Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 szept. 4, 21:04 
Köszi, így már ismerősek. 8)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 4, 20:55 
Évcsi!
Megpróbálhatod a köles termesztését, de keress szakembert, aki tud segíteni, hogy ne járj úgy mint én... Ami a cicádba ragadt az muhar, azt is szeretik.
Néhány kép:
Nagy útifű:
Kép
Lándzsás útifű:
Kép
Réti perje:
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 4, 20:43 
zalan írta:
Hogy lehet ide képet felrakni? :?

Szia!
A Betűméret után van a kép feltöltés felirat, ha nincs ott akkor csak a rendszergazda tudja aktiválni.
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zozimo2 2008 szept. 4, 20:57-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 4, 20:41 
Zottan írta:
különféle fűfélék érett és félérett kalászai, most van a szezonjuk. Én mindennap berakok a madaraimnak. Leginkább a perje- és útifű-fajokat kedvelik.

Most ragadt bele a cicámba ilyen hosszúkás muhar vagy mi, ami a nadrág szárába is szokott. Olyat szedek akkor, a perjét meg az útifűt meg kell néznem, mert elég ciki, hogy ilyen gyengévé váltam bioszból gimi óta. :oops: Egyébként tyúkhúrt szoktam adni, de az tavasszal van, meg gyermekláncfű levelét, ha van. Csak a köles olyan tökéletes lenne!

Hozzászólás 2008 szept. 4, 20:31 
Sziasztok!

Zalán, ahol írod a hozzászólást, jobbra fent kékkel van írva, hogy "Kép feltöltés". Az Img és URL gombok alatt...

Évcsi!
Persze, hogy lehet, de hogy pontosan hogyan, azt nem tudom... :oops: Egyszer nagyapámnak volt egy fölös földdarabja, azt beszórtuk fürtöskölessel, de nagyon satnyák és kicsik lettek, a verebek meg felzabálták, alig maradt pár buga... :?
Én kényelmes vagyok, a fürtöst meg a magot mástól veszem. 8) :oops:
Ha mégis friss és "játékos" eledelt akarsz a madaraknak, legjobbak a különféle fűfélék érett és félérett kalászai, most van a szezonjuk. Én mindennap berakok a madaraimnak. Leginkább a perje- és útifű-fajokat kedvelik.

Hozzászólás 2008 szept. 4, 20:24 
Zottan!
Köszi a választ!
Szerinted lehet otthon a kertben fürtöskölest termeszteni? Vagy valamit, amit esznek (fénymag, muhar)? Ha igen, hogy kell azt vetni? Tavasszal kipróbálnám.
Évi

Hozzászólás 2008 szept. 4, 20:20 
Hogy lehet ide képet felrakni? :?

Hozzászólás 2008 szept. 3, 20:31 
Zalán!
Azok a fiókák már lassan leválaszthatók, úgyhogy ebből a szempontból nincs baj. Együtt tarthatod a madarakat télire, de valami minimális szigetelés csinálj (pl. két oldalról fólia a kalitka köré). Gond csak azzal lehet ha a kicsik ivarérettek lesznek és majd egymással, ill. az anyjukkal akarnak párbaállni...

Hozzászólás 2008 szept. 3, 20:24 
Sziasztok!
21-én repültek ki a kispintyek, a szüleik nagyon szépen etették őket, de hétfőn egy ragadozó madár este kiszedte a hímet a kalitkarésen, pedig nem nagy a rácstávolság Szerencsére a fiókák már eszegetnek, a tojó eteti őket. Mennyi ideig maradhatnak így együtt?

Sziasztok! :D
Ez az előző hozzászólásom , ezért nincs meg a hím. Mennyi ideig lehetnek így együtt?
Télen kint lehet őket teleltetni? Egy épületben ahol nincs fűtés és nem szigetelt?
[/quote]

Hozzászólás 2008 szept. 3, 19:56 
Sziasztok!

Zalán, az hogy a tojód gond nélkül elfogadjon egy új hímet, kb. 90%. Az sem gond, ha hallja a régi párját a közelben. Mellesleg a szökött madár visszaszerzésére (ha önszántából nem jön) az egyetlen megoldás a víz+csapda. A kiszökött madarak a szomjúságot érzik meg leghamarabb és első helyen ott keresik a vizet, ahol eddig kapták (hacsak nincs a közelben valami jobb forrás erre). Ha egy szép nagy kívánatos tálba vizet teszel, akkor lehet hogy leszáll és inni fog. Csinálhatod úgy is, hogy a vízzel együtt rakod ki a csapdát, vagy később is felállíthatod. Legegyszerűbb csapda egy nagy, kihúzott aljú kalitka, amit egy madzagra kötött bottal kitámasztasz és a madzagot magaddal viszed egy biztonságos helyre. Nagyjából úgy ahogy Zotya is leírta már.

