Hali-hali, sziasztok

!
Mo-on utazgatva kiváló alkalmam volt, hogy a vizek mentén megpillanthassak egy-egy távolba kémlelő szürke gémet (legalább is azt hiszem- röptében csuda-fura teremtés), a learatott búzamezők fölött keringő ragacsokat-nagyon sokat és sokfélét-, szalmabálák között bóklászó fácáncsaládot. Most láttam először búbospacsirtát, az út mentén- sínek mellett sétikált a kis drága.
Karcag után nem sokkal egy halászcsárdában ebédeltünk a Tisza partján (Guvat, Kuvik, gondolatban beköszöntem hozzátok

). Az eresz alatt 70-nél is több fecskefészek sorakozott

. Molnárfecskék:
...Utolsó állomásunk Prága volt. Utunkon végigkísértek az erdei pintyek, tengelicek, fehérgólyák, de láttam szajkót, tövisszúró gébicset, egész sereg őszapót, hallottam csicsörkét és fotóztam pár jómadarat

… Csak kis segítség kellene egyik-másik megnevezéséhez, de tudom, hogy rátok számíthatok

.
A gyönyörű Károly-híd alatt kényelmesen folydogáló Moldva partján egész közelről sikerült bütykös hattyút (hegyvidéki lévén, ritkán látok ilyen gyönyörű vízimadarat...),
tőkés récét,
és egész rokonságát lencsevégre kapnom,
...és persze, sirály! Danka? Mindkettő

?
A parton különös tollgombócot pillantottam meg

! Vízicsibe???
Zöld a lába és 42-es

...
A szállásunk közelében a cserjék alatt szinte színpadszerű tisztáson hallatta magát ez a magányosnak tűnő madár...
Kattogó hangjával hívta fel a figyelmem. A repülő zúgását pedig hosszan elnyújtott sípoló hanggal követte

.
Létezik, hogy a feketerigó tojója lenne???
Ezzel a képpel búcsúzom. (Kuzmi, figyelsz

?)
Üdv: Gabesz