar bajnokságban a roller szakcsoport regisztrációjában szereplő érvényes tagsággal rendelkező tenyésztő nevezhet. Ezért ez tulajdonképpen meghívásos verseny, mivel a szakcsoport vezetősége tudja azt hogy kinél vannak az általuk ismert, hiteles származással rendelkező rollerek.
Tulajdonképpen maradhat ez a három nap, ha úgy csináljuk, hogy a 26. a madarak leadása - regisztráció. A 27. Magyar Bajnokság. 28. Nemzetközi és a Magyar egyéniek. Dijkiosztó este a vacsoránál és hétfő reggel hazautazás...Vagy csütörtök a madarak leadása ez tehát 25. lenne és így minden egy nappal visszábbra esik és vasárnap lenne a hazautazás ?!...Ezt dötsd el te mint rendező az ottani lehetőségeknek megfelelően !?...
A váza ez lenne, a részleteket meg a necoval és a Ferivel mégegyszer átbeszéljük....mert korábban már erről volt szó de most hogy élesedik a helyzet újra fogunk pontosítani....

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jún. 28, 14:29 
Gabesz írta:
Ajándékba két gyönyörű roller kanárit kaptam tőle

Halihó!

Úúúúúú Gabesz ! Körülbelül most olyan sárga irigység jött rám mint amilyen szép sárga a roller hímed ! :D
Nekem meg még várni kell a januárra. :? :? Akkor én látogatom meg a Nékóbrékót ! :wink: Már teljesen kész vagyok a kíváncsiságtól..........ja és persze az irigységtől! :)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jún. 26, 22:54 
Kopp-kopp-kopp! Van itthon valaki??? :24:
Sziasztok, rollerosok!

Csak beugrottam kicsit. Dicsekedni. :89:
Nálunk van a Nagy Vendég, Neco kedves családjával együtt :D !!! Mesélni most nem tudok, csak annyit mondhatok, hogy pont olyan, mint itt a fórumon is ahogyan megismertem: kedves, humoros pasi , a kanárik és rollerok nagy tudora, és tényleg nem talál rá a tüllszoknya :lol: , úgyhogy balettműsor lefújva a Balsojban... :57: .
Ajándékba két gyönyörű roller kanárit kaptam tőle, két Krocska-Doromboló madarat. Mindkettőnek 90 pontos az apja, a tojó nagyon jó nevelő, törékeny kis tarka madár, a hímnek meg nagyon sok fiókája lett Neconál, gyönyörűséges nagy sárga hím. Szóval pont olyan madarak, amilyenre szükségem volt :oops: . Itt is nagyon, nagyon szépen köszönöm!!! Hosszú a gyűrűszámuk, ezért néven nevezem őket :lol: : Gábris és Gizus, csakhogy G betűsek legyenek. Képet egyelőre csak a pasiról készítettem, de majd hozom a tojót is.

Hová kerültem?
Kép

Gyönyörű énekkel örvendeztetett meg minden reggel, Necoval kielemeztük a strófákat, talán megjegyeztem a kongva gördülőt, de felismertem a kacagó futamot! 8)

Itt már a nagyvilággal ismerkedik, kint a röpdében. Bemutatta a fiúknak énekes tudományát, összemérték a tüdőt és torokzsákot :lol: , Roland hatalmas kíváncsisággal nézte végig a virtuóz csatát, majd Illés úgy döntött, átadja a magasabb ülőrudat.

Kép

No, maaajd még jövök. Addig is puszi nektek: Gabesz
:15:

Hozzászólás 2008 jún. 24, 11:35 
Mostantól !...Beszéljünk a skypon vagy írjam le ?...

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jún. 24, 8:27 
Szia "doromboló" Béla !

Meg kellene kezdeni a decemberi verseny fő vonalainak tervezését...
mit gondolsz....mikor jó neked az elkezdése...légyszíves adj időpontot..
köszi...

Hozzászólás 2008 jún. 24, 8:06 
Imola! akkor elmagyarázom! összesen 2-szer kukkoltam be az odúba,először akkor,mikor letojták a 4 tojást! azt hittem ennyi marad,ugyanis nem tudtam,mikor volt az első.....aztán utána meg lett még 1 toji....másodszor akkor kukkoltam,mikor 4 fióka kikelt...és gondolom takarták a még ki nem kelt tojást!!!mert azért nem válogattam szét őket,nagyon össze voltak bújva!! így aztán abban a tévhitban voltam,hogy 4 tojás,4 fióka......amíg ki nem repültek!
hát ilyen egyszerű! :61:

Hozzászólás 2008 jún. 23, 19:39 
doromboló írta:
Te Nyuzi ! Élsz még ?!..... :25:

Ühüm, csak leamortizálódtam...