Évcsi!
Kanáriknál, pintyféléknél ilyenkor meg szokták emelni az olajos magvak arányát a keverékben (így tudnak zsírtartalékot felhalmozni), de a díszpintyféléknek, ahová a zebrapinty is tartozik alapból nem adunk olajos magokat, így ez az eshetőség nem jön számba. :)
Én semmi extrát nem szoktam nekik adni, mégis simán bírják. Amit megtehetsz, és hasznukra válhat, ha minden héten egyszer adsz nekik főtt tojást, lágyeleséget és minél változatosabban táplálod őket.

Hozzászólás 2008 szept. 3, 19:46 
Zalan!
Szerintem igen, illetve biztos kell neki valamennyi idő, míg összeszoknak, de hinném, hogy különösebb probléma lenne, hacsak nem hallja még mindig a régi párját valahonnan. Ha tévednék, majd a tapasztaltabbak kijavítanak. :)

Én is kérdeznék:
Készülve a télre, és a kint teleltetésre huzatmentes, de hideg helyen: kell-e az eddig adott pinty magkeveréken kívül valami mást (is) adni nekik, vagy más összetételű magokat adni nekik, vagy jó, amit eddig kaptak? Pl. arra gondolok, hogy több köles vagy ilyesmi.
Várom az erre járók véleményét :shock:
Évi

Hozzászólás 2008 szept. 2, 17:22 
Sziasztok!
Ha a tojó pintyemnek eddig másik párja volt most zökkenőmentesen elfogadna egy újat?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 2, 14:00 
:shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 2, 10:24 
Sziasztok!

Mint érdekesség elmondom, hogy nekem volt olyan év, hogy tizesével éltek szabadon a zebráim, és egy sem ment el. A macska mindíg hoppon maradt, olyan éberek voltak. A hideg beálltával szépen befogtuk őket, és visszakerültek a helyükre. Egy alkalommal- a kutyám "segítségével"- kb. 400 madarat sikerült "elngedni", és az összes madaram estére a helyére visszament, sőt lett egy kanárim is, mely nekem akkor nem volt.Ez a kb. 400 madár akkor olyan 14-15 egzóta fajból tevődött össze. Eddig ez volt a legnagyobb élményem a madarászatban. (És az adott pillanatban a legnagyobb trauma is egyben!)Erre a történetre volt madarász tanúm is, igaz, hogy majdnem infarktust kapott velem együtt.Ilyen csodák is vannak.

Hozzászólás 2008 szept. 2, 8:00 
Sziasztok!
Én a nyáron a röpdémből engedtem ki véletlenül 1 pintyet. Egész nap hívták a többiek, jött is mindig vissza, egész nap lesben álltunk 1 hálóval, kétszer majdnem sikerült is elkapni. Kalitkát is tettem a röpdére kívülről, hátha belemegy, és este ott alszik, de nem ment, mindenáron a röpde drótján csimpaszkodott. Aztán el kellett mennünk otthonról, és közben elkaphatta a macskám, mert tollakat találtam a földön, őt meg sehol. Nagyon sajnáltam én is! :cry:
De szerintem ha nem lenne macskám, akkor még mindig meg lenne, ha nem is sikerült volna elkapnom, de mindig a közelben maradt volna. Érdekes lehetne.

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 1, 21:39 
helló
azis lehet hogy még visszajön
mert én este követem el ezt a hibát
azért mert későn értem haza és sötétbe mentem etetni és így nem vettem észre hogy kiment mikor másnap hazaértem a suliból
még ott ült a többiek mellet kívül
ha hálod van még azzal is nagyon nehéz megfogni
én például úgy tudtam megfogni hogy egy vödröt felállítottam és szórtam alá kölest és a kötelet elvittem olyan messze hogy engem ne láson csak én lássam őt
és a többit már tudhatod
de ha nem jön vissza akkor vegyél még egy külön párt a másikhoz
és ha azokat meghallja akkor talán visszamegy de ez sem biztos
lehet hogy soha többé nem jön vissza

Hozzászólás 2008 szept. 1, 18:44 
Sziasztok madárbarátok!
Sajnos elkövettem egy hatalmas hibát, amelynek következtében az egyik zebrám "meglépett". :cry:
Ami a legjobban bánt, hogy a párja nem töri össze magát, hogy visszahívja, pedig a kis szökevény hangját folyamatosan hallani a közelből.
Tudom, hogy a zebrák nem sokáig bírják egyedül, és előbb vagy utóbb vennem kell egy párt neki. Mégis...meddig várjak? Van egyáltalán esély, hogy visszatalál?
Pokoli érzés elveszíteni valakit, aki ennyire a szívemhez nőtt. Bűntudatom van....

Hozzászólás 2008 aug. 31, 21:09 
jo
akkor semmi rendellenesség
kösszi
hogy ennyit tudsz a madarakról

Hozzászólás 2008 aug. 31, 16:17 
zotya001 írta:
nálam a pofafoltja már rozsdabarna
nem a mellsávja látszik

Az mindegy. Lényeg, hogy már megállapítható a neme.

Hozzászólás 2008 aug. 31, 14:29 
nálam a pofafoltja már rozsdabarna
nem a mellsávja látszik

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 205  Következő