Sziasztok!
Nálam sajnos szomorúbbak az események. Egyik fiatal kis hímem ma átadta magát a Teremtőnek örökre. Hogy mi volt a baja, azt nem tudom, annyit vettem észre, hogy 3 napja hirtelen elkezdett gubbasztani, akkor külön is tettem a többiektől, kapott Ekodiaros vizet, tápot, meg magot, de akkor még fel tudott repülni az etetőhöz. Másnap már nem, ma meg már sehova se repül többet...
Hasmenése nem volt, láza sem, mert nem ivott észrevehetően többet, csak annyit, mint eddig is. És nem kapkodta a levegőt sem, meg nem lélegzett nehezen.
Úgyhogy már csak 2 versenyzőjelöltem maradt.
A többieken nem látok változást, remélem ez csak egyedi dolog volt nála, és nem egy járvány készül kitörni nálam.
Ami biztos, hogy valamitől rettenetesen lefogyott, amikor külön tettem, szinte nem volt súlya, a tollakat felfújva semmi zsír a hasán, a mellcsontja meg kiállt.
Most megvitaminozom a csapatot, és lehet, hogy kisebb csoportokba, 2-3-asával rakom őket, hátha úgy nem lesz gond. Igazság szerint arra gondolok, hogy mivel ő volt a legfiatalabb madaram, lehet, hogy nem jutott elég zsíros maghoz, csak akkor evett, amikor a többiek a javát kiszedték, és a lisztes magok maradtak neki. Ezért fogyott talán annyira le, és amikor már totál legyengült, vettem észre a bajt.
Így van ez, ha nincs még tapasztalat, sajnos a madarak kárára tanul az ember.
Pedig szerintem elég magot adok nekik, 9-en voltak egy röpdében, 4 tálka magot kaptak egy napra. És nem üresen szoktam kivenni a tálkákat, általában egy kevéske mindegyiknek maradt az alján.
Na, remélem másnál nincs baj?
A felkészítést még nem kell elkezdeni, ugye?
Most mindegyik madaramat végig fogom még tapizni, hogy ki milyen súlyban van, nehogy ezen csússzak el.