Hozzászólás 2008 jún. 23, 16:20 
Te Nyuzi ! Élsz még ?!..... :25:

Hozzászólás 2008 jún. 22, 16:27 
Szia Amaryl! Kipróbálom a receptedet. Hátha pld a pénzem is szaporodik, ha iszom kicsit:) Egyébként nem értem honnan került oda a plusz fióka.
Mosolygós, szép napot kívánok Mindenkinek! Imola

http://lowchen.extra.hu

Hozzászólás 2008 jún. 21, 13:58 
Értem !... :13:

Hozzászólás 2008 jún. 21, 12:21 
Minek tenyésztenék én mást??? nekem ezek tetszenek,a roller meg a rizs!!!! :D Tisztában vagyok mindkettő értékével,és ha csak a magam örömére tenyésztem őket,már az is valami,attól meg nem félek hogy a nyakamon maradnak,mert amit én eddig el akartam adni azt el is adtam!!!!!szépek,egészségesek,nekem fütyülnek,stb!!! :29: :24: :47: Ennél több meg nem is kell!!))))))))))))

Hozzászólás 2008 jún. 21, 11:49 
Figyelj szivem ! Vannak madár fajok és fajták amelyiknek a tenyésztése nem jelent kihívást és fordítva !....A könnyen vagy nehezen tenyészthetőség egyben az értékük meghatározója is ! Tenyéssz sirálykákat vagy zebrákat és lesz annyi fiatalod, hogy nem fér bele egy cipősdobozba ha viszed a madarashoz értékesíteni !....Darabját 100 - ér !
Mer a kajáravalót má hozzák meg !?... Az a három kölök rollered többet ér mint az egész rizsnásznép !..... Ez a pénzügyi része, a tenyésztés öröme meg addig öröm, míg nem kapsz gutaütést, hogy most mit csináljak ezzel a sokkkal ?!... :lol:

Hozzászólás 2008 jún. 21, 10:14 
Nnnna,ezt csinájjjjátok utánam!!!! ne adassék fegyelmi nekem,amiért idre írom,de halálra vihogtam magam!!! tudni kell hogy sosem iszom.....de most vendégeim vannak és megittam velük tegnap délután 1 stampi beherovkát!!!! utána kimentem megetetni a rizsákat,és mivel előző nap kirepült a 4,azaz négy!!!! fióka,azt látom,hogy 5,nem négy hanem öt!!!!!ötöt számoltam!!!!megyek be,mondom a társaságnak,akasszanak mán 1 kalapot a szögre,hányat látok???? de csak egyet láttam!!!! kihívtam őket,számolják már meg a rizsszemeket,megszámolták,aszongyák 4 + a szülők......Nem tudtam eldönteni,hogy megártott-e ennyire a cefre,vagy mi van??????
Ma reggel kimentem,beherovka nékü,2 kv-val.....megint 5 + a szülők.......
naszóval,5 rizsszem van,azóta ma még 3-szor megszámoltam őket,és 5 !!!! pedig 4 tojás volt és 4 kikelt fióka)))))) :o hihi,osztódással szaporodnak,vagy mifene???????Hogy ezt a rollerek méééér nem tudták eljátszani velem????????? :22: úgy hogy boldogan konstatáltam,hogy azért még 1 stampit elbírok,duplánlátás nélkül,ez is valami!!!!! :06:

Hozzászólás 2008 jún. 20, 18:09 
Köszönöm szépen az Anyuci nevében is a jókívánságaitokat!!!!!!
Laci

Hozzászólás 2008 jún. 20, 15:09 
Tényleg !...Mintha így írtál volna alá eccer !?... Hányadik is ?.. :lol:
Hangfelvétel : A csappert viszonylag jól fel és le lehet játszani, de a roller burkoltságát rögtön felbontják az általános hangezközök, vagyis élvezhetetlen !... Egyszer évekkel ezelőtt a neten hallottam egy jól hangzó roller éneket fogalmam sincs hogy csinálták ?!...Kár hogy nem mentettem el....Asszem egy fehérvári srác rakta fel valakinek a kérésére de már sajnos nem emléxem a részletekre...A versenyen egy igen profi cuccal közvetítették ki a rollerek hangját de annak meg az volt a baja, ha közelben elrepült egy légy az olyan hangot adott visza, mint mikor Kassát bombázták...Közlekedni csak lábujjhegyen lehetett még a 30 méterre lévő zárt helyiségben is ! ... Szóval a roller igazán csak élőben élvezhető..

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 261  Következő