Évcsi írta:
Balance,
hogy érted azt, hogy
Balance írta:
szemcsés eleség
?
Évi
Szia,
No, akkor elmondom részletesebben.
A kelés után 2 nappal sem etettek a zebrák, és számomra értékesek a színük és testfelépítésük miatt a szülők, így ez a szaporulat is. Meg egyébként is marha vagyok, hisz mindig a faj érdeke az első, utána jön az egyed, de nem tartottam be...
(hagynom kellett volna elpusztulni a piciket, hogy lássák a szülők: etetés nélkül nincs élő és fejlődő fióka!)
Vettem kézi nevelőtápot, amit a bébitápszerhez tudnék hasonlítani nagyjából. Ez egy vaníliasárga por, amit a forralt és visszahűtött vízhez kell keverni. Én tejfölsűrűségűre készítem a pépet. Este picit sűrűbbet, hogy az emésztés kitartson reggelig (éjjel nem fogok etetni...

), napközben picit hígabbat a könnyű emésztés és vízutánpótlás miatt.
Amikor megetetem őket pici fecskendővel (a végén vékony szilikoncső), akkor látszik a begyükben a homogén pép.
Ma nem volt időm napközben megetetni őket és izgultam, hogy vajon mi lesz...

Az előbb értem haza, és amelyek nagyobbak voltak és volt már hangjuk is, azt megetették a szülők maggal és lágyeleséggel, ami szemcsés.
Igaz, hogy keveset és én még ráetettem, de nagyon örülök, hogy elindultak a dolgok normálisan!
Az első fióka 5 napig élt, nagyon megviselte a 48 órás koplalás. Nem tudott fejlődni, láttam is rajta, hogy csak vegetál, gyengén kér és keveset. Amelyik 24 órát nem kapott eleséget, az felzárkózott. A 4. napon kelt még egy kicsi, de az szépen nő, hisz őt már az elejétől fogva etettem.

Így most van négy 4 cm-es és egy 3 cm-es fióka, + 1 tojás... lehet, hogy ki sem kel.
Készítettem a 3 "nagyról" fotót mobillal, de nincs mivel feltöltsem a gépre, pedig szívesen dicsekednék a fiaimmal!
Üdv,
Balanceapuka