Szili írta:
Szia Zottan.
Az SK a gyűrűn az Szlovákia, a 05 az a 2005-ös évet jelenti a 7179 pedig a gyűrű sorszáma.
Pl.: a 4.0-es gyűrűből 2005-ös évre Szlovákiában gyártanak 10000 darabot és azoknak a száma 1 -től 10000-ig van számozva tehát ez a 7179-ik gyűrű lehetett.
A madarad ha így lett meggyűrűzve akkor nemtudni mikori tehát lehet még fiatal is, de max. 3 éves.
Hozzád mikor kerültek?
Nálunk a gyűrűkre csak ezek a számok kerülnek amiket itt felsoroltam nemúgy mint nálatok hogy minden tenyésztőnek saját száma van stb.
A verebeknek csak forgácsot szórjál az oduba 3-4 centi vastagon semmi mást nem igényelnek. Szokok nekik betenni a kalitba fűzfa gallyat de csak maximum egy picit szétcincálják az oduba nem visznek belőle.
Kapnak napraforgó,zab,kendermag,köles keveréket plussz míg le nem tojik a második tojásukat addig tojáskeveréket amit én készítek nekik minden nap frissen, továbbá hetente 2 szer jégsalátát, azt adok a többi madárnak is mert a hütőben sokáig elál és arban is kilehet bírni, meg megmosott kimagozott almát.
Aztaa, ezt nem tudtam... Akkor ezek alapján nem is lehet tudni ki húzta fel a 7179-es gyűrűt??
A madarak 2006 ősze óta vannak nálam, 2 fiókájukkal együtt cserébe kaptam őket egy pár barnafülű papagájért. Akivel cseréltem, nem gyűrűzi egyáltalán a madarait (még jelölve sem) úgyhogy gyanítom már nála is így volt a madár.
Forgács, fűzfa, magok, lágyeleség rendben. Almát próbáltam de nem ették. Ma kaptak egy kis berkenyét, azt mintha szeretnék. A tyúkhúrt ímmel-ámmal fogyasztották, egyebet még nem próbáltam.
Tervezek egy E-vitaminos kúrát a madaraimnál (mindnél). Mit gondoltok, a Jolovitos kúra elég, vagy adjak direkt valami E-vitaminos készítményt?
(A sok terméketlen tojás miatt gondoltam erre.